-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuszmó
őstag
-
gigiradok
tag
Sziasztok!
Tesóm most szólt, hogy csináljak szoftver frissítést mert új verzó van és végre tudja kezelni a borítókat a kindle. Fellelkesedtem, aztán szomorúan láttam, hogy az én hármasomra nincs
, neki touch van. Tud erről vki, hogy lesz esetleg a többire is?
-
Bandus99
őstag
válasz
Degeczi #10337 üzenetére
Lehetseges, hogy az ebay ill. a paypal eseteben igy van, azt sosem probaltam amerikai cimre. Jelen esetben konkretan Amazonos vasarlasrol azon bellul is Kindle vasarlasrol volt szo, ott pedig biztosan mukodik, ha mas orszagban van a fizetesre hasznalt kartya es a szallitasi cim.
-
válasz
anxius #10331 üzenetére
Van a vevő és van a szállítási cím, két különböző dolog. Az első fizet, a második átveszi. Ezért van a gift opció és akkor regisztrálatlanul érkezik a Kindle.
Nekem a húgom rendelte/fizette anno még Kanadában magyarországi szállítással, mondjuk ő megadhatta, hogy melyik amazonos fiókhoz regisztálják a Kindlet, lehet ilyen már nincs, csak a gift opció.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Bandus99 #10336 üzenetére
pl. Ebayes eladók nagyon nem szeretnek más címre szállítani, mint a kártyádhoz kapcsolódó, olyan sok a visszaélés
Ha jól tudom, a Paypal pl. egyáltalán nem is enged USA-ben regisztrált kártya mellett másik országban lévő szállítási címet beállítani...
(USA-n kívüli számla esetén igen, viszont akkor is ez eladón múlik, szállít-e eltérő címre) -
exacum
tag
válasz
didros #10330 üzenetére
Szia!
Innen pdfben letölthető a K5(4) használati utasítása. Csak végigfutottam, kiindulásnak biztos jó. Ha pedig kérdése lesz, szerintem ebben a fórumban talál vagy kap rá választ. -
Degeczi
nagyúr
válasz
anxius #10331 üzenetére
nem sokan lehetnek itt, akik így vették, ezért nincs válasz
más nevére/címére minden további nélkül megengedi a rendelést (apám címére is így rendeltem), ezért van lehetőség "ajándék" megjelölésre, amikor nem regisztrálja a saját Amazon fiókhoz a Kindle-t
elvileg másik országba is engednie kellene, hiszen miért ne vehetne egy külföldi rokonod számodra közvetlenül az Amazontól ajándékként - de tényleg csak próba után derülhet ki, így van-e, éppenséggel tilthatják is kártyavisszaéléseket kerülendő -
anxius
aktív tag
-
didros
senior tag
A Kindle User Guide-nak (4th gen.) van magyar nyelvű verziója? esetleg elérhető valahol olyan magyar nyelvű dokumentum ami ehhez hasonlít még ha nem is ennyire részletes?
(Keresztlányomnak veszek ballagásra egy Kindle-t, az eszköz és a tok beszerzése már folyamatban van, csak az ajándékozás előtt szeretnék rátölteni egy útmutatót is, mert biztosan nagyon új lesz neki ez az egész dolog...) -
Speed®
titán
válasz
BomiBoogie #10327 üzenetére
404 + nincs is logout blogja.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Ajánlom figyelmetekbe Mike76 összehasonlítását a Kindle 4 vs. PW témában.
A téma összefoglalóba is bekerül.
-
anxius
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a közeljövőben szeretnék beruházni egy kindlere, szimpatikus, hogy rendelhető az amazonról.
Namármost, az lenne a kérdés, hogy magyar címre csak magyar bankkártyával lehet rendelni? Elfogadják-e az otthoni (román) bankkártyámat, vagy át kell tennem a pénzt a magyarországi számlámra?A válaszokat előre is köszönöm!
-
Mike76
tag
válasz
didros #10318 üzenetére
Mivel rendszeresen probléma adódik abból, hogy melyik készüléket hogy is nevezik, megpróbálom röviden összefoglalni:
- Az első két generáció Kindle 1 és 2 néven fut, ez egyértelmű.
- Kindle DX. Az Amazon nagyképernyős (9.7 colos) készüléke. Ebből két generáció létezik: a sima Kindle DX Vizplex kijelzővel, illetve az újabb Kindle DX Graphite Pearl kijelzővel.
- Kindle Keyboard. A 3. generációs, teljes billentyűzettel rendelkező Kindle, ennek megfelelően Kindle 3 néven is ismert (3.x.x firmware fut rajta).
- Kindle. Ez az Amazon legkisebb, alap, nem érintőképernyős, lapozógombos, de teljes billentyűzet nélküli készüléke. A 2011-es változat szürke színű volt - nálunk a köztudatban ez a változat maradt meg Kindle 4-ként. A 2012-es verzió fekete színű, a magyar üzletek ezt árulják Kindle 5 néven. A két készülék tulajdonképpen egy és ugyanaz, bár a tapasztalatok alapján a fekete változat valamivel jobb kijelzőt kapott. Mindkét változaton 4.x.x firmware fut, ennek megfelelően a Kindle 4 elnevezés lenne logikus.
- Kindle Touch. Az Amazon beépített világítással még nem rendelkező első érintőképernyős készüléke. Mivel 5.x.x firmware fut rajta, logikus lenne a Kindle 5 elnevezés - ennek megfelelően külföldi fórumokon (pl. Mobileread) K5-ön általában ezt a készüléket értik.
- Kindle Paperwhite. A legújabb, beépített világítással rendelkező érintőképernyős Kindle. Tulajdonképpen egy továbbfejlesztett Kindle Touch, így ezen is 5.x.x firmware fut.Mindegyik típusból létezik reklámos (SO, Special Offer) és reklám nélküli változat. A magyar üzletek általában reklámosat árulnak, persze lehetnek kivételek.
-
exacum
tag
Új betűtipusok Pw-re! Nem tudom volt-e már szó erről a lehetőségről:
leírás
Mindössze egy üres file-t és egy üres könyvtárat kell létre hozni, majd újra indítani és új betűtípusok jelennek meg! A könyvtárba beteheted a kedvenc betűidet, de ha üresen hagyod akkor is megjelenik néhány. Nem kell jailbreak, egyszerű, pár perc még olyan "műszaki analfabétának" is mint én -
Speed®
titán
válasz
exacum #10319 üzenetére
Nem elsődleges szempont a világítás..a 4essel is elvagyok, ritkán olvasok este, inkább utazás közben, nappal. A fizikai gomb kifejezetten igényelt "extra", szeretem, ha van visszajelzés. Felontás már így sem rossz, legalábbis engem nem zavar. Maszatolódás minimális szinten az agyamra megy, mondjuk matt fehéren annyira nem gáz valóban, mint egy csilivili telón. 3G WiFi verzió lenne, szóval a 3G korlát nem zavar, ellenben a madzagmentes "könyvtárazás" hiányzik most is. Mindezen kevésbé értékelhető előnyök és a durva árkülönbözetet mellévéve nem annyira szimpi..talán idővel, ha olcsóbb lesz.
Köszönöm a véleményedet/ket, maradok a 3G WiFi KBnálDegeczi
Tisztában vagyok vele, hogy nem lehet összehasonlítani, de azért a 25k különbözetért szerintem kicsit erős lenne a "világít" fjúcsör, mindamellett, hogy egyéb téren számomra nem is lenne annyira passzos (tapiutálat/lapozógom hiánya pl.). -
exacum
tag
válasz
Speed® #10313 üzenetére
Inkább rábeszélnélek (nem a KB ellen, hanem a Pw mellett
)
Előnyök:
1. Ha fontos a világítás: nincs olyan jó világítós tok ami megközelítené a Pw-ét
2. Lapozó gomb: nagyon könnyű megszokni a hiányát, előnye még, hogy nem "kattog"
3. Kijelző: a. jobb felbontás
b. nem maszatolódik annyira, mint egy telefoné
4. 3G: lekorlátozva a mennyisége, már nem annyira éri meg (Éljen a WiFi)
5. Tok: ebay-en már nagyon jó minőségű, auto wake up-slepp kapható elfogadható árért
Hátrányok:
1. Ár: az sajnos valóban nem versenyképes
2. Nincs hang (nekem nem hiányzik)
3. "csak" 2GB memória
Összegzés: azt vedd meg ami Neked tetszikg0dl: Pw tippek
-
didros
senior tag
A Kindle Touch-ot és a most kapható alap Kindle-t is "K4"-nek nevezik? (Tokot keresek az ebayen az alap kindlere, de kicsit zavaros nekem ez a kódolás.)
-
Speed®
titán
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Speed® #10315 üzenetére
azért kérdés az is, megéri-e a 3-as változatra ennyit ráfizetni
szerintem csak akkor, ha gyakran jegyzetelnél, használnád a fizikai billentyűzetet - de nem hiszem, h azt sokan teszikegyébként nagyobb a K4/K5-nél, és ha amúgysem használod a fizikai billentyűzetet, csak fölöslegesen
-
Speed®
titán
Beszéljetek le a Paperwhiteról
Tudnék szerezni egy 3G WiFi KB verziót szemtelenül olcsón, előrelépés lenne ugyan a mostani 4 WiFimről, de mocskosul tetszik a PW -
hpeti2
aktív tag
Igazándiból nem is értem a problémádat, mert a word doksikat direktbe nem támogatja a kindle, csak ha előtte valamilyen programmal átkonvertáltad, vagy elküldted az amazonnak és ő konvertálta át olvasható formátumba. A kindelforpc-t sem ismerem, de a calibreval is tudsz olvasni ebook formátumokat (persze .doc-ot nem, de ha jól tudom a .rtf-et igen), ráadásul egy gombnyomással tudsz könyveket küldeni a kindle-re.
Ui.: (a .pdf nem ebook formátum)
-
krain
tag
megoldva, jiháááá
-
krain
tag
Hali! Nagy bánatom van. Kindle 5 -öm van, ami edig prímán ment. A laptopon ki kellett cserélni a winchestert, eddig a Kindle a microsoft word doksikat gond nélkül megjelenítette. Win7 home premium, Office 2010 legális. Most az új winchesterrel, új win7 ultimate van, office 2010, kevéssé legális. A microsot word dokist pdf-ben mentette rá a kindle-re. Így ez nem lesz jó. Tudna valaki segíteni? A Kindle felületét, meg a kindleforpc-t a régi winyóról mentettem le. Köszi
-
exacum
tag
Szia!
Érdemes elolvasnod az 1. hsz-t, mert rengeteg információt találsz benne.
Annyi az újdonság, hogy már a Pw is rendelhető az Amazontól. Nem tudom mennyiért láttad, de a K5-öt kb 140$-ért a Pw-t 203$-ért már házhoz szállítja az Amazon, a reklámmentes változatot. (vételár + szállítás + vám + ÁFA együtt). A garanciát az Amazonon közvetlenül tudod érvényesíteni (a többiek szerint példás).
A reklám egyébként olvasás közben nem jelentkezik, van akit zavar, van akit nem. Neked kell döntened, ha beírod a fórum keresőjébe rengeteg hozzászólást találhatsz róla. -
liszt
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, hogy az egyik webáruházban látok "Amazon Kindle" és "Amazon Kindle - reklámmentes" e-book olvasót.
Kérdés: az 5 eft difiért milyen különbség észlelhető, illetve az "alap"-készülékben hol jelennek meg a reklámok és az mennyire zavaró a használat során?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
exacum
tag
válasz
Degeczi #10302 üzenetére
Az angolom igen szegényes, időnként csak "képolvasok"
Valóban könnyebb lenne mindent a cloudban tartani, de egyrészt nem férek mindenhol wifihez, másrészt az amazon "ömlesztett" rendszerében egy bizonyos mennyiség fölött nehézkesen lehet keresgélni (főleg billentyűzettel), nem utolsó sorban gyakran úgy választok könyvet, mint régen a könyvtárban - nézelődök
-
Degeczi
nagyúr
válasz
exacum #10300 üzenetére
egyébként most próbáltam ki: nálam is szinkronizálja az USB-n fölmásolt anyagok mellé a pozíciót!
ez tehát azt jelenti, h USB-n fölmásolt könyvhöz tartozó (amíg csak a pozíció van benne, kicsi, pár száz byte-os - egyébként a saját jegyzetek is ebbe kerülnének) MBP file-t is elküldi az Amazonnak, ha engedélyezve van a Whispersync (K4/5-ön "Annotations backup" néven a menüben)mindenképpen egyszerűbb persze az Amazonos fiókra küldés ilyen célra, mert akkor a további eszközre, legyen az telefon vagy egy másik Kindle, föl sem kell külön másolni: annak menüjében kényelmesen elérhető a fiók összes könyve az Archived Items alatt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest