Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozso073
tag
Üdv!
Kezdő vagyok e-bookban; nagyjából átolvastam ezt a topicot, de van még pár kérdésem.
Válaszút előtt állok: az biztos, hogy Kindle, az is, hogy a 4-es (ára miatt), de: rendeljem direktbe az Amazontól 109$+vám+száll. (össz 164$) áron, vagy vegyem meg itthon 32.500 HUF-ért egy olyan cégtől, aki nagyobb tételt "hoz be" az országba a 79$-os verzióból (kint megveszik, aztán valahogy "bekerül"), és intézi az 1 év garanciát. A kettő között a mai dollár árfolyam mellett kb. 5000 HUF a különbség a hazai "importőr" javára.
Van valakinek tapasztalata, hogy a Kindle4 reklámos verziójában (USA 79$) mennyire zavaró a reklám? Egyáltalán hogyan, mikor, hol, mennyi időre jelenik meg a reklám? Feltehetően olvasás közben nem fut alul; az nagyon idegesítő lenne. Ha csak a menüben történő lépegetéskor, az nem zavar. Esetleg létezik hozzá olyan, nem fizetős(!) fw, amivel a reklám funkció kiszedhető? Ugye jelenleg 30$-ért kiszedik kint; ez pont annyival kerül többe így, mint a reklámmentes verzió.(később persze biztos megjelenik majd a nemfizetős fw is a hazai "piacon").
(Dec. 20-ra ígérték, hogy behozzák az országba - a fa alá lesz ajándékba). -
bozso073
tag
Gondolod, hogy az importőr és egyben eladó cégnél nem lesz érvényesíthető a garancia? Két-három üzletük is van Bp-en, ahol minden, ami PC és hasonló árulnak (egyébként az ötletet valamelyik korábbi hozzászóló írta úgy szőrmentén; ezt olvasva vettem fel velük a kapcsolatot (hardverker); kb. 120 db-ot hoznak be dec 20-ra.
-
bozso073
tag
válasz bozso073 #4222 üzenetére
Persze ha nem hivatalosan kerül be az országba, elgondolkodtató, hogyan lesz megoldva a a garancia. Az is igaz, hogy ha MO-on vásárolok egy garis készüléket, nem az én gondom, hogy hogyan oldja meg az eladó a szállító országgal a cserét; én vele állok szerződéses viszonyban. Egyedüli probléma csak az ügyintézés határidejében lehet; bár erre kis hazánkban vannak jogszabályi előírások; ez mondjuk lehet hosszabb idő, mintha az Amazon küldené az újat.
-
bozso073
tag
válasz BiriBum #4227 üzenetére
Persze, de a kereskedő, illetve aki vásárolta az Amazontól a terméket, a reklámos garanciáját ugyanúgy érvényesítheti, vagy nem? Az más kérdés, hogy én, mint végfelhasználó a magyar kiskereskedővel állok szerződéses viszonyban, ha nála vásárolok; ezért ha problémám van, én csak hozzá fordulhatok. (ő meg intézi az Amazonnál, ahogy tudja).
-
bozso073
tag
válasz bozso073 #4232 üzenetére
Szóval szummázva; mit gondoltok, melyik K4 legyen?
-magyar kereskedőtől a reklámos, 32.500,-Ft ami ca. 5000 HUF-fal olcsóbb, 1 év garanciával, számlával
-vagy direktben az Amazontól a reklámmentes verzió $162-ért (szállítási, vám, stb. költséggel) ami forintosítva kb. 37.500,-Ft.
Mindkettő ideér karácsonyra, mindkettőre van közvetve, vagy közvetlenül garancia. -
bozso073
tag
válasz bozso073 #4234 üzenetére
Most beszéltem a kereskedővel; annyit mondott, hogy ha a nála vásárolt termékkel gond van, kb. két hét az átfutási idő, amíg egy újat tud a kezembe adni. Ennyi idő kell neki, hogy visszajuttassa az USA-ba a terméket, a kinti kapcsolat jelezze az Amazonnak a problémát, majd az új készülék visszaérkezzen az országba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest