-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz
Degeczi #18599 üzenetére
Igen, de nyilván 18 ezer hsz.-t nem fogok végigolvasni csak azért, mert volt már róla szó. Max. ezret talán még hajlandó lennék elolvasni, de 18 ezret.. És honnan találjam ki, hogy hol volt már róla szó.
Amúgy meg szerintem pont megfelelő a margó mérete, engem az idegesítene, ha hangyafasznyi méret lenne a koromfekete képernyőszél meg a szövegtükör (vagy minek hívják) között.
-
cocka
veterán
Egyébként van valami haszna a jailbreaknek? Azonkívül, hogy betűtípusokat, betűméreteket lehet hozzáadni meg screensavert? Gondolom a 7. generációs paperwhite 3-nál semmi értelme. Pláne hogy 5.7.4.1 van rajta! Esetleg annak lenne értelme (legalábbis számomra), ha tudnék futtatni rajta azw2-ket, de gondolom sok kindle app nincs is optimalizálva az érintőképernyőre. (ami meg van, az is max. PW1-re) Meg ha néha megnézek valamit a webböngészőjében, akkor lehessen már a tájolást fekvőre állítani, mert pl. az 5.6.5-ben még lehetett, aztán ezt szépen kiirtották. Gyakorlatilag azt veszem észre, hogy mind hardveresen, mind szoftveresen egyre kevesebbet tudnak a Kindle olvasók.
Az Oasis meg még ráadásul csúnya is.
Nincs erről valami lista, hogy miket lehet megvalósítani jailbreakkel, ami hasznos is?
-
sgamez
tag
Sziasztok. Barátnőm régóta szeretett volna egy Kindle-t így most vettünk egy Paperwhite-ot. Nem nagyon értek hozzá, de addig eljutottam hogy egy progival "sendtokindleforpc" áttudom rakni az olvasóra. A probléma ott kezdődött mikor egy letöltött pdf könyvet atküldtem amit megnyitottunk de nem lehetett betűméretet változtatni. Olvastam hogy a calibre progival kell átkonvertálnom (pontosan nemtudom melyik formátom az ami jó lenne neki) .mobi ra. Pár infót tudnátok így kezdésnek adni, hogy hogyan is kellene rátenni a könyvet? Vagy esetleg ha tudtok olyan oldalt ahol hozzá lehet jutni könyvekhez, tartalomhoz. Előre is köszönöm
-
válasz
hampidampi #18593 üzenetére
Köszi szépen
-
hampidampi
őstag
válasz
gyuri81 #18592 üzenetére
- Kijelölöd a könyvet (csak azw3 vagy epub).
- Katt az EPUB és AZW3 formátumú könyvek szerkesztése gombra (kék könyv villáskulccsal).
- Bal oldalt a Fájlböngészőben kikeresed a megfelelő css lapot és megnyitod.
- Itt megkeresed a kívánt stílust és beállítod a neked tetsző értékre a margin tulajdonságot.
- Kilépsz, elmented.szerk.: Egyébként van Calibre topik is.
-
Valaki legyen oly szíves segítsen, hogy hogyan tudok negatív margót beállítani, mert marhára nem találom ezt az opciót! köszi
-
cocka
veterán
Arról tud esetleg valaki valamit, hogy a Kindle Libraryben mennyi a tárhely?
Elvileg az a Kindle Library, ami a Manage Your Content and Devices résznél érhető el a Your Content alatt.
-
2.55-ös Calibre-ben, hogyan tudok CSS kódot módosítani? ( negatív margó beállításához)
-
Degeczi
nagyúr
Az vmi fogkrém lehet...
Minden Kindle, így a Paperwhite fő formátuma a MOBI/PRC/AZW, különösen az AZW3.Az e-book hardver csak egy bármikor lecserélhető céleszköz az olvasáshoz, az e-könyvtárad helye a számítógépen van, az ingyenes Calibre programmal nyilvántartva, katalogizálva. Azzal a konvertálással sem kell foglalkoznod, mert magától érzékeli a gépre USB-n rákötött olvasó típusát, és a rámásolás nyomógomb automatikusan annak formátumára alakítva fogja fölrakni.
-
cocka
veterán
Létezik valami értelmes led világítás Kindle Keyboardhoz? Ha igen, honnan szerezhető be?
-
mcll
senior tag
A Superwhite 3-nál (de gondolom ez igaz mindegyik Kindle-re) milyen formátumban érdemes a könyveket felrakni? Nekem a legtöbb per pill epub-ban van, amit konvertálni kell persze. Melyik konverter ajánlott, és milyen formátum az amit a Kindle legjobban kezel/szeret?
-
A_Papa
senior tag
Sziasztok!
4-es Kindle-hez milyen tokot javasoltok, amit vettem, annak sajnos a műanyag sarkai letörtek...Pedig vigyáztam rá.
-
Heavyrain
őstag
Ha a készülékről nem tudod törölni,akkor próbáld meg a https://www.amazon.com/myk-on. Úgyemlékszem ott is lehet törölni,de most hirtelen nem tudom letesztelni.
-
cocka
veterán
Nem lehet valahogy takarítani a Kindle-ök tartalmát? Most néztem, hogy a documents mappa tele van rég törölt dokumentumok maradványaival, mappák stb..
-
Gabor970
addikt
Köszönöm, valóban!
Megtaláltam, 31900Ft a reklámmentes verzio. -
levatti
csendes tag
Sziasztok!
Beléptem én a Kindle felhasználok közé. Kindle 7-et vettem, reklámosat, melyet kb. 2 perc alatt az amazon ügyfélszolgálatnál levetettem. Eddig nagyon tetszik. A Kindlén olvasott könyvet egy Ipad-on is ott folytatta, ahol abbahagytam.
-
cocka
veterán
Jelenleg a német amazonnál kb. 49664 Ft-ért lehet megvenni vagy talán pár forinttal kevesebbért.
A brit amazonon már durvább az ára: kb. 54262 Ft. Amerikairól meg még inkább: onnan kb. 58 ezer.
Ezek az árak kizárólag a reklámmentes és csak wifis verziókra vonatkoznak.
Tény, hogy a németen most durván 21 euróval többe kerül, mint régebben. Nekem még megérte, mert amikor én rendeltem még a postájukkal, áfájukkal együtt is kevesebbe került, mint itthon a reklámos verzió.
Egyébként ha jól tudom itt a hardveraprón is találsz olyan eladót, aki kb. 43k-ért árulja ezt a verziót.
a kindle szolgáltatások csak akkor élnek ha az Amazontól rendelem?
Ez attól függ, hogy az eladó mit garantál. Ha regisztrálható a készülék az amazonon, akkor használhatod a kindle szolgáltatásokat, ha nem, akkor csak a kábeles rátöltögetés marad.
Magyar ékezet mennyire megy vagy nem ezen?
Bár a kezelőfelület nyelve angol, a magyar ékezetes betűkkel tökéletesen elboldogul. A virtuális billentyűzetről az adott betűt hosszabb ideig nyomvatartva be is gépelhetők magyar ékezetes betűk.
A háttérvilágításról annyit, hogy szerintem nem kell túlzásba vinni a fényerőt. Asszem 0-tól 24-ig lehet állítani, ezen a skálán egy 10-11-es érték bőven megfelel mindenhova. Lényegében mesterséges fénynél sem zavaró az ilyen mértékű fényerő, mert ha totál leveszed 0-ára, az elmosódott sziluetted látszani fog a képernyőn. A beépített ledvilágítás ezt teljesen kiküszöböli.
Többféle szótár is használható, olvasás közben csak rajta kell tartani az ujjad egy szón és felkínálja a lehetőségeket.
A tárhely kb. 3 giga, ennyi bőven elég szerintem.
Az érintőképernyőről:
Hát megmondom őszintén engem halálra idegesít, hogy sokszor gépeléskor nem azt a betűt írja, amire rányomtam. Aztán lapozást néha félreértelmezi. Sokszor van pl. olyan, hogy kép van a doksiban és azt elvileg dupla érintéssel lehetne felnagyítani, aztán ehelyett ellapoz. Az általa támogatott ebook formátumoknál kb. a pdfet kivéve egyiknél sincs oldalszámhoz ugrás, csak location. Ezért véletlen ellapozáskor nem is mindig derül ki azonnal, hogy visszalapozott vagy előrelapozott. Idegesítő. Az ujjlenyomatokat ugyan gyűjti, de kutyát sem érdekli, abszolút nem zavaró. Az eszköz hátulja több ujjlenyomatot gyűjt és az persze látszik is.Akkor pár szó a szolgáltatásokról:
Az egyik leggyakoribb formátumot, az epubot nem támogatja. Persze ez a gond a konvertálókkal kiküszöbölhető, csak azok sem tökéletesek.
Van ugye a kindle library vagy archívum vagy ki minek nevezi. Ennek elsősorban vásárolt könyveknél van jelentősége, amikor ugyanis leküldi a készülékedre a könyvet, akkor egyben egy listában is megjelenik az adott cucc az amazon accountodban. Ott általában a következő opciók vannak: átküldetheted újra a kindle-ödre a könyvet (természetesen ingyen), törölheted (asszem beállítható, hogy szinkronban legyen-e a kindle-lel, hogy mindkét helyről törölje vagy csak a webről) vagy letöltheted fájlba, hogy usbn keresztül töltsd fel.Amikor létrejön az amazon accountod automatikusan létrejön egy email cím is, ami kb. a regelt email címeddel egyezik meg, kivéve, hogy a domain része @kindle.com lesz. Az ide küldött dokumentumokat a rendszer automatikusan átalakítva küldi az eszközödre, kivéve pdf ahol a tárgyba bele kell írni, hogy convert. Ennek a módszernek az a hátránya, hogy általában 25 megánál nagyobb fájlokat nem engednek az email szolgáltatók csatolni, márpedig simán előfordulhat, hogy egy átalakítandó pdf nagyobb, mint 25 mega.
Ehelyett értelmesebb funkció a Send to Kindle for PC program telepítése, ahol ez a limit 50 mega és szintén beállítható, hogy a pdfeket pdfként vagy azw3ként küldje.
Létezik böngészőkiegészítő is, ami abban segít, hogy egy weboldalt vagy annak egy részét átküldhesd a Kindle-re. Szintén azw3-ban.
A fenti módszerekkel átküldözgetett ÉS a vásárolt könyveket a rendszer másolásvédetten küldi, de van pár program, ami a másolásvédelem eltávolítását segíti.
PDF olvasója egyébként elég jó, viszont a rendszerük néha elég szarul konvertálja a pdfet. Nekem pl. egy csomó helyen külön írandó szavakat egybeírt, felső index lett bizonyos betűkből vagy nem a megfelelő karaktert ismerte fel. Rosszabb esetekben kb. soronként dupla entert rakott a szövegbe, ami így teljességgel olvashatatlan. Pl. kéthasábos pdfet ne akarj saját formátumába konvertálni, hagyd meg inkább pdfben.
Mind a pdf nézegetőben, mind a webböngészőben van gördítősáv, de ritka hülyén van megoldva, mert pl. a vízszintes görgetést nem lehet lockkolni. Mert ugye az értelemszerű, hogy pdfeknél jóval többet kell görgetni fel-le, ha belenagyítasz az oldalba, mert egyébként olyan apró, hogy szart se látni. És a fel-le görgetés közben (mivel ugye az ujjunk nem óramű pontossággal kidolgozott útvonalon halad) az oldal is (weboldal pláne) ide-oda mozog vízszintesen. Ezt egy lockkolási opcióval megoldhatták volna.
A webböngészőben egész korrekten átalakítható a tartalom az article móddal, de sajnos itt nem lehet a szavakat kijelölni szótárazásra.OTG támogatottság, ez mondjuk jól jött volna, minimum a virtuális billentyűzetet kiváltandó. De olyannyira nem támogatja, hogy az akku által leadott áram még ahhoz is kevés, hogy a billentyűzetnek kellő áramot adjon.
Az olyan extrákat, mint pl. a Kindle Active Content (gyakorlatilag java alkalmazások), nem támogatja.
Egyéb kérdés?
-
Degeczi
nagyúr
Amazontól nem érdemes, mert a szállítási költség és a rekorder áfánk miatt (nomeg mert ide nem az olcsóbb reklámosat nem szállítják) úgy a legdrágább.
A legjobb többnyire az, ha akad Ausztriában vagy Németországban járó ismerős, aki meg tudja ott venni pl. Mediamarkt vagy Saturn üzletben. Ha nincs ilyen, sok nepper forgalmaz így beszerzett bontatlan példányt itteni aprófórumon is.Ékezeteket természetesen minden e-book olvasó kezel.
-
mcll
senior tag
Sziasztok!
Tervezek egy Kindle Paperwhite3 (2015) beszerzését. Mivel sosem volt Kindle-em ezért nem ismerem és titeket zargatnálak pár kérdéssel.
- Hol érdemes beszerezni? Itthon (pl. itt http://kindleshop.hu/termekek/amazon-kindle-e-konyvolvasok/amazon-kindle-paperwhite-3-2022.html), vagy csakis az Amazon-tól? Vagy egyéb hely? Garancia és a kindle szolgáltatások csak akkor élnek ha az Amazontól rendelem?
- Magyar ékezet mennyire megy vagy nem ezen? Vagy kell valamit mókolni? Ha igen, akkor valami leírást megköszönnék.
- Úgy általában, mint tapasztalat aki ilyet használ, mennyire jó, mik a hibái, stb.?Azért gondolotam a Paperwhite 3-ra, mert meggyőzött a felbontása, a képe, úgy általában a tudása, nomeg nekem fontos pl. a háttérvilágítás is.
Hirtelen elsőre ezek a kérdések merültek fel, de lehet majd lesz több is.
Minden tanácsot, javaslatot is megköszönök.Üdv
Laci -
Degeczi
nagyúr
válasz
Efreet #18566 üzenetére
Pontosan! Ráadásul itt még egy adott szérián belül is előfordul különböző kialakítás, pl. a "Paperwhite 2" (ami hivatalosan szintén nem létező név, bár abszolút logikus lenne) eredetileg 2 GB tárhellyel jött ki, később már 4 GB-al - de erre sem utal semmilyen megnevezés.
Ez utóbbi esetben valószínűleg szándékosan nem is egyértelműsítettek, mert az Amazon nem szeretne nyakán maradt raktárkészletet, márpedig egy ilyen típusfejlesztés után senki nem akarná a régebbit megvenni, ha egyértelműen megadhatná a rendelés során, melyiket kéri. Így a specifikáció csak annyit állít a tárhelyről, h "könyvek ezrei férnek rá" - az pedig a régebbi változatra is igaz, így nem panaszkodhatsz, amikor azt kapod.
-
Efreet
senior tag
A Kindle nem adott számot a készülékeknek a 2. óta - Kindle DX és Kindle Keyboard volt, utána Kindle (4 termék), Kinde Touch, Kindle Paperwhite (3 termék), Kindle Voyage és Kindle Oasis. Ugyanazon a néven az évek során más és más terméket árulnak. A Nokia nem árult "Nokia Phone" néven évente másik készüléket, és ha kapsz egy típusszámot, az alapján be tudod azonosítani melyik eszközről van szó (kivétel az utolsó években "classic" jelzővel kiegészített változatok, amik régi számokat szedtek újra elő, de ott is volt megnevezésbeli különbség). Ezzel szemben, ha valakitől annyit hallasz, hogy "Kindle Paperwhite" (vagy akár csak "Kindle"), akkor ezzel hirtelen 3 vagy 4 különféle eszközről van szó.
-
Degeczi
nagyúr
Mert egyszerűen nincs "rendes nevük"...
És éppen az a számozás logikus, amit kifogásolsz: kezdetben vala a "Kindle", amiből jött egy második, majd 3. típus név (és hivatalos sorszám!) nélkül, ezután az első érintőkijelzős már saját nevet kapott ("Touch"), míg az alapmodell semmit, ezért mindenki azt hívta Kindle 4-nek, egy évvel később ennek fekete változatát Kindle 5-nek (noha az Amazon továbbra sem használt ilyen sorszámot, de logikusan adta magát).
A Paperwhite ismét saját nevet kapott, a Voyage és az Oasis szintén, ezért az alapmodellek sorszámát folytatva az valóban "Kindle 6" kellene legyen.
Az Amazon idiótasága, h nem használ hivatalos sorszámozást (vagy egyedi nevet minden típusnak), a "generációzás" pedig végképp semmitmondó, félreérhető.
-
cocka
veterán
Hi!
Mi az, hogy Kindle 6?
Nincs is ilyen. Megnéztem az angol wikit:
A mérete és súlya alapján a fent linkelt cucc egy Kindle 7 lesz, mert olyan létezik. Ha pedig a 6. generációsra gondoltak, az a PW2 lenne, de paperwhite-ról egy árva kukk sincs a leírásban.
Még oda is írják, hogy 2014-es. Azaz Kindle 7, mégis Kindle 6-ként árulják.
Költői kérdés: Miért nem lehet a rendes nevükön nevezni az eszközöket?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
hampidampi #18560 üzenetére
Mondjuk a durva ára miatt bennünket aligha érint a közeljövőben.
-
hampidampi
őstag
válasz
hampidampi #18535 üzenetére
(#18534) Degeczi
Nekem lett igazam.
-
cocka
veterán
-
GaborGh
őstag
Sziasztok!
Amazon Kindle Fire HD-t lehet magyarositani?
-
cocka
veterán
válasz
r3dsnake #18483 üzenetére
Nagyszerű. Hogyan?
Nekem ezt tolja a pofámba, ha mégis meg akarom venni (mellesleg csak vpnen keresztül lehet eleve kosárba tenni, mert amúgy eleve nem is engedné), ezt írja ki:
this title is not available for you.
Due to copyright restrictions, the Kindle title you're trying to purchase is not available in your country: Hungary.
Did you recently move to a new country?Ha megváltoztatom az országot és kamu USA címet írok, akkor meg kiírja, hogy:
we did not find a Kindle device or reading app registered to your Amazon account for which this content is available
Azaz tökéletesen ki van találva, hogy anélkül ne tudd letölteni, hogy a rendszer nem érzékel egy kompatibilis Kindle-t és egy USA címet.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
hampidampi #18550 üzenetére
Úgy rémlik, a Mobileread fórumokon azt is említették, h a nem található kifejezésre keresés az új firmware-eken (5.7.x) már nem jelzi az indexelés állapotát.
-
válasz
hampidampi #18550 üzenetére
Ez a konyv mar akkor is fent volt mielott jott volna a csilivili frissitesuk, erdekes mod akkor semmi gond nem volt.
A kereses pedig mukodik, gyorsan, 700 oldalas konyvben, szoval elvileg be van indexelve. -
g0dl
addikt
Gondolom ti is kaptatok hírlevelet az amazontól az oasis-ról.
Hát a két dologból ami miatt esetleg a K3 lecserélésén elgondolkodnék egyiket sem hozza.
- picit nagyobb kép ( például 8" még kisebb lenne a K3-nál ha érintőképernyős)
- színes ( nem kell színhűség, de pl. színes grafikonokon látnám a színeket)Ráadásul nagyon drága, úgyhogy marad a K3, amivel elégedett vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G ÚJ 3 év gyártói jótállás
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4207
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest