- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- RAM topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Köszi.
-
Szia hozzá lahat adni mappákat meg fájlokat a mentéshez, hogy komplett partíciót is azt nem tudom de valószínű igen.
Egy visszaállításnál, ami ugye ugyanazt a pc-t ugyanazt a partíció és mappaszerkezetet jelenti, vissza tudja állítani.
De így átvinni másik lemezre, ezt még sose próbáltam. -
Lehet, hogy láma kérdés, de nem érzem és nem tudom hogyan. Tehát, ha van egy linux 4 partíción : úgymint efi / /boot /home , akkor ezt egy másik vason hogyan kell kónozni? Ha csak az efi partíciót és a / partíciót mutatom meg neki, akkor a / -be bele fogja tenni a /boot és a /home tartalmát is? Ha külön megcsinálom előre a négy partíciót, akkor magától fogja tudni, hogy pl a /boot tartalmát a /boot partícióba kell írni??
-
Köszönöm szépen. Elolvastam. Eddig általában a telepítés után első dolgom volt a timeshift és a flatpak kigyalulása, DE most timeshift függővé tettél Tibi. A klónozáshoz szeretnék hozzászólni. Úgy gondolom, hogy ez tovább egyszerűsíthető. Tegyük fel, hogy a / (gyökér) partíciót helyesen mentettük, és nincs /boot partíció és egyéb nyalánkságok, csak még swap partíció és GPT-UEFI esetén Efi System Partíció van. MBR rendszeren helyre állítom a / partíciót és a swapot megcsinálom, majd egy live rendszerről a folyamatok elé lépve helyesen megalkotom az fstab-ot előre. Utálok chrootolni!!! Tehát ezután ugyanezen a vason elindítok egy másik MBR linuxot (ilyen esetre mindig van legalább egy USB-re telepített linuxom) és felvetetem a grub menüjébe a már-már majdnem hibátlan , csak még nem bootképes helyreállított linuxomat, egy sudo update-grub, vagy egy sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg csatakiáltással és ezután újra indítom a segéd linuxomat és a grubmenüje segítségével bebootolom a gyógyítás alatt álló linuxomat. Ha már bent vagyok, akkor győztem, mert már csak 3 sor az egész: sudo grub-install /dev/sdX , az X-et (vagy az sdX-et, mert ez lehet pl nvme0n1 is akár) helyettesítsd be, sudo grub-install --recheck /dev/sdX, majd ezután sudo update-grub, vagy egy sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg és a negyedik a sudo reboot .
UEFI estetén debian rendszerek esetén tökugyanez a teendő, csak még a ESP partíciót is előre bele kell configolni az fstabba, hogy a segédlinux-ból való bootolás után már az ESP partíció /boot/efi legyen automatice csatolva. ...
Szerintem így egyszerőbb , nem kell mókolni például a grub.cfg-vel. -
válasz
Krugszvele
üzenetére
Köszi igen tudom, van full hordozható Linux és Windows rendszerem, a blogomba a Ventoy projektemet olvasd el ha van egy kis időd, az pontosan eről szól.
-
Krugszvele
senior tag
Sokaknak talán meglepő lehet (mindig lehet újat tanulni) de ha fogod a rendszerlemezed és átteszed egy tök másik számítógépbe, akkor az első indítás 1-2 perccel tovább tart, de ugyanúgy működni fog a rendszered. A windows (10-től) és a linux (Mint biztosan) is szépen megoldja.
Nem kell klónozással küzdeni, - kivéve persze, ha az előző diszk tönkrement, megsérült ugye -Napi szinten használom és sohasem hagyott még bajban

-
Talán sokaknak segít a leírás akik már többször újrakezdték nulláról egy hdd ssd halál után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építőipari csomag (vakológépek, targoncák, építőipari eszközök és kellékek, egyéb, sok más)
- Ubiquiti 10Gbit-es switch eladó (US-XG-6POE)
- KEMP LoadMaster 2200 - 1U magas, rackbe szerelhető alkalmazásvezérlő (ADC) és terheléselosztó -
- Garmin Vivoactive 6
- ADATA GAMMIX D35 XPG 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CL18 - 10 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4400, 100% Akkumulá
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M1 Max 32GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- szinteÚJ Nubia REDMAGIC 11 Air (NX799J) 1év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Szerintem így egyszerőbb , nem kell mókolni például a grub.cfg-vel.