-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Interceptor
addikt
Látom megvolt a fórumpeca, majd érdekelne több kép
Ma voltam horgászni, szokásos pergetés. Kivételesen hajnali 5-re mentem le a Dunára, bejártam nagyjából mindent(nagy dunai szakaszok, öblök bizonyos részei), de sehol semmi. Délelőtt 11-re visszamentem az öbölbe és megnéztem a vasúti átjárós részt. 40 perc alatt 5 balin jött, 1 thrillre 4 pedig a wave-re(szintén salmo de felszíni csali) és kb 10 látványos rávágás ugyanerre a csalira. Akár 10-15 balin is lehetett volna ha minden rávágás betalál
Volt mikor kétszer egymás után rávágott nagy fröcsköléssel. Ezután jött az erősebb szél sajnos és eltűntek a halak, korábban kellett volna odamenni. Elképesztően jó élmény volt az a 40 perc, sosem fogtam felszíni csalival még halat és ennyit ennyi idő alatt, ez a csali agyonverte a thrill-t. A halakon gyógyuló sebek voltak itt ott meg kipirosodott végbélnyílás, mint ahogy írtam korábban már egy ideje leívtak, most viszont raboltak és eléggé bent, szóval nagyokat kellett dobni amekkorát csak bírtam, hogy elérjem őket a csalik segítettek ebben, elképesztően jól működött ez a wave, a halakat is meg mertem fogni ahol kell, mert ezen a csalin nincs alsó horog. Talán ezért volt annyi rontott látványos rávágás, vagy azért mert a víz tetején cikkcakkban járó csalit nehezebben kapják el? Dobás után néhány tekerés után mindig egy rávágás volt, hogy kettő egymás után
Nagy élmény volt, kellett kicsit birkózni velük mikor épp sikerült akasztani egyet mivel kg körüli példányok jöttek és erősek voltak eléggé. Nézőközönség is volt a hídról érdekes lehetett felülről látni, ahogy rávágnak a csalira a halak. Amúgy a víz hemzseg a különböző méretű kishalaktól, főként ilyen 7-10cm-es példányok vannak, de rengeteg a babahal is.
-
vendingo
veterán
Nekem is sokat kellett próbálgatni, váltogatni, mire meglett a nyerő kombináció. Kb 2-3 órám ment rá. Próbálgattam az aromákat, csalikat, helyeket. Végül a büdös halas aroma volt a nyerő édes csalival. Semmi nem müködött úgy, mint ahogy elterveztem itthon. Ami a mi tavunkon bevált kombináció, arra itt mozdítás se volt. Legalább tudtam pihenni is.
-
Tm76
csendes tag
válasz
Steady74 #41680 üzenetére
Helló !
Na, én is hazaértem nagy nehezen, úgy nagyjából hajnali egyre. (Solton baleset volt, terelés meg 3 km -es sor.)
Köszönöm minden résztvevőnek a közös pecát, jó volt ott lenni. Sajna nekem nem annyira jött össze ez a horgászat, a fenekezős módszer ezen a tavon annyira nem jött be, matchre pedig nem volt érdeklődő. Talán annyira nem is volt jó helyem, meg mellettem volt Szeszkazán, aki folyamatosan szedte ki a halakat ...
Sebaj, legközelebb finom feederel is készülök, aztán majd meglátjuk.
-
FireFox1996
őstag
Örülj, hogy csak a nyakad, nekem az egész testem, és jó érzés másnap fél 11kor felni, aludtam volna tovább, csak felkeltett az asszony
Zéé: lehetett volna bal oldalamon is össze szedni a többi botot, ha nem tekeredett olna a hal a Grillo bottartója körül, és így le is szakította a 25ös zsinoromat, meg ha 40es zsinoros bottal akasztottam volna, akkor esélye nem lett volna megszökni
-
A Zéé
addikt
Én is élveztem a tegnapot, bár kezd megerősödni bennem a gondolat, hogy a pontyok legalább olyan gonoszak, mint a márnák, és direkt kerülnek engem.
Kb. 10 éve nem voltam ilyen jellegű tavon, nem sok elképzelésem volt, hogy milyen kajával érdemes készülni, de ezek ellenére is sikerült pár halat fogni. Bár azt sajnos nem kaptam meg, amit vártam, mert nem tudtam igazán komolyan tesztelni a match botomat nagyobb halakkal.
Viszont az élmény kárpótolt. Lehetett izgulni azon, hogy Firefox tényleg összeszedi-e mindenki cuccát a nagy ponttyal, vagy a végén, hogy hermanyi, vagy az 5.30-as unja-e meg előbb a játékot, illetve láttam végre rakós botokat munka közben. Nem mondom, hogy nem tetszene, de sajnos egy fél teherautó kell a cuccokhoz, így nem nagyon fogom űzniAz a 4 elment hal idegesít továbbra is. 1 a szar előke miatt ment el, egy részben azért, mert engedtem bemenni a töklevelek alá, de akkor sem értem, hogy a 14-es LWG miért pattant ki a szájukból.
-
vendingo
veterán
Most bővebben írnék a tegnapról.
Szuper volt minden, én érkeztem elsőnek, de szerencsére nem kellett sokat várnom a többiekre. Gondolom a pelletpumpa miatt késlekedtek
A tó nagyon szép volt, biztos fogok még menni, ha horgászni nem is, de kirándulni, motorozni biztosan.
Köszönöm Steadynek a szervezést, lebonyolítást, a csalikat, a pizzát és a kiskocsit. Bocsi, hogy a végére széthullott alattam a kocsi.Pörgősebb pecára számítottam, azt hittem többet fogok majd. Az első pár óra elég gyengére sikerült a mi végünkön, de lassacskán kiismertük a nyerő kombinációkat és elkezdtek jönni a szebbnél szebb halacskák. Végre tudtam izzasztani a stradicot, meg a supernovát, dolgozott mind a kettő rendesen. Nagy nehezen rászántam magam a matchbot bevetésére is, azzal láb alól húztam is pár szebb pontyot.
A végére elég jó lett a végeredmény, szóval nem panaszkodhatok.
Szerintem 1 nap kevés volt, szívesen maradtam volna még bejárni a környéket, beszélgetni.
A legszélén ültem, így leginkább csak Steady-vel és tween-el társalogtam, de azért időnként körbejártam a többieknél is, hogy mi a helyzet náluk.
A rakózástól végképp elment a kedvem, már a parkolóban. Túl sok cucc, túl sok macera...
Sajnálom, hogy a végén fedeztem fel, hogy Hermanyi az új feederével és a map orsóval operál. Már épp indultam haza, így nem volt időm jobban szemügyre venni a cuccost.Hazafele zörgött valami a csomagtartóba, ami miatt 3x álltam meg, mert annyira idegesített már, végül valahol Veszprém környékén rájöttem, hogy a szék az.
Most reggel úgy keltem, mint aki egész éjjel ivott, de a kávé már kezd hatni. A napernyőt jó ötlet volt elcsomagolni, mert nem égtem szénné, de azért a vízről tükröződő napsugarak lekapták kicsit az arcomat.
Remélem a többiek is megúszták komolyabb leégés és napszúrás nélkül.
Mikor és hova megyünk legközelebb? Lenne pár ötletem azt illetőleg, hogy hova lenne érdemes, egyszer utaznátok ti is sokat.Percre pontosan 3 óra volt a hazautam a megállókkal.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Grillo #41685 üzenetére
Megvártuk Hermányiékat, amíg összepakolnak, meg a házigazdától is el akartam köszönni, és elmondani, hogy hálásak vagyunk a vendéglátásért! Emiatt később indultunk kicsit. Nyomtam neki a pályán, hogy utolérjünk, de nem sikerült
Hermányi: igen, ez a kép jól sikerült, mondjuk a hal sem volt semmi ami a szákban van, de pont abból nem látszik semmi
-
hermanyi
addikt
válasz
Steady74 #41683 üzenetére
Erre gondolsz ? Ezzel az arccal kifejezett mindent
Amúgy jó peca volt a körülményeket leszámítva .
Magamat mérlegre tévén hoztam azt amit nagyjából tudok és szeretek . Úgy ahogy sikerült feltérképeznem a keszeg állományt a tavon . A ponty fogás itt is kiderült nem az erősségeim egyike .Ha Dégen lesz még netán-tán fórum peca akkor Serpák bérlése kötelező .
-
tween
őstag
Értem már nem is aggódik senki?
sikeresen hazaértem.... két perc alatt
-
törölt tag
Sziasztok!
A Keleti föcsatornára milyen csalival érdemes horgászni ? amur,ponty és kárászt szeretnék fogni.
-
vendingo
veterán
Hazaértem. Jó volt a peca. Pörgősebbre számítottam, de a halak mérete és ereje kárpótolt.
Örülök, hogy vittem napernyőt, nagyon jó időnk volt.Steady! Kocsi rendben volt, csavar meglett?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Szeszkazán #41676 üzenetére
Fasza volt nagyon!
Joe: beszéltünk is Tween-nel rólad, h mennyire el vagy tűnve meg, hogy jó lett volna ha jöttél volna. Felvillant pár szegecses merítőnyél meg pellet pumpa is volt, fogtunk is szépen összességében, szerintem.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Tudnátok ajánlani olyan hajót ami arra alkalmas hogy harcsázós stupekos szerelést be tudjunk húzni néhány száz méterre? Az etető funkció nem szükséges, mert tényleg csak behúzásra lenne használva. Vett valaki erre a célra hajót? Jöhet nyugodtan külföldi oldal is.
-
csƵ
addikt
Megindult a nyárfa szösz kommandó.
-
mano660
tag
Nem igazán hittem benne, azonban tegnap a tavon horgásztam meghatározott távolságra (kb. 45 méter). Első körben a nagyobb dobátmérővel rendelkező Vertigot (55,4 mm) tettem fel és horgásztam, majd egy óra múlva a Zauberrel (50,4 mm) folytattam, és arra eszméltem, hogy nagyobb lendülettel kellet indítanom a szereléket, hogy a kíván távolságot elérjem ( a bot és a szerelék ugyan az volt) .
-
csƵ
addikt
Két ugyanolyan botnál és felszerelésnél mennyit befolyásol a dobástávolságon két dob között 2 mm különbség?
-
törölt tag
Sziasztok!
Ebayen rendelt már valaki orsót ? Mennyi idö még megérkeznek ? rendeltem lassan 6 hete egy yumosi orsót.
-
Interceptor
addikt
Tegnap öbölben egy 50dkg körüli balin(thrill) és egy 15cm-es sügér(körforgó) jött. Az érdekes viszont, hogy láttam napozó pontyokat 3-4kg-osak lehettek:
Nem nagyon ettek a halak, viszont volt egy 3 perces időszak egy nagyszobányi helyen a mély vízben, elkezdtek valami eszement rablásba a balinok(még sosem láttam ilyet). Folyamatosan ugráltak ki a vízből egy pillanat nem telt úgy el, hogy ne lett volna a levegőben legalább 5-6 balin 2 kg körüliek, kiugorva kapdosták el a kishalakat. Próbálgattam dobálni közéjük, jó párszor nekik ütődött a wobbler a víz alatt, meg volt néhány rávágás is talánNem akartam külső akasztást szóval nem vágtam be egyszer sem. Aztán ahogy jött úgy elhalt az egész. Itt ott voltak még rablások akkor sikerült fogni egyet, a sügér meg szürkület kezdetén jött. Elég érdekes nap volt.
-
DIEGO15
őstag
válasz
birozoli7800 #41656 üzenetére
Szia!
Bár én nem feederezem, de engedd meg, hogy válaszoljak. Az, hogy bojlival csalizol még nem jelenti azt, hogy bojlis horgász leszel, tehát nyugodtan ötvözheted a számodra bevállt csalikat, technikákat, taktikákat.
A szelektálásnak több bevált módszere is van/javasolt. Az egyik ami írtál, a nagyobb horog, nagyobb csali. Egy hozzá szorosan kapcsolódó a csali és a horog közti távolság, ha növeled, a fehérhal nehezebben tudja felvenni, a pontyoknak viszont nem okoz gondot. A legfontosabb talán, főleg, hogy szoktál alapozó etetést csinálni, hogy a nagyobb pontyok ritkán mennek be a bolyba enni, ezért ne az etetés közepét célozd meg a szerelékeddel, hanem a szélét.
Szerk.: Még egy gondolat. Próbálkozz fűszeres csalikkal, azt kevésbé szeretik a kistestű halak.
-
birozoli7800
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék kifejezetten feeder horgászoktól! Idén próbálgatom először a method teknikát több kevesebb sikerrel. Szerelék egy 25 gr carp expert method kosár, 8 cm-es fonott előkén apró horog.
Csalitüskén próbáltam haldorado gumi kukoricát, kék fúzió, vörös démon method pelleteket. Etetőanyagból mindig finom szemcsés de nehéz fajsúlyú kajákat használok!
Elég gyakran horgászok heti 2-3 alkalommal viszont rövid ideig max 3-4 óra hosszáig. Általában csinálok egy kisebb alapozó etetést (nagyra gyúrt kosárral dobok 6-7-et egy pontra) amit egy bottal pontosan meghorgászok, másik bottal pedig keresgélek.
Az első alkalommal nagyon eredményes volt a teknika 2 óra alatt sikerült 3 kisebb méretű pontyot szákolnom, viszont az elmúlt két hétben teljesen eredménytelen voltam. A jó idő közeledtével a felmelegedett vízben (sajnos) beindultak a kárászok és egyszerűen nincs ideje a pontyoknak a horoghoz jutni. Bedobás után 1-2 perc alatt a kárászok széttúrják a kosarat és meg is akasztják magukat.
Tegnapi napon meguntam 4-es horog alá 20mm-es bojlit tettem két óra alatt 2 db 5kg körüli pontyot sikerült fognom.
Ilyen jellegű szituációban, ahol a sok ponty mellett tetemes mennyiségű kárász is él a tóban, hogyan lehetne szelektálni a halakat method teknikával? Esetleg variáljam át a csalimat, és fűzzek fel nagyobb horogra a már említett pelletekből 2-3 db-ot?
Vagy hagyjam az egészet és próbálkozzak bojlis teknikával a kevesebb kapás viszont nagyobb pontyok reményében? -
hermanyi
addikt
válasz
Amogrello #41646 üzenetére
Azért is írtam ,hogy 6 grammost elbír . 10g felett már inkább 17-18 ast használnék . Feljebb viszont folyó vízen nem mennék mert cumi a vastag zsinór . RSD-n néha már a 16 os is gáz tud lenni . (én botomhoz mondom ) olyan hasa lesz a zsinórnak ,hogy nem birok akasztani . Ugyan ez van 40m feletti távnál is ,hogy azt csak akkor művelem mikor szinte áll a víz .
Steady tavon lekakikálnám én is 20 as madzag azt zutyi neki az előke legyen lágy
Ha rászoknál az RSD re ami kizárt dologlefinomodnál te is ,rájönnél a dolgok lényegére , Nagyon komplikált víz tud lenni néha . Lehet én variálom ,gondolom tul a dolgokat .De általában nem szoktam túl szarul fogni a közép átlaghoz képest .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller! Hétfőig jegelve!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest