Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • freddirty

    senior tag

    válasz Fr@nkieWilde #2006 üzenetére

    Szia,

    Tisztán csak azért hogy kiválts vele egy bérletet nem éri meg. Azt azért tudni kell hogy bár tökjó dolog a rollerezés (én is alig várom hogy eljöjjön a szezonja), de nem teljes alternatíva. Hátrányok:

    - Pici kerék a vacak járdákon. Akármilyen jó felfüggesztés mellett akármilyen jó fújt kerékkel is ráz,
    - Rendes járdaszigetre felmenni nem lehet csak ha megállsz. Kivéve ha újabb és lejtős kialakítású vagy nagyon alacsony a járda.
    - Időjárás. Mivel elektromos nem izzadsz szarrá még a mostani 35 fokban sem, tehát nem kell öltöző/zuhanyzó a mhelyen. De ha várható kis eső a munkába jövés menés idején akkor vizes leszel de nagyon. Tehát mégis kell megfelelő mhelyi öltöző... Ua. probléma mint a biciklin. Illetve nem akarnék késő ősszel, télen,kora tavasszal rendszeresen rollerezni. Van aki biciklizik is persze, de ezek kivételek, az emberek többsége nem ilyen. Mentem persze én is januárban száraz időben párszor vele én is, de ennyi elég is volt.

    Tehát ez egy fun eszköz, közepesen gyors és nagyon mobilis városban, de nem úgy kell elképzelni, hogy akkor én most puff innentől nem szállok bkv-ra és dögöljön meg aki tömegközlekedést kitalálta.
    Számomra ami bevált: Az év cirka 10 hónapjában autózom, nyári szünet idején leteszem az autót és átváltok rollerre. Kivéve ha mégis furikázni kell a gyerekem valahova reggel v. délután illetve látom az időképen hogy reggel vagy du. eső várható (és volt júniusban elég)
    így is megunom a rollert nyári szezon végére, és szeptemberben már szívesen autózom inkább.
    Tehát a roller nem igazán valaminek az olcsóbb alternatívája, inkább egy, az utóbbi években töredék árra bezuhant (kína ugye) luxuscikk és fun eszköz. Nem több nem kevesebb.

    fred

Új hozzászólás Aktív témák