Új hozzászólás Aktív témák
-
headhunter
addikt
Ilyen beállítás "túlzás" vagy legalább van benne tartalék? (Film + IPTV)
<advancedsettings>
<network>
<buffermode>1</buffermode>
<cachemembuffersize>314572800</cachemembuffersize>
<readbufferfactor>20</readbufferfactor>
</network>
</advancedsettings> -
Mankó
veterán
válasz
huliganboy #1397 üzenetére
Kodin ott a youtube kieg, telefonon a yatse, meg sem sikerult osszehozni.
Plusz a youtube mar nagyaraz, hogy lejart valami licence es nem jatszik mar videokat. Erre tudtok valami megoldast? -
huliganboy
addikt
válasz
junkpod #1393 üzenetére
Így van, ha ezt az upnp funkciót bekapcsoljuk, akkor már a többi eszköz látja is.
(#1395) Mankó Youtube alkalmazással eddig nekem sem sikerült, bár annyira én nem is próbálkozom mert a TV-m tudja és arra küldöm a youtube videókat. Régebben próbáltam a Yatse-val. Ha a KODI-ra le van töltve a youtube kiegészítő akkor a yatse segítségével le tudod játszani a videókat.
-
junkpod
veterán
Kore középső gomb hosszú nyomás talan?
Médiatár nélkül nincs filmek menu. Video, fajlok, hozzáadás menüben válaszd ki a forrás mappadat és add hozza, ekkor ott megkeresi és le scrapeeli a fájlokat és lesz filmek menu.
Filmek menüben ha a listában vagy akkor balra nyílra előjön a helyi menü ahol kedvedre választhatsz nézeteket is. -
junkpod
veterán
válasz
huliganboy #1391 üzenetére
Ja ez kb ua. Csak ha ezelőtt olvasom akkor nem jöttem volna rá.
A lényeg hogy esetemben a playernek (kodi) upnp távvezérelhető eszközként kell látszódni. Ezt engedélyezni is mert nem default. -
huliganboy
addikt
-
junkpod
veterán
válasz
junkpod #1386 üzenetére
jaj mekkora öngól... Ha bekapcsolom a KODI-n az UPNP vezérlést távoli eszközről, akkor ezt a windows alapból tudja, bármilyen lejátszó nélkül!
jobb gomb a fájlon, lejátszás a következő, KODI...
kicsit szöszmötölt de miután elindult (laptop-wifi-router-kábel-kodi) megy mint a karikacsapás és a laptopot semennyire nem terheli, innen csak a fájl folyik ki, a lejátszást a kodi végzi. -
air
nagyúr
Sziasztok!
Most kezdek ismerkedni a KODIval, és még nem rágtam magam végig az egész topikon, ezért elnézést kérek, ha olyat kérdezek, amiről már volt szó.
Szóval egy Androidos TV kapcsán gondoltam, hogy a KODIt próbálom ki.
Olyan kiegészítőt vagy egyéb megoldást keresek, ami fájlböngészőben egy adott filmen állva megmutatja a film fontosabb adatait (felbontás, bitráta, méret, hossz, felirat, hangsáv stb.)
Tudtok ilyenről?
Előre is köszönöm. -
junkpod
veterán
hogyan küldjünk videot a KODI boxnak telefonos YT-ról vagy PC böngészős youtubról?
Íme: http://www.howtogeek.com/277116/how-to-cast-youtube-and-other-web-videos-to-kodi-like-the-chromecast/Táviránytást engedélyezd KODIban.
PC-YT: telepts a böngésződre egy plugint, ezután jobb klikk, play to KODI és már megy is.
Android telefon-YT: telepíts egy távirűnytó appot a telóra (KORE, YATSE...), YT alkalmazáson belül tapizz a megosztásra, és a play in kore gombra (KORE telepítése esetén)jó szórakozást.
ha valakinek van ötlete, hogy laptopról jobbklikkes módszerrel hogyan vehetem rá a KODI-boxot, hogy lejátszon egy videot ami a laptopon van, azt megköszönném.
-
junkpod
veterán
újabb Krypton verzió: KODI 17 béta 4
-
SunMount3r
nagyúr
-
junkpod
veterán
válasz
Gulyopapa #1381 üzenetére
Lehet jobb lett volna rendelés előtt kérdezned
Az hogy jól választottál-e attól függ mire szeretnéd használni és mennyi pénzed van. Ha a popcorn A210 leváltására csak egy médiaplayert szerettél volna akkor ha nem késő, mondd visszamajd nézz át az S905 boxok toikjába és az ajánlott típusokból rendelj egyet, ehhez képest 1/4 áron
-
Gulyopapa
addikt
Sziasztok. Rendeltem egy himedia q5-öt 4K Oled Tv-hez. NAS-ról fog jönni a cucc rá.
Nas-ra könnyen rá fogom tudni " hangolni"? Vagy szopni fogok vele?
Jó választás volt ha csak a képminőséget nézzük?
Eddig popcorn a210-em volt évekig...
Kösz! -
dugynok
senior tag
Üdv,
Nem kodi téma, de droid box. Szerintetek miért nem megy sok boxon (pl. S905) a mytv telenor app? Indítás után kilép...
-
-
Kenderice
senior tag
Sziasztok.
Vettem egy androidos TV boxot, amin Kodi 16.1 van.
Szerettem volna telepíteni hozzá movieshark addont, zip fájlból, de nem sikerül.
Folyton "a kiegészítő zip fájlból telepítése sikertelen" hibaüzenetet kapom.
Próbáltam utána mást telepíteni zip-ből, de mindig ezt írja.
Mi lehet a gond? -
Guvasi
csendes tag
válasz
huliganboy #1369 üzenetére
Köszi a tippet, én az használok, ezt egy ismerősömnek szeretném, akinek a kiépítés és az android jobb lenne, ezért kérdezem. Valakinek tapasztalat? köszi
-
Hewty
csendes tag
Sziasztok kodiba lehet növelni a hangerőt 100% fölé? Úgy mint a vlcbe
-
Guvasi
csendes tag
Sziasztok,
látom többen is dicséritek (@arty, @dh66e) az amazon fire tv sticket, én is ezzel szemezek.
Nekem kodi-ra kellene, a movieshark magyar kiegészítőt használnám, azon belül is az NCTV-t és BHTV-t. Ezt a movieshark kiegészítőt sem ubuntu alatt, sem android 6.0 alatt nem tudtam használatra bírni, valószínűleg a libtorrent miatt.
Ezt valamelyik amazon fire tv tulaj kipróbálná, hogy működik-e? Használjátok? Ettől függ a vásárlás.
https://itcafe.hu/tema/kodi_xbmc_kiegeszito_magyar_nyelvu_online_filmekhe/friss.html
köszi szépen
-
junkpod
veterán
Van új, október 5-i KODI 17 beta 3 release androidra.
[forrás kodi.tv] -
g947
tag
Sziasztok,
Szeptember közepén rendeltem egy Avatto (Genuine=valódi) X92 smart boxot, ami a mai napon meg is érkezett.
Azért választottam ezt a boxot, mert nagyon jók voltak a specifikációi viszonylag jó áron.
Az első meglepetésem a beüzemelés során az volt, hogy a box ki- majd visszakapcsolása után elfelejteti a magyar menű-nyelvet és kinaiúl "beszél".
Második meglepetés, hogy az előző minix boxomhoz használt F10-PRO távirányítómmal nem működtethető, mivel a táv vevőjét bármelyik (van négy darab) USB portba dugva lenémítja az egész készüléket, kivéve a boot alatti szép hangokat. Erre kb. 3 órás kisérletezés után jöttem rá.Egyelőre ennyit. üdv mindenkinek
g947 -
GZoli7
senior tag
Pont ezért lenne jó a másik topic. Ott több mindenkinek van ilyenje, ajánlott boltot is tudnak rá, ahol kedvezőbb az ára.
Android alatt nagyon jó kis gép, csak nem filmnézésre. Nincs és a jelen állás szerint nem is lesz rá (nincs infó) Libreelec. Androidos kodi alatt kérdéses a kadencia helyesség és az optikai hangtovábbítás sem az igazi.
Egy olcsóbb S905-ös gép LE-vel, 8GB Rom, 1GB Ram, 100Lan-al is szépen működik FHD-ig, felette is csak a lan kevés. A többire többnyire elég, bár van amiben GB Lan van.
Nekem is ilyen van (100Lan). LE/kodi alatt minden tökéletes: IPTV, MS, letöltött filmek. -
-
blakey
titán
válasz
ggaben1 #1353 üzenetére
Sajnos a legtöbb androidos készüléken ilyen a Kodi, SPMC. Ha szeretnéd a DD, DTS ill. HD hangokat is kihasználni akkor olyan készülékre lesz szükséged amin normálisan fut a Kodi, pl. egy S905-ös készülék LibreELEC-kel, Minix Neo U1 androiddal vagy LE-vel, Himedia Q5/Q10 Pro, Wetek Play 2, stb, ezek többnyire jóll működnek.
-
ggaben1
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném a következő kérdésben.
Van egy CX-919-es Android Stickem amin eddig a legnagyobb megelégedésemre futtattam SPMC-t,Sambán megosztott tartalommal. 720P videó lejátszás közben 25-30% processzor terheléssel minden szuper. Eddig csak TV-vel használva,tényleg minden tökéletes.
Azonban most beszereztem egy házimozi erősítőt és szerettem volna az 5.1-es hang gyönyöreit élvezni de sajnos eddig kevés sikerrel.
Ha SPMC alatt engedélyeztem a "Passtrough"-t illetve minde szükségeset beállítottam,akkor csak gyors cicergés hallatszik a hangszóróból és az erősítő szerint sincs DTS hangfolyam. Ha ugyanezt a KODI-val próbálom,akkor ugyanazzal a videóval már van hang,az erősítőn is megjelenik a DTS sáv jelzése de sajnos elkezd a lejátszás szaggatni.Konkrétan kb. minden 2-3 másodperc után megakad kb. fél másodpercre a lejátszás.
Próbáltam más videókkal is és ugyanez a helyzet.Van valami tippetek esetleg,hogy merre lenne célszerű elindulni a megoldás felé?
-
zodes
aktív tag
Sziasztok!
A Simple IPTV client-tel tudok felvenni TV adást? Illetve a Kodin kell valamit még állítanom?
Üdv: Zodes -
stinky14
csendes tag
Sziasztok!
Kodival hogy tudnék hozzáférni, a PC-n megosztott fájlokhoz?
Ha bemegyek oda, hogy Videók/fájlok a gépet látja. De sajnos nem csatlakozik hozzá. -
kmisi99
addikt
válasz
junkpod #1344 üzenetére
De hiba volt, sikerült nagy fórumozgatások árán megtalálni, azt ami rajta volt.
RKMC a neve, külsőre 100% ban kodi, csak rokchip SOC ra optimalizálva. Ugyan úgy ugyan azokat az addonokat rátöltöttem amiket eddig használtam, minden jól megy, és most már 1080p mkv se kottyan meg neki. A sima kis 720p mkv ami eddig megfektette, ilyen 13-25% cpu terheltséggel vidáman megy.
-
kmisi99
addikt
Ja és spmc vel is hibátlan folyamatos a videolejátszás. Csak az kicsit bugosan működik távirányítóval, na meg a kodi kicsit jobban bejön. Szerintem hiba volt a gyártó kodiját törölnöm.
-
kmisi99
addikt
válasz
huliganboy #1339 üzenetére
Kínai box, hétfőn rakom fel a gyártó által kiadott új update-ot (ettől várom a megváltást). A gyári kodit töröltem, és a google playből letöltöttem. Szóval a kodi eléggé szűz, nem tudom, hogy van e külön optimalizált pl az én SOC-m ra, vagy kell e bármi extra beállítás rá. A hardveres video gyorsítás be volt kapcsolva. Illetve megnéztem, hogy a CPU terheltség 30-70% körül volt video lejátszás közben, és akkor is akadt, szóval nem hardveres gyengeség.
-
junkpod
veterán
Szeptember 18-tol van új Kodi v17 beta2.
Állítólag javított audio passthrough résszel. Tesztelte már vki? Most töltöm. -
junkpod
veterán
Szerintem kar bármiféle mikulás rá biztatni a kollégát amíg nem tudunk semmit a problemarol: mi a forras, mi a kodi verzio, mik a kodi beallitasok, friss-e a fw?
-
kmisi99
addikt
válasz
huliganboy #1335 üzenetére
Holnap letesztelem, de még a sima androidos alap videolejátszó is vitte szinte normálisan a 720p sorozat rész, bár 1-2 napja még látszólag a kodi is jól vitte. Mindenesetre magán a kodin belül a lejátszót le lehet cserélni?
-
kmisi99
addikt
Igazából lehet az a gond, hogy egy zsák fos, mert maga az adroid szarrá fagy attól, ha teszem azt bele lépek a beállításokba, de épp a napokban jött ki egy "várva várt" frissítést, azt felrakom aztán próbálkozok más megoldásokkal.
-
kmisi99
addikt
Sziasztok! Adott egy ilyen hardverrel rendelkező media boxom.
CPU: RK3229
Core: 1.5GHz,Quad Core
RAM: 1GNem egy hűde cucc, de azért nagyjából jó. Viszont a kodi-n történő lejátszás néha akadozós. Semmi extra 480p 720p, sorozat részek is néha akadoznak. A lejátszás egy usb-s átalakítós laptop merevlemezzel történi, szerintem a sávszélességnek 720p hez bőven elégnek kell lennie. Biztos van hozzá gondolom valami "kodek" az én SOC-m hez megfelelő, vagy ilyesmi, csak nem értek hozzá.
-
TCr
veterán
Azt tudni vajon, hogy pl. a Techno csatorna miért került ki a Digitally Imported online rádió plugin-ból?
-
kmisi99
addikt
Igen az android torrentes dologban én is gondolkodtam, már csak ki kell okoskodnom pár dolgot. Pl stand by állapotban is áram alatt vannak az usb portok, de nem akarom a HDD-t 0-24 ben járatni, de ezt majd megoldom valahogyan.
Ilyenek a specifikációi, tudom olcsó gagyi, de nekem nem is kell több. Ami a legnagyobb bajom vele, hogy nincs otthon usb-s billentyűzet, és kb 1 óra volt belépkedni google fiókba stb, mert a nyíl gombokkal egy óra begépelni az email cím, jelszó, wifi jelszót... Még erre lehetne valami jobb megoldás.
GPU: Mali-400
System: Android 5.1
CPU: RK3229
Core: 1.5GHz,Quad Core
RAM: 1G
ROM: 8G -
junkpod
veterán
válasz
kmisi99 #1319 üzenetére
léteznek torrent kliensek androidra is, azzal mehet a letöltés, majd ha készen van akkor átmozgatod egy filmes mappába, ami akár külső hdd is lehet és mehet a lejátszás KODI alól.
Amit alapból javaslok: töröld a gyári KODI szoftvert, általában rosszul konfigolt, módosított és régi kiadások ezek. Ha Android alatt akarsz maradni akkor az SPMC vagy a VidOn.me a javasolt lejátszó a KODI helyett.Amúgy milyen HW van abban a noname box-ban?
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, vettem egy viszonylag noname Androidos TV boxot, természetesen van rajta kodi is. Na most, ti hogyan juttatnátok rá hatékonyan filmet sorozatot? Úgy értem nem fogok pendrive al mászkálni, hiszen pont azért vettem, hogy a laptopomat ne kelljen a TV re rádugdosni. NAS om nincs. Gondolkoztam rajta, hogy androidra vannak programok, hálózatra kötném, rádugnék egy külső HDD-t, és közvetlenül rá tölteném le a filmeket sorozatokat, de gondoltam hátha van jobb megoldás.
-
Beni2360
félisten
válasz
paparazzi2 #1304 üzenetére
Esetleg a box pontos típusát leírnád, hátha akad valakinek egy felesleges. Nekem van egy MINI mx távom pluszban. 1/8 és a 2/16-hoz is jó.
-
Fleto93
tag
Sziasztok!
NAS mellé keresnék médialejátszót. Az lenne a cél, hogy WIFI-n keresztül tudjak a "buta TV-n" lejátszani max 1080p-s tartalmakat a szomszéd szobában lévő NAS-ról (4K, sok hangsáv, stb nem szempont. az adott TV valószínűleg nem lesz egyhamar lecserélve, és házimozi sincs mellette). A filmek SAMBA megosztással lennének osztva. Telefonommal 80 megabitet mértem a TV mellett WIFI-n, ha jól gondolom, akkor ennek bőven elégnek kell lennie. Ha van hozzá távirányító az nem hátrány, de az se nagy gond, ha utólag kell hozzácsapni egyet. Azt sem bánnám ha sokáig frissíthető lenne rajta a Kodi, örülnék, ha a HTPC-kel egyező verziót tudnék használni rajta.
Beszerzésnél nem idegenkedek Ali-tól és társaitól.
Tudnátok nekem ajánlani valamit, hogy milyen vonalon induljak el a keresésnél?
Előre is köszönöm!
-
blakey
titán
válasz
paparazzi2 #1306 üzenetére
Ha azt szeretnéd, hogy működjön a ki/be kapcsolás akkor olyat érdemes választani ami infrán is tud kommunikálni valamint programozható, pl. ez.
-
gyeniko
őstag
válasz
paparazzi2 #1306 üzenetére
Előfordulhat, hogy bekapcsolni nem fogod tudni vele. Minden más funkció klasszul fog működni vele.
-
junkpod
veterán
válasz
paparazzi2 #1304 üzenetére
Vegyél egy légegér távot. Nem túl draga.
-
paparazzi2
tag
Sziasztok!
Az egy éves lányom elszopogatta, telenyálazta a távirányítóját az android boxnak. 2 alkalommal már kitakarítottam de most harmadjára úgy tűnik nem sikerül megmentenem
Okostelefonnal már megoldottam a vezérlését.
Viszont most jutott eszembe, hogy több különböző típusú boxot is rendeltünk az ismerősöknek, akik nem használják a gyári távirányítót.
Össze lehet valahogy hangolni valamelyik távirányítót a meglévő boxommal?
thx Jani
-
junkpod
veterán
válasz
aprokaroka87 #1302 üzenetére
Ha gyorsabb a kártya kevesebb az akadas. Kodi android alatt igényel azért eroforrast.
-
junkpod
veterán
válasz
aprokaroka87 #1299 üzenetére
Igen. Meg a videó és audio.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Opera böngésző
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Nintendo Switch 2
- EAFC 25
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Teljes egészében megtekinthető a Nothing Phone (3)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest