Hirdetés
- Feltűnt Kínában az AMD Radeon RX 9070 XT referenciadizájnja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
válasz
lsebestyen #321599 üzenetére
na én meg a Garmin 540-el tapasztalom hogy érdekesen mér a barométer.nem tudom most hogy október óta javították e, de tavaly az volt még hogy full síkon is bemért 1-2% -os lejtést vagy emelkedést. persze kalibrálva meg akkori legfrisebb fw.
(Bryton 420-ról váltottam tavaly a garminra mert szerettem volna végre egy megbízható navigációt, az a része tényleg elég jó, hatalmas előny hogy utcaszintű így városi utcákban is pontosan fogod tudni hol is kell befordulni.csak ez, illetve a kijelzőjének a gyenge láthatósága ami azért bosszantó, ezt brytonnál is jobban megoldották, tűző napban is jobban látható, ennél ilyen esetben nehezebben olvasható számomra. pedig elvileg ez is transzreflektiv mint a bryton 420,egyébként nagyszerű navi, egyáltalán nem hiányzik az érintőépernyő hiánya, jól vezérelhető a gombokkal,és az üzemideje is nagyobb mint a korábbi 5x garmin szériának)
-
lsebestyen
addikt
válasz
Toobee #321598 üzenetére
Régen jött már szembe ez a téma, valaki megfejtette már? Nekem tök jól mér, pedig elég változatos, hogy kikkel megyek együtt (régebbi Bryton, újabb Garminok stb.), de elég hasonló szokott lenni. Egy pajtimnak volt K2, neki viszont többet mért. Lehetséges, hogy az újabb darabokba más szenzor került? Nekem egy korai gyártású K2 van.
-
Toobee
veterán
válasz
Hasaggymeg #321595 üzenetére
Tegnapi kb 700 méter szintre is 1000 fölé írt kicsivel. Jót tesz az ember lelkének
-
(ex)Cat
senior tag
Ez nagyon szép gesztus! Vmi saját adomny gyűjtős dolog, vagy külsős kezdeményezés?
Egyébként szerintem tedd fel a mostani kerékre a legoptimálisabb gumit és kész. Én nem vennék ezért másikat. Esetleg nézd meg a [Rolling Resistance] -t és az alapján válassz. -
Seep
senior tag
válasz
6030D #321590 üzenetére
Kicsit felek, hogy 4 brutal maszas kikeszit. Minden kis segitseg jol jon majd szerintem. Bar egesz nap csinalhatom barmennyi pihenovel. Ha befejezek egy hegyet akkor a magassagi meternek megfelelo eurot adomanyozhatom egy gyerekkorhaznak a ceg penzebol. Ossz vissz olyan 6k. Szoval hotziher, hogy felmaszom mindre.
-
fulton
addikt
válasz
fulton #321583 üzenetére
Na találtam még egy ilyen intenzitású, ugyan olyan utat, 2023 decemberből is
(így reálisabb a kép)
tehát 2023-ban, nyári ride-hoz képest, a téli durván: 3km/h voltam lassabb, ugyan olyan pulzus atlag mellett.
Most a téli, ugyan olyan pulzusátlag mellett: 0.7km/h átlaggal gyorsabb, mint 2023 nyarán., vagy ha ugy tetszik a 2023 telihez kepest: 3.6 km/h atlaggal gyorsabb ugyan olyan pulzus atlaggal a ride, iden télen.
-
6030D
őstag
válasz
Hasaggymeg #321585 üzenetére
Mindenki felnő egyszer
-
fulton
addikt
Karikáztam egy esti rövidet. Olyan tempós kedvem volt.
Ride után kidobta egy ugyan ilyen korábban megcsinált utam, 2023.aug.-i, még a csepel volt ott. A watt-ot annál lehúztam mert az csak stravás tipp... -
Seep
senior tag
Urak, lenne ertelme ha vennek egy karbon kerekszettet az alu montimba amire raknek egy slick gumit az ezeven esedekes hegyi maszasokhoz? Race Face Next R31 szett , vagy egy Pancho DEFY 29 szett van a kornyeken joarasitva. Vagy ..szak ra, es igyak meg 2 kaveval tobbet?
-
avl
senior tag
-
avl
senior tag
válasz
szuszinho #321578 üzenetére
en igy ismerem es e szerint de, kevés az 1 perc pihi:
4 minutes of highest intensity, sustained exercise followed by 4 minutes of recovery. Repeat this 4-6x
a nehezseg szerintem az, hogy olyan intenzitast valasszunk, amit a 4. ismetles 4. perceben is tartani tudunk (az az elsö ismetles elsö perceben nem fog neheznek tünni)
-
dom1n0
senior tag
Én saját magamnál azt figyeltem meg, hogy ha nem csak síkon megyek, hanem kijár az ember hegyekhez, ott az emelkedőn kis odafigyeléssel prímán el lehet végezni ezeket a speckó edzéseket, z4 2-3-4x8p, kondi és szezon függő, vo2max 4 perceket, sőt ha már ismered a terepet és tudod, hogy a következő emelkedő neked mondjuk 5 perc, akkor ott meg is vagy akár.
Tavaly egy ideig figyeltem ezeket az időket jobban, aztán már az emelkedőket, főleg amit már ismertem, csak érzésből megraktam, és nagyon jól fejlődtem. -
avl
senior tag
válasz
dom1n0 #321571 üzenetére
az én koromban az a fö kérdés: mennyire jo vagy sem, de akkor hanagolom a - nekem tempos, nekem hosszu - futast
szerintem menne utana a 3 oras z2 is2 hosszabb tekeres - nyilvan a kütyü is idönkent kiesik a mérésböl, az egyiknek az elejen valamiert meg kellett nyomnom -
es a kütyü " biztosan igaz
minösítése" (szerintem mindenkinek direkt keveset mutatnak - valaki latott mar a valos kronologikus koranal hosszabbat ? -, hogy szeresse azember a kütyüt):
-
avl
senior tag
válasz
parandroid #321572 üzenetére
es #321570ZolkoW a 6p/km nekem nagyon nem laza futas, hanem erzesre erös, de tudom, hogy ugy tudok 1+ órát - azaz magamnak sokat - futni
kicsivel gyorsabb menne, a lassabb meg uncsi nekem illetve nem érzem az intenzitast, akkor meg inkabb biciklizek (nyilvan vannak fokozatok, a nem intenziv futas is több szempontbol terhelöbb, idöegyseg alatt "hatásosabb", fárasztóbb, fejlesztöbb, illetve biciklizeshez több idö kell)
-
ZolkoW
őstag
válasz
parandroid #321553 üzenetére
egyébként nem lehet, hogy "csak" edzett? komolyan kérdem.
Jó, a fitness karkötőben én sem bíznék, még a garminomban sem teljesen, pedig az eléggé ugyanazokat méri, mint a H10, de amikor mégis gyanús, hogy hátha mérési probléma valami, akkor az óránál egyből ráfogom, hogy jó, ez csak egy óra, optikai méréssel.. (múltkor egyszer a H10 is hibázott, hirtelen leesett 70-re a 130 körüliről, az nem lehetett valós. és úgy számolt úgy egy percig..majd vissza)
bocs, közben olvasom majd tovább is, csak még: ja és nekem a 6p/km az ~gyors
-
6030D
őstag
Ezek az összehasonlítások általában mindig úgy vannak, hogy nyugodtan ül valaki, vagy felemeli a csuklóját és ránéz a vízszintesen fekvő órára. És egyformát mér. Amúgy én is meglepődtem, mert viszonylag pontos a Fenix csuklószenzora, de nem kezeli le olyan gyorsan a változást, mint a pánt (első futásnál minden is rajtam volt
). 2-3 ütéssel mást mértek (nem számít). A napi használatnál is látszik, hogy simán tud ugrálni ötöket, ami a napi átlagban nem gond, ha valaki zónás edzést akar csinálni, annak már igen.
És akkor még vegyük mellé, hogy ez egy olyan óra, ami használtan 3 évesen 2-3x annyiba kerül, mint az említett aktivitásmérők új ára, tehát valószínűleg jobb szenzor is van benne.(Persze nem egy Wahoo, az zsebben is pontosabban mér.)
De nálad nem a mérési pontatlanság a gond, mert ahogy elkezdesz futni, beáll egy szintre, és onnan kis eltérésekkel vízszintesen megy, tehát azt csinálod, mint mindenki: futsz, ahogy tudsz. Próbálj meg lassabban futni, mondjuk 6:30-cal. Lássuk mit mutat.
-
avl
senior tag
válasz
szuszinho #321561 üzenetére
ezt miert gondolod ilyen biztosnak ?
tenyleg tudok nyugodni szerintük 50-55-tel,
setalni 80 körülivel, es tempotol függöen 90, 100, 110, ...barmit amit seta-gyaloglas között mutatnak, ez legalabbis trendszerüen passzol, nagyobbat a tenyleg növekvö terhelessel; termeszetesen ez nem azt jelenti, hogy tutti pontosak, de nem is csak véletlenszámgenerátorok
hazi "orvosi" vernyomasmerövel is passzolnak a 60-70-80-90 tartomanyban es nyugalmi helyzetben (direkt emeltem ki, nyilvan van hatasa az optikai szenzoros eszköz pontossagara, hogy mennyire razkodik a kar, az eszköz a karhoz képest, izzadás, szörszálak, ..)nekem 1-2-5(?) bpm különbség nem igazán számít szerintem
-
avl
senior tag
válasz
dom1n0 #321564 üzenetére
és #321563parandroid
semmi sporteredmeny nem a célom,
igen, inkabb a longevity, hosszu healthspan, egészség, fittség a cél
nyilvan igyekszem kaja, alvasmennyiseg, stresszcsökkentes stb. terén (17 éve részmunkaidö es home office többnyire
), szoval nincs elhizas stb.
ismerem a sok alacsonyintenzitasi ajanlast, de a VO2max-ra sem nulla az ajanlas szerintem/ahogy ismerem. vajon mennyi es milyen gyakran menjen erre ?
pl. van heti 6-8-10 ora alacsony(abb) intenzitas, akkor ??
heti 1 vagy 2 vagy 3szor is VO2max-ra ?
es 1 alkalommal pl. csak 5x10masodperces intervall-lal vagy 20masodpercessel ? vagy 1 percessel ? vagy ?...ha már az 1 ora sok
..nyilvan sok, de ezt havonta sem tettem
-
dom1n0
senior tag
Longevity szempontból pont a több de alacsony terhelést (Max Z2) ajánlja a modern tudomány.
Ha valakinek nem a sporteredmény a célja, hanem az egészséges mozgás, jó keringés, stb, oda túl sok ilyen 160-170-es mutatvány nem kell, pláne nem 1 órás időintervallumokban.
Mivel sokat mész és rendszeresen az alsó zómnáidban, ezért vélhetően jó a keringési rendszered, ha valós a fenti 160 pulzus, azért bírtad ki, komolyabb megrogyás nélkül. De ettől függetlenül ha nem valami nagyon jó eredmény a célod, szerintem ezeket ne erőltesd -
parandroid
félisten
Ez nem így működik, hogy megmondják neked, hogy fasza minden, 174-szer hajthatod meg magad max pulzusig 1 órára, és a 175. alkalommal jön az infarktus, vagy az eszméletvesztés. SImán lehet,. hogy csak a 2734. alkalomnál jönne elő. Vagy soha.
Fitt vagy? Egészséges? Nem elhízott? Nem dohányzol? Régóta sportolsz? Egészségesen élsz? Egészségesen táplálkozol? Nem vagy hajlamos genetikailag vérrögképződésre, vagy keringési zavarokra? Jókat alszol? Nem stresszelsz? Rossz hírem van, így is bármikor megtörténhet bármi, csak kisebb valószínűséggel. Ha meg a fentiek közül bármelyikre negatív tartalmú választ adtál, akkor nagyobb valószínűséggel.
Én még csak az 50-et közelítem, de a fentiek közül elég szar a válaszarányom, szóval én inkább nem kísértem a sorsot, mert ez már az a kor, amikor anyám, meg nagyapám is túl voltak már az első infarktusukon (nagyapámnak szív, anyámnak stroke), és az életben elért sportteljesítményre sem lehetek büszke, illetve az életmódom is egy nagy halom junk activity - pl most is itt fórumnozok ahelyett, hogy mennék futni.
p
-
avl
senior tag
válasz
parandroid #321560 üzenetére
köszi; egyetértek
pulzusövet biztosan(?) nem veszek"a keringési rendszerednek egy lórugás tud lenni"
-> vajon ez mit jelent ? (hirtelen haláltól a no/very low risk es szinte csak elönyig, melyik milyen esélyü)
honnan lehet ezt megtudni biztosan ? gyanítom csak alapos rendes kivizsgalas utan (háziorvos - nem alapos kivizsgalasok, terheleses EKG stb. alapján, azt azért tudva, hogy 40+ éve biciklizek - azt mondta: nyugodtan csináljam ...lehet arra gondolt: legfeljebb 1 hülyével kevesebb a praxisban
vagy arra: a sok egyéb, szokásos beteg / allapotu emberek mellett evvel nem kell foglalkozni)
-
parandroid
félisten
Futáshoz pláne érdemes beszerezni egy pulzusövet, habár az új, modern óra-szenzorok nem rosszak. Na, az amazfit nem ilyen, sem a xiamiau.
Semmiképpen nem lebeszélnélek a futásról, sőt, érdemes többet csinálni, de észnél kell lenni, mert a keringési rendszerednek egy lórugás tud lenni, amit biciklin kb csak dombon fölfelé sprinttel tudsz elérni, mert amúgy az izomzatod előbb feladja. Futásnál a teljes testet mozgatod, nem csak a combokat, ezáltal az energiafelhasználás, az oxigénszükséglet, és a teljes keringést érő terhelés nagyságrendekkel nagyobb. Ami egyben éppen a legnagyobb előnye is, akár intenzívebb edzést csinálsz, akár alapozást, sokkal rövidebb idő alatt elvégzed ugyanazt a hatékonyságú edzsémunkát.
p
-
-
avl
senior tag
válasz
parandroid #321553 üzenetére
"okosóra" "fitneszkarkötö" egyik az Amazfit Band 5 a masik valami Xiaomi szintén karon/csuklón hordhato
úgy vettem észre, hogy hasonloan mérnek, dinamikusan sokat késnek (ha intervallumot próbálnék), ha biciklin rázkódás van, az is néha meghülyíti az értéket, futásnál elég stabilan mérnek
nem gondolom, hogy fölémérnek, persze bizonyítani nem tudom,
nyugalmim 50 alatti, 50 es 178 között kb. bármilyet tudok velük méretni és a 178-hoz biciklin kb. a max. tartozik, annál nem megy több :-)
tényleg ritkán futok
-
pdave
aktív tag
válasz
lsebestyen #321554 üzenetére
valóban
köszönöm
-
lsebestyen
addikt
válasz
pdave #321552 üzenetére
Írja, hogy M méret, ez alapján kicsi lesz.
-
parandroid
félisten
Még mindig nem tudjuk, mivel méred, az is lehet, hogy fölémér, de a futás egy teljesen más jellegű terhelés, mint a bicikli. A tempó szerencsére nem magas, így izmot, ízületet nem terhel, a keringés terhelését meg nem érzed a viszonylag rövid időtartam miatt. Ettől még nem egészséges.
p
-
pdave
aktív tag
válasz
Dark Archon #321549 üzenetére
igen, kerékpáronként 15 kg, de négyen vagyunk
lsebestyen a KTM méretét még nem tudom, csak mintaként küldtem, hogy ilyeneket nézek.
De akkor lehet elengedem a sárvédő/csomagtartó dolgot, és majd veszek rá utólag.
Köszönöm mindkettőtöknek a tanácsokat
-
avl
senior tag
válasz
lsebestyen #321541 üzenetére
es a többieknek is: köszi a reakciokat
ritkan futok, biciklizest sokkkkkal jobban szeretem, ott "normalis" pulzussal igyekszem legtöbbször/szinte mindig, neha pl. hogy 130 föle se menjen Dobogoköre fel ...ehhez persze lassu tempo tartozik
az nem passzol össze nekem, hogy tenyleg orron at, ütemesen lélegezve, erre figyelve megy a szerintem sem alacsony pulzus es ehhez tartozo futas 1+ oran at (de 2 orat azert nem futok sosem);, és simán zajlik utana tovabb a nap, semmi "meghalás" érzés, hazasétálás a futásból, inkább jólesö fáradtság (mint egy ~5 oras biciklizes utan)
ez olyan 6 perces km-ekkel van, 10-11 km/h -
lsebestyen
addikt
válasz
pdave #321548 üzenetére
Írtad, hogy használtan néznél, a decás linkeket csak hivatkozásként tettem be, ha esetleg nem lenne névről ismerős. Ha pedig valaki valóban el szeretné adni a bringáját, akkor nem gondolnám olyan nagy feladatnak ráállni a mérlegre a bringával együtt, nyugodtan megkérheted erre az eladót. Aki erre nem képes, attól valószínűleg nem kell alapból sem venni semmit. Ez a KTM biztos jó lenne méretben?
#321549Dark Archon:
Sárvédőt, csomagtartót kismilliót kapni, utólag felszerelhető, ne ez legyen a keresési szempont.
+1, főleg, hogy amik alapból rajta vannak általában gagyik. -
válasz
pdave #321546 üzenetére
Az a 15 kg a kerékpáronkénti terhelhetőség, gondolom. A lényeg, hogy a szállító összterhelhetőségét ne haladja meg a kerékpár tömege. Én is simán hazahoztam a nejem 27 kilós (-3 kg az akku) bringáját, amúgy két kerékpárra alkalmas szállítóval. Mondjuk kikötöttem még egy hevederrel is a tartót a hátsó ajtó zsanérjához.
Szóval, ha 15 kg helyett 17 kg terhelést kap a szállító, nem fog történni semmi. Más kérdés, hogy az már ku*** nehéz egy cross/trekking bringának. Nekem Cube Nature EXC-em volt, az volt olyan 12 kg.
Sárvédőt, csomagtartót kismilliót kapni, utólag felszerelhető, ne ez legyen a keresési szempont.
-
pdave
aktív tag
válasz
lsebestyen #321547 üzenetére
Köszi, alapvetően inkább használtat néznék (látom ezt nem írtam le előbb
), mert max 200 a keret. Pl ezt néztem ki , fontos a sárvédő, meg a csomagtartó sem egy hátrány.
Van mérlegem, amit tudnék vinni, de azért a legtöbb bringa jóval messzebb van annál, minthogy mindegyikhez lemenjek, lemérjem, ezért lenne jó tudni előre, hogy melyikhez érdemes leutaznom. De lehet hogy ezt el kell engedjem -
lsebestyen
addikt
válasz
pdave #321546 üzenetére
Hello, általában a katalógusadat az az M-es vázra vonatkozik. Vegyél egy bőröndmérleget, azzal le tudod mérni a bicót a próba során.
Használtan szerintem az állapotot érdemes nézni és a felszereltséget, márka nem igazán számít. Én egy jó Riverside 920-at mondanék, vagy ha az nem fér bele a keretbe, akkor a Riverside 700. Használtan is szokott ezekből lenni.szerk.: még egy ötlet: eladót megkéred, hogy mérje le neked (normál személymérleg, rááll a bicóval és kivonja belőle a saját súlyát, +-0.5kg-ra be lehet lőni).
-
pdave
aktív tag
Sziasztok, használtan vennék trekking kerékpárt, kb L-es méretben (183 cm vagyok). Léteznek 15 kg körüli modellek, amikben van első teleszkóp is? Sajnos a régebbi kerékpároknál nem nagyon találok a neten konkrét súly adatokat, az újabbak meg használtan is nagyon drágák. Eddig a Cube Kathmandu Pro-t találtam, ami 15 (+egy kevés) kg súlyú. Vonóhorgos biciklitartó miatt lenne fontos a súlykorlát. Létezik olyan oldal, ahol az ismertebb biciklimárkák súly adatai is megtalálhatóak? Illetve a súly mindig a legkisebb vázméretre vonatkozik vajon?
Pl. a Cube-nak van archív oldala, ott van súly adat, de nincs megadva, mely vázmérethez.
Milyen márkákat "szabad" venni az ismert, nagy neveken kívül? Nincs tapasztalatom , hogy melyik kevésbé jó minőségű, strapabíró, stb. Hobbi biciklista vagyok, nem a mindennapokra kell. -
flash-
veterán
válasz
Rilken #321536 üzenetére
komfort (endurance) geometriás országútit próbálj inkább, egyik különbség hogy ott hosszabb a fejcső, nem kell hasalva ülni mint Pogacarék a bringán.
derekamnak azt vettem észre hogy kiméletesebb. van összehasonlitási alap mert van 29 hardtail montim és trekkingem is.valószinű pont olyan szőgbe ülők ami nem annyira kiegyenesedett és emiatt valahogy nem ott ér a terhelés.
csuklódnak pedig azért jobb mert nem csak vízszintes csukló fogással tudod fogni hanem ugye függőleges tartással iselsőre persze fura volt talán fél órát esett jól rajta tekerni, de pár hónap görgőzés után mikor tavasszal végre kimentem már megszoktam.
dom1n0:
hát ez azért egyéni, én ha akarok egy kemény 2órás kört menni akkor ott már 5perc után 170 a pulzus,de inkább több, 178tól van az kb hogy ha nem veszem vissza meg kell állni.
tényleg nem lehet összehasonlitani annyira egyéniek a tartományok és azoknak mértéke. -
(ex)Cat
senior tag
Szerintem 60 év körül ez a pulzus már magas. Bár nekem (60) már a 170-es max abszolút elérhetetlen, inkább csak 165 körül van a vége. De 1 órán keresztül én ezt baromi megterhelőnek gondolnám. Ugyanakkor ha ezt te simán tartod, orron át lélegezve, az nagyon szép teljesítmény szerintem.
-
parandroid
félisten
Rengeteg, Fuss lassabban. Sokkal lassabban… Az eleje nehéz, nagyon sok idő, és nagyon sok lassú futás kell, hogy elinduljon lefelé. Nekem sokadik újrakezdésnél most kellett 2 hónap (kb 300 km) alapozás, hogy a 8,5 kmph-s (7:05/km) @160-as pulzust letoljam 9 kmph (6:40/km) @140 körülre. 10 kmph (6:00/km) van most 150 körül. Mondjuk mindez futópadon, ami keringésnek megterhelőbb ugyan, viszont könnyű fegyelmezettnek lenni.
2019-ben voltam utoljára formában, tényleg jól beedzve (és 5-6 évvel fiatalabb), akkor volt a versenypulzusom kevéssel 160 fölött - félmaraton-maratoni távon. Rövidebb távon (5-10) km 170 körül.
p
-
válasz
szuleg #321535 üzenetére
Nem vásároltam itt. Az oldal úgy tűnik, hogy rendben van, 4 nyelv, van ÁSZF, cím, meg minden.
Ami gyanús, az a kerékpár ára, még a nem akciós is. Egy ehhez hasonló bringa, amit mi is vettünk a nejemnek - Kross Trans Hybrid 2.0 2020 - 700eFt / 1800€ volt 5 éve. Azóta sem lett olcsóbb.
Én nem venném meg, se erről az oldalról, se máshonnan. Vagy a fele nem igaz annak, ami le van írva, vagy valami kínai f*s.
-
avl
senior tag
ha már egyéni pulzus elöjött: ha magamhoz képest gyorsan, de 1+ óráig simán tartható tempóban "futok", és végig orron át tudok belélegzni, akkor majdnem 60 évesen:
sok, kevés, fussak lassabban, gyorsabban, ...mit lehet mondani ?
-
Rilken
csendes újonc
válasz
MC Pite #321495 üzenetére
Viszont az 50/34-es hajtómű legyen a max, annál is nagyon nagy a valószínűsége, hogy az alsó 3-4 fogaskereket nem nagyon fogod használni (így ha van 46/30 vagy 44/28-as az praktikusabb lehet).
Köszönöm, ezek nagyon hasznos információk!
Úgy látom, még elég sok dolognak utána kell járnom...
-
szuleg
csendes tag
válasz
Hasaggymeg #321534 üzenetére
https://www.greenelectric.store/
Köszönöm a választ, igen a másik fórumon is kértem tanácsot, de az nem ennyire látogatott.
https://www.greenelectric.store/product-page/fiido-c11
Nem tudom másként betenni -
dom1n0
senior tag
válasz
lsebestyen #321532 üzenetére
Belehuzok iden, aztan megnezzuk a Newmen a50 mennyit bir
-
dom1n0
senior tag
válasz
lsebestyen #321530 üzenetére
EZO? Mindegy igazabol, lenyeg legyen megint 20k-ra jo.
-
dom1n0
senior tag
válasz
lsebestyen #321528 üzenetére
Remeljuk
Ipari csapagyas? -
-
szuleg
csendes tag
Barátnőmnek vennék egy ebikeot, találtam egy olasz boltot ahol 200 euroval olcsóbb a kerékpár, viszont nem tudom, hogy mennyire megbízható. Fido c11.
ww. greenelectric.store
Estleg valaki már vásárolt erről a helyről? -
dom1n0
senior tag
Sracok, ha minden igaz hetvegetol mar jon egy kis joido, 9-10 fokok csapadek nelkul
Kovetkezo hetvegere mar 13-14 fokot is mernek igerni -
Csápájev
őstag
válasz
parandroid #321520 üzenetére
Köszi. Bevallom úgy éreztem, hogy ezt a távot simán bírom a tavalyiakból kiindulva,de úgy tűnik visszaesett a kondim rendesen
-
parandroid
félisten
válasz
Csápájev #321512 üzenetére
Ez alapján azt mondom, hogy kb 20 km alatt csináltad ki magad, a többi csak önszivatás volt - alktátküszöb után már kőkeményen savasodtál, meg égetted az izmot, miközben a pulzusod letiltott 170 körül, a keringésed szét volt esve, és kb takarékra kapcsolt minden.
Felkészületlenül nem célszerű ilyet csinálni, mert csúnya vége lehet. Kérdezd mpower kollégát, mire emlékszik a sztoriból, amikor elsötétült előtte minden, és egy autó motorházán tért magához. Pedig ő edzésben volt, csak szeret ő is nyélen menni, a megfelelő frissítésről meg itt derült ki neki, hogy nem valami úri huncutság...
Tessék komolyan venni a teljesítménykontrollt, az alapozást, meg a keringés felkészítését a terhelésre, nem vagy már 20 éves...
Még egy tipp: Ha nincs még, vegyél a pulzusöv mellé egy pedálfordulat mérőt, sokkal pontosabb watt/kalória adatokat kapsz majd.
Hasaggymeg: Pulzus azért elég egyéni, van, akinek életében nem megy 170 fülé a max,meg van, aki 50 évesen is el tudja tolni 200-ig, ezek azért szélsőséges esetek mindkét irányba. Minimálisan edzhető amúgy, de elég sok meló, meg csak egy nagyon korlátozott tartományban. No meg sok érteléme nincs, ez is csak egy adat a nagy összességből.
p
-
dom1n0
senior tag
válasz
Csápájev #321515 üzenetére
Tempót vedd vissza, és akkor a pulzus is alacsonyabb lesz.
170-es pulzuson 2.5 órákat menni profiknál sem jellemző, esetleg versenyen, hobbista embernél nem a hosszú élet záloga.
Ahogy Sebi is írta, max 150-ig engedd el, ha csak 15-ös átlag lesz, akkor annyi.
Gyorsan javul.Szerk: na egyszerre írtuk Sebivel
-
lsebestyen
addikt
válasz
Csápájev #321515 üzenetére
Ha látod, hogy elkezd felfelé menni a pulzus, vegyél vissza kicsit. Ha sok ideig magasan van a pulzusod, akkor sokkal nehezebb csökkenteni. Frissítésre figyelj, bár ez most nem lehetett probléma, ez inkább nyáron fordul elő, könnyen dehidratált lehetsz, ettől is elszabadul a pulzus. Valamint figyelj a légzésre. De leginkább a tempó számít, sajnos lassabban kell menni. Vagy ki kell dobni a pulzusmérőt, ha nem látod nem izgat alapon.
-
Csápájev
őstag
válasz
lsebestyen #321514 üzenetére
Köszi,ez lesz. De a rottyra rakástól messze voltam, ez aggaszt kicsit. Lehet a súlyom miatt ilyen magas,nem tudom. De hogy csökkentsem? Nézzek közben kutyusos, kiscicás videókat, vagy meditáljak? 😂
-
Csápájev
őstag
válasz
lsebestyen #321511 üzenetére
Ilyet tud,de igazából különösebben nem is nyomtam neki 🙄
Ami számomra nagyon furcsa, hogy úgy fájt a combom, hogy be akartam venni fájdalomcsillapítót, ( végül nem vettem) 2 órára rá meg semmi... -
lsebestyen
addikt
válasz
Csápájev #321509 üzenetére
Jesszus, ne csodalkozz, ha totál kivagy, 2.5 óra 170es pulzuson az nagyon durva.
Vissza kene venni. Ha régen mentél, akkor türelmesnek kell lenni, mire belejössz és lesz állóképességed. Ennek ellenére a kalória lehet kevés, ha alacsony a teljesítmény. Attól, hogy szétrobban a szíved meg a keringésed szar, nem fogsz több kalóriát égetni. Vigyázni kell ezekkel. Jó hogy vettél pulzusmérőt (már ha jól mér, dobj be egy görbét is), így legalább tudod magad monitorozni. 150 átlagot tartsad, és akkor még másnap is lesz kedved bringára ülni.
-
Csápájev
őstag
Sziasztok,ma teszteltem a computerem és a pulzusmérőm, lenne pár kérdésem.
Egyrészt ez a pulzus [kép] normális? 45 éves vagyok,azt olvastam 45 X 0,7 = 31,5 és ezt kell kivonni 220-ból, azaz 188 körül lehet a max pulzus,de ez nekem kicsit soknak tűnik.
Mondjuk nem vagyok épp vékony, 182 cm és 105kg.
Másrészt caloriában strava erre az útra korábban kb 800-at írt. Melyik lehet az igaz?
Illetve most elég sokat kihagytam idén csak kisebbeket mentem (15-25km) és tavaly ez a táv lazán ment, most meg valami iszonyat fájt a combom,mire hazaértem. (pedig az ráadául szinte sosem szokott)
Út közben ittam izotóniás vizet, Szentendrén egy műzliszelet, hazafelé megálltam még egy műzli, egy banán és egy fanta combóra,mert éreztem,hogy kell az energia.
Na ennek ellenére állni alig tudtam,mikor leszálltam, itthon meg volt egy jó erős hányingerem, kicsit fáztam is. Zuhany, minimál kaja és kb. 2 óra elteltével még az izomlázam is szinte teljesen elmúlt.
Mi a fene lehetett ez?
Mondjuk most adtam le 19 kilót,lehet nem vagyok épp top formában,illetve csak egy kiadós reggeli volt bennem ,mikor elindultam 13 órakor és 16-ig csak az említetteket ettem.
Köszi a válaszokat. -
MC Pite
veterán
MTB maraton, Bükkmaraton
Újra normális árban, normális szolgáltatásokkal van maraton (10k)
Bocs a fiatalok, outisok, gravelesektől a képért, de gondoltam hátha az öregek kedvet kapnak
[link]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Feltűnt Kínában az AMD Radeon RX 9070 XT referenciadizájnja
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Teljes szoftveres megújulás vár az Apple iPhone-okra és Macekre
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- DJI Air 2s drón RC szett újszerű állapotban, két akkuval és DJI RC-RM330 távirányítóval
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
- DJI Mini 3 RC drón szett - új állapotban, garanciával (3)
- DJI Mavic 2 Pro drón - 1" Hasselblad kamerával - 2 akkumulátorral
- Világirodalom Remekei , Nem Teljes gyűjtemény
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest