Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nickwaren

    tag

    válasz zenwalk #9148 üzenetére

    Az alapvető különbség, hogy a hátsó fékesen csak a fárasztásnál használt fékerőt szabályzod, míg a nyeletőfékesnél ez elől van, hátul a nyeletőfék erejét tudod állítani. Szóval nyeletőnél két féked van.
    Bevállalom, lelövöm én a poént, mert én se rég használom és szívtam már meg vele. XD Szóval teljesen kilazított nyeletőt bekapcsolja az ember, majd nyugodtan hátradől és vár... aztán jön egy hirtelen rántás és recseg a fék, te meg örülsz, mint állat és az eddig megszokott mozdulattal bevágsz neki ahogy illik..... Na itt jön egy jó 10 perces szitkozódás, türelmesebbeknél még plusz 10 perc bogozás, amit a hirtelen leszaladó damil okozott, ugyanis bekapcsolt nyeletőnél szinte szabadonfutó az orsó. Ezért kell vagy visszakapcsolni kapásnál, ha mellette vagy akkor bevágás előtt egy negyed fordulatnyit tekerni a hajtókaron, hogy visszaváltson a nyelető módból, esetleg még kézzel is rá lehet fogni a dobra és úgy bevágni.
    Nagy élmény a nyelető működése, hétvégén 2-szer is volt szerencsém látni pörögni illetve a botod épségét is megmentheti, mivel így nem tudja elvinni egy vehemensen kapó halacska (ez lehet akár egy kilós ponty is). A múltkor nekem is csak a nád fogta meg botom.

    Steady74 grat!;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák