- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
Üdv.
Bd 50 filmek esetén ti nem tapasztaltatok olyat, hogy egy idő után elkezd csúszni a hang és a kép is meggyorsul? Csak úgy jön helyre, ha vissza tekerek egy picit. Sokszor eljátssza, de csak bd 50 filmek esetén. Sima 1080p esetén jó.
MXIII-G készülék hálózaton keresztül.
-
fpunto
csendes tag
Sziasztok!
A Kodi-t be lehet állítani BR25 3D iso-t 3d-ben játsza le? -
péjé
őstag
szia,
nincs billentyűm de vhogy elővarázsolom majd ezt neked...de azt gondolom rájöttem mi a bibi.A laptopomon vannak a filmek, onnan DLNA-t használva nézem őket a tv-n... eddig a laptopomon lévő kodit kapcsoltam be és használtam mint DLNA és ezen keresztül kapta a box a jelet. Most átállítottam a boxon a Kodit hogy a windows hálózaton tallózva keresem meg a filmet és így sztem jobb lett...remélem érthetően írtam le...:-)
Kicsit kísérletezek vele még, hátha nem adom el a boxot mégsem...:-)
köszi a segítséget. -
- gyári (play store-s) kodi 15.2 ?
- O betü megnyomásával milyen infokat kapsz? tudsz fényképet/screenshotot mutatni?
- konkrétan a piros keretes sor a lényeg:- kodiban ez van beállítva neked is? [link] - tehát hq scaling + hw gyorsitás?
- a hdmi bemeneteden PONT azok a beállítások vannak az lg tvn belőve, mint amit az lg mediaplayere közben használ a tv? szvsz itt lesz a kutya elásva
- spcm elavult, hanyagold
- kodi 15.2 tud automatikus freki váltást, attól függően h a film 24, 25, 30, stb frames
-
péjé
őstag
sziasztok,
egy MXIII 2/8 gb-os boxom van, tronsmart 115k4 firmwarrel...frissítettem a Kodit 15-ösre de nem az igazi a képminőség így sem.
Főleg a kisebb, sorozatfilmes mkv-k képe észrevehetően rosszabb mint a fapados LG tv-m amit visszaad saját lejátszójával minőséget.
Ezt fogadjam el v. esetleg beállítás kérdése?másik: az SPCM-et használjátok ti? megragadt egy ilyen soron a szemem:
- Auto-framerate switching for Amlogic....ezt nem tudták eddig android alatt a lejátszók csak OpenElecnél, nem?előre is köszi ha vki ír vmi hasznosat.
-
Biztosan nem viszi az sem, de nem is állítottam, hogy vinné
Így jövőbiztosnak egyik olcsó lejátszó sem tekinthető.---
Közben a saját problémám is kiküszöböltem egy favágó-módszerrel: beírtam 3 init.d script végére is a 'chmod 666 /sys/class/video/axis' sort, így érvényesül, végre....
-
sabrinho
tag
Sziasztok!
Egy napa elkezdett iszonyatosan szaggatni a Kodi, akár mp3-nál is. Élvezhetetlen. Semmi körülmény nem változott, programot nem telepítettem, stb... Eddig jó volt, tökéletesen vitte az 1080 mkv-kat, zenéről nem is beszélve. Másik lejátszóval a zene tökéletes (a videót nem próbáltam, de miért ne lenne). Van valakinek hasonló tapasztalata? Mitől lehet ez? -
Apámnak nemrég ezt vettem, mellényúlás. ( = Beelink S82, Tronsmart MX III) Vonzott az ár és a kategóriájában korrekt távirányító.
kodi14.2 = nyujtott kép hw gyorsítás esetén
kodi15.2 = 5-6 firmware után sem sikerült olyat találni, amiben gányolás (chmod 666 jópár könyvtárra, minden reboot után) nélkül mennének a filmek hardveres gyorsítássalezt a scriptet kell futtatni boot után, kodi előtt, ekkor minden oké a legújabb verzióban, csakhát apámtól ezt nem várhatom ... :
#!/system/bin/sh
chmod 666 /sys/class/display/mode
chmod 666 /dev/amvideo
chmod 666 /dev/amstream*
chmod 666 /sys/class/video/axis
chmod 666 /sys/class/video/screen_mode
chmod 666 /sys/class/video/disable_video
chmod 666 /sys/class/tsync/pts_pcrscr
chmod 666 /sys/class/audiodsp/digital_raw
chmod 666 /sys/class/ppmgr/ppmgr_3d_mode
chmod 666 /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq
chmod 666 /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_max_freq
chmod 666 /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governorsikerült egyetlen (Tronsmart MX III 115k4 remix fw) olyan romot találni, ami majdnem jó - ennek végre van init.d támogatása, tehát a fenti script lefut induláskor, automatikusan... DE:
chmod 666 /sys/class/video/axis
Ez nem hajtódik rendesen végre... tehát nem rw-/rw-/rw- lesz a fájl jogosultsága, csak rw-/r--/r--
utólag kézzel ezt az egy sort futtatom (rootként, ahogy az init script is futna!) és akkor jó....
Nemértem. (nemtom erre valakinek ötlete volna-e....)Sajnos ezért lutrik az ócsókínai lejátszók, firmwarek bugosak (kodi fejlesztők pedig ezt megunták, ahol nincs perfekt jog, nemmegy jól az uj 15.x, nem kér (sajna!) root jogot, csak egyszerűen nem működik rendesen - pl nincs hw gyorsítás, s így az fhd video is akad...)
Egyébként h264 4k-t bír maximum a gépezet, hevc-et nem (de a 8bitet támogató lejátszóknak ugysincs sok értelme most), dtshd/truehd támogatás nincs és az atomstabil 23.976/24.000fps sem megy neki. Van viszont HDMI-CEC, analog kimenet (kép/hang), pofonegyszerűen gányolható rajta az android (van openelec port is rá! OpenELEC-Amlogic.arm-S82-6.0.0.zip, ezzel pl komoly gondom nem volt, csak ... apámnak a droid jobb volna, jobban testre tudom szabni számára)
WIFI gyenge, 25-30mbit/s, fullhd-re alkalmatlan - ethernet vagy merevlemez, pendrive, belső nand kell.
Új romot, recoveryt rárakni így lehet: kikapcsolt készülék analog csatijába fogpiszkálót dugsz, belső kis gombot benyomod, érzed, h kattan, tartod a fogpiszkálót és ekkor közben power gombal bekapcs... rezet gombocskát addig nyomod, amíg jön a logo a képernyőre... és kész, települ a frissítés a még kikapcsolt, behelyezett, fat32 formattált mikro-sdkártyáról).
12 ezerért ennyi jár.
---
Kollegák ketten is ilyet vettek, náluk minden perfekt (kodi 15.2), így ezt merném ajánlani bárkinek.
-
c4
őstag
válasz
LógaGéza #233 üzenetére
Nem tudok márkás, 4K képes médialejátszót, ami ezt felülmúlná... Még várni kell az Oppo, CA-féle megoldásokra. Esetleg az UHD BD játszók, de egyelőre ezek is sötét foltot képviselnek számomra...
Az Oppo sem jeleskedett például hálózati lejátszásban, magyar ékezettel bajban van...
Szóval pontos igények alapján tudsz majd választani. -
LógaGéza
veterán
Üdv!
Keresek médialejátszót, 4K felbontással, és BD-3D lejátszással hogy boldogulnak ezek? Stabilitásban hogy állnak?
A cél a minél jobb képminőség, és a stabilitás/egyszerű kezelhetőség lenne. Egy 4K-s projektorra menne ki a kép. -
synar
őstag
Ma játszogattam egy keveset és ezt találtam: ATV4 Screensavers addon ([link]), elképesztő látványos légi videófelvételek, full relax, próbáljátok ki én függő lettem.
-
Beni2360
félisten
Sziasztok!
Felraktam a kodi helyett a VidonXBMC sokkal gyorsabban tudok benne navigálni de egyszerűen nem látja a rádugott külső vinyót.
Mit kellene benne állítanom, hogy onnan tudjak tallózni filmet? -
Rick4
félisten
válasz
headhunter #225 üzenetére
Egy jó hivatalos előfizetés és egy műholdvevő angliában élő segítséggel?
-
headhunter
addikt
Tudtok olyan kiegészítőt, amellyel nézhető a Sky Sport 1, 2...... HD-ban? (Működő, "fagyásmentes")
-
Rick4
félisten
válasz
envagyok #220 üzenetére
Én ezt a részt nem ismertem, sok sok utánaolvasás után is a hdmi erősítésig jutottam, de az nem okozott látható változást, a kevésbé szép kép igencsak szembetűnő volt, pedig projektort használok, és 110"os képátlón nézem.
Ha ez most derül ki, és működik, akkor így jártam, legyen szerencsétek, hogy ezzel megjavul.
-
synar
őstag
válasz
envagyok #220 üzenetére
Mindenesetre, akinek gondja van a képminőséggel, annak megér egy próbát a módszer, akár többféle encoding érték tesztelésével is. Nekem bevált az itt talált leírás alapján a hdmi_pixel_encoding=1 (# HDMI_PIXEL_ENCODING_RGB_FULL = 1), sokkal jobb lett a kép, pedig első csalódottságomban már el akartam adni a PI-t.
-
envagyok
veterán
Nem így van? :
hdmi_pixel_encoding=0 default (limited for CEA, full for DMT)
hdmi_pixel_encoding=1 RGB limited (16-235)
hdmi_pixel_encoding=2 RGB full ( 0-255)
hdmi_pixel_encoding=3 YCbCr limited (16-235)
hdmi_pixel_encoding=4 YCbCr full ( 0-255)
Nekem az avr fele alapból ycbcr fullban ad ki mindenféle hókuszpókusz nélkül a pi.Nincs is semmi gondom a képpel, pedig plazmát használok.
-
Rick4
félisten
Legnagyobb csalódásomra a PI képminősége bizonyult az eddig megszokottnál gyengébb minőségűnek, főként a sötét tónusok részletei hiányoztak,
Hát én erre csak ezt mondom: [link]
Hergeltem, sőt, volt ott valami hdmi erősítés is egy sklán 1-7-ig, de nekem akkor se lett tökéletes.
-
synar
őstag
válasz
DonCosta #216 üzenetére
Szia! Röviden, mindkettő jó OpenElec-el médialejátszónak, bármelyiket veszed, nem nyúlsz mellé. Ami talán a PI mellett szól, a többcélú felhasználhatóság és a nagyobb támogatottság, a jövőre nézve. Az M8S-ből viszont kifoghatsz egy klónt is, amivel lehet szívni, ha téglásodik.
A Raspberry PI topikban írtam még egy észrevételt: [link] -
knbs
senior tag
Udv forumozok,
MXIII medialejatszomon Kodi 14.2-es verzio van fent rajta.
A problemam az, hogy ha bekapcsolom a hardveres gyorsitast akkor akadnak az SD(avi-s xvid) filmek, erdekes modon a full HD mkv- konteneres filmek tokeletesen mennek.
Ha atallitom szoftveresre akkor megy minden csak sajnos eleg gyatra a minoseg.
Nezegettem a Kodi beallitasait mas nagyon nem tudok allitani, kiprobaltam mindket hardweres modot mindekttovel ugyan az a lassulas akadas erzekelheto, sot inkabb nem is akadas hanem allas.
Kiprobaltam halozatrol dierektbe USB vinyorol is ugyan azon filmekkel es ugyan az.
Hol keressem a hibat?
A segitsegeteket elore is koszonom szepen! -
junkpod
veterán
Vajon rá lehet venni a Kodit, hogy 720p - ben fusson, de a lejátszás a filmnek megfelelő legyen?
Az xtreamer-en autóra van állítva a felbontas, így minden mindig 1080p - ben fut. Ma nyomtam egy ki-be kapcsolast és mikor visszajott akkor átváltozás 720p - be, így a Kodi felület sokkal élesebb lett és gyorsabb. De mikor indítottam egy YouTube lejátszást saját kodi felületről akkor csak a negyed képet mutatta, mert 1080p játszott 720p képernyőn.
Ötlet? -
Rick4
félisten
Feltettem a 16 os kodit, ott már van deinterlace beállítás is.
-
c4
őstag
Az első fecskék.
Total recall.2012.UHD Web-Dl.4K.2160p.TrueHD.HuN....
-
c4
őstag
válasz
Beni2360 #203 üzenetére
Elméletben a BFS 4K a himedia lejátszószoftverével lejátssza a frame packed 3D BD iso fájlokat. (Ha jól telepítetted a wrappert, azzal játssza még Kodi alól is.) Nem nézek 3D-t, így pontos infóm nincs. A Q5, 10 biztosan játssza . Az Impex képjavító áramkör megléte miatt elég jó képminőséget képvisel a széria az aztali lejátszók közt. A televíziók lejátszóit nem nagyon ismerem, de valószínűleg nagy részük realtek chipszetre épül, ami az ismert gondokkal küzd és nem képvisel kiemelkedő képminőséget. Saját részemről annyit tudok hozzátenni, hogy a Dune és a Popcorn VTEN valamint Chameleon képminőségét felülmúlja az én megítélésem szerint.Az Imprex nélkül már megint más kérdés.
-
Beni2360
félisten
Most már fent van
Csak az bosszant, hogy az ilyen úgynevezett olcsóbb készülékek MXIII G ugyan lejátsszák a 3D ISO filmeket de csak 2D-ben és a TV muszáj kényszeríteni a 2-3 D átalakításra ami nem ugyan az mint a valós ISO 3D.
Vagy valami megoldás rá, hogy eredetiben tudjuk nézni az ISO 3D filmeket ezen készüléken?
Szerinted mennyivel jobb képet produkálnak ezek a mini PC mint a TV saját lejátszója?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple TV eladó
- Samsung Galaxy Buds3 Pro új 2év samsung garancia SM-R630 Buds 3 Pro
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- Harman Kardon Citation szett (Bar, Sub S, Surround) - akár hátterek nélkül is
- Eladó keveset használt Rode NT-USB+ mikrofon
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest