Új hozzászólás Aktív témák
-
hedgehog
senior tag
válasz
hefa888 #1697 üzenetére
Hali, az a dsp nem arra való, te a passthrough-ot akarod bekapcsolni. De ne tedd, mert éktelen fehér zaj jön csak a Jarvis Kodiból. Ha a Sony-don már 6-os Android van, akkor iratkozz fel a Kodi bétára (Krypton RC-nél tartanak), ott elvileg működik. Nálam a Philipsen csak 5-ös az Android, ezért nekem a Kryptonnal is csak 2.1 van. Viszont egyszer egy ac3-as hangú filmet sikerült 5.1-ben kiküldenem, SMPC-vel, raw passthrough-ot választva. A dts-t az sem szereti.
-
hedgehog
senior tag
Sziasztok!
Nálatok a Kodi mit csinál, ha a filmlejátszás közben a video megjelenítési módot változtatjátok? Én azt szeretném, ha a fill-ezné a képernyőt (vagyis zoomoljon bele, hogy a fent-lent látható fekete sávok eltűnjenek, és vágódjon le a kép jobb-bal oldala).
Viszont a Zoom-ra csak függőlegesen nagyítja a képet, vagyis valójában stretch, nem zoom. (a wide-zoom ugyanez, a minimize black bars ugyanez).Egy Philips 49PUS7181 a kérdéses eszköz, SMPC és Kodi Krypton RC ugyanígy viselkedik...
-
Alfajiri
tag
Továbbra is Windows alatt használod vagy már Android?
Windows 7 esetén a
C:\Users\X.Y.\AppData\Roaming\Kodi\
könyvtárat menteném, ahol X.Y. a felhasználói neved, de a teljes telepített Kodi könyvtárról is készíthetsz másolatot.
Valószínűleg Windows 10 esetén is ugyanez a helyzet, de később megnézem, ha visszaírod, hogy mit használsz.
Androidnál is másolgatok, néhány fontos fájlt elég menteni, vagy az
Easy Kodi Setup Backup/Restore
com-simple-kodi-setup.apk
segítségével a teljeset. Ha nincs sok kiegészítő, akkor pár másodperc, de akár 5 perc is lehet a sok apró fájl miatt.
Ez így elég egyszerű és üzembiztos.
Tehát nem a Kodival mentem a Kodit egyik operációs rendszer esetén sem, hanem egy külső programmal:
Easy Kodi Setup Backup/Restore (Android)
Total Commander (Android & Windows)
File Commander (Android)
Windows intéző (Windows) -
hefa888
csendes tag
szevasztok!
Van egy Sony android os TV -m. Kodi t nagyon szeretem, de 5,1 es házi mozimon csak 2.1 ben szól. A beállításokban átakartam állítani, de írja ki, hogy szükségem van a AudioDSP (Audio Digital Signal Processing) ra. honnan tudom letölteni? vagy Hogy tudom megoldani a problémát?
-
junkpod
veterán
válasz
Crvsh3R #1691 üzenetére
Nincs ilyen. Más megoldás van.
Telepitsd a Kodi yt addont. Telepits egy Kodi távirányító appot a telefonra.
Ezek után a telefonos yt appban a megosztásra bokj (ki nyilacska) a listából válaszd ki a play in Kodi lehetőséget és a távirányító app ekkor megnyitja a videot a Kodiban. -
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék. A mostani Beelink M18-om (LibreELEC) előtt WD TV Media Player- em (2014-es) volt és abban volt olyan lehetőség, hogy ezen az oldalon párosítottam a készüléket a Youtube-al és ezek után a Youtube videóknál megjelent egy kis ikon, melynek segítségével rögtön lejátszóra küldhettem a videót. Itt ilyenre van lehetőség?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Most jutottam odáig, hogy csináljak egy biztonsági mentést az itt ajánlott Backup kiegészítővel. Sajnos amint elindítom, hibaüzenetet küld: "Backup hiba, további információk a hibanaplóban". Hol találom a hibanaplót? Épp most telepítettem a Kodi 16.1-es verziójához. A programot újraindítva sem változott a helyzet.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Megoldható valahogyan az, hogy a saját értékelésem szerint rendezze vagy szűrje a filmeket, sorozatokat (akár epizódonként)? A zenelejátszókban találkoztam ilyennel, de itt is tetszene, jól ki tudnám használni.
A beállításokban vagy egy kiegészítővel vagy automatikus listával? Akárhogy. (Aeon Noxot használok) -
GZoli7
senior tag
válasz
Yoker78 #1684 üzenetére
A topicjában mindent megtalálsz. Kezdd az összefoglalóval.
-
Yoker78
csendes tag
válasz
DoItYourself #1679 üzenetére
[Ez] lenne az.
-
Anonim37
csendes tag
Sziasztok.
Van egy erdekes problemam a mi tob androidos(5) rendszernel talaltam, telepites utan a Kodi 16.1 skin Confluence vagy re-touch ugy indul hogy a betuk helyet csak fuggoleges vonalak vannak nem lehet olvasni,tudtok valami megoldast? -
Yoker78
csendes tag
Azt honnan lehet tudni, hogy az androidos boxomra lehet e libreelecet rakni?
-
tarantito
csendes tag
Üdv,
Van egy ouya boxom, ment rajta a Kodi 14.2. Tegnap addig variáltam a tv csatornákkal, kieGekkel, még Mostanra ha factory reset-et nyomok, és újra telepítem a KODI-T, akkor is indításnál csak bevillan, nem indul el.
Merre tovább?
-
retesz147
addikt
Sziasztok!
Kodi 16.1 Youtue add-on-ba be lehet állítani az automatikus lejátszást?
Azaz ha rákeresek egy videóra, kidobja a találatokat, majd pl az elsőt kiválasztva lejátsza és a végén nem lép a következp videóra, hanem megáll a lejátszás, nem folytatja a lista további elemeinek lejátszását automatikusan.
Ez PC-n böngészőből, androidos youtube appban ugye lehetséges. Itt van ilyen beállítás és én nem találom, vagy erre nincs lehetőség KODIn?Köszi!
-
gpeeter
csendes tag
Sziasztok!
Van egy BFS 4KM-em, kb. egy héttel ezelőttig tökéletesen működött majd gondolt egyet és most nem hajlandó elindulni (csak az android logóig jut)...
-
air
nagyúr
válasz
Pendragon911 #1667 üzenetére
Még mindig ez a topik lenne a kérdésed helye.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
Pendragon911 #1666 üzenetére
Elnézést, ha rossz helyre írtam ez ügyben, de valaki kérdezte, miért nem raktam be linket, továbbá ajánlottak konkrét típust is, így kerestem egyet. Erről mi a véleményetek:
Köszi ismét!
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
DoItYourself #1665 üzenetére
Köszönöm szépen! Nézelődök még.
-
DoItYourself
addikt
válasz
Pendragon911 #1663 üzenetére
Ha esetleg egy linket is tettél volna be róla...
Ha olcsón akarsz jót, akkor S905/S905X a javasolt. Olvasd el a topikjában az összefoglalót. -
blakey
titán
válasz
Pendragon911 #1663 üzenetére
A kérdésednek nem sok köze van a Kodihoz, itt nem biztos, hogy választ kapsz.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
Pendragon911 #1643 üzenetére
Sziasztok, valaki esetleg tud válaszolni a kérdésemre?
-
SunMount3r
nagyúr
S905 Topic-ban kérdezd meg. Kilehet fogni párat ami van AV kimenet, szerintem azon a TV-n is kell, hogy legyen AV bemenet, de ezt nézzétek meg. Scart, VGA felejtős, hacsak nem valami átalakítóval. Viszont az s905-ös Box-oknál is van lutri a dologban, van amelyiknél nem úgy működik az AV kimenet, ahogy kellene.
-
zseko
veterán
válasz
envagyok #1659 üzenetére
Huh, hát most egy kicsit távolabb vagyok a tv-től (kb. 1500km-el
), így fejből nagyon nem emlékszem, valamint nem is az enyém, ismerősnek szánnám. Egy hónapja ismerem a kodit, így nem néztem meg tüzetesebben a tv-t, mikor legutóbb rá akartunk kötni egy multimédiás lejátszót, ami nem sikerült a hdmi hiánya miatt, így annyiban hagytuk. Úgy emlékszem, hogy egy első szériások közé tartozó samsung(?) lcd tv, amiken még nem voltak hdmi portok, így ez, és az s-video kivételével más az van. Tehát scart is, és vga is.
-
zseko
veterán
Üdv, tudtok ajánlati olyan hardvert kodit használni, amit rá lehet kötni olyan tévére, amin nincs hdmi?
-
altar21
csendes tag
Hi!
Előre is bocsi ha hülye a kérdés de nincs időm végigolvasni az össz hsz-t. Van egy SCISHION v88 4k androidos mediabox-om. Hogyan tudom elérni, hogy a rácsatlakoztatott külső vinyóra tudjak letölteni torrentről és aztán bárhonnan elérni a file-okat (smart tv, laptop, stb.). A KODI-ban hiába van beállítva, sem a tv sem a laptop nem látja a megosztást. Letölteni laptopról szeretnék mintha egy hálózati meghajtó lenne. Próbáltam a samba-s megoldást meg a wevdav-ost is de a samba-t nem látja a gép valamiért a webdav-nál meg fat-osnak ismeri fel a vinyót ezért nem tudok rá nagyobb álllományokat letölteni. Ja meg a servers ultimate-et, de az se működött meg egyik sem fut háttérben. A saját media server app-ja sem. Amint kilépek eltűnik a megosztás.Tudom ez manapság biztos alap, de még kezdő vagyok ebben. Kérlek segítsetek, mert megőrülök tőle.Köszi. -
w.miki
veterán
Kodi/SPMC beállítható valahogy, hogy az érintő jobbra/balra húzásával tekerjen bele a filmbe előre/hátra, és ne csak a FF/RW gombok nyomására? (Máshol már kérdeztem, de ott nem tudták
)
+ 1 beállítási kérdés:
Az infosáv 1 mp után tűnjön el, ez hogy állítható be? -
Hali,
amatőr kérdésem van. Vettem egy androidos médialejátszót (MXQ pro 4K), amin Kodi fut. Hogyan tudom erről elérni a hálózati meghajtóim? Ugye nem kell TC-t vagy hasonlót feltennem hozzá?
Köszi
-
azbest
félisten
válasz
huliganboy #1640 üzenetére
Valóban, a normál youtube app sem engedi az elsőt és a harmadikat. A másodikat igen
Talán az api és/vagy a videók beállítása is változott mostanában. -
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok,
a következő - SCISHION V88 4K Android TV Box - típusról mit tudok, ismeritek, érdemes vele foglalkozni? Főként az Android tudása miatt érdekelne, online rádiók, de ha már lejátszik mindent, akkor akár filmnézés, zenehallgatás, bár az előzőre jó a TV is. Sok pénzt nem szánnék rá, azért gondoltam ezt.
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
dawil
tag
Hali!
Remelem, jo helyen teszem fel a kerdesemet.
Van nekem egy Beelink MKIII-as lejatszom. Nem olyan regota. Milyen es mekkora kapacitasu kulso USB-s HDD-ket ismer fel gond nelkul. -
azbest
félisten
youtube addon nálatok is "no videos streams found" hibát dobál ezeknél a videóknál?
Nem gyerekbarát tartalom
Blurred lines +18
Tujamo & Danny Avila - Cream [Uncensored Version] | OUT NOW
Margaret - Thank You Very Much (Official Video)Most pécés böngészős youtube simán lejátsza probléma nélkül, régebben mintha az elsőt nem akarta volna. Most meg kodi alatt nem megy sehol. Gyanús hogy valami felnött tartalmas beállítás lehet az oka, de nem tudom biztosan. Más videók jól mennek. 16.1-es kodi és a 5.3.6 addon. De azt hiszem már addon frissítés előtt elromlott.
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Beszereztem egy BFS 4KM-et.
Frissítettem a Kodit rajta az utolsó store-on lévő verzióra.
Lehet hiba volt.
Mert nem akar elindulni.Van valakinek ötlete?
Keressek egy előző verziót?Valamint még egy kérdés.
Hálózatról szerettem volna (még az előző verziós KODI-val) filmet lejátszani.
Meg is találta a kütyü a hálózaton a filmeket, de hiába nyomtam rá, nem játszotta le.
Elkezdte, aztán semmi, visszatért a fájl könyvtárába.Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv:
Tanisz -
Bicsko
tag
válasz
junkpod #1632 üzenetére
Szia!
Nem torrent lenne ez, hanem élő online stream (focimeccs), mert a KODIs flashes tévék nem túl megbízhatóak és nem hd-k. Igazándiból erre vettem a boxot, hogy ezt telefon nélkül tudjam nézni tévén.
És igen, megnyitja becacheli, és mikor indul a mondjuk mx player, a háttérben bezáródik ac acestream.
Én is arra gondoltam, hogy a multitask nem működik, de a tunein rádió viszont simán elfut a háttérben is. -
junkpod
veterán
Ha jól értem ez az acestream letölti a torrentet és utána megnyitja egy regisztrált android playerrel?
A mostanság kapható boxok nem igazán képesek multitaskingra, valamiért bezárják a háttérben futó alkalmazásokat.
Lehetőségeid szerintem:
Normál torrent letöltés és lejátszás.
Kodi movieshark és online lejátszás.
Másik mobil eszközön acestream és tvre kötött kodi upnp lejatszot inditasz. -
Bicsko
tag
Sziasztok! Találkozott már valaki olyan problémávan kínai andoridos tv boxon, hogy az (playstore-os és a weboldalról letölthető) Acestream ha megnyitok egy linket elindul, elkezdi betölteni, majd eléri a 100%ot a és ugye megkérdi milyen lejátszótval akarom megnyitni. Bármit választok, látszik az állapotsoron fent, hogy az Acestream bezáródik, és így természetesen a lejátszás sem indul el. Telefonomon és a tabletemen is használom, működik. Kipróbáltam hogy csak megnyitom, majd nyomok egy home gombot, akkor is bezárja. Kipróbáltam a Tuneint rádióval, az vígan fut a háttérben is. Nincs fent semilyen taskkiller vagy hasonló, gyári visszaállítást is próbáltam.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #1628 üzenetére
Ezért van már egy jó ideje az SPMC, pontosan ezzel a céllal készül(t).
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #1628 üzenetére
Majd lesznek forkok
-
SunMount3r
nagyúr
Elég szomorú hír, Android-os KODI fan-oknak: [link] Egyhamar nem igen lesz új verzió.
-
kalker
csendes tag
Opera Free VPN Androidra, ha valakinek kellene!
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.opera.vpn -
kpeter
tag
válasz
xitron1 #1622 üzenetére
Szia - Dolby Dynamic Range beállítást nézted?
-
xitron1
újonc
Hali
Én megelégednék a sima multihangokkal is, a HD-t elengedném, de ahogy írtam, a DTS és a DD5.1 sem jön át, de csak KODI-ról.
A SONY topicot is meg fogom próbálni, de nem hiszem, hogy a tv-n tudnék még bármit is állítani, nem mellesleg pedig a tv saját playerével lejátszott mkv-k átadják a multi hangokat.
Az MX Playert nem bírtam rá, hogy hálózatról játsszon le fájlt (bár lehet, hogy csak én bénáztam, ill. csak a free-t próbáltam), az Archos-szal ugyanez a helyzet. a BSPlayert még nem próbáltam, köszi a tippet. (Sajnos az általam PC-n igen megkedvelt KMPlayer androidos változata nem kompatibilis a SONY tv-vel.) -
blakey
titán
válasz
xitron1 #1622 üzenetére
A TV nem fog kiadni HD hangokat, meg kell elégedned a DTS és az AC3 (Dd) hangokkal. A Sony tv topokjában érdeklődj, hogy miket kell még beállítani ahhoz, hogy ne csak PCM hangod legyen. A helyedben, TV-n nem Kodit használnék, ott inkább MX Player, BSPlayer, Archos ami jobb a Kodinál android alatt.
-
xitron1
újonc
Hali
Nem olvastam végig a ~1600 hozzászólás (bocsi), de hátha tudja valaki a problémám megoldását.
Lett egy androidos SONY tévém (X8309C). A hálózatról, ill. pendrive-ról lejátszott mkv-knál nem lehet képarányt állítani, és az 1920x800, meg hasonló nem teljes képernyős videók széthúzva, teljes képernyősen jelennek meg. A SONY szalonban javasolták a KODIT-t (Jarvis) és azzal teljesen jó is az ilyen fájl - képe. Azonban ennél meg hang probléma lépett fel. Onkyo 545-ös erősítőre megy a TV hangja HDMI ARC-n keresztül (de próbáltam optikai hangkábeken is). A TV-ben a HDMI-n át van engedve a többcsatornás hang, ha a belső lejátszóval megy a film, van is DTS, meg Dolby hang. Ha viszont a KODI-val játszom le és a setupban be van kapcsolva a hang átengedés, éktelen sípolás hallatszik az erősítőn, mintha nem tudná dekódolni ezeket, pedig DTS ThruHD-t és Dolby Atmost is tud. Ha kikapcsolom, akkor meg minden hang PCM 2.0 lesz. Be van kapcsolva a Dolby és a DTS dekóder:
Ha valakinek van valami ötlete, kérem ossza meg velem. (Ja igen, próbálkoztam az SPMC-vel is, a VidOn meg nem kompatibilis a tévével.)Köszi
-
junkpod
veterán
válasz
Alfajiri #1617 üzenetére
De te most egy béta állapotú szoftvertől várod el a tökéletes működést, ráadásul a hardvered NEM TÁMOGATOTT a KODI 17 által.
A 16-os KODIban még vannak ALOGIC specifikus megoldások, a 17-esben már csak szabványos android utakon közlekedhet a kép és a hang, amit viszont az S912+android páros nem támogat.
Hidd el jót akarok: használj KODI16-ost vagy vidonme-t vagy esetleg SPMC-t. Más lehetőséged nincs.Meg hát nehéz megoldani a problémádat, ha nem ismerjük az mkv fájl tulajdonságait aminél jelentkezik a probléma.
-
Alfajiri
tag
Egy fura rejtélyre keresek megoldást:
S912 + Android 6 használata mellett a Kodi 17 valami után elsötétül (nem képernyőkímélő DIM, hanem egy MKV fájl lejátszása lesz ilyen) kb. 15-25 %-os mértékben. Sima teljes kikapcsolás nem segít, de a Vidon XBMC programmal lejátszva jó, és utána a 17-es Kodi is visszaáll a megfelelő értékre. A készülék 220-ból kihúzását még nem próbáltam, de valószínűleg azután is jó lenne.
-
Imi1981
veterán
Most pc-n is próbáltam és ott is megjelenik a libreeleck de ott ha megnyitom csak üres mappák fogadnak és nem tudok rá másolni meg semmit .Valami beállítási hiba? De mi ?
Az ftp kliens azért lenne még jó ha lenne rá mert akkor LibreELEC alatt is tudnék letölteni a seed szerveremről. -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Ftp klienst lehet kodiba telepíteni? A kiegészítők közt nem találtam vagy csak olyan neve van amiből nem tudom, hogy ftp kliens. Vagy esetleg ftp szerver feleség van rá? Az lenne a lényeg hogy telóról tudjak hálózaton keresztül másolni rá lehetőleg jó sebességgel. Egy beelink mini mx S905 1gb-os Tv box-on LibreELEC-en kodin akarom ezt megvalósítani. Net kábellel van rákötve nem wifin. Kösz előre is a segítséget!
-
blakey
titán
válasz
junkpod #1601 üzenetére
Nem, csak akkor végzi a lejátszást a laptop ha ez engedélyezve van, sokáig használtam Plex-et és mindig ki volt kapcsolva ez a funkció, tehát a lejátszóra volt bízva, higy letudja-e játszani vagy sem. Az más kérdés, hogy a Plex a legnagyobb erőforrás igényű szerver, pontosan emiatt már nem használom a NAS-son, helyette a Serviio megy.
-
tomp
félisten
válasz
junkpod #1601 üzenetére
Laptop végzi? Ezt hogy érted? Plex csak adatbázis nálam. A lejátszó megkapja az adatbázisból a film elérési útvonalát és elindítja.
pl Zidoo boxra felraktam a BubbleUPnP appot. Ha rámegyek azzal a plex adatbázisra és az az egyik film infójára akkor ott lesz a gép ip címe meg a végén az xy.mkv. Ha Kodiban Plex kiegészítőt indítok akkor ott is csak betölti távolról. A laptop csak háttértár. Ha elindult a film, akár ki is jelentkezhetek a windowsban. A film megy tovább. -
junkpod
veterán
Értem, hogy nincs transzkodolas, de a lejátszást így is a laptop végzi.
Ha már így, akkor az is jobb megoldás, ha egy vinyot usbn raakasztasz a Kodi boxra amit beallitasz sugárzásra alkalmasnak is. Így a filmeket direktben nézed kodi-n, de szükség esetén más eszközön is megnézheted. A box kevesebbet fogyaszt és hallkabb és olcsóbb (elhasznalodas).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes egészében megtekinthető a Nothing Phone (3)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest