Új hozzászólás Aktív témák
-
c4
őstag
válasz
gumigyuri #1082 üzenetére
Ezt kérdezted:
"Az át alakító működik koax jelel amit beillesztettem kép ként?"Így dekódoltam:
"Az átalakító működik koax jellel, amit beillesztettem, képként?"Bár még így sem teljesen érhető mondat.
Esetleg ezt kérdezted volna:
"A betett képen látható koaxcsatlakozón képjel is átmegy?"NA erre a válasz: nem. A HDMi csatlakozón megy kép és hang is.
-
c4
őstag
válasz
gumigyuri #1074 üzenetére
Akkor a csatlakozódat bedugod, előveszel 1 RCA kábelt, azt bedugod a HM erősítőd koax csatlakozójába, majd a beállításokban engedélyezed a lejátszón az S/PDIF kimenetet... És lesz 5.1 hang. Ha nincs olyan eszközöd, ami fogadni tudná HDMI vagy S/PDIF jelet, akkor nem lesz 5.1 hangod.
-
c4
őstag
Szerintem az xml fájlban keresd meg az alábbi sort:
<playercorefactory>
<players>
<player name="HimediaXBMCWrapper" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">Nálad valószínűleg az audionál is "true" van beírva. Írd át "false"-ra.
A HimediaXBMCWrapper beírás a saját lejátszóm, nálad ott más van írva.
-
c4
őstag
válasz
SunMount3r #902 üzenetére
Frissíts FW-t, vagy uninstallálod majd újratelepíted, ha nem dedikált Kodi van rajta.
-
c4
őstag
válasz
maxika2004 #813 üzenetére
Ez még a 3D BD iso-t is játssza.
-
c4
őstag
válasz
maxika2004 #799 üzenetére
-
c4
őstag
Inkább azt nevezném viccesnek, hogy ilyen botorságokkal gyarapítjuk a hozzászólások számát.
Írtam volna hosszan valamit, de valószínűleg nem érted, miről írok, így értelme sincs folytatni
Valószínűleg azok közé tartozol, akik nem látnak képminőségbeli különbséget egy 700 mb-os divix és egy 100 Gb-os 4K film között. -
c4
őstag
"jobb" kép totálisan és megfoghatatlanul szubjektív fogalom.."
Igen. Szubjektív fogalom. Nemhogy médialejátszónál, de HTPC-nél is kérdéses, hogy mi a "jobb", mert ugye az sem mindegy, NVIDIA vagy ATI kártyáját épít bele a delikvens, milyen lejátszószoftvert preferál vagy használ... És az egyéni ízléssel amúgy se lehet mit kezdeni...
Az a lényeg, hogy elégedett vagy a saját készülékeiddel. Csak ne feledjük, hogy amit kapunk, messze áll attól, amiből készítették, a valóságtól meg fényévekre is akár. Ennyit szerettem volna mindösszesen kihozni ebből a kérdésből. Az új UHD-BD szabvány egy továbblépés lehetősége... Ennek a lehetőségnek kell a piacra kerülő médialejátszóknak mindinkább megfelelni.
-
c4
őstag
OFF
A mai home videók 4:2:0-ában tárolódnak 8 biten a hangrendszert ne keverjük ide légyszi, nem hinném, hogy egy átlag lakásban akkora hangnyomást el lehetne érni, mint egy olcsó és félig beállított moziban. Szóval nézz csak meg egy képkockát 265 Mbs, 4:2:2, 12 bites letárolásban, majd vesd össze ezt úgy, hogy letömöríted 20 Mbs, 4:2:0, 8 bites képkockával a kalibrált monitorodon. Aztán rájössz, hogy nagyjából semmi nem stimmel az eredeti képhez képest. A színészt felismered, meg a formákat. De hogy a színek, színárnyalatok, a kép részletessége mivé válik, attól is függ, hogy állítod be a szoftvert, amivel tömörítesz. Örülök, ha nagyon tetszik a DCP divixe a BD.
De a film forgatásakor is módosítják a rögzített képet, különben minden film kb. olyan képi világú lenne, mint a Barátok közt. Mechanikusan és elektronikusan filtereznek, effekteznek...és ezernyi filmes trükkel módosítják a nyers képet. Majd kérdezz meg egy filmes szakembert, mi meló, hogy ne tévéfilm-szerű legyen egy mozis nagyjátékfilm...
ON
-
c4
őstag
A mozivászonra szervertől függően akár a lejjebb felsorolt technikai adatokkal rendelkező DCP anyag kerül.
Természetesen vannak ennél kisebb felbontóképességgel rögzített és letárolt filmek. De a leggagyibb max. bitrátája is elérheti a 2K vagy 4K 256 Mbs bitrátát. 4:2:2, RGB/YUV 12 bites színmélységgel. -
c4
őstag
Már a film készítésekor, annak utómunkáin jelentős beavatkozások történnek.
Erre szokták azt mondani, "A rendező így álmodta meg.", hát nem; a rendező tök más képet néz, mint egy home verzióba kiadott videóanyag. A vágóasztalon akár 500 Mbps, XYZ, 4:4:4, csatornánként 12 bites színmélységű, veszteségmentes anyagból álmodoznak.. Aztán ebből valami szoftveresen agyontömörített herélt valami kerül a polcunkra. Ez van. -
c4
őstag
válasz
Vincent45 #722 üzenetére
Hááát...A Pro szériát itt még kevesen ismerik, de...
Az elődmodellek esetén a készülék audió beállítómenüjében az audiokimenetet HDMI RAW-ba kellett állítani, a HBR Degrade output szintén RAW 7.1-be.A Kodi ezekben a modellekben nem tudott HD hangot, ezért volt a himediawrapper, aminek a telepítése után az alapértelmezett lejátszó a Kodiban is a himediaplayer lett.
Az utolsó FW esetén a Kodi menüjében:
Programok, android alkalmazások, himediaXMBCWrapper útvonalon érted el. a telepítés után ki és visszalépsz a Kodiba, a HD hangok máris rendelkezésre állnak.A vinyót Kodiban a fájlok hozzáadása menüpont alatt a tallózás, gyökérfájlrendszer, "mnt"... és abban sdb, sdc... stb. alatt megtalálod megtalálod.
Hálózathoz pedig a készülék főmenüjében kapcsold be az SMB szolgáltatást.
Így hirtelen ennyi jutott eszembe.
-
c4
őstag
Az ízlésekkel nem szállok vitába. Próbáld meg elérni a képeken látható funkciókat a kodi playerrel, nem fog menni. És amiről el is feledkeztem, hogy a kodiplayer alatt nem megy ki a HD hang pass-trough. Szóval se HD hang (Bár egyszer valahogy feltelepítettem úgy egy Kodit, hogy volt HD hang áteresztési lehetőség.), se Imprex... A lejátszószoftver kinézete nem nagyon érdekel, mivel a filmet nézném inkább.
A Kodi egyéb szolgáltatásai rendelkezésre állnak... Magyarán a lejátszás megkezdéséig a Kodi felületét látod és használod, és a lejátszás befejezésével is a Kodi felület kerül a képernyődre.. -
c4
őstag
A feliratletöltést nem próbáltam soha, mert még olyan felirattal nem találkoztam, amelyiket ne kellett volna javítani, igazgatni.
A lejátszási pozíciót megjegyzi. Választható, hogy melyik lejátszóval induljon a film.
"Wrapperes" lejátszó. Magyarán külső lejátszó. A külső lejátszó meghívásával lehetőség adódik olyan formátumok lejátszására is, amit a beépített lejátszó nem kezel. Ilyen volt annak idején a 3D iso is. A Himedia esetén a képjavító áramkör (Imprex) és annak beállításai nem elérhetőek a Kodi gyári lejátszójával. (Hasonló, mint a Sigmánál a VXP, vagy a Darbee.)
De ha visszakeresel, már volt róla szó. -
c4
őstag
Mármint? A feliratváltás, hangváltás működik. Ugyanúgy pozicionálhatod a feliratot, színezheted.
Csak videólejátszásnál használja a himediaplayert. Ráadásul a Kodi nem tudja elérni az Imprex képjavító áramkört, nem ment jó sokáig a BD iso, a kadenciahelyes lejátszás a saját lejátszójával...
JA, ha viszont ragaszkodsz a Kodi lejátszójához, ne használd a wrappert. Nem kötelező. Ennyi.Engem például a hideg ráz a Kodi saját lejátszójától. Ízlések és pofonok, tudod...
-
c4
őstag
Például a magyar karaktert tartalmazó feliratok, a hálózatkezelés, a beta Kodi cserélhetősége... (mondjuk a wrapper telepítése után annyira nem fontos) És az az igazság, hogy nem a Q5 klónja, hanem a HiMedia M3 4K3D-é.
Még a gyári FW-hez való wrappert linkeltem is ide emlékeim szerint.
A Himediáé pedig már előtelepített az FW-be. -
c4
őstag
Félreérted. A 10 bit a színmélység, elviekben rec 2020 szerinti szabvány lesz...
Egy mai BD átlagos bitrátája 15-25 Mbps közt mozog. Egy UHD-BD 100-120 Mbps bitrátáját lefelezve, akár x264 vagy x265-el, még mindig bőségesen elegendő adatsebességet képvisel. Hasonlóan a ma oly divatos BD 25 konverizóhoz. Nagyobb problémának látom, hogy a filmek hullámzó minősége még inkább előtérbe fog kerülni, mivel a 35 mm-es filmek végső felbontását teszik a lemezre. Ha meg xarrá filterezik, odacsapnak a minőségnek. Szóval nagyon fog számítani, milyen nyersanyagra, milyen optikikákkal forgatták a filmet. Már az is látható, ha egy jeleneten belül két különböző optikával vették fel a totál és a távoli történéseket. Izgalmas lesz, sokaknak nagy csalódás szerintem.
-
c4
őstag
Háááát... Az UHD-BD 100Mbps adatsebességére nem is biztos, hogy oly rettentő szükség lesz még a 4K-s megjelenítőkön sem. Ha csak lefelezzük ezt a gyári adatsebességet egy tömörítés során, még mindig lényegesen nagyobb adatsebesség áll rendelkezésünkre, mint a BD lemezek esetén. Ami(k) - valljuk be őszintén - sokszor kritikán aluli minőséget képviselnek...
Egyes androidos lejátszók képesek kezelni a DTS-HD és TrueHD hangformátumokat.
A Kodinak van egy fizetős verziója is, ami szintén támogatja ezeket a formátumokat.
De akinek ilyen hangsávok és a 3D BD iso fontos, olyan készüléket válasszon, amire már a gyár kifizette a liszenszdíjakat, így nem kell ügyeskedni ahhoz, hogy elérhetőek legyenek a kívánt funkciók. Természetesen a liszenszdíjak miatt is drágábbak ezek a készülékek. -
c4
őstag
válasz
LógaGéza #233 üzenetére
Nem tudok márkás, 4K képes médialejátszót, ami ezt felülmúlná... Még várni kell az Oppo, CA-féle megoldásokra. Esetleg az UHD BD játszók, de egyelőre ezek is sötét foltot képviselnek számomra...
Az Oppo sem jeleskedett például hálózati lejátszásban, magyar ékezettel bajban van...
Szóval pontos igények alapján tudsz majd választani. -
c4
őstag
Az első fecskék.
Total recall.2012.UHD Web-Dl.4K.2160p.TrueHD.HuN....
-
c4
őstag
válasz
Beni2360 #203 üzenetére
Elméletben a BFS 4K a himedia lejátszószoftverével lejátssza a frame packed 3D BD iso fájlokat. (Ha jól telepítetted a wrappert, azzal játssza még Kodi alól is.) Nem nézek 3D-t, így pontos infóm nincs. A Q5, 10 biztosan játssza . Az Impex képjavító áramkör megléte miatt elég jó képminőséget képvisel a széria az aztali lejátszók közt. A televíziók lejátszóit nem nagyon ismerem, de valószínűleg nagy részük realtek chipszetre épül, ami az ismert gondokkal küzd és nem képvisel kiemelkedő képminőséget. Saját részemről annyit tudok hozzátenni, hogy a Dune és a Popcorn VTEN valamint Chameleon képminőségét felülmúlja az én megítélésem szerint.Az Imprex nélkül már megint más kérdés.
-
c4
őstag
válasz
Beni2360 #199 üzenetére
A wrapper nem lejátszó, csak az alapértelmezett lejátszószoftvert határozza meg a Kodinak.
Milyen lejátszóhoz kellene? Az alábbi küzdelem a BFS 4KM lejátszóval zajlik.
A linkelt wrappert letöltöd, pendrájvra, vinyóra felmásolod, akár mediacenterből telepítheted. Telepítés után kiírja: OK, majd menü gomb, "save" megjelenbik jobb felső sarokban. Rányomsz az OK gombra a jog közepén. Újraindítod a készüléket. Ezután elméleti síkon a himedia videoplayer lesz alapértelmezett lejátszó a Kodi alatt. Nálam megy a hálózati lejátszás minden gond nélkül. A mediacenterben beállítottam az NFS megosztást, majd a Kodiba belépve: Videók/Videó hozzáadása/tallózás/fájlrendszer/mnt/smb/mountpoint/ és itt már látod, melyik mappát osztanád meg... OK.Annyit észrevettem, higy ki-bekapcsolás után mintha nehezen akarná látni a megosztást, de a mediacenterbe megyek először, megnyitom a megosztást a parancsikonnal, majd ha ott látom a könyvtárt, már a Kodi is látja.
Ha ebből kiderül valaki számára az FW száma.. -
c4
őstag
-
c4
őstag
válasz
DriftD1GP #157 üzenetére
Elméletben: ha a 220Voltról veszed "olcsóbban"... ők felteszik az EU FW-t és kínai appok nélkül az EU verzió szoftverével kapod... Itthoni forrás, garancia az előny... A frissítésekről nem tudok semmit. Ha minden faxa, online elvégzi majd a készülék. Ha nem, akkor kérdezősködj Lifeforce fórumtárstól.
-
c4
őstag
A 220Volt által árult Himedia Q5 4K kínai verziójához megoldás született. A későbbi fejlesztések gondolom a jövő titki közé tartoznak.
-
c4
őstag
A Himedia Q10-es tulajok ne tegyék fel a legújabb FW-t, ha még nem tették meg... Valami gond van vele.
-
-
c4
őstag
Nyuszik vagytok.
Feltettem, nem lett tégla.
Az első boot kissé hosszú, de felállt a rendszer.
Természetesen mindent újra kell állítani.
Ha már csak ez megszűnne az online frissítési lehetőséggel, már megéri feltenni.
Egy óra a Kodiba visszatöltenem az adatbázist.
A wrapper valóban előtelepített csak, a Kodiban csak ki kell keresni és aktívvá tenni.
Újraindítás után aktívvá válik.
A hálózati mount kérdés elsőre javítva lett, úgy nézem. Nem kellett még installálnom a Auto Mount Multimedia v0.2-vel a szokásos csatolási pontot. Több újraindítás után úgy néz ki, rátalál a NAS-ra. (1 perc elteltével, ugye). Nálam azonnal le is ugrott a Kodi 15.2, vissza a 14.2, ebben nem kell minden lejátszás után leokéznom a segédablakot.Így elsőre ennyi. Most megy vissza a filmadatbázis, aztán lehet tesztelgetni tovább.
-
c4
őstag
Új Q5 4K FW
"Internal build number: HMD-3.0.2 2015-11.05.105633
IMPORTANT! THIS FIRMWARE IS FOR EUROPEAN Q5 4K3D (MANUFACTURED AFTER NOVEMBER 2014) ONLY. DO NOT TRY AND FLASH IT TO OTHER REGION Q5 4K3D.
IMPORTANT! DO NOT INSTALL A PREVIOUS FIRMWARE AFTER INSTALLING THIS 3.0.2 VERSION. THIS VERSION CANNOT BE DOWNGRADED FROM.
Installation Instructions:
1. Extract update.zip from the download archive to the root of a USB pen drive. (the USB pen drive should contain a single file called 'update/zip').
2. Insert the USB pen drive into any USB port of the Q5 4K3D.
3. With the Q5 4K3D turned off, use a paper clip or pen to press and hold the the pinhole restore button on the side of the Q5 4K3D (next to the USB ports).
4. While keeping the restore button pressed, turn on the Q5 4K3D.
5. The Q5 4K3D will show an Android droid logo and proceed to upgrade the firmware.
6. The box will auto-reboot when finished.Q5 4K3D. 5-NOV-2015. FIRMWARE HMD-3.0.2 FUTEKO-EN Changelog:
1. KODI 15.2 FINAL VERSION
2. Support Status Bar
3. Support LED turn on/off
4. Support Subtitle turn on/off
5. Update Skype
6. Support OTA online update function
7. Preinstall Wrapper
8. Preinstall HappycastIMPORTANT! DO NOT INSTALL A PREVIOUS FIRMWARE AFTER INSTALLING THIS 3.0.2 VERSION. THIS VERSION CANNOT BE DOWNGRADED FROM.ííí2
-
c4
őstag
Ha Q3 a minta, akkor is klón.
Azt hiszem, hogy ki is van írva, hogy nem figyelik, milyen színűt küldenek. Bár odaírták azt is, hogy ha valaki színt választ, jelezze. Aztán vagy elolvassák, vagy nem.
A BFS-t másodkészüléknek vettem, A lentebb leírt kínjaim voltak, vannak vele, komolyabb feladat elé nem állítottam... Wi-firől tolja a sorikat a hálószobában.
A komolyabb anyagokat a Q5 szolgálja ki.
-
c4
őstag
válasz
envagyok #114 üzenetére
Elméletben minden megy a NAS-ról, igen. A Q5-nél előforduló gond nem jelentkezett, amihez a Auto Mount Multimedia_v0.2 program futtatása kell, újraindítás után sikeresen a helyére mountolja a hálózati eszközt (itt is kb. 1 perc után).
Nem tudok a TV add-onokról nyilatkozni, nem használtam még sosem őket.
-
c4
őstag
Nos, az egyik "problémám megoldva.(BFS 4KM)
A külső lejátszót életre tudtam kelteni a Kodi alatt.
A KODIWrapper telepítése sikerült (a himediáét nem fogadja el).
És hogy ne legyen egyszerű az élet, a telepítés után nem default lejátszó lesz a himedia, csak választható alternatíva. Kis netes turkálás, olvasás után kiderült. hogy a playercorefactory.xml átírása lehet a megoldás.És igen, a fájl átírása után alapértelmezetté vált a külső lejátszó.
Így még 1-2 gond megoldódott, bármelyik Kodi feltehető, nem szaggatnak a videók a külső lejátszó használatával. (Én a 14.2-es mellett döntöttem, mert abban nincs egy fennmaradó segédablak, amit mindig le kell okézni lejátszás után.) Elérhető vált az Imprex képjavító áramkör is.Már csak a karakterkészlettel kellene megbirkóznom... (ISO889952-2)
-
c4
őstag
Sziasztok!
Eljátszadoztam ma egy kicsit a nemrég érkezett BFS 4KM lejátszóval.
Ennek ugye ua. a chipsetje, mint a Himedia Q5 4K-nak...(Ez is fémházas.)
A mediacenterbe lépve ugyanaz a felület köszön ránk, mint a Q5 esetén. Ha USB-ről játszunk, tallózás után mehet a móka. Hálózati lejátszás estén be kell állítanunk az elérési utat is. Ha minden kész, hadd menjen!
Szépen indul is minden ugyanazon a felületen, mint a Q5 esetében. Beállítási lehetőségek is azonosak, bár teljes magyar karakterrel rendelkező beállítást még nem sikerült találnom.Egy beta Kodi van telepítve (15-ös), sajnos ennek a feliratkezelése nem igazán jó, nem lehet a kalibrált pontra állítani, nem fogadja el a színezést, betűméretet és a karakterkészlet szintén nem jó nekünk. Ha viszont letöltöm a már nem beta verziót, szaggatja a videókat.
szóval ez így nem tökéletes.
Létezik egy egyedi FW hozzá, le is töltöttem... (jelszót kér már a kicsomagoláshoz) ...de az orosz tudásom hogy is mondjam... inkább hagyjuk.A wrapper nagyon hiányzik a Kodi alól, a saját lejátszója nekem egyáltalán nem jön be, amellett, hogy az Imprex képjavító áramkört nem is használhatjuk, ha nem a Himedia lejátszója működik.
Szóval itt tartok, ötleteket, segítséget szívesen elfogadok, hátha össze tudunk rakni egy itthon is jól használható lejátszót.
Szóval BFS vs Q5 küzdelemben egyelőre a Q5 jobb választás a support miatt.
-
c4
őstag
válasz
DriftD1GP #92 üzenetére
BD liszensz hiánya miatt lehet ez a "probléma", emlékeim szerint úgy oldottam meg, hogy a film m2ts-ét áthelyeztem és a 00000.m2ts helyett átneveztem filmcím.m2ts-re. A filmhez tartozó mpls fájlt is félretettem, hogy ha a későbbiekben szükség lenne rá (pl: ISO készítésnél) meglegyen.
-
c4
őstag
-
c4
őstag
válasz
DriftD1GP #64 üzenetére
Kijött egy FW javítás, ami megoldotta a DTS-HD problémát. Így gyakorlatilag ami engem érdekel, mindent tud.
Remek képminőség, jól kezeli a hálózatot, nem szaggat a BD ISO sem. Feliratkezelés jó, gyors, beépített wi-fi.... stb.Szóval nekem bejött, apró bosszúságok meg mindegyik lejátszóval vannak.
Mielőtt valaki bármelyiket megveszi, tájékozódjon, hogy a céljaira megfelel-e a kiszemelt eszköz.
A Q5 például nem kezel bluetooth eszközt, lemezmeghajtót... -
c4
őstag
Nos, jó hír: úgy néz ki, megoldódott a NAS mountolási gondom (újraidítás után elfelejtette az elérési utat a készülék).
Ezzel a kis Windows alatt futó segédprogrammal kiküszöbölhető a dolog.
-
c4
őstag
Kicsit megakadtam. Szóval: van a Kodi meg a himediawrapper, szépen összeházasítottam őket. Alapértelmezetté tettem a gyári lejátszót, de... USB-ről megy is a dolog, de NAS-ról már nem. Pörög, pörög a kis karika, ennyi.
Valakinek ötlete, megoldása nincs véletlenül?
Ja, a Mizuu-t (nagyon faxa ingyenes program) is feltettem, az hibátlanul használja minden forrásról a gyári lejátszót... de ha újraindítom a lejátszót, a meghajtók más néven mountolódnak fel, így az egész cuccot újra kell szkennelni.. Na ez nálam nem 2 perc...
tozso76:
Igazi kanosszajárás.
-
c4
őstag
Én feltelepítettem. Most legalább nem kell kínlódni a wrapperrel, simán használja a beállítások után a gyári lejátszóprogramot. Mondjuk semmi nincs a gépemen.
Nem is internetbankolok rajta.
Megy a DTS-HD, TrueHD, Atmos... De nem ismerem mélyrehatóan, pár órája bukkantam rá.
-
c4
őstag
Ezt találtam... Tökéletesen behívja USB-ről, NFS, Samba hálózatról a gyári lejátszót... Kodipótló...
-
c4
őstag
-
c4
őstag
Kijött a Kodi-15 beta 2. Már nem villognak vele a feliratok....
-
c4
őstag
Feltettem, de például a NAS-ról nem támogatja a lejátszást. Emellett nem lehet úgymond "társítani" a gyári lejátszót, minden lejátszás megkezdése előtt ki kell választani, melyik lejátszó szoftvert szeretném futtatni. Most a magyar sorozatok médiatárba integrálásával küzdök.
-
c4
őstag
Szerintem túlbonyolított a Kodi kezelőfelülete. Egy átlagember ámítástechnikai tudása nem terjed ki ennyi ismeretre, és türelme se nagyon van minden apróságot végigzongorázni. "Néha a kevesebb több."
Kicsit lassan jutok el a lejátszásig, de ezt alább már írtam.Nem tudom, mire gondolsz...
A készüléken az Android 4.4 KitKat van telepítve, ami alapban támogatja a HDMI kimeneten a pass-through vagy RAW kimenetet. A 14.2-es Kodit használja az 1.09-es FW-ben. A beállításokban már szerepel, hogy milyen kimeneti formátumot szeretnél... Külön pontban állítható, hogy a kimeneten ac3 és DTS is érintetlenül átmenjen. Amíg ezt nem állítottam át, csak dekódolva ment ki a hang Kodival. Feltettem a beta Kodi 15-öt is, de a feliratok villogtak vele, így szinte azonnal küldtem a kukába... De ezzel is szóltak a HD hangok.
Szóval nem kellett semmit ehhez külön letöltenem. Kár, hogy gyárilag csomagolják a DTS-HD problémát. Ha ez nem lenne, bestbuy lehetne azok számára, akik szeretik a Kodit. A VTEN-t már így is túlszárnyalta.
Még én is elgondolkodnék a megtartásán. -
c4
őstag
Kisebb nyüstölés utáni összefoglalóval untatnám a publikumot.
A készülék elegánsnak mondható csomagolást kapott, minden tartozék rendelkezésre áll az azonnali használatbavételhez.
Még a Wi-Fi is!Elegáns, alumíniumházat kapott a készülék, elején egy kis kijelzővel... ami az órán kívül semmit nem mutat.
A boot-idő a szokásos, kicsit várunk, majd még egy pirinyót és beköszön a kezelőfelület. Ami ennél a darabnál a 1.0.7-es FW-nek köszönhetően egy faék egyszerűségű android kezelőfelület. (Ezt már a VTEN esetén is konstatáltam...)
Ami kissé megnehezíti az ámítógépek világában járatlan felhasználót, mivel Linux alapismeretek hiányában még a felmountolt meghajtókat sem látja főképernyőn. Úgy kell kitallózni a rejtekadó erdő mélyéről. Hálózat beállítás:
ismét a szokásos félőrület után összekalapáltam a NAS-al.A küzdelmek után kissé megfáradva elindítottam a szokásos "tesztsorozatomat". Különböző videó és audióformátumokkal kínáltam meg a kicsikét.
A saját lejátszóval kezdtem a kísérletezést. Itt sem mondhatjuk, hogy elkényeztet bennünket a szolgáltatások hada, egyszerű tallózással jutunk el a kívánt forrásig. Hogy kissé nehezítve legyen a feladat, ezt minden meghajtóváltáskor meg kell tenni. Hogy még izgalmasabb legyen, külön felületen érjük el az USB és a hálózati meghajtókat. Szóval mondjuk egy hálózati meghajtó kiválasztás esetén a tallózás menete (természetesen a parancsikon létrehozása után, amit nem érünk el főképernyőn): médiacentert megnyitjuk (1.0.7 FW), megjelenik egy választómenü, ahol a parancsikon kiválasztást kérjük, kiválasztás után meglátjuk a kapcsolatot, majd arra kattintva feltárul szemünk előtt annak könyvtárszerkezete, majd szépen odalépkedünk a lejátszani kívánt fájl mappájához, rákattintva megnyílik, és a fájlra léptetve majd kattintva elindulhat a lejátszás... Egyszerű, ugye?
Ha már lejátszás... Egyszerűtől induljunk a bonyolultabb feladat felé. Avi, SD mkv, 720p, 1080p (DTS vagy ac3, AAC hanggal) mp3 wav, flac rendben, szépen mennek, a képjavító áramkör egész jól beállítható, persze módjával kell ezt is adagolni.
Hangminőség az árkategóriához mérten hozza a szintet. Képminőséggel sincs nagyobb baj.
Akkor adjunk neki valami kihívást jelentő feladványt:
indítsunk el egy BD lemezképet NAS-ról! Avatar, 3 az 1-ben, több m2ts-ből álló film (VTEN itt elvérzett), működik, semmi gond a váltásoknál.
TrueHD-s hangokkal rendben mennek a filmek. Jupiter Ascending került sorra a Dolby Atmos hanggal.
Néma csend.
Kis turkálás, fórumozás és lőn új FW, ami egy új kezelőfelület mellett már tartalmazza az Atmos hang támogatását is. Csak az ikonok változtak - a képernyő közepére kerültek kissé nagyobb méretben -, a kezelés változatlan.
Itt meguntam már az egyszerűséget, jöjjön az XMBC, azaz ma már Kodi! Ez sem egyszerű, maradtunk a Linuxos kezelésnél, szóval betallózgatjuk a meghajtókat (a kodi-15 beta verzióban már megteszi helyettünk) és tallózás után kérhetjük a szkennelést. Szóval aki ismeri a programot, az tudja, ez sem két kattintás, mint maga a program személyreszábása sem. Na de ez ráér, majd...
Indítsunk el egy filmet... Nekem itt is kicsit sok kattintásnak tűnik, mire valójában elindul a film. Ha jó helyről mountoltuk a meghajtót, szépen el is indul a film. Azonnal kiderült, hogy egy teljesen más lejátszó kezelőfelülettel hozott össze a sors, mint a saját lejátszó szoftveré. Ez okoz némi kis gabalyodást, ha már hozzászokott valaki, mit hol állít, talál meg a másik szoftverben. Na de itt belépne egy kényelmi funkció, a "KODIWrapper", a telepítése után ezzel meghívhatjuk a beépített lejátszót Kodi alatt. Minden filmnél újra és újra ki kell választani, hogy melyik lejátszóval is kívánjuk a filmet elindítani. Igen ám, de... A saját lejátszója a BD struktúrát felismeri és lemezként kezeli. Míg ugyanez a Kodiban nem mondható el, így sajnos nem sikerült lemezként elindítanom a beépített lejátszóval, csak a Kodiéval. (Nem állítom, hogy lehetetlen, de nem adtam több időt magamnak a keresgélésre.) Itt belép egy új kihívás is, csak az USB felületet szólítja meg alapértelmezetten a wrap, hálózatot nem. Létezik kis buhera hozzá, de azt már nem töltöttem le. Szóval előkerültek eme kis kitérő után a kedvenc filmek... A Gyűrűk Ura EE indulhat... Upsz, már az első percekben hangkimaradás! Jaj, szegény fejemnek... Nézzük USB-ről...
Ott is ugyanott, ugyanúgy kimarad a hang. Vissza a régi FW... Azzal is. Szóval egyes filmeknél - valószínűnek tartom, hogy a bitráta miatt - eldobja a DTS-HD hangsávot (Nem minden film esetében). Felettébb bosszantó az előzmények ismeretében, mikor is a TrueHD és az Atmos hangok gond nélkül megszólaltak.
Szóval vegyes érzelmekkel ülök a karosszékben:
itt van ez a kis, alacsony árú, csinos készülék, ami végül is szerethető lenne még a kissé bonyolult kezelésével is.
De míg a VTEN esetén több, itt egy alap dolog hibádzik.Nagyjából innentől mindenki maga döntse el, megéri-e neki vagy nem ez a készülék az árát. A DTS-HD hangprobléma valószínűleg orvosolható lesz szoftveresen. A kezeléstechnika nem fog szerintem változni. Aki az egyszerű kezelés híve, ne ezt a készüléket válassza szerintem.
A próba kizárólag 2D-s videókkal történt, nem áll rendelkezésemre 3D megjelenítő. Csak HDMI kimeneten voltak a készülékek összekötve.
A Kodi használatáról bővebben és sokkal mélyrehatóbb ismeretekkel a fórumokon is találkozhattok a topikjában.
-
c4
őstag
Köszi, feltelepítettem.
Sikerült valahogy (nem tudom hogy) elérni hálózatból a NAS-t. Saját médialejátszójával akadás mentesen visz mindent eddig. A Kodihoz is hozzáadtam a meghajtókat, de szaggatva játssza le a filmeket, valamint nem lehet magyarítani (vagy még én nem találtam meg) a kezelőfelületet. A BD struktúrát sem ismeri fel,
a feliratváltás, pozicionálás, hangváltás teljesen eltér a beépített lejátszóétól, így a vezérlése is más.Egyértelműen nehézkesebb is.
A főképernyőhöz nem lehet a felmountolt és a hálózati könyvtárat hozzáadni? Mert ez így egyelőre elég nehézkes tallózási metódus. Wi-Fi-ről a BD már szaggat. (Csak próba volt, nem cél.) -
c4
őstag
Megjött a HiMedia Q5 4K...
A NAS-t látni már látom, de nem csatlakozik az alkönyvtárakhoz, sem NFS, sem Samba protololon.
Az XMBC-t sem tudom életre kelteni, nem látom, hol kéne betallóznom a külső vinyókat és/vagy a NAS-t.Szóval küzdök vele egyelőre. Net megy, a böngészés megfelelő sebességű. A távszabályzóval kissé lassúcska navigálás, kell egy billentyűzet szerintem a nagyobb kényelemért. 24p műxik, 4K megy (LG demo), TrueHD, DTS-HD megy. A több m2ts-ből álló filmnél nem volt eddig akadás (Avatar). Mkv megy, külső feliratot látja, indítja is. A felirat színe, pozíciója, mérete állítható. KA BD lejátszás esetén nem őrzi meg az előzőleg beállított pozíciót.
Küzdök tovább.
-
c4
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- iPhone topik
- BestBuy topik
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest