- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- iPad topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz
GrandS #18999 üzenetére
Ja, csak nem mindig működik. Mert olyan jó minőségű az érintőképernyő, hogy bár ne is lenne. Szótárazáson kívül meg görgetésen kívül (illetve ez utóbbira kevésbé alkalmas) semmi értelme.
Azaz mondjuk üdvös lenne egy olyasmi billentyűzet, mint a kindle keyboardon és mellé egy olyan funkció, amivel ki-be kapcsolható az érintőképernyő, mert sokszor akkor is ellapoz, ha nem is akarom.
-
escsé
tag
Képernyőkép készítés: [link]
USB csatlakozás után a gyökérben található.
-
cocka
veterán
Ha már itt tartunk, hogy fekete és szürke betűszín váltakozik itt a fórumban, akkor esetleg azt meg tudja nekem valaki mondani, hogy egy dokumentumon belül hogyan lehet a betűszíneket csak fekete-fehérre korlátozni? Mert ha a webről küldök egy-egy doksit, ott néha zavaróan világosszürkék bizonyos bekezdések, ami nyilván rontja az olvas hatóságot.
-
cocka
veterán
válasz
Degeczi #18994 üzenetére
Jó, lemértem. 0.5 centi és 0 közt okoskodsz. Kibaszott 5 milliméterről beszélünk. Nektek mennyi az ideális margó? 2-3 milliméter?
Fekvőben még több is a margó 1-1 milliméterrel. Nem fogok belehalni. Viszont állóban biztosan nem olvasnék semmit.
Nézd meg, hogy arányaiban mennyit foglal el a teljes képernyőhosszból a margó.
Álló: kb. 11.1%
Fekvő: kb. 9.8% -
szekzol
tag
Sziasztok,
Érdemes a PW3-at felfrissíteni a legfrissebb FW-re? Most talán 5.6.5-ön vagyok. JB egyenlőre nem érdekel. Miben nyújt többet a legfrissebb szoftver? -
DQ
tag
Én februártól voyage-t használok. Ebben van fényérzékelő. Az automata, ahol és ahogy én olvasok, gyakorlatilag két értékkel dolgozik: szobában nappal és este éjjeli lámpa alatt (szemkímélő, ha nem tök sötétben bámul az ember egy világító akármit: tv, tab, szgép, kindle, bármi), akkor 10-13-as szintre áll be, kint napos időben lehúzza 0-ra. A max., ha jól rémlik 24? Ilyet még nem állított a szenzor soha sehol, kézzel felhúzva eddig, este kifejezetten zavaró a fényerő.
-
cocka
veterán
válasz
HoryThePooh #18982 üzenetére
Hmm.. nekem is nonstop 11-esen van a fényerő. De talán a 14 már túl sok.
Egyszer vettem le sötétben 10-esre, de már erőltetni kellett a szemem.
Ha nem a legsötétebbtől haladsz felfelé, hanem a legvilágosabbtól a sötétig, akkor sok lesz az 14. (legalábbis nálam így volt)
-
escsé
tag
válasz
8nemesis8 #18980 üzenetére
Volt egy világítás nélkülim és jött egy jó ár a német médiamarktban és vettem egy pw3-at. Sokkal tökéletesebb az olvasási élmény (mint azt már írták az előttem szólók). Az előzményeket tekintve, én is innen a fórumól győződtem meg és döntöttem el, hogy veszek egy pw3-t.
-
-
válasz
8nemesis8 #18974 üzenetére
Pontos adatot nem tudok mondani.
2 Frei Tamás könyvet olvastam el rajta ami kb 1100 oldal papíron. De még igy sem volt lemerülve, csak tettem fel új könyveket, így fel is töltött. Föleg sötétben olvasok kb 6-7 világítással. Nappal utazás közben kikapcsolom a háttérfényt, igaz ha árnyékos/felhős kint akkor persze visszakapcsolom. Kontraszotsabb a kijelző. Vannak akik beállítják 10 re éjjel nappal.
-
8nemesis8
veterán
válasz
insyde5 #18966 üzenetére
Nah, köszi, ez most eldöntötte nálam.
Igaz tényleg nem nekem lesz, hanem ajándékba.
De ha mindenki így nyilatkozik nyilván jobb.
Az komoly az akkuidő és mennyi, milyen használat mellett ekkora?Tokban nagyon nagy az ár differencia. Gondolom ennyivel nem jobb, hogy 5-6-8-10szer annyiba kerüljön!
ollie: Beltérben, délután/estefelé, amikor még sok fény van, akkor sem árt már a háttérvilágítás?
Ergo a világítás nélkülihez már hamar kellene valamilyen lámpa, hogy kényelmes jó legyen? -
HuMarc
veterán
Nem tudom, milyen lehet PW-n olvasni, mert még sose próbáltam, Kindle 5-öm van (előtte Kindle 3-on olvastam). Most már egyre kíváncsibb vagyok a PW-re, tekintve hogy több tízezer oldalt olvastam már ebookon, alacsonyabb felbontással, rosszabb kontraszttal és háttérvilágítás nélkül, ráadásul tipikusan olvasólámpánál, éjszaka, azaz félhomályban és legkisebb betűmérettel.
A sötétben kevés - világosban sok fényerő meg teljesen érthető, sötétben a magas fényerő süti a retinádat (telefonon is az automatikus leveszi a fényerőt sötétben, világosban meg feltolja).
-
cocka
veterán
válasz
insyde5 #18966 üzenetére
Nem tudom milyen világítás nélkül olvasni,
Nem kifejezetten kellemes. Annál is inkább nem, mert a világítás nélküli ebook olvasóknál általában a "papír" nem fehér hanem szürkés, a kontraszt is rosszabb. Mert engem nem kifejezetten zavarna az alacsonyabb felbontás sem, ha a két fenti dolgot sikerült volna javítaniuk. De gyanítom, hogy a legújabb alap Kindle 8-on is ugyanolyan szar olvasni, mint a többi világítás nélküli verzión.
A világítással kapcsolatban azt meg végképp nem értem, hogy pl. a régebbi 5.6.5-ös fwben miért az volt az ajánlás, hogy sötétben kevés fényerő, világosban meg sok.
Szerintem nagyjából pont fordítva kéne. Sötétben melyik ökör veszi le a minimumra a fényerőt? Azt írták, hogy az 5-ös a max. ami ajánlott. Hát ilyenkor pont a sötétség miatt marad homályos a szöveg. Hosszú távon ez rohadtul szemrontó. Nekem kb. a 11-es az aminél már nem kell erőlködni a szememnek az olvasással.
Világosnál meg attól függ, hogy hol vagy. Természetes fénynél, pl. napfénynél gyakorlatilag tök mindegy, meg ilyenkor a fényerőt akár le is lehet venni minimumra. Max.-on is csak a fehérséget fokozza.
Mesterséges fénynél lehet értelme a max. fényerőnek, mert gyengébb fényerőnél a sziluettek itt-ott látszanak a "papíron". Max. fényerőnél pedig ezek a sziluettek is eltűnnek.
-
válasz
8nemesis8 #18965 üzenetére
Nekem van alapváltozatom, és PW-m is. Olvasási élményben ég és föld a különbség, az utóbbi javára. Erős napfénynél, amikor közvetlenül éri a fény a kijelzőt, persze nincs értelme a háttér világításnak, de ez azért ritka. Jellemzően beltérben vagy utazás közben olvas az ember, úgy meg elég jelentős a különbség.
-
válasz
8nemesis8 #18965 üzenetére
Hali!
Lassan 13 hónapja használom megelégedéssel a pw3 at. Nekem ez az első e-book olvasóm, tabletet cseréltem erre. Nem tudom milyen világítás nélkül olvasni, Ez igy tökéletes. Aki látta már a pw3 mamat, és neki nincs benne világítás mindenki azt mondja, amint elérkezik a váltás nála is, csak háttérvilágításosat fog venni, Ebből arra következtetek, hogy JOBB! Akku idő hetekben/hónapokban mérhető. Wifi müködik, még a böngésző is, bár szerintem ez már olyan extra amire nem hiszem, hogy valaha szükségem lesz. Jött rá nemrég egy upgrade is! talán jobb is lett
.
Összegezve:
-csak háttérvilágítással veszek ezek után is.
-bekapcsolom, olvasom, kikapcsolom. Mi kell még?!Tok:
- én ebay röl rendeltem. Azóta is rajta van, ha utazik az ember SZÜKSÉGES!!!! Van eredeti is 10e. környékén. Nem tudom mennyivel tud többet, de nekem a majd 10x es ár nem érte volna meg.
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
PaperWhite tényleg jobb annyival. hogy megérje a különbözetet?
Ahogyan néztem felbontás + háttérvilágítás az előnye, ami nem is kicsi előny, pláne utóbbi, mert ahogyan olvastam nem nagyon lehet csak úgy megvilágítani az ebookot vagyis jobban elnyeli a fényt talán!?Tokot mit ajánlotok hozzá?
Feleségemnek venném -
fravik
tag
válasz
szildavid90 #18963 üzenetére
Szia!
Az Amazon saját könyvesboltjában tudsz angol nyelvű könyveket vásárolni:
Amazon Ebook StoreMagyar nyelvű könyveket már több helyen is találhatsz, pl:
DibookÉn személy szerint magyar könyvet eddig csak a Dibook-ról vásároltam, megbízható cég, jelenleg pont akcióznak is, érdemes körbenézni. Epub és Mobi formátumban is letölthetőek a könyvek bármikor + ha megadod a @kinde.com-os e-mail címedet, rá is küldik a Kindle-ödre.
Amazonnál ha megveszed, fel is töltődik a Kindle-re, szerintem nem kell extra beállítás hozzá, ha már regisztráltad a Kindlet.
-
szildavid90
aktív tag
Hogy működik a könyv vásárlás? Van egy olyan mint pl. Az app store vagy google play csak kindle store és onnan lehet könyveket rá vásárolni? Vagy hogy van ez az egész pontosan? Honnan lehet rá könyveket beszerezni?
-
-
-
-
-
Peddy789
őstag
Bementem ma a mediamarkrba es ugyan itt picit dragabb de megvettem 140ert a peprwhiteot. Eddig nagyon tetszik, en azthittem nagyon lassu lesz, nem bartam sokat, kellemesen csalodtam! A word wise is tok jo, meg hogy minden szora kapok magyarazatot. Ez az e ink kijelzo is allati szuper. Vegre nemfogom magam halalra unni a vonaton repulon meg autozas kozben!
Tokot erdemes hozza venni? Mennyire strapabiro a kijelzo? Par apro karc nemerdekel a szeleken.
-
Heavyrain
őstag
Amikor én vettem akkor "1 év Amazon garanciával" kaptam. Felhasználását nem ismerem,mert szerencsére nem volt még szükségem rá.
Szerk.: Nem reklámnak szánom, de most nézem,hogy van olyan eladó Hardveraprón, aki 1 év magyar garancival árulja.
-
Watcher45
tag
válasz
Heavyrain #18951 üzenetére
Degeczi és Compass nem vitatom amit írtok, pusztán arra céloztam, hogy a kisebb tudású verziók is éppúgy használhatóak, természetesen az ártöbblet egy bizonyos szintig minőségi javulást is jelent. A hőskorban én még egy LCD TFT Anti Glare kijelzős gagyi készülékkel kezdtem (és akkoriban itthoni beszerzésből az sem számított olcsónak) és élvezettel olvastam arról is, igaz a szemem nem köszönte meg azt az időszakot. Középkategóriaként én is a paperwhite készüléket értelmeztem.
-
Heavyrain
őstag
válasz
Watcher45 #18949 üzenetére
Az olvasás élményét azonban az egyszerű 7th gen. Kindle is megadja
A majdnem dupla pixelsűrűség és a háttérvilágítás miatt én inkább a Paperwhite 3-at ajánlanám minimumnak.
Persze drágább,mint a Kindle 7th gen, de ha tényleges, könyvolvasáshoz közeli élményt szeretne valaki, akkor a Paperwhite 3-at vegye.
A Voyage-t és Oasis-t venni pedig fölösleges pénzkidobás.
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G ÚJ 3 év gyártói jótállás
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 11" (M4) Hu 2 év Alza jótállás
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Apple iPad Pro M4 11" 256GB WiFi, Apple garancia, BOMBA ÁR!
- 6.8" KOBO AURA HD ,1440 x 1080, microSD, ConfortLight +tok
- Redmi Pad Pro 5G , 12.1 Coll 120hz! Snapdragon 7S Gen2 , Makuláltan , 2 év garancia !
- Amazon Kindle Paperwhite 10th Gen PQ94WIF - új, dobozában
- Apple iPad Air 3 Cellular + apple pencil 1st gen
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest