Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zoli bácsi

őstag

válasz Ibituba #84356 üzenetére

Nekem mondhatni közel van, észak fele kb 15km. Ahol ma voltam, ez kicsit messzebb van, el kellett mennem Bősárkányig. Igazából közelebb lenne ha felmennék itt Kapuvár fölött a Csatorna partra, és a töltésen végigmennék. De éjjel is volt egy zuhé, nem tudom nincsenek-e nehezen járható részek.
    Állapotok? Meglepően tiszta a víz a Rába vízrendszeréhez képest, és még a vízi növényzet sincs elburjánozva. Szint is jó, ugye ez a Fertő tó levezetése. Halak vannak, erről a szakaszról hallottam jó fogásokat. Azért néztem meg én is ma ezt a részt. Nyárfaszösz van, de ahol ültem, ott akác van sok, jött szösz, de teljesen pecázható volt a víz.
    Nyárra rengeteg a vízinövény, most még teljesen horgászható. A legnagyobb probléma a szúnyog invázió, nappal nem lehetett kibírni, nem akarom tudni mi van este.... ;]
    Van benne veresszárnyú, meg bodorka is, szépek, persze a fajhoz mérten. Régen volt angolna is, de 20 éve nem fogtak. Én compót szeretnék fogni, azt sem láttam gyerekkorom óta, elvileg az is van benne. Meg ugye ezüstkárász ide is betört. De itt gébet nem szoktam fogni, lehet nem tetszik neki ez az iszapszagú víz.
    Én viszonylag ritkán horgászom a csatornán, mert nyáron a fenéktől szinte a felszínig összefüggő növényzet borítja. Akik ide járnak, csinálnak maguknak helyet, kipucolnak egy részt. Én tavasszal, meg ősszel szoktam kijönni. Nyáron inkább a Rábcát horgászom, kevesebb a növényzet, gyorsabb a vízfolyás.
    Nem tudom mennyira van tele a Duna, de gondolom lemegy hamar a víz. Én majd Dunakilitihez szeretnék elmenni. :)

Új hozzászólás Aktív témák