-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speedy007
őstag
válasz
velizare #235194 üzenetére
Nekem azt mondták erre hogy gyári állapotúnak tűnik nem látnak rajta berhelést illetve az alkatrészek is újszerűnek hatnak miután átnézték a gumira is azt mondták hogy gyári lehetet rajta ezért volt szálszakadásos is.Viszont megemlítették hogy ez a fajta fék váltókar nagyon "érzékeny" a hidegre ezt onnan veszem észre hogy lustán fog váltani nem pattogósan azonnal.
-
Speedy007
őstag
válasz
andrisbandi #235196 üzenetére
csak mire fel extrázom az már minden lesz csak nem olcsó. Garancia esetén meg eltudom képzelni hogy olyan kifogásokat fognak találni mint mikor lehúz rólad a látszerész karc álló bevonat miatt pl.5.000-t két lencsére viszed vissza mert tiszta karc a lencse erre ők sorry az a bevonat arra jó hogy tokban ne sérüljön
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Speedy007 #235191 üzenetére
A szervizesek néha b*romira korlátoltak tudnak lenni. A Decathlonos bringákon is ugyanúgy nagynevű alkatrészek vannak, mint bármi máson, ami meg sajátmárkás, az is szabványos. A Decathlon nem Cannondale
. Nekem is mondott olyant szervizes, hogy a Decathlonos vázak szarok, kerülni kell. Lehet ez valamikor régen így is volt, de ma már a Rockrider bringákkal világbajnokságokon vesznek részt olyan riderekkel, akik előtte a Scottnál vagy Santa Cruznál voltak, komoly eredményekkel. Ár érték arányban jelenleg újan a Decathlon és a Radon a nyerő.
-
válasz
lsebestyen #235195 üzenetére
lyáwól
-
andrisbandi
őstag
válasz
Speedy007 #235191 üzenetére
Munkába járáshoz nehogy má' nem elég a legolcsóbb dekás...
Sportolásra nem való, ezért itt nem ajánlott.Élethosszig tartó jótállás: váz, kormány és kormányszár.
Alkatrészek: 2 évRIVERSIDE 120
105.000 Ft -
lsebestyen
addikt
szerviz
-
válasz
Speedy007 #235182 üzenetére
akkor számold úgy, hogy egy 15 éves bicajon minden 15 éves. van, ami kopó-forgó, és benne van, és van, ami nem. na az is 15 éves. markolat, kormány, középtengely/monoblokk, hajtókar, csapágyak, félkarok, váltókarok, váltók, kormánycsapágy, kerékagy, küllők, felni stb. ezeket nem cseréled, amíg működnek, de ennyi idő alatt már számíthatsz rá, hogy pl. a váltóban fáradt a rugó. jó esetben gyakrabban fogod állítgatni, rossz esetben buksz egy, még rosszabb esetben több fokozatot. ha javítani akarod, akkor egy 15+ éves konstrukcióhoz kell keresned alkatrészt. nem tudom, lehet, hogy halomban áll, és úgy dobják utánad, lehet, hogy nem lesz, és akkor átépítheted, vagy gányolsz valamit.
most még lehet, hogy csak ennyinél tartasz, amit kimatekoztál, de egy ilyen régi bicaj elég foglalkozós tud lenni, és alkatrész se biztos, hogy lesz hozzá.
van egy ilyenem otthon, a feleségem lánykori montija. idén azzal hozza a kölyköt az oviból, tavaly nyáron összerakattam. új monoblokk, új bowdenezés, bowdenházak, szétszedve-összerakva, minden csapágy újrazsírozva, minden beállítva. 50ezer. idén ott tartunk, hogy az első fékkart megint nem lehet behúzni, a hátsó váltó két szomszédos fogaskerék között tud váltani. most vagy én vagyok nagyon balfasz, és nem tudom beállítani ezt a kőkorszaki shimano sis-t, vagy ez ennyi volt, megszorult, megfáradt benne a rugó, stb. ránézésre megint lesz 30-50e a szervíz, mert én nem akarok ezzel foglalkozni a karácsonyi szabi alatt (és kint szerelni az udvaron a tél közepén). plusz rossz esetben vehetnék váltót, meg féket. még 1-2 ilyen, és kifizetem napi árfolyamon egy új bicaj árát, pedig ez a tiéddel ellentétben nulláról indult. -
Speedy007
őstag
válasz
Ringman #235190 üzenetére
korábban említett kerékpár szervízzel beszéltem a deca-s kerékpárokról a mind a kettő azt mondta függetlenül egymástól hogy spórolnak az anyagon az egyik a kereket hozta fel a példának mint ahogy említettem a küllőkön voltak ki bukva a másik azon hogy "noname alkatrészeket" használnak saját néven ha valami kopik törik sokat kell várni a pótalkatrészre hozzá vagy át kell építeni shimano-ra vagy más ismertebb márkára ami nem olcsó szintén ha a kedves megrendelő nem tud rá várni mire megjön a csere alkatrész
-
Speedy007
őstag
válasz
Maximum1 #235185 üzenetére
Lehet hogy rosszul értelmeztem a keresőjüket én kérek elnézést
de lényeg hogy többet spóroltam így is mint 20.000 de ha a használtat nézzem még akkor már kevesebbet de itt az újról volt szó elsősorban.Hát reménykedem benne hogy többet bír ez már mint a Neuzer a 3 évével illetve reménykedem benne hogy addigra a kereslet és kínálat normalizálódik és nem lesznek elszállva akkor már ennyire az árak.
-
-
Speedy007
őstag
válasz
velizare #235178 üzenetére
Hát ahogy számoltam Decathlonos Riverside 500 140.000-tól indul ezen nincsen rajta semmi csak menetképes illetve jön a borsosnak mondható házhozszállítási díj 8.000-t tartozékokra számoljunk 30.000-t ha a Decathlonbaól veszek meg hozzá mindent akkor vhol 168.000-nál áll meg a számla és a házhoz szállítás nincsen is benne a Neuser X-Zero 19"-s váz mérettel 118.000 a BikePro-nál SKS BLUEMELS TREKKING MATT EDITION sárvédő esetén tudom hogy mélyen ér le 14.000 illetve egy kitámasztó 3.000-t (csomagtartó állítólag a felszereltség részét képezi de ha meg nem 10.000 körül van náluk alu univerzális csomagtartó) ingyenes házhoz szállítással az nincsen oda írva hogy beüzemelve van e 120.000-t lenne nem tudom hogy egy beüzemelést mennyiért válalnak de ha jól emlékszem webshopok ár ajánlatára van ahol ingyenesen van ahol 10.000-t is elkérnek érte utóbbival számolva 130.000-nél állnék meg. Akkor így utóbbi esetén 30.000-t az előbbi esetén legelább 80.000-t spóroltam ha újról beszélünk.De mivel a Neuzer és társai nem ajánlott kategória itt így az nem mérvadó.
-
ZolkoW
őstag
válasz
Speedy007 #235175 üzenetére
ha tudod, hogy működik (és olyan, mint amilyennek gondolom), akkor finoman beletekerve és meghúzva (szerszámmal) a kilógó csavart jobban megszorul, és akkor nem zörög, és nem is forog el.
Más:
kircsi a SwissStop betét, pedig mássalhangzó-torlódás is van a márkanévben. Hamar bekopott, utána már többnyire néma volt, de tud azért hangja lenni, ha jobban ráfogtam, elmúlt. Szóval fékerőben meggyőző, de ma csak rövidke és lankás lejtők voltak.
Eddig ajánlott a részemről is, következőre biztos ilyet veszek a Spyre-be.
-
-
válasz
Dark Archon #235127 üzenetére
nagyon sok a lúdtalpas, lapos lábbal. szétterül, mint a nagyalföld, persze, hogy szűk a cipő.
-
Speedy007
őstag
válasz
Dark Archon #235174 üzenetére
Nem akartam csak nem mertem hozzá nyúlni de sikerült gond nélül le cserélni a sárvédőket és a dinamós lámpát
-
-
bardi
senior tag
Sikerült menni egy rövidebb, 1 órás kört 0 fok körüli időben.
A 900-as decás téli kesztyűvel fázással nem volt gond, viszont lefelé teljesen elzsibbadt a kezem, nem tudom mi értelme van telerakni párnázással a tenyér részt. Remélem vékonyabb, szivacs markolattal jó lesz majd.A 900-as vadász zokni a shimano szélálló kamáslival együtt nagyon jó, abszolút nem fázott a lábam nyári cipővel, meg melege se volt, szerintem ez hosszabb utakra is meg fog felelni.
Felső testre elég lett volna kevesebb ruha, van rysel training aláöltöző, téli mez meg aldis téli kabát többnyire sok volt, következő körön az rc500-as mez elég lesz az aldis téli kabáttal.A téli nadrág plusz síelős aláöltözőt nem tudom eldönteni jó e, lehet a nadrág is elég lett volna. Felül va egy perforált rész, kiállva 40 körül lejtőzve azért eléggé hűvös. Lehet egy tárdmelegítővel megpróbálom majd következő körön, igazából csak azt féltem.
-
Speedy007
őstag
válasz
Hasaggymeg #235168 üzenetére
#235168Hasaggymeg Ha autója van biztosan van neki vagy akad a ház körül.
#235165Dark Archon,#235169ZolkoW,#235170Ringman szerintem egy menetes hüvely van gyárilag bepréselve a vázba gyárilag olyan csavar alátételel amivel a kerékpár dinamókat szoktál rögzeteni a vázhoz ezzel meg akadályozva az elforgását.Okos megoldás az biztos ilyet én még nem láttam pedig nem egy levedlett kerékpára megfordult már a kezem között
-
andrisbandi
őstag
válasz
Hasaggymeg #235168 üzenetére
-
Ringman
félisten
válasz
ZolkoW #235169 üzenetére
szerintem ez egy kelleténél kisebb (és rövidebb) csavar, azért lóg ki majdnem az alátét alól a sárvédő rögzítője.
az biztos nem az eredeti, mert az sks chromoplastics az egy minőségi sárvédő, ahhoz több fajta kötőelemeket adnak alapból. (vagy a csomagból nem jó kötőelem lett kiválasztva, mert az látszik, hogy önzáró anyás a rögzítés).
#235165 Dark Archon
ez a metódus működhet. -
ZolkoW
őstag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh #235150 üzenetére
Mind azok, patikamérlegen megszerkesztett, spontán valóságnak tűnő 6ásvadászat, ugyanakkor bármelyikkel cserélnék tudást, azokon a helyeken gyalog is fogódznék, nemhogy kerékpározzak és arra gondoljak, hogy csak egyszer kell rossz irányba dőljek.
...ami köhögésedet illeti, most ez megy, zasszony is fullad meg, rajtam meg átment erősebb orrfújással és gyenge köhécseléssel.
#235154Speedy007...arra a gumira többe kerülhetett a gumiápoló, mint maga a gumi amennyi. 🤭
#235159chubby2o6...adott esetben jobb is úgy, a túlfeszített lánc némileg rontja a váltást is, kissé hangosabb és pattogósabb mint nélküle.
-
parandroid
félisten
válasz
Jester01 #235166 üzenetére
Ja, azt hittem, elvekről van szó. Amúgy lehet, hogy megszokás, de én a montin, és a trekkingen sem szoktam ilyet. Lehetni lehetne, persze, de sosem éreztem szükségét. Amúgy ha nagyon akarnám, valószínű, hogy a koskormányos fékváltókarral is meg lehetne oldani, de ott tényleg elég nehézkes.
p
-
Jester01
veterán
válasz
parandroid #235146 üzenetére
A témaindító hozzászólásban viszont nem koskormány vagy tárcsa van.
-
válasz
Speedy007 #235164 üzenetére
LOL, hát ezt nem tudom, hogy hozták össze, normál esetben az anyának kívül kellene lennie, egy teljesen átmenő csavaron.
Én elkezdeném kicsavarni óvatosan, hogy csak félig legyen a csavar az anyában. Majd a másik oldalról belecsavarnék egy csavart. Ekkor a meglévőt kicsavarod teljesen. Aztán ahelyett a csavar helyett beteszel egy hosszabbat, és megpróbálod kiütni a vázból.
-
Speedy007
őstag
Ezt hogy bírom vagy lehet megbontani anélkül hogy a csavar a vázban csörögjön?Vettem egy másik alupálcásat szettben ami az első keréknél mélyebbre nyúlik és van rajta spoiler is valamint nem csörög mert a hátsó csörög.No meg a dinamos vilagítást is leszerelem róla mert nincsen rá szükségem mivel akksis lámpát használok.
-
Speedy007
őstag
válasz
Toobee #235158 üzenetére
Ez mondhatni kölcsönös bizalomról szól. Kb. olyan ha veszel bármit az interneten használtan/újonann és előre kifizeted és bízol benne hogy nem vágnak át.Mivel az utánvételt senki se szereti igazán. Itt is valami hasonló van bízol benne hogy nem egy probléma gócot sóz rád de mikor kézhez kapod a fele se igaz. Én mint mondtam számítottam rá és nem ért meglepetésként.De vannak akik nincsennek annyira eleresztve és már azoknak ez is komoly érvágás ennyiért venni ilyet és mikor kézhez kapják szembesülnek vele hogy ha telne szervízre és van is közelben olyan akkor maximum addig elbír menni szét esés nélkül.Azon kívül meg papírnehezék kategória.Nem hiába dübörög a jófogáson a háztól-házig árulás mert a kispénzű emberek jön ez jó igazán elsősorban.
-
chubby2o6
senior tag
válasz
Hasaggymeg #235073 üzenetére
Köszi, akkor nekem kikapcsolva marad, nem flancolok ilyesmivel
.
-
Toobee
veterán
-
andrisbandi
őstag
SWITZERLAND PARADISE | Kilian BRON
https://www.youtube.com/watch?v=X4fDQ2p9xIUHangulatosabb videó, állati szép helyeken
-
Speedy007
őstag
válasz
andrisbandi #235155 üzenetére
Nem félek sőt készültem rá nem ért meglepetésként csak a korrektséget hiányolom mert más aki tőle vesz lehet még szarabbul jár és lehet hogy ő meg már a szervízt meg sem engedheti meg magának így össze is törheti magát miatta.
-
Speedy007
őstag
Neuzer-t azért vettem 3 éve (akkor még nem tudtam hogy ipari hulladék kategória) mert kicsi volt még akkor az árrés egy fél holt és annak feltámasztása és a között és már elegem lett belőle hogy ilyenekkel kel foglalkoznom. Most ott tart a piac ahogy néztem hogy használt márkás félholt kerékpárt is érdemesebb venni és feltámasztani mert olcsóbban jössz ki így is mint ha a belépő kategóriát venné az ember ugyan ennyiért napi használtra.Ráadásul ott tartunk mint a szocializmusban ahogy nézem hogy a szín feláras tétel lett. Fekete színű kerékpár jóval olcsóbb mint a "hupilila" vadonatújként.
Más:Azóta hívtak hogy a jó állapotúnak mondott gumi kuka lett mert szál szakadásos .Igazi kupectől vettem a kerékpárt úgy nézki le kente gumi ápolóval a külsőt így nem látszott rajta hogy mennyire gáz csak az volt feltűnő nekem hogy olyan volt mint az ember bőre. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #235145 üzenetére
Még szép, hogy jobban tetszik, kb ilyenek egymás mellett
Más, kitekerném a belemet én is, annyira jó idő van mostanában, jelenleg is -8 fok és verőfényes napsütés, szénné van fagyva a terep. Ehelyett úgy köhögök, hogy a hasamban és az oldalamban már kemény izomláz van
. Kemény mínuszokban tekerek, soha semmi bajom tőle és amikor hazajövök, itthon a család mindíg megtölt valami vírussal
-
avl
senior tag
válasz
Speedy007 #235128 üzenetére
persze
szerintem többen nem veszik figyelembe a felhasználás jellegét, célját; és "übermegoldást" javasolnak
városi, boltba szaladgálósnak én is egyszerübbet (hasznaltat, a Te árkategoriádban) vettem; országúti 100+ km-re meg nyilván másmilyen, mást tudjon, más kopás/km-t várok töle, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest