Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hermanyi
addikt
válasz
Interceptor #36197 üzenetére
Sokan fogtak már ul bottal 10-20 kilós halat. Nem reménytelen dolog az.
-
j.davidovics
csendes tag
válasz
Interceptor #36197 üzenetére
Nagyrészt erre az apraja van, bikazugra járnék, körös holtág. Sücik sincsenek nagyon 40 felett.
-
Interceptor
addikt
válasz
j.davidovics #36191 üzenetére
Ha nagy csuka jön akkor mi lesz?
Amúgy sok kg-os csukát is ki lehet venni vele szerintem. Süllő is elég keményen húz az elején főleg ha nagyobb.
-
golyós
addikt
válasz
j.davidovics #36195 üzenetére
Homokbánya koli.
pelletpumpa játszik?
-
j.davidovics
csendes tag
Kecskemét, homokbánya koliban vagyok. Nincs messze
gyalog 5 perc.
-
gban
veterán
válasz
j.davidovics #36193 üzenetére
Helyileg merre vagy? Térképet megnézve alig van valahol, Kecskeméten, Miskolcon van ahogy néztem.
-
gban
veterán
válasz
j.davidovics #36191 üzenetére
Az ára igen jónak tűnik, a márka se rossz, alsó kategóriában jó vétel lehet.
Ami érdekes, hogy csak Decathlonnál találtam ilyet, de ott minden országban, lehet, nekik gyártott széria?
De várd meg a guruk véleményét is, hogy érdemes-e megvenni meg hogy lényeges-e hogy ennyire olcsó és csak a Decathlonnak gyártották. -
j.davidovics
csendes tag
Sziasztok! Dechatlonban voltam, láttam ott egy daiwa crossfire-t, 7-21g 210cm. Kezdő pergető botnak, kis gumikohoz, körforgókhoz, kis csukára, kövesre, süllőre, esetleg sügérre? 8e ft. Van egy daiwa laguna 3000-esem, azt tenném rá.
-
oxox
addikt
tegnap végre sikerült Tiszára lejutnom (Bala-Püspöki közé).
azt kell mondjam teljes elfogultsággala Tisza a legszebb folyónk
... imádom....legutóbb Dunán voltam, hát a Tisza a béke szigete ahhoz képest.
Egy picike keszeget fogtam csak, de mégis a legjobb peca volt. Egyrészt úgy éreztem "otthon" vagyok (elég ránéznem a vízre és kiszakadok a fővárosi pörgésből), másrészt megtapasztaltam, hogy mit jelent a profizmus. egy igazi parasztemberrel voltam (és itt legkevésbé sem sértésként használva a paraszt szót), aki 30-40 éve járja napi szinten (és itt a napi tényleg szinte minden napot jelent) a környék vizeit (Tisza, Tisza2, holtágak, kisköre, stb).A felszerelése szegényes, sok botja van, de több csak összeeszkábálva (a spro+döme combom-tól teljesen odavolt (pedig kicsit alul terveztem, és a light spicc-et tettem fel), hogy ilyen finom bottal+orsóval még nem pecázott), neki olyan van összerakva, hogy 300g-ot is simán bedob, s bevallom semmi mozgást nem láttam a spicjén, de mikor sikeresen berántott már akkor megmondta, hogy milyen/mekkora hal van rajta mikor még kettőt nem tekert az orsón..."harcsa 25-30cm"...az (pislogtam csak mint szatyórban), "70 ezer forint akadt fel....kb 15cm-es bucó" (most néztem, hogy már 100ezer az eszmei értéke), és így tovább, hihetetlen volt nekem, hogy a hal mozgásából, erejéből megérezte a "durung" botján keresztől, hogy mi van rajta....
amúgy folyamatos rablás volt, és gilisztát szedegették is folyamatosan, de a 3-4 óra alatt nem jött semmi amit megtarthattunk volna. szúnyog nem volt, de hód igen
-
gban
veterán
Szintén nem állásfoglalás, csak érdekesség.
2008-ban sok év után kiváltottam az államit, egy vidéki egyesületnél, és vettem éves területit is náluk, ami mellé halasítási hozzájárulást is kellett fizetni.
Tömeg, 1x nyitva egy héten az iroda (vagy 1x emberi időben, hogy Pestről odaérj munka után), meg is csinálták, becsszóra mondtam hogy volt vizsgám, csak 20 évvel azelőtt volt utoljára államim.
Utána pár év szünet, horgászat és állami nélkül, egy hétre mentünk máshová, be is léptem, de kis pénzért nem hitték el a becsszót, le kellett vizsgáznom.
Viszont kaptam vizsgaigazolást, ami ismét pár év szünet után jól jött - hasznos dolog, gondolom igen sokak levizsgáznak, majd pár év kihagyás után nem tudják ezt igazolni, ezért is találhatták ki.
Az más kérdés hogy együtt van általában a horgásziogazolvánnyal, és ha az van akkor tuti volt vizsga is, de ha az igazolvány külön tűnik el, akkor hasznos lehet, pláne ha a központi rendszerben nem találják meg a korábbi dolgokat. -
Ibituba
aktív tag
válasz
sityupityu #36185 üzenetére
Még pontosabban a MOHOSZ SHE GYMS megyei szövetségénél intéztem a dolgot 5 éve, és bekerültem a sikeres ügyintézés után a számítógépes nyillvántartásukba.
-
sityupityu
veterán
válasz
Ibituba #36184 üzenetére
Az rendben van, de az a helyi egyesületnek a munkáját segítette csak.
Ha elmentél egy másik egyesülethez, akkor a lőtéri kutya nem tudta ott megmondani, hogy te leadtad-e a fogási naplódat vagy sem. És az sem érdekelte őket, hogy van-e horgászvizsgád vagy nincs, senki sem kérte számon tőlük. Az volt a lényeg, hogy minél több engedélyt eladjanak. Most már ezt hivatalosan nem lehet megtenni. -
Ibituba
aktív tag
Pontosítok! Nem ONLINE adatbázisba kerültem Győrben, hanem csak a számítógépes adatbázisukba. Az üzenetem többi részéhez 100%-ban ragaszkodom.
-
sityupityu
veterán
válasz
Ibituba #36181 üzenetére
Az lehet, hogy ott 2000 óta felviszik az adatokat, de az nem futott be semmiféle központba. Annak semmi köze sincs ehhez. Akkor még internet sem volt mindenhol.
Kb 4-6 éve kezdték el "faragni" a jelenlegi rendszert, de csak tavaly óta futnak be valóban értékelhetően az adatok a központi adatbázisba. És mindez rögtön.
Ezáltal már hivatalosan elméletileg nem lehet elsumákolni pl az előző évi fogási napló leadását, mert azt a kiállító helyen (bárhol legyen is az) rögtön látják ha nem adtad le. Ha jól tudom, akkor plusz 2 ezer forint ha ezt nem tetted meg.(#36182) Grillo Hihetetlen, hogy hogyan lehet ennyire keverni a dolgokat.
-
Ibituba
aktív tag
válasz
sityupityu #36180 üzenetére
2000 óta számítógépes rendszeren is rögzítik a vizsgaeredményeket Győrben.
-
Ibituba
aktív tag
válasz
sityupityu #36178 üzenetére
ne haragudj de miért ne létezett volna 5 éve számítógépes nyilvántartás?
-
Ibituba
aktív tag
válasz
sityupityu #36173 üzenetére
Én sem találta sem a vizsgabizonyítványom, sem az utolsó érvényes engedélyem. Kb 10év után kellett ügyintéznem, ez volt öt éve. Nem tudom azóta mi hogy változott. nekem sikerült. Hátam közepére nem akartam az újra vizsgázást.
-
sityupityu
veterán
(#36169) Ibituba Azt írja, hogy már nagyon régen volt engedélye. Ilyen hosszú kihagyás után elméletileg nincs más módja, mint hogy újravizsgázik.
Egyébként a fülembe jutott egy belső infó, ami persze közel sem biztos, hogy igaz, de a pletykák szerint jövőre már nem lesz vizsga. Ha igaz is a hír és, hogy miért van ez, azt viszont nem tudom megmondani.
-
vendingo
veterán
válasz
Interceptor #36170 üzenetére
Most érdemes igazán, szezon van.
-
zsola32
őstag
válasz
Interceptor #36170 üzenetére
néztük az időjárást, 10 százalékot adtak az esőnek
megjegyzem, ma folyamatosan esik pécsen, nincs valami kimoccanós idő -
Ibituba
aktív tag
Szia! Ugyan ilyen cipőben jártam Győrben pár éve. Ha megtudtam volna mondani a vizsgàm pontos dátumát,akkor nagyon segítettek volna. Kartonzóba megkeresik könnyen. De mivel csak 2 évszámot tudtam,ami közt vizsgáztam,így kellett kicsit szájkaratézni. Azt mondták egyszerűbb lenne újra levizsgázni... Ja,mondom maguknak igen... De aztán megkereste a hölgy,kicsit udvaroltatott magának de meglett. Újra kiállították és màr bekerültem így az online adatbázisukba. Nem lehetetlen küldetés,csak sokan beletörődnek és meghátrálnak.
-
Möhe
addikt
Üdv.
Infót szeretnék kérni, hogy még nagyon régen leraktam a horgászvizsgát, évekig aktívan horgásztam. Meg tudom nézni valahol hogy benne vagyok a rendszerben még? Ha igen akkor hogyan?
Semmi papírom nincs már meg.
Köszönöm -
zsola32
őstag
a mai süllős pecát elmosta az eső, pedig nagyon rá voltunk készülve.
délután fél négykor kezdtünk, ragyogó napsütésben.
a párom a gyerkőcökkel elmentek kishalazni, fogtak is 8-10 snecit, én addig feedereztem, 3 kárászt tudtam fogni fél hétig.
ekkor kezdődtek a gondok, megjelentek a felhők, és leszakadt az ég.
éppen el tudtunk pakolni, nagyon sajnálom a dolgot.
nálunk már az édes kaja a nyerő, nem is vittem mást (tegnap ismét főztem magokat, ez lett az etetőm alapja, némi adalékkal keverve)kivittem a supernova light federt is (3.6m), a legerősebb spiccet használtam, 30g-os kosárral. kényelmesen be tudtam tenni az akadó mögé a cuccot, a 20g-os kosárral nem ment ez a mutatvány mindig zökkenőmentesen.
a supernova carp feederről tudnátok írni pár gondolatot? szemezek egy ilyen pálcával (3.9m)
nálunk nagyon óvatosak a kapások, szomszédaim ma megmondták a tutit, nekik is kell egy finomabb pálca...mint amillyennel én horgászok...nem akartam piszkálni őket, de a 0.35-ös spagó, a dióverővel, lehet hogy tényleg egy kissé sok jelenleg
-
tomrRRR
senior tag
Vélemény erről a zsinórról, milyet javasoltok? record carp
-
joe979
aktív tag
Napi "butaság"
-
joe979
aktív tag
Method kosárhoz milyen méretű forgó passzol ?
-
tween
őstag
válasz
FireFox1996 #36153 üzenetére
Elmaradt a dégi peca?
-
tween
őstag
Fórum peca mikor is lesz?
-
zsolt1225
aktív tag
Valakitől ezt, valakitől azt hallom. Jó árban van szerintem megveszem aztán max én is azt használom amilyen szükséges a tóra vagy eladom ha nem tetszik.
-
tepenzed
őstag
válasz
zsolt1225 #36146 üzenetére
gondolom nem ólmot szeretnél bedobálni, amire ráetetsz jó drágán, hanem kosárral horgászni, arra meg hülyeség bojlisat venni. Mindenképpen 420as feeder akkor a te világod, abból is van viszonylag jó akciójú.
Állítólag olcsó kategóriában dicséretes döme power fightere, de ha feljebb mennél, akkor vannak nagyon jó manták is 30 körül
-
zsolt1225
aktív tag
Találtam a környéken jó áron 3 bojlis botot és nagyon gondolkodom rajta,hogy megvegyem.
Előnye talán a nagyobb dobás lenne, hátránya a nem olyan élvezetes fárasztás.
Vagy még gondoltam venni egy 420-as heavy feedert a 3,6 és 3,9 medium mellé.
Ti melyiket szeretitek jobban a feedert vagy bojlist? -
tween
őstag
Én a pumpálásnál ott akarok lenni
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu #36142 üzenetére
Megyek én is
-
golyós
addikt
Tetszik a G pontom mi? Ha hozzátok a pellet pumpát játszhatunk kicsit
-
gban
veterán
válasz
sityupityu #36136 üzenetére
Ez egy Ötvös Csöpi hal.
-
golyós
addikt
Meglett az új avatarom
-
gban
veterán
Nem tudom mennyire értelmes találatok, de van máshol is Sakura:
centrumzoo
zander time
aranyhorog -
gban
veterán
válasz
Steady74 #36124 üzenetére
Erre utaltam én is, hogy lehet korrektül állni az ügyfélhez és lehet mindenre hárítani, extrém esetben még le is húzni a jóhiszemű ügyfelet.
A szervizelést legtöbb esetben nem a gyártó intézi hanem egy szerződött szervíz, neki meg fizeti az elvégzett munkát + az anyagot a gyártó.
Viszont ha arra hivatkozik a bolt, amit Zéé írt (mindenki mindent gariztatni akar, és velük akarja kifizetettni a hibáját) akkor ott valami nem frankó a fentiek alapján - vagyis nem gyártói a gar, akár szürkeimport akár más okból kifolyólag.
És ilyenkor megy a hárítás, akár jogos a panasz, akár nem. -
Steady74
Topikgazda
Azért egy kereskedő elég sok mindent meg tud beszélni az adott márka hazai forgalmazójával vagy akár az európai disztribúcióval. Ha akar.
Daiwa rakómra azt mondták egy tagcsere, tök mindegy milyen okból (rosszul használt segédeszköz
) minden szó nélkül cserélik. A nyéltag kb. 180k.
Egyes ingó biztosításokba be lehet építeni sportszer biztosítást. El kell ilyenkor adni, hogy otthon történt a baj.
-
zsolt1225
aktív tag
Xfishnek küldtem vissza egy bojlis merítőt, mert eltört a hálótartó. Asszony úgy emelte ki a halat a vízből, hogy a nyelet fogta és kifordult belőle. Elküldték a beszállítónak és ki is cserélték nekik. Mondtam, hogy ráfizetnék és egy másikat szeretnék aztán megnéztem a kínálatot és nem találtam olyat ami tetszene így visszakértem a pénzt azt mondták semmi akadálya egy számlaszám kell.
Míg elkezdtem ezt írni közben jutott eszembe, hogy megnézzem még most sem utalták vissza, írok is egy levelet nekik -
gban
veterán
Eltöröd nem rendeltetésszerű használattal és még a garanciát reklamálod?
Örülj hogy nem fizettetik ki veled a bevizsgálási díjat...
Mit gondolsz ők vannak érted, nem te őértük? Milyen egy romboló alpári felfogás ez? Hungarikum a gondolkodásmód amit képviselnek, tessék neki örülni hogy képviselik a haza értékeit.
Volt olyan szerviz (nem peca, de szándékosan nem részletezem) aki így járt el ha beadtál egy garos terméket, és kiderült hogy nem garos hiba.
Függetlenül attól hogy tudtál-e a dologról vagy se (mármint hogy mi történt igazából ami miatt tönkrement), nem kaptad vissza a terméket míg nem fizettél.
Korrekt? -
joe979
aktív tag
Rákérdezek
Horgászok háza.
Nem szeretném túl ragozni, de akkor manapság mire is van garancia, mert lassan ott a tart a dolog, hogy már semmire, pedig papíron igen, gyakorlatilag semmire. Az , hogy kinek mivel van tele a töke, ahhoz senkinek semminek semmi köze, és nem is ildomos ezzel dobálozni, csak valahogy a mai világban, ezzel érvel mindenki , mintha ez miatt jogos is lenne bármi is ... ezt kurvára rühellem én is. Baszódjanak meg. -
A Zéé
addikt
válasz
joe979 #36119 üzenetére
amiatt nem veszek a pergetoaruhazasoktól semmit többet... 🙂
Casting botnál felhívtam őket, mert bezártak a Pesti boltjaikat, hogy akkor most mi az eljárás. Adjam fel postán Debrecenbe, megnézik, aztán beszélünk róla.
Elküldtem nekik, ami pénzembe került, 3 hétig semmi, mindig csak ígérgettek, hogy majd rá néznek, és hívnak.
Egyszer csak visszajött a bot egy kioktató levéllel, hogy hogyan kell akadásnál eljárni, és hogy gari igény nem elfogadott.
Felhívtam megint, hogy nem erről volt szó, erre az volt a magyarázat, hogy unják már, hogy mindenki mindent gariztatni akar, és velük akarja kifizetettni a hibáját. Mondtam, hogy oké, nem garis, de akkor is ez nem eljárás, hogy szó nélkül visszaküldik, és még azt se mondják, hogy fapapucs. És legalább örültem volna egy spicctag árnak, mert vennék úgy amúgy, ha nincs garancia. Erre jött a válasz, hogy örüljek, hogy ennyit foglalkoztak velem, és nem tudnak és nem is akarnak többet ennél, keressem meg a nagykert spicctag ügyben.
3 botot 1 orsó vettem eddig tőlük, de ezután semmit.
Az Abu Garcia bot meg már nem is volt garis... -
A Zéé
addikt
válasz
joe979 #36117 üzenetére
az elsőre nem tudom a magyarázatot, hogy miért történt.
A másodikban lehet, hogy kicsit benne volt az is, hogy az a akadásnál előjött belőlem, hogy "bazzeg, már megint ez vann, csak nehogy eltörjön", és máshogy próbáltam szabadítani, mint szoktam. Ezt a botot mondjuk lehet, hogy megjavíttatom. -
A Zéé
addikt
válasz
Interceptor #36108 üzenetére
3-ban tört a spicctag, amikor találtam egy akadót Balatonmárián (rá egy hétre meg a másikat is sikerült, ahelyett lett a Daiwa)
(#36109) tween
Kár, azt hittem van valami más forrás Sakura botokra a pergetoaruhaz.hu-n kívül. Tőlük soha többet semmit. -
Interceptor
addikt
Tudja valaki a nagy Duna milyen állapotban van jelenleg? Vízállás jó, de mennyire koszos még?
-
tween
őstag
válasz
Interceptor #36108 üzenetére
Még az anyagra, vagy a gyártástechnológiára nem is annyira fogható a magasabb ár, mint magára a brand-re..ez van, be kell nyelni..
A Zéé: nincs terv
-
Grillo
őstag
válasz
galervin93 #36101 üzenetére
De pelletpumpa nem volt, ugye?
-
gban
veterán
válasz
galervin93 #36101 üzenetére
Idézet a horgászrendjükből:
Rablóra való horgászatnál pörgetni és villantózni tilos! -
galervin93
addikt
válasz
Steady74 #36100 üzenetére
Röhögni fogsz, de volt olyan, akinél volt! És bizony arra sem jött semmi.
Minden hal kivétel nélkül csontit vagy gilisztát kívánt... Nálam is volt minden szir-szar, methodoztam is először fűszeres, majd édes kajával, meg pici, 6-8 millis pelletekkel, de végül ott is inkább minofil előkére, kisebb horogra meg csontira váltottam. Mondjuk azzal is csak maszatolásig jutottam... Csak pickerrel tudtam halat fogni, de azzal is úgy, hogy 80 centis 10-es előkét kellett kötnöm 16-os horoggal... És még így is csak finoman mozgott a spicc meg alig szájszegletbe akadt a horog... Ilyen finoman a leghidegebb időkben szoktak enni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Revolut
- BestBuy ruhás topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Elektromos autók - motorok
- Milyen notebookot vegyek?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest