Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
- iPad topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
choco01
addikt
válasz
Recon666 #11597 üzenetére
Köszi,Haldorádótól szerintem tudok rendelni a helyi horgász boltban..de ha netán van raktáron nekik akkor olyat veszek amilyen neked van!
Ehhez gondolom ott tudok leszúró pálcát venni,vagyis átmérőre megfelelőt..
Egyébként valaki nem tud Pest megyében, Így Nagykáta-Jászberény környékén esetleg olyan tavat ami nem engedély köteles? -
Recon666
Közösségépítő
válasz
choco01 #11592 üzenetére
Én azt ajánlom ami nekem is van föntebb a képen. Nem tudja leszedni a botot mert oldalra tart, viszont a másik irányba nem akadályozza a bevágást.
FerNandor: Nekem az Egyik bot Match- feeder, jóval lágyabb, mint a Shimano. Azt tudom ajánlani, ha lágy bot kell, a dobósúlya is olyan ~60gr körül mozog. A match része viszont nem egy spicc, hanem egy külön bottag.
-
choco01
addikt
Hali.
Ez a bottartó fej megfelelne feeder bothoz?
Vagy esetleg energo-nál nincs valami ilyesmi?
Vagy annyira ez a pillangó alakú annyival nem jobb?
Köszi. -
FerNandor
őstag
válasz
Steady74 #11588 üzenetére
értem, köszi.
--
egy kérdés 3,6m-es (max 100g dobósúly) mellé milyen másik 3,9-es feedert lenne érdemes venni?
dobósúlyban kisebbet vagy nagyobbat. nem tervezem a távdobást. föleg, ha a Drávára fogok járni többet. így akkor gondolom, hogy egy mondjuk 30-60-as elég lehet.másik kérdés: van pl egy ilyen feeder bot, amihez a 3-ból az egyik spicc az "match" spicc. így 2 az egyben a bot. annak van értelme/haszna? végülis a match az úszózás, ugye? akkor vajon a match spicc olyan (keményebb vagy nem tudom), hogy ott nem lényeg a spicc rezgése, annak figyelése?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
FerNandor #11584 üzenetére
mert ilyenkor nagyon kenyesen kapnak a halak sokkal felenkebbek ovatosabban taplalkoznak. ha hoszabb az eloke es kisebb a horog akkor kesobb erzi meg h valami nem ok. egy kapasra legalabb 3-5hal jut akinek a szajaban volt a horog de kifujta mert gyanus volt. korda underwater is megmutatja ezt.
egy kalappal a versenyre meg egy jo nagy ernyot is
aztan gorbuljon!
-
FerNandor
őstag
Köszi Recon
Steady miért jobb az ennyire hosszú (50cm) horogelöke?
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
FerNandor #11579 üzenetére
Fenéken békés halra igen a feedert használom.
Ma ezt a kombinációt használtam:
A feederen és a pickeren is 20-as főzsinór van. '8-as flourocarbon előkével.
A csali Csonti volt, simán és lebegtetve.
Az etetőanyag Haldorádó Junior Carp Citromos -vanilia, a hozzá való aromával + negyed kiló Sirene X21 + Benzar Mix kukoricacsíra likőr.A Picker lényegében ugyan az csak rövidebb és kisebb dobósúllyal rendelkezik, valamint általában érzékenyebb is.
-
aram01
nagyúr
válasz
becsitibi #11574 üzenetére
kb 3 méterre találtam egy 80 cm mély gödröt(nagyon sekély a tó) lent fenéken jöttek
szerk: ami érdekes koncentráltan a gödörbe etettem de a környékén semmi kapás nem volt, csak ott lehet hogy ott bandáztak
(#11573) KonzolKartel: Heves megye Lőrinci/Selyp, nézd meg a térképen
-
aram01
nagyúr
sziasztok
voltam ma reggel kint a helyi "ülepítő" tavon: 54db arany kárász abból kb 8-9 tenyeres vagy egy picit nagyobb, búza csirát kevertem korpával egy kis csemege kuki+kenyér, a csali csonti volt 7 méteres spiccel,kb 3 órát voltam kint,(2x szakadtam) emberünk mellettem gilisztával semmit sem fogott, amikor elmentem átült a helyemre és a halaimat is elkérte -
becsitibi
senior tag
Na,ki ment pecázni?
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
choco01 #11560 üzenetére
Ja, a carp zoomos szerintem 3mm-es. A lényeg hogy süllyedő legyen, mert már jártam ugy hogy nem figyeltem és lebegőt vettem, utána meg csodálkoztam hogy a víz tétjén úszkálnak az etetőpelletek.
A gyűrűnél kérdéses, hogy mit kell javítani, vannak olyan gyűrűk amikben cserélhető a kerámiabetét, ha az a probléma.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
FerNandor #11555 üzenetére
sztem nem kell, de ha pl köves, kagylós a meder, akkor viszont lehet nem árt, egyéb esetben nem kell. a dupla-hurkos cucc nagyon fogós, de ha nem akarsz szronzni, akkor marad a csúszó.
egyébként nem akad meg a gyűrűkben, ennek a titka, hogy egészen tőben kell elvágni a kötés kilógó részeit. prérin szoktam fonott előkét kötni a bojlison, simán kiszalad a kötés. csak úgy kell csinálni, ahogy le van írva.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
choco01 #11557 üzenetére
Én szoktam bele önteni csontit, csemegekukoricát és micropelletet is, abból Carp Zoomosat (halas).
-
choco01
addikt
válasz
Recon666 #11549 üzenetére
Hát egy kicsit jobb idő lesz 15-20 fok akkor már mennénk az egyik tavon csak ilyen halliszteseket vagy miket használnak, a másikon meg változó..igazából a minél nagyobb csalogató hatás lenne a célom..köszönöm a türelmet,még annyit hogy ezeket az etető anyagokat aromán kívül még mivel érdemes keverni?
Valami nem túl drága energo-haldorádó-carp expert pelletet vagy valami más adalékot tudnál nekem ajánlani? -
FerNandor
őstag
válasz
Steady74 #11554 üzenetére
én nem akarom a tó túlpartjára dobni a szereléket
így most látatlanban ez az 50 méter, amit mondasz szerintem még böven sok is lesz.
szóval akkor mondjuk egy sima 20g-os feederkosár (ami alul fölül nyitott és ilyen hálórácsos) alkalmazásánál nem kell dobóelöke, ha marad a max 50m?
uni to uni kötéssel is elég nagy a csomó és félnék, hogy megakad a nagyon pici gyürükben dobás közben (letesztelném nyilván, de) jobb lenne, ha ehhez a szerelékhez nem kéne dobóelöke. -
Steady74
Topikgazda
válasz
FerNandor #11553 üzenetére
talán pontosabb, ha nem az eldobott tömeg/kosárméret miatt gondolkodsz dobóelőkén, hanem a dobástávolság miatt. átlagos kosarat is simán el lehet dobni 50 méterre úgy, hogy nem sérül a főzsinór. Nézd meg Des Shipp, vagy Andy Findlay videóit a neten. Igaz nem az itt honos "csak az 100 méter felett fogott 10 kg ponty az igazi feederfogás" pecát nyomatják, de eszméletlen sok jó dolgot el lehet lesni. Az inline meg a gumis kosaruk például embertelen jó, hatalmas találmány.
Ha kell kötni, akkor a haldorádó oldalon nézz szét, van egy cikksorozat, ahol le van írva pontosan.
-
FerNandor
őstag
válasz
Recon666 #11551 üzenetére
nagyon baba, gratula
22-es a zsinórom a feederen. hogyan van ez a dobóelöke dolog? hány gramm felett kell dobóelöke? hány grammos (mondjuk 20g-s?) feederkosárnál hagyható el a dobóelöke? mennyi lesz annak a súlya vajon az etetöanyaggal? 50g?
látom az optimus black megvan még
-
KonzolKartel
őstag
Úgy néz ki, hogy az elkövetkező pár hétben a horgászat kilőve. Egyre rosszabb időket látok mindenhol.
Steady74:
Neked a Prérin mi jött be? Mármint csali, illetve etetőkajára gondolok. Áprilisban biztos megyünk, ha lesz egy nap jó idő.
Nekem tavaly júniusban az epres dolgok jöttek be ott.
Esetleg neked van valami bevált dolgod oda? -
Recon666
Közösségépítő
válasz
choco01 #11548 üzenetére
Hát ez elég tófüggő, hogy milyen ízt szeretnek a halak, érdeklőd meg a halőrtől vagy ha valamelyik ismerősöd jár oda. Nálunk is a tavak elég eltérőek ilyen szempontból. De a Haldorádó Édes ananászt tudom ajánlani valami csl likőr aromával meghintve hideg vízben is jó lehet. Csalinak pedig valami élőt használnék, ha ebben a hidegebb időszakban tervezed a horgászatot. Mondjuk csonti vagy tárgygiliszta csemegekukoricával vagy pufival kombinálva.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
choco01 #11546 üzenetére
Hát, a pelletes fekete nálam nem vált be, ahol törpeharcsa van ott nem nagyon ajánlott. A másikat nem ismerem. Az aroma mindig jól jön.
Carp expret helyett, ha látsz ebből 1kg-ost, akkor inkább ezt válaszd.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
choco01 #11535 üzenetére
Feederbotnál a spicc nem játszik marginális szerepet dobásnál, persze egy XH bothoz 3/4 unciás spicc nem éppen a legjobb választás. A lényeg az összhangon kell legyen. 80 gr-os kosarat simán el lehet a leglágyabb spiccel is dobni, csak hát egy XH bottal nincs összhangban.
-
nickwaren
tag
válasz
Steady74 #11521 üzenetére
Értem mire gondolsz, de sajnos vagy szerencsére ez nem olyan hely, ez egy kínai horgász nagyker féle, mindenféle apró kiegészítőt árul, csak saját cuccok vannak. A Könyves Kálmánról a Kőbányaira kanyarodva, ha jól emlékszem az első kapubejárat balra és szinte közvetlenül a kapu mellett van.
Ez nem jó hír, időnkét én is rászoktam keresni a neten a botodra, de tényleg semmi nyoma. -
choco01
addikt
válasz
FatalEror #11525 üzenetére
Igazából az üvegszálasat gyári hibás gyűrűvel szállították...szóval a keményebb carbon maradt ezért valami lágyabbat.
Annyira nem vagyok ott a feeder témában még, tél előtt vettem kicsivel sokszor nem használtam,viszont lassan jön a jobb idő és kezdhetek de kéne pár dolog.
Lényegében lágyabbat szeretnék,ha van lehetőség valami féle energo-s terméket..
Ha találtunk rá valamit,akkor ha van lehetőség még teszek fel pár kérdést. -
choco01
addikt
Sziasztok!
NEVIS RAPTOR EXTRA HEAVY FEEDER 360-hoz milyen spiccet ajánlanátok max. 4-5 ezer forintig?
Esetleg valami Energós alternatíva? -
FatalEror
addikt
válasz
Steady74 #11521 üzenetére
Hát ööö ja!
2 sztori,amit te mondtál az volt a marha nagy indok amiért eladtam a spiccen kívül a többi pecát,illetve anno versenyen is volt úgy,hogy a legtöbben jó messzire a dobálták,és szigetet építettek az etető anyagból,hogy megfoghassák mobidokot,én meg a kis spiccel kiszedtem egy valag halat,ami az esetek 99%-ban dobogós helyre juttatott,de ami még fontosabb,hogy sokkal jobban élveztem a pecát,hogy 5 percenként jött egy 1,5-2kg-s hal,mint hogy egész nap fogok 2db-t. -
Steady74
Topikgazda
válasz
nickwaren #11518 üzenetére
hogy is kérdezzem... vannak arrafelé, ahol vetted azt a pod-ot... érdekes, gyanús alakok? Még mindig vadászom a cuccaim... merre van ez a hely? priv-ben is jöhetne.
Kartel: A bojlis tóra lehet menni feederrel, semmi probléma nincs vele. meg kell dobni a túloldalt (120-100 méter helytől függően), és tuti a siker.
A 140 méteres dobáshoz, meg az ilyen pecához. Nem tudom miért ilyen misztikus a 100 méter akármelyik tavon. A halak nem mérik a távolságot, hogy kizárólag 100 méterre, vagy annál messzebb lennének. Ez hülyeség. Kifejezetten tetszik, hogy mindenki ezt veszi alapul, leül egy ismeretlen helyre, dob akkorát amekkorát tud, és várja a halakat. Sokszor röhögtem rajtuk, amikor még rakóssal is tudtam pecázni. 11-13 méterre szarrá fogtam magam pontyból, ezek meg dobáltak olyan messzire... olyan távolságnál a monofil damyl nyúlása lehet 50-60 centi, mire kapást látsz... de hát most ez a divat.
-
nickwaren
tag
válasz
KonzolKartel #11514 üzenetére
Kifejezetten feederhez való bottartó kellene vagy jó akármilyen 4 lábas rod pod? Én 17-ért vettem kint a József városi piacnál podot, könnyű, nem foglal sok helyett, de még is stabil, jobban össze van rakva, mint egy némely horgászboltban kapható cucc. Ezt is láttam már máshol webshopban csak magyaros árréssel (kb. 30 eFt).
becsitib: Nagyon jól néz ki.
Mennyi az annyi, ha szabad érdeklődni?
-
becsitibi
senior tag
Na sziasztok!
Ez lett a választásom eredménye,egy top mix 2 rekeszes 160 cm-es botzsák:
Elég erős vászon anyagnak tűnik,a cipzár is erős,és szerintem 3-4 bot felszerelve is elfér benne.
-
nickwaren
tag
válasz
Recon666 #11505 üzenetére
Grat.
Ezt a 140 m-es dobást én is néztem a Haldón, hát feeder bottal szép lenne... Viszont ahogy olvasgattam más fórumon, sok bojlis botban már bőven benne vannak ezek a távok (130 - 150 m), csak meg kell találni a hozzá való szereléket is, na meg igen a technikát is. Van amikor szükség van az ilyen távokra, de semmit nem ér, ha csak a távot tudja a horgász, a pontosság meg csapni való.
Múltkor néztem egy videót a yt, gyakorlás után a srác 186 m-ert dobott, ha jól néztem, akkor egy 3,9-es bottal.
-
KonzolKartel
őstag
Kéne vennem valami f.sza kis bot tartót a medium heavy feedereimhez. Árban maximum 15. Mit javasoltok?
A régi bot tartóm megadta magát még tavaly.
Steady74: A bojlisra lehet menni feederrel is, nem? Tavaly voltam kint jópárszor az 1es, illetve 2es tavakon. Igaz, siker nem mindig volt. Oda megyünk most is, két héten belül, ha már nappal lesz 15+ fok. Még azt nem döntöttem el, hogy Prérin belül melyik tóra kéne. Extra kecsegtető, csak annyira kicsi, hogy, ha akasztok egy nagyobbat, akkor sem ézem nagyon kihívásnak
.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Recon666 #11507 üzenetére
Én is jobban szeretem a lágy botokat, jobban élvezhető a fárasztás, a dobás is könnyebb. Bár épp' ma írta valaki a haldorádón, h 140 métert tud dobni... hát eléggé véleményes. A Préri bojlis tó 120 méter keresztbe, azt nem tudtam megdobni, pedig nem tartom magam rossz pecásnak.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
FatalEror #11508 üzenetére
Ő az, ugyan így néz ki. Kicsit jól jártam vele.
-
Recon666
Közösségépítő
Most bótoltam egy Shimano Beatmaster AX Heavy Feedert 18k-ba. Szinte vatta új.
A keményebb bot megoldva, már csak az orsó kell.
-
nickwaren
tag
Úgy tűnik a hó meghozta újra a karácsonyt
jövő hétvégén már sátorpróba, meg éjszakai peca is, még ha jegesmedvék is potyognak az égből
-
Steady74
Topikgazda
válasz
KonzolKartel #11498 üzenetére
Ordas tó, Kána-tó, Préri, Aranypikkely, Moby Dick..
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- Eladó KTM női bicaj!
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest