- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
szimpláncsak
tag
válasz
6030D #256572 üzenetére
OFF:
Érdemes vegignézni az elektromosautó kínálatot. Van pár darab városi rohangáló, pl. Dacia spring, Renault zoé, fiat 500-e, esetleg Mazda mx-30, pár kisautó elektromosított verziója amelyek inkább kényszermegoldàsok, de nagyrészt 3-4-500 le-s autók. Pedig elsősorban annak kéne lenni a célnak, hogy a városi közlekedésben váltsák ki a belső égésű motorokat. Én valahogy azt sem látom magam előtt, hogy a panel lakótelepen hogyan fogják tölteni az autókat 20 év múlva. Szerintem akkor sem lesz olyan hálózat kiepítve ami bírná, meg töltő sem lesz annyi, de lehet majd mindenki ablakából lóg majd a kábelHa most kéne autót vennem ( sajnos ez a veszély nem áll fenn) valami plug in hibridet vennék. Városban el tudsz vele elektromosan szaladgálni 60km-es hatótàvval, de hosszabb útra ott van a belsőégésű motor
-
Ixion77
addikt
válasz
vittorio7 #256524 üzenetére
Én hosszas keresgélés után a következőket találtam legjobbnak:
Hiplok D1000 - A legellenállóbb, de brutálisan drága
LiteLok X1 - Kicsit olcsóbb, hasonló képességekkel, de továbbra is nagyon drága
Abus Granit X-Plus 540 - A legjobb ár/érték arányú U lakat
Kryptonite New York Legend 1515 - Brutális lánc helyhez kötött tárolásra
Abus Ivera Steel-O-Flex 7200 - Aránylag macerás levágni, és olcsó
Abus 6206K/85 Goose - Jól rátekerhető bármire, könnyű, és kellően riasztóan vastag ahhoz hogy inkább másik bringával próbálkozzon a tolvajÉn az utóbbi kettőt vettem meg végül. A kettő együtt olyan súlyú mint egy U lakat, és bár hátrányuk hogy flex nélkül (ergo csendben) is leszedhetőek, azért ha mindkettőt felrakom, elbíbelődhet a tolvaj egy ideig velük. Ha meg kevésbé veszélyes helyre megyek, elég az egyik. Olyankor főleg a Goose-t viszem, mert bár relative könnyű, de meglehetősen riasztóan néz ki a vastagsága. Plusz jól rá lehet tekerni a kormányra.
-
peetie1
aktív tag
válasz
fulton #256549 üzenetére
A gyrossal vigyázz, én volt hogy izot ittam bringázás közben, aztán toltam egy gyrost és hát igencsak sietni kellett hazafelé úgy szétcsapta a hasam. Kontrollként megpróbáltam mégegyszer és ugyanez
Na azóta ha gyros körre megyek, akkor csak vizet meg sört iszok azt bírja a gyomrom
-
Ringman
félisten
válasz
6030D #256572 üzenetére
itt békéscsaba mellett van egy tavaly átadott bicikli+vegyes használatú út (30 km/h sem. határ, behajtani csak célforgalomnak lehetne). na ebből semmi sincs betartva, de legalább a sofőrök nagy része lehúzódik az út szélére, ha jön biciklis szembe.
elejére+végére mehetne egy kamera, aztán záporozhatnának a büntetések, de ebből nincs semmi.
-
fulton
addikt
válasz
Csokicsibesz #256573 üzenetére
tárcsás lesz mivel csak az van (abban amit nézelődök).
Azthiszem innen már lehet ajánlani felnit. okkal kérdem -
lsebestyen
addikt
válasz
Csokicsibesz #256573 üzenetére
Én felnifékeshez valót vennék, addig lehetne használni a Csepelben.
-
6030D
őstag
válasz
Hasaggymeg #256543 üzenetére
Az autó csak egy tárgy, amit megvehet bárki, akinek van rá pénze. Azért kelt felháborodást, mint minden más, mert sokkal többe kerül, mint amit az átlag ember megvehet. 150-nel egy papír-Swiftet is eldobhatott volna, ugyanilyen eredménnyel. Akkor is ekkora lenne a felháborodás? Nyilván nem.
Vannak elmebetegek, akik késsel böködik az utcán az embereket csak úgy. Ugyanúgy fegyver az is, meg a gyors autó is.
A villanyautósoknak a nagy része azért nem a 30cal közlekedünk típus, hanem aki vigyorogva hagyja állva a sort a lámpánál, mert mekkorát lép a gép (már amelyik). A zajterhelést aláírom, egyre több a paraszt, aki városban is elrúgdalja a sz*r kotlájának, hogy a lottozó elő haverok lássák, hogy... mit is? Hogy tud menni egyesben 60-nal a Kuvik? Mellé meg ott van a 20-25 év körüli srác, aki krúzolgat csendben rotyogva 40-nel az 5,0 Mustanggal, még úgy is, hogy mellette van a csaja... lehet, hogy más nevelést kapott.
Az automatikus korlátozás sem megoldás, hiszen nem mindenkinek vannak ugyanolyan képességei, reflexe. Valaki 60-nal is közveszélyes, a másik meg 150-nel a kietlen autópályán maximum magát rakja árokba, de inkább csak halad.
Amíg nincs megfelelő büntetés adott cselekedetért, addig nem lesz változás. Sehol, semmiben. Meg amíg vannak kiskapuk, meg 2-3 évig zajló eljárások, addig nem. Gyorsan mentél? Fizess. Gyorsan mentél, de balesetet okoztál? Fizess nagyon sokat, és ne vezess egy darabig/végleg. Halálos a baleset, irány a böri, vagyon elkobzás, ha a gyerekek nevére van íratva, akkor tőlük. De! Áttekertél a piroson bringával? 300e Ft. Persze ezt nem szeretnék az emberek, meg akkor kevesebben bicikliznének... mi a fontos, hogy sok embert elüssenek, vagy hogy egyet se?(#256557) Hasaggymeg: skodás a legrosszabb!
Főleg ha céges Octavia, na, az az igazi istenbarma!
-
fulton
addikt
válasz
Csokicsibesz #256569 üzenetére
lemaradt, sórry, nem csepelre nézelődök, hanem a leendő outira.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Hasaggymeg #256562 üzenetére
"kell neki a Sponser,"
Ezt úgy értettem, hogy kell neki a szponzor
-
Csokicsibesz
tag
válasz
fulton #256564 üzenetére
Csepelre aero felnit venni az kb olyan, mintha a Suzuki Swiftre vennél egy könnyített karbon kerékszettet.
Biztosan be lehet játszani valahogy, de hogy értelme nincsen az teljesen biztos.Szerintem idén vettél új kereket a csepelbe, már annak se volt sok teteje. De ez totális hülyeség.
-
Ringman
félisten
válasz
fulton #256564 üzenetére
karbon felnit a csepelre!
aero felniből az alu elég nehéz. ott a ruedascustom, ott választható a felnin lévő felirat színe [link]csak az a baj, hogyha át akarod vinni a majdani endurance geós outidra, akkor ha újat akarsz, meg leszel lőve a felnifékkel, lassan csak a kínaiak gyártanak már csak olyat, vagy vehetsz pinarello dogmát.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
dom1n0 #256561 üzenetére
54 is ment már, de az jóval hegy-völgyebb terepen. Mondjuk most nézem, hogy 21.8km/h-t mentem rajta, ami tőlem egész szép kör
Van a melóhelynek kedvezménye a szemben lévő konditeremhez, majd szerintem benevezek ott szobabringára. Jó lenne látni a wattokat, meg kéne erőből tekerni hosszú menetet. Otthon a közös tároló kezd sűrű lenni a görgőzéshez, pedig a téli edzésem "csodát" művelt
-
avl
senior tag
városi szaladgálóshoz melyik 7-es (14-28 kell) sor lehet a legtartosabb es ar/tartossagbol legjobb ?
[sunrace-mfm2a7ds] vs
[shimano-tourney-mf-tz500-7] vs.
[shimano-tourney-mf-tz500-7-cp] vs.
[shimano-tourney-mf-tz510-7]mi lehet a shimano 500 es 510 közötti különbseg ?
-
.LnB
titán
válasz
Hasaggymeg #256562 üzenetére
Az átlagember meg max 30km-t teker 22km/h-s átlaggal.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
dom1n0 #256559 üzenetére
Na Zolit ne számítsuk ide, jó?!
...én átlagemberekről beszélek!
...azért vicces, hogy mondjuk 8 óra munka után letol egy 50/1500m kört durva átlagokkal és ugye kell neki a Sponser, aztán erre kis túlzással minden 5 km/150m kört toló is egyből igényli. Ugyanakkor egyéb, méricskéléssel kapcsolatos szkepticizmusát már nem mindenki osztja.
Érdekes a világ!
-
dom1n0
őstag
válasz
-=RelakS=- #256560 üzenetére
Ha megy a 40, hamar menni fog a 80 is
Én úgy edzettem (és remélhetőleg majd fogok is
) hogy hétköznap 2x zwift görgő rövidebb de intenzívebben, hétvégén meg a nagy táv közepes intenzitáson. Így nagyon jól tudtam emelni a hosszt+távot is.
Közbe ment a futás is, meg a guggolás, kitörések, az tuti megdobta szerintem. -
dom1n0
őstag
válasz
Hasaggymeg #256557 üzenetére
Bőven vannak outis csportban igen akik sportszerűen tolják
De zoliwrc is nemrég írta a ~35-ös átlagot -
Mezga Aladár
veterán
válasz
Hasaggymeg #256557 üzenetére
Itt is megjelentek az ufók!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D #256527 üzenetére
Ugyanakkor Skodával is lehet állatkodni.
dom1n0... ha valaki 30+ átlagokat megy...5-11 órán át? -
dom1n0
őstag
válasz
fulton #256554 üzenetére
Nem kötelező az iso, teljesen jó a banán is ha be tudsz tolni akár 3-4-et óránként.
Nagyon sok ember egyszerűen minden szénhidrátot felél, persze ez függvénye a tempónak, a szervezet lassabb tempónál inkább zsírt használ fel nagy tempónál szénhidrátot.=RelakS=: 40km ugye ilyen tempónál 1.5 óra, ott azért nagy eléhezések stb nincsenek még
80-100km-től azért ez változik, és egyre szarabb
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
dom1n0 #256553 üzenetére
Szerintem a hol és mekkora táv sem mindegy.
A hétvégén 41,7km-en rittyentettem egy 25,7-es átlagot egy mindent figyelembe véve abszolút nem teljesítményhatékony bringával, és nem éreztem, hogy annyira kellene kajálni. Mondjuk azért otthon a protein lötty lecsúszott, mert az kell (Picture Fit videói után szabadon)
Jó, nekem van "raktáron" épp elég "energia", nem tudom, hogy ez mennyire zavar be -
fulton
addikt
-
dom1n0
őstag
válasz
Hasaggymeg #256547 üzenetére
A kulcs szó itt ez: 45 éve élmény-kerékpározok
Azért ha valaki 30+ átlagokat megy, hidd el kevés lesz a müzliszelet
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest