Hirdetés
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cabii
tag
válasz BiriBum #2564 üzenetére
bocsi, kicsit életlenek, és sajnos a fényképező is most merült le...
A csillogás szabad szemmel nem ilyen zavaró, és a képernyővédő fóliának köszönhető
Viszont vásárlás előtt velem ellentétben érdemes megnézni, hogy minden OK-e? mert az enyém mintha kontaktos lenne...Linux is like a wigwam: No windows, No Gates, Apache inside
-
hilz
csendes tag
válasz BiriBum #2579 üzenetére
Két jogszabály van:
Az egyik a vámokról rendelkezik:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2009:324:0023:01:HU:HTML
V. FEJEZET
Elhanyagolható értékű küldemények
23. cikk
(2) Az (1) bekezdés alkalmazásában "elhanyagolható értékű áru": olyan áru, amelynek tényleges belső értéke küldeményenként nem haladja meg a 150 EUR összértéket.A másik meg az ÁFA törvény:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0700127.TV
94. § (1) Mentes az adó alól a 93. § (1) bekezdésének b) pontjában említett feltételekre is figyelemmel:
c) a Vámmentességi-rendelet II. címének V. fejezete alatt szabályozott termék (termékek) importja is, ha annak (azok) összértéke nem haladja meg a 22 eurónak megfelelő pénzösszeget;Azaz 22 euró fölött már ÁFA-t is ki lehet vetni.
A kérdés nyilván az, hogy eddig miért nem ez volt a gyakorlat, mert itt szinte mindenki (velem együtt) ÁFA és vám nélkül jutott hozzá a géphez.
Nem lehet, hogy a vámkezelési negbízásnál csúszott el az ügy?
http://dc203.4shared.com/img/L8MG9BA4/preview.html -
Gabás
addikt
válasz BiriBum #2597 üzenetére
eddig nem fizettünk áfát, úgyhogy nem teljesen egyértelmű
a kérdezőnek: jól tudod, és én is azt tudom tanácsolni, hogy az Amazon által kiállított számlát (amit a fiókodban megtalálsz) küldd el nekik, és ne a vámilletékekre, hanem az áfára (VAT) hivatkozz.
[ Szerkesztve ]
-
Gabás
addikt
válasz BiriBum #2599 üzenetére
Ha az Amazon nem vállalta volna át az áfát, akkor bizony kellett volna fizetni mindenkinek, ez nem a vámhatóságok figyelmetlensége (nem is lehet, mert a nagy szállítócégek elővámolnak, nem bújhatnak ki a vámkezelés alól). Ha pedig valóban kellett volna fizetni, akkor az Amazonnak fizettük volna, ahogy te is írod – szóval ez valószínűleg az Amazon eseti hibája
-
ladislao80
csendes tag
válasz BiriBum #2599 üzenetére
Ha a vámosok hanyagsága miatt nem kéne fizetni áfá-t, akkor elég gyatra munkát végezhetnek, mert az itt fórumozó rengeteg emberből tudtommal még senkinek nem kellett áfá-t fizetnie.
Ezen kívül a UPS vámügyintézője is azt mondta nekem, hogy alapesetben az Amazon magára vállalja az áf megfizetését, és nálam az történhetett, hogy a megfelelő rubrikát nem jelölték be a vámnyilatkozaton.
Nem is ez a baj, hanem az, hogy most ezt hogy vasalom be rajtuk a fentebb beidézett válaszlevelük fényében.
Ezért reméltem, hogy valaki tud nekem mutatni egy olyan szöveget az Amazon oldalán, ahol leírják, hogy az áfá-t ők állják, és ezt az orruk alá dörgölve kifizettethetem velük. Mert ők is arra hivatkoznak, amit BirBum is beillesztett, és ebbe meg nehezen tudok belekötni.
Hacsak nem azon az alapon, hogy az diszkrimináció, hogy az egész prohardver fórumon csak nekem kell áfá-t fizetnem -
stranger2006
tag
válasz BiriBum #2608 üzenetére
A világért se vitatkoznék Veled:-), de erre mit mondanál:
(2010. okt. 15.):
"Tisztelt Hölgyem/Uram!
A mellékelt vámhatározat másolata az Ön példánya. Kiegyenlítést nem igényel, mivel F/D feladással érkezett. Ennek értelmében a feladó vállalta az összes költséget beleértve a vám és ÁFA fizetést is.
Tisztelettel:
UPS
stb."
A második oldalon:
vám 5665 Ft
ÁFA 11637 Ft"Forrás: index Kindle forum
Nem ez az első, ami igy jott be... hanem az összes kb. ezideg?! -
Efreet
senior tag
válasz BiriBum #2822 üzenetére
Ha van az azw-ben másolásvédelem (ahogy írják nem mindig van), akkor azt le kell törni róla - erre legális módszer nincs. Ha nincs, akkor gyakorlatilag egy sima .mobi fileról van szó, szabadon konvertálható, sőt azt is írták, hogy átírva a kiterjesztést .mobi-ra vagy .prc-re más olvasók is gond nélkül betöltötték.
Tehát csak az alapján, hogy azw, még nem tudni - ki kell próbálni. Ha van rajta DRM, akkor nehezebb az ügy, de azt szerintem itt már nem illik megbeszélni.
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
snowdog
veterán
válasz BiriBum #3132 üzenetére
Ez határozott visszalépés...
Ez nézőpont kérdése.
Ha végeztek közvélemény kutatást, és annak az lett az eredménye, hogy ezekre a szolgáltatásokra (billentyűzet, TTS, mp3 lejátszó, hangszóró, mikrofon, audio jack, stb) a felhasználók 80-90%-ának nincs szüksége, akkor minek eröltessék. Olcsóbban, nagyobb réteget elérve tudnak új terméket piacra dobni. Szerintem most is ez történt.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz BiriBum #3215 üzenetére
Kapacitív kijelzőt lehet nyomkodni fólia és vízhatlan tokon keresztül is, de ezen infrás cucc lesz, ami meg nem tudom, hogy domborít ilyen dolgok mellett.
És amúgy nagyon hasznos a vízhatlan tok, én kb egy hónapig használtam így a tengerparton, igaz, nem volt mojito a közelemben.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
OMagus
tag
válasz BiriBum #3262 üzenetére
Nem tartom esélyesnek a tiltást, korlátozást. Mindamellett a Touch verziónak is lesz 3G-s és nem 3G-s verziója, mint ahogy a K3 (keyboard) esetében.
http://www.kindle-portal.eu - Magyar Kindle Portál (hírek, blogok, chat, időjárás, tv műsor, sakk, epub konverter, Kindle térkép) Segíts te is kitölteni a térképet, hogy minél több "K" szerepeljen rajta!
-
Zirowe
nagyúr
válasz BiriBum #3271 üzenetére
Legalább a saját linkedet végig olvastad?
The Kindle Keyboard 3G, while it is still available, will continue to have unfettered Internet access through the experimental browser.Usaban kicsit komolyabban veszik a fogyasztóvédelmet.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
otapi
tag
válasz BiriBum #3346 üzenetére
Azért, ha utólag megvonnák a free 3G webelérést a Kindle 3-asokon, az erősen rombolná az Amazon renoméját. A három napja kipostázott olvasóra gyárilag feltett guide-ban is külön emlegetik még a free 3G-t.
Persze, nem kizárt, hogy mondjuk csak egyes elmaradott országokban (p. nálunk) egyszer csak korlátozzák, USA-ban és UK-ban pedig hagyják még futni...[ Szerkesztve ]
-
eami
veterán
válasz BiriBum #3350 üzenetére
azért hozzá tartozik az igazsághoz hogy ha nem futárral jön hanem a királyi postán keresztül akkor is meg van az esélye hogy randomra kikapják megnézni hogy nincs e benne vámolni való.
Amúgy énsem értem hogy miért ebayről kelllene rendelni, ha más nem a tuti tiszta garancia végett megéri direktbe rendelni.
-
Efreet
senior tag
válasz BiriBum #3455 üzenetére
Még nem, egyelőre csak a K4-nél elérhető ez a funkció, a 3.3 firmware megjelenésével viszont várható, hogy lesz rá lehetőség.
Ez a pont viszont egyelőre csak a K4 supportnál szerepel:
"Unsubscribing from Special OffersYou can unsubscribe from Special Offers on the newest generation of Kindle at Manage Your Kindle.
Amazon is able to offer the Kindle at a subsidized price by delivering Special Offers and Sponsored Screensavers.
By unsubscribing, you will be charged for the price difference between Kindle and Kindle with Special Offers if your device was originally purchased at a subsidized price.
Locate your Kindle in the Manage Your Devices section and click the plus icon to display more information. In the “Special Offers” column, click "Edit” and follow the instructions to unsubscribe from Special Offers. Turn wireless on, and the next time you connect your Kindle wirelessly, it will complete the process of unsubscribing your device from Special Offers."
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
-
bozso073
tag
válasz BiriBum #4227 üzenetére
Persze, de a kereskedő, illetve aki vásárolta az Amazontól a terméket, a reklámos garanciáját ugyanúgy érvényesítheti, vagy nem? Az más kérdés, hogy én, mint végfelhasználó a magyar kiskereskedővel állok szerződéses viszonyban, ha nála vásárolok; ezért ha problémám van, én csak hozzá fordulhatok. (ő meg intézi az Amazonnál, ahogy tudja).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest