- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Dell asztali gépek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Speedy007 #235182 üzenetére
akkor számold úgy, hogy egy 15 éves bicajon minden 15 éves. van, ami kopó-forgó, és benne van, és van, ami nem. na az is 15 éves. markolat, kormány, középtengely/monoblokk, hajtókar, csapágyak, félkarok, váltókarok, váltók, kormánycsapágy, kerékagy, küllők, felni stb. ezeket nem cseréled, amíg működnek, de ennyi idő alatt már számíthatsz rá, hogy pl. a váltóban fáradt a rugó. jó esetben gyakrabban fogod állítgatni, rossz esetben buksz egy, még rosszabb esetben több fokozatot. ha javítani akarod, akkor egy 15+ éves konstrukcióhoz kell keresned alkatrészt. nem tudom, lehet, hogy halomban áll, és úgy dobják utánad, lehet, hogy nem lesz, és akkor átépítheted, vagy gányolsz valamit.
most még lehet, hogy csak ennyinél tartasz, amit kimatekoztál, de egy ilyen régi bicaj elég foglalkozós tud lenni, és alkatrész se biztos, hogy lesz hozzá.
van egy ilyenem otthon, a feleségem lánykori montija. idén azzal hozza a kölyköt az oviból, tavaly nyáron összerakattam. új monoblokk, új bowdenezés, bowdenházak, szétszedve-összerakva, minden csapágy újrazsírozva, minden beállítva. 50ezer. idén ott tartunk, hogy az első fékkart megint nem lehet behúzni, a hátsó váltó két szomszédos fogaskerék között tud váltani. most vagy én vagyok nagyon balfasz, és nem tudom beállítani ezt a kőkorszaki shimano sis-t, vagy ez ennyi volt, megszorult, megfáradt benne a rugó, stb. ránézésre megint lesz 30-50e a szervíz, mert én nem akarok ezzel foglalkozni a karácsonyi szabi alatt (és kint szerelni az udvaron a tél közepén). plusz rossz esetben vehetnék váltót, meg féket. még 1-2 ilyen, és kifizetem napi árfolyamon egy új bicaj árát, pedig ez a tiéddel ellentétben nulláról indult.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest