- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
félisten
válasz
parandroid #277273 üzenetére
tegnap evezőpadon 203 bpm volt a max a "hajrában" - apple watch szerint, nem tudom mennyire pontos, ez egyéni max. is egyben. vsz. még van feljebb, de nem hiszem hogy sokkal
-
fulton
addikt
Egykorúak vagyunk.
Én szeretem h kicsit illatos a ruha (bringas cuccok) nem nagyon, éppenhogy. Bár én minden tekerés előtt tusolok, sokszor utána is (nyáron mindig). szeretem h mindig tisztán őltözök be és veszem magamra a ruhákat. De az is igaz ilyen mint mez, aláöltöző, nadrág.... nem is mosom gyakran. Nem büdösek. Télen klima hamar megszárítja, nyáron a kinti meleg.ZavaBalazs:
Az csak vicc voltlsebestyen
Jah.. visszamentem az időbe azóta letekertem pár ezer kilométert. Mire meglesz a Cube csecsemő leszek, megint leszek bajba a mérettel -
.LnB
titán
válasz
lsebestyen #277295 üzenetére
-
lsebestyen
addikt
válasz
ZavaBalazs #277296 üzenetére
A bringázás fiatalít.
-
.LnB
titán
válasz
6030D #277287 üzenetére
Ja az a téli bringázás kommented az múltkor is nekem szólt?!
Valamiért te nagyon kispéciztél magadnak. Mit szóltam be?
Nem tekerek sokat. Eddig, egyetlen egyszer voltam úgy vele, hogy abban az időben nem kellett volna elindulni. Egyébként nem szoktam fázni. Torkom se fáj.
Az ízületeimre próbálok vigyázni. Rendesen beöltözve, téli cuccokban tekerek. Persze, van bennem egy kis félsz. De amikor hazaérek és a térdemre teszem a kezem, nem is hideg. Tudom, ez hosszú távon fog jelentkezni. Én próbálok mindent megtenni, hogy ne legyen gond.Egyébként meg ha nem tekerek bizonyos időközönként, akkor hiányzik. Állok az ablakba és csak nézek ki, hogy mikor mehetnék már. Így: [link] A párom is mondja, hogy tiszta hülye vagyok ha nem mehetek. Szóval ő már nem is szól...
Ez kicsit függőség. -
lsebestyen
addikt
Én egyszer betettem a lycrámat a többi ruhám közé, amikhez használok öblítőt, de még a tapintása is más volt utána...Az a Sanytol jó, meg a Perwol amit @fulton linkelt.
-
.LnB
titán
válasz
Hasaggymeg #277286 üzenetére
Mondjuk engem eddig sem érdekelt, hogy illatozzon a bringás ruhám. Sportolás közben izzadok, az meg nem rózsaillatú, ezt én el tudom fogadni.
Ja amúgy felénk, van valami furcsa divat. Mert marha sok futó, meg bringás mellett amikor elmegyek, másodpercekig érzem a parfüm illatát. Olyan felhő van körülöttük, hogy hihetetlen. Mint ha Elixir Eau de Parfum-öt magukra fújva indulnának el sportolni. Szerintem az ilyen, az futás/bringázás előtt le is fürdik.
Amúgy jó illatuk van, nem zavar. Csak a logikát nem érzem magaménak.
-
6030D
őstag
Ha neked az nem segítség, hogy nem akartuk, hogy fagyott kutyaként találjanak meg az árokban, vagy itt nyávogjál, hogy nem tudsz tekerni, mert be van durranva a torkod, vagy tüdőgyulladásod van...
Na mindegy, én még mindig azt mondom, ha feltétlen januárban akarsz maxot mérni, akkor menj el egy teremben, aztán fuss a padon, vagy tekerj valami terembringán.Öblítő, ha újszülötteknek jó, akkor talán a kényes sportolók bőrének is.
-
arcitec
addikt
válasz
Hasaggymeg #277283 üzenetére
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
arcitec #277281 üzenetére
Nehéz elképzelni hogyan tartalmazhat kevesebb vegyszert a folyékony amikor koncentráltabb, vagy nem?
...bár én ehhez (sem
) értek igazán. 🤔
fulton...ez amolyan asszonyos dolog, az illat csak egyik "jó" tulajdonsága, szerintük puhább, könnyebben vasalható és kevésbé gyűrődik az öblítőktől a ruha...persze nem a bringás lycra, annak ilyen szempontból mind1. -
fulton
addikt
. Ez jó volt.
Én személy szerint nem érzem egyébként szükségét öblítőnek, a mosószer amit használok eleve kellemes illatú.
-
arcitec
addikt
Elvileg a folyékonyba kevesebb a vegyszer=több a víz), de elvileg ha valaki port használ a szennyezés mértékéhez kell adagolni, vagy ha kényes pl "csak" kissé izzadt mezt áztatni.
Öblítő szerintem is +méreg.. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh #277265 üzenetére
Hozzászólásod kapcsán utána néztem és valóban rontják az öblítők a nedvszívó, így szellőző képességet is, egy réteggel mellyel bevonják a ruhákat, puha érzetet adva nekik...pedig én eddig adtam nekik rendesen öblítőt, gondolván ne legyenek olyan hamar büdösek.
...lehet, hogy még jobban is büdösödnek az öblítőtől.
Nehéz lesz Zasszonyt leszoktatni. 🤔
.LnB...veszel egy ilyent és pont amíg dobog a szíved addig lesz elég.Amúgy én ilyennel kenem miután volt néhány rettentően bosszantó alkalom mikor "leszakadt" és percekig ugyanazt a pulzust mutatta, vagy éppen nem akart elindulni az elején és ott toporogtam. Ezek főleg télen, száraz bőrnél fordultak elő, mikor az izzadás kissé később indult be, vagy esetleg nem volt elég intenzív és kiszáradt valahol ereszkedés közben.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
RexpecT #277276 üzenetére
Elvileg kíméli, nekem csak az tűnt fel, hogy alacsony hőfokon hatékonyabbnak tűnik és persze olcsó. Szal úgy vagyok vele, hogy ha van olcsón jól működő sport mosószer, akkor miért ne azzal mossak? Erről a mosóparfümről nem is tudtam, ennek más az illata, mint az öblítőknek? Valamiért az öblítők bármilyen illatúak, nekem nem tetszenek, mindegyiknek van egy tipikus öblítő szaga. A Sanytolban pl ezt nem érzem, gondolom mert teljesen más lehet az összetétele.
-
arcitec
addikt
válasz
Mezga Aladár #277269 üzenetére
Az egyéb ruháknak miért jó a por?
Az a mondás járja, hogy vizet ne vegyél mosószerrel.
Kíméli a ruhát! Na persze.. Jó pénzé nyilván .. -
RexpecT
addikt
válasz
jjeahh #277265 üzenetére
Én mosóparfümöt használok, de azt is csak akkor ha nincs sport cucc a mosnivalók között(abból is csak nagyon keveset, mert irritál az erős illat).
30 fokon mosózsákba belerakom az összes többi ruha mellé, valamilyen folyékony Lidl-ös mosószerrel és kész.
A bevált a sport mósószer alatt mit értesz? Kíméli a ruhát? Hogy tudod megállapítani? -
.LnB
titán
válasz
parandroid #277273 üzenetére
Köszönöm. Ja csak ennyi? Tavaly volt egy emelkedő, amit úgy megküldtem, hogy majd elhánytam magam. 23%-os emelkedő. Top3 idő lett Strava-n.
Ezt a két emelkedőt járom rendszeresen: [link] és [link] Konkrétan ez egy emelkedő egyik oldala, és másik oldala. Szóval tudom azt csinálni, hogy felmegyek. Leereszkedek, majd vissza a másik oldalon. Szerintem ez jó hely lenne erre. Amikor itt megküldöm felfele, azért valószínű, hogy nagyon közel lehetek a max pulzushoz. Megyek majd két távot, emelve a tempót, aztán a harmadikot (
hányásig) nyélen. -
lsebestyen
addikt
válasz
Maximum1 #277259 üzenetére
Pár hete valaki írta ezt a Sanytolt, másnap vettem is, nagyon jó cucc, nem is értem eddig miért nem használtam.
Négy órás Zwift tekerések után azért szükség is van rá.Pulzusövet én mindig bevizezem használat előtt, utána pedig a csap alatt melegvízzel el is mosom. Pár hetente pedig külön mosózsákba megy a mosógépbe. Szerintem jól csinálom, mert kb hat éves az eszköz és még mindig jó, pedig kínai Magene.
-
parandroid
félisten
Leegyszerűsítve: [link]. Futva amúgy könnyebb, biztonságosabb, hatékonyabb, de ha jól rémlik, te nem futsz, úgy meg a megszokottól eltérő terhelés miatt nem kapnál értékelhető eredményt.
Szokták még amúgy mondani, hogy a max pulzus az, ami akkor van, amikor ájultan eldőlsz, szóval tényleg nem vicc, ki lehet magad csinálni egy ilyen méréssel, szóval óvatosan, meg lehetőleg nem egyedül nekiállni.
p
-
szimpláncsak
tag
Hát én futás közben tudtam eddig a legmagasabb pulzust produkálni egy jó kis emelkedő után
. Na itt felment 181-re a végén.
-
.LnB
titán
válasz
zsamiatt #277266 üzenetére
Hát még én sem.
Tegnap vettem fel elsőre. De csak megnéztem, hogy mér e. És mért. A bringás computer is simán felismerte. Már csak tekerni kellene vele. Meg a max pulzusomat megmérni. De még mindig nem tudom, hogy hogyan csináljam. Nem fogok még most laborba menni. Múltkor kérdeztem, de senki nem segített.
-
Kro
tag
válasz
fulton #277249 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a két képen egyforma-e a szerszám átmérője. De az tuti hogy legalább 2 méret létezik ebben a fogazású szerszámba.
Régi bringán egyforma kulcs fogta a külsős cl-t és a középcsapágy házát, de az új bringán már nem stimmel, fogazás ugyan az, de az átmérő nagyobb. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #277264 üzenetére
Jó illatú (ízlés kérdése, én nem szeretem az öblítő illatokat), amíg nyáron bele nem izzadsz és nekem úgy tűnik, hogy a ruhák szellőzése is romlik. Szal ha már nagyon kell az öblítő, miért ne inkább Sanytolt? Tudom, ez is olyan dolog, mint a guminyomás, váltó, fék stb, van, aki érzékeny rá, van, aki nem. Ha már erről témázunk, a DM-es Fresh Sensation sport mosószer nekem is bevált, asszem Toobee ajánlotta.
-
-=RelakS=-
veterán
Igaz autó, de más is szereti a purhabot
Frankó csatorna, ha el akarjátok veszíteni a reményeteket az emberiség túlélésével kapcsolatban
-
Ringman
félisten
válasz
szimpláncsak #277254 üzenetére
bergfreunde.de-t érdemes nézni zokni ügyben, van mikor kiszórják a készletet - outlet fül, lehet rendezni leértékelés szerint, ill. merinora is. de ezek keverék zoknik.
#277249 fulton
passzolom, biztos lehet valami kompatibilitási listát nézni. alapból ugyanaz jó a külső fogazású centerlockhoz, mint az alacsony kategóriás bsa középcsapágyhoz, de ultegrához már megint másmilyen kellett
campa cuccom nincsen. -
fulton
addikt
válasz
zsocy #277255 üzenetére
Am ahogy néztem sehol nem kellenek erők ezen a karbonon. Ha szar a nyomatékkulcs, mint nekem pl az extol ami kisebb nyomatékon párszor már nem kattant el... csepel birja. De egy karbonnál végzetes lehet. Na és akkor még a hoki csavarok amik beletörnek, letörnek...mert hát legolcsóbb alu csavar...remelem javították ezeket már a 23as szériáknal, ha nem ki fogom cserélni normalis csavarokra ha alu lesz.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
6030D #277253 üzenetére
Nekem az tűnt fel, hogy az öblítővel kimosott sport ruhák többé nem szívják fel annyira hatékonyan az izzadtságot és sokkal hamarabb büdösödnek. Elvileg ez azért van, mert valamilyen bevonatot kap a szövet, amit aztán a mosószer sem tud eltávolítani róla
. Remélem azért a többszörös mosás megoldja a gondot. Ha ez nem lenne elég, én mindegyik öblítőnek utálom az "illatát", egyedül a Sanytoloké tetszik. Valszeg jobb híján ez lesz, külön fogom mosni a bringás ruházatokat, csak hát a családdal emiatt is vita van
.
Arról amúgy van infó, hogy a Sanytol káros-e a sport ruházatra? -
fulton
addikt
válasz
jjeahh #277251 üzenetére
szerintem semmi bajt nem okoz az a pár alkalom öblítő.(a mosópor már okozhatna)
én mindig kézzel mosom, csak én moshatom, folyékony mosószert használok(sport cucchoz) , öblítöt nem. Nem kell ezeknek nagy mosás meg h órákig veresse a gép. Kézzel meggyúrod, utána folyó vizben kiöblíted, aztán kézzel össze nyomod de nem csavarva, hogy a víz amennyi tud távozzon majd szárítod.
zsocy:
Értem. Köszi -
szimpláncsak
tag
válasz
6030D #277253 üzenetére
Én pl. csak annyit csinálok, hogy külön mosom, de ugyanazzal a színes ruhákhoz való persil/ariel/tomi/biopon éppen mi van itthon mosószerrel, öblítő nélkül 30fokon. Én nem érzem, hogy bármilyen negatív hatással lenne a cuccaimra.
Mondjuk 100% merionoi gyapjú cuccom nincs, csak zoknim van, amiben 50% körül van. Ugyanitt ha valaki látna jó áron merinoi zoknit az szóljon
-
6030D
őstag
válasz
jjeahh #277251 üzenetére
Kicsit szerintem túl van lihegve a mosás téma is (jó hogy nem kell külön mosógép, mint a gluténesnek a fazék), de azért nem árt, ha a megfelelő szerrel mosod, majd öblítesz/vagy nem, ez is vitatott. Gyűjtsd külön a sport cuccod, és ha van egy mosásnyi, akkor azt mosd ki magad a megfelelő folyadékokkal. Nincs keveredés, nincs vita. Kérdésedre: szerintem ha kimosod a sport mosóval, akkor kijön az öblítő maradék.
.LnB: nem
-
.LnB
titán
A pulzuspántot mindenképp érdemes bevizezni kicsit? Akkor is, ha az nélkül is mér rögtön, amikor felveszem?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
fulton #277250 üzenetére
Szerintetek a coccolino meg hasonló sz@r öblítők mennyire teszik tönkre a bringás ruházatot? Ha utána sport mosószerrel mosom ki, menthetőek? Sajnos mostanában hiába magyarázom a családnak, hogy az öblítő nem jó és a szagát is utálom, pár napon belül elfelejtik és megint lenor vizelet szagú a ruhám
Új hozzászólás Aktív témák
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest