Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz
DreadZozzy #5029 üzenetére
Nem ugyanaz a kéz hiba. A hidassal nem lehet mit kezdeni, az Moaré...
A 24p anyagot 24p-re állított Kodival nézném meg, nem 60p-re állítottal először. -
sicc_innen
tag
válasz
DreadZozzy #5033 üzenetére
Csak annál az egy 23,976 fps-es filmnél jön elő ez a hibajelenség?
-
leftyke
aktív tag
Üdvözlök mindenkit. Nagyon kezdő vagyok és gondolom ezerszer volt már ilyen kérdés kérés. Van olyan részletes videobemutató,ahol szépen betudom állítani főleg filmnézésre gondolok. Ha igen és van akinek van türelme válaszolni előre is nagyon szépen köszönöm
-
DreadZozzy
csendes tag
válasz
DreadZozzy #5033 üzenetére
Ja, kimaradt: a PC-t mutató HDMI inputnak kicsit eltérő beállításai vannak, mint a Kodi-s portnak, de nem jelentősen. A PC-s input Game módban van, hogy ne legyen lag.
-
DreadZozzy
csendes tag
válasz
sicc_innen #5032 üzenetére
Jó ötlet, szerencsére a TV-m már eleve össze van kötve a PC-mmel, mert gyakrak játszok így.
Kipróbáltam, és jelentkezik a hiba, tehát a ludas a TV lesz. Csak tudnám, miféle beállítás cseszekszik vele. A PC beállításaiban (Windows és AMD szoftver) mind a monitorom mind a TV-m 1080p@60 jelet kap.
-
sicc_innen
tag
válasz
DreadZozzy #5031 üzenetére
Próbáltad már VLC-vel a tévén Kodi helyett?
Nálam is vacakolt a Kodi (boxon és PC-n is). Az a két verzió (20, 21), amiket próbáltam belőle, nálam több sebből is vérzett. Ezért aztán nem erőltettem tovább, inkább kiváltottam a tévéboxon más, kisebb progikkal, amik simán viszik a videókat meg az iptv adásokat. -
DreadZozzy
csendes tag
válasz
sicc_innen #5030 üzenetére
PC-n VLC-t használok, 1080p@60 monitorral.
-
sicc_innen
tag
válasz
DreadZozzy #5023 üzenetére
Helló!
Interferencia lehet a vibrálás. Az eltérő fps miatt jelentkezhet, másrészt vagy az apró képrészletek éppen egyeznek az aktuális felbontással. (Pl. sűrűcsíkos zakó esete HD felvételen, bizonyos távolságból kamerázva.)
A PC-n milyen softveren játszod le a videókat? -
KTTech
veterán
válasz
Ez egyszerű moaré. Jó eséllyel az eredeti anyag ilyen.
-
blakey
titán
válasz
Túlélesített a TV.
-
gyűrű
addikt
válasz
A tv "mozgásjavítója" tud ilyeneket csinálni.
Kapcsold ki az összes ilyen hókuszpókot. -
DreadZozzy
csendes tag
Sziasztok,
Egy érdekes jelenség okának kinyomozásában kérném a segítségetek.
CoreELEC-et futtatok egy Odroid C4-en, egy 4K TV-n.Videólejátszás során azt figyelem meg, hogy az apróbb részletek mozgás közben mintha vibrálnának, de nem nagyon tudok utánaguglizni a jelenségnek, mert egyátlalán azt sem tudom hogy hívják ezt a jelenséget.
Két videó, amin demonstrálom a hibát:
https://youtu.be/a60I4QCB6hE
https://youtu.be/306U_tB9Z0s
Figyeljétek a híd függőkábeleit, a másikon a falon a szellőzőnyílások vibrálását, erről beszélek.A fájlok a példában 1080p@23.976 H.264 mkv-k, de 4K-s videónál és H.265-nél is előjön ugyanez. A Kodi output felbontása 3840*2160p@60, de más felbontásnál és frissítési rátánál is jelentkezik a jelenség.
Próbáltam lejjebb venni a TV-n a sharpnesst, nincs változás.Mi okozza ezt? Kodi konfig vagy TV? Ugyanezeket a fájlt PC-n lejátszva nem jelentkezik a furcsaság.
-
aprokaroka87
nagyúr
Kodi esetén az bug vagy feature hogy ha háttérbe kerül a program akkor egyszer csak " életre " kel? 😁
Gondolok itt arra hogy épp megy a videó és ha hirtelen háttérbe rakom akkor megáll a hang is háttérben, aztán viszont egyszer gondol egyet és megszólal..
Párszor hozta már rám a frászt.
Van erre valami beállítás kodin belül? -
®abstract®
őstag
válasz
sicc_innen #5018 üzenetére
no,es mit hasznalsz helyette?
-
blakey
titán
válasz
sicc_innen #5018 üzenetére
agyonbloatolt, nehézkesen működő szörnyszülöttet
. - Kodi topikban egy " hozzáértő" véleménye. -
sicc_innen
tag
válasz
bnorci71 #5017 üzenetére
Szia!
Ragaszkodsz a kodihoz? Más videolejátszóknál mi a helyzet, ott is ugyanez a hiba?
Nálam is problémás volt a kodi videolejátszásnál, bizonyos anyagoknál és sajnos az online ip-tévézésnél is. Nagyjából ugyanazokat a hibákat hozta az androidos tévéboxon, mint PC-n is.
Gyökerestől oldottam meg a problémát; ment a kodi a levesbe.
Ki lehet váltani más progikkal ezt az agyonbloatolt, nehézkesen működő szörnyszülöttet. -
bnorci71
addikt
Sziasztok!
TCL android tv+Kodi hálózati lejátszás egy HTPC-ről Wi-fi 5Ghz
Beüzemeléskor volt gond a film lejátszással mert néha pufferelt akkor feljebb vettem minden értéket és jó lett. Most viszont a Star Trek SNW. S02E01 nézhetetlen DV anyag.
Állítottam mindenen feljebb újraindítás kicsit javult de így se élvezhető mert van amikor ha a kép nem is de a hang megakad.
Gondolkodtam és nem is biztos, hogy az a jó ha minden értéket feljebb állítok.
Mi az ideális beállítás? -
tasiadam
veterán
-
csibe1
addikt
válasz
®abstract® #5013 üzenetére
Köszi, ez megy is, de a nem legjobb minőségben, marad a smartyoutube android alatt, nem szórakozok ezzel CE alatt.
-
csibe1
addikt
Ahh, csak annyi...
Nehogy már valami egyszerűen működjön. Jelentkezz be ötször, de minek meg hová is pontosan?
Marad a smartyoutube aztán jónapot.
Amúgy röhej, hogy ilyenekkel kellene szenvedni, hogy youtube legyen a Kodi alatt.
Egy elcseszett katyvasz, nem igaz nem lehet egyszerűen megoldani...
Külön aláírás nem kell Bill Gates-től hozzá?[ Szerkesztve ]
-
sicc_innen
tag
válasz
®abstract® #5006 üzenetére
Köszönöm a linkeket!
Ki fogom próbálni... -
csibe1
addikt
válasz
®abstract® #5006 üzenetére
Nálam is megy gond nélkül a 21-es Kodi android alatt.
Nem vettem észre problémát filmnézéskor, pedig pendrive-ról és SSD-ről is játszok le filmeket. -
®abstract®
őstag
válasz
sicc_innen #5005 üzenetére
Oké te tudod. Nekem a 20 pont 5 meg a 21-es verzió is remekül működik amire én használom
Droid alatt szerintem ezek a legjobb videó lejátszó programok mx player meg a vlc mellett a movian [link] meg a vimu. [link] mp faxa. Utóbbiak tudják a kadencia helyes lejátszást is meg egyebeket.[ Szerkesztve ]
-
sicc_innen
tag
Ez az androidos Kodi app egy nagy túró. Elsőként a v20-as jött a Strong GoogleTV-s tévéboxra. Live TV streameknél nehézkesen és nem mindig kapcsolódik az adott csatornára az IPTV Simple client. Jobb addont nem javasoltatok ennél.
A pendriveos filmek lejátszásánál aszinkronban van a kép a hanggal. (Kodin kívül pl. a VLC-vel tökéletes).
Jött a frissítés a Kodira v21.1. Semmit sem javított a helyzeten, plusz még a kép is kissé összenyomott lett, az ikonok pedig pixelesek. Beállítani az appon (és az addonon belül) sem sikerült, a tévén kellett kapcsolgatni.
Nem tudom a korábbi Kodi verziók mennyivel voltak stabilabbak GoogleTV oprendszert futtató boxokon.
Live tévézésre sokkal jobb pl. az M3U IPTV kis app egy hide.me vpn-nel társítva.
A Kodit törölni fogom, mert arra a két feladatra, amire használtam volna, szinte alkalmatlan. -
blakey
titán
CoreELEC gondjaidat célszerűbb az Amlogic topikban feltenni, itt kevesebb CE és Amlogic tulaj fordul meg.
#5003 ®abstract®
A CE az valójában egy kibővített kodi
- nem, a CE azaz CoreELEC egy OS, és arra van telepítve egy teljesértékű és OS-hez optimalizált Kodi, elég sok mindenre használható egy minimál Linuxot futtató rendszer, mellesleg médialejátszásra jelenleg nincs jobb OS.[ Szerkesztve ]
-
®abstract®
őstag
Ja igen ez pontosan így van
általában ezeken a tévéboxokon a droid rendszer nem szokott jó lenni.. az enyémen is hibás volt a működés.. ha tudsz rá a telepíteni slimbox droid rendszert akkor elég jól tud lenni 💯
A CE az valójában egy kibővített kodi meg felület extra beállításokkal de másra nem tudod használni 🤔 ja még tudsz vele torrentezni azt annyi..
szerintem úgy lehet érdemes tévébox esetében a CE hogy memória a kártyára telepíted és külön használod arról, a droid rendszered meg ott lesz amivel meg tudsz bármit csinálni.[ Szerkesztve ]
-
edk-
őstag
További gondjaim, amelyek CE21 alatt vannak, de CE19 alatt nem voltak:
- a gyári infratávirányítóval nem tudom bekapcsolni, csak táp ki, táp be módszerrel
- a felület időnként pár másodpercre megáll. Az időközbeni navigációs utasításokat azután végrehajtja (MX3 légegeret használok)