- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Csokicsibesz #177498 üzenetére
Ja értem, így tiszta
-
flash-
veterán
válasz
truefx #177492 üzenetére
"notorious for inadvertently revealing the location of military bases"
hmm hát szerintem pont nem erről híres dehát kinek mi
arra ott a google maps csoport(street,earth,stb) -
Csokicsibesz
tag
-
bogarfx
aktív tag
Mivel sok segítséget kaptam én is már, leírom, én hogy cserélném az 1x9-et 1x11-re. Én pont múlt héten cseréltem 3x9-et, 1x9-re. Egy Shimano Acera (FC-MT300)-re vettem Deckas narrow wide tányért, plusz csavarokat és eddig minden rendben volt. Az egész kb 3000 forintból ki is jött
Igaz csak 30 km van még benne, rossz idő miatt nem volt még időm többet menni vele. Lánc egyszer sem esett le.
[kép]
Elvileg ez a Deckas tányér jó 10-es és 11-es lánchoz is, így én első körben lehet nem is vennék új hajtókart, csak fogaskoszorút, váltót, váltókart meg egy láncot. Ha minden klappol, akkor még később ki tudom cserélni a hajtókart is, mondjuk egy 11-es Deore-ra. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Csokicsibesz #177494 üzenetére
A régi 11-en, vagy az újon próbáltad? Pl. 5100-as széria. Lehet az új már kényesebb, de remélem nem.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #177491 üzenetére
Elvileg a KMC 11 sebességes láncai működnek a Shimano szetten, gyakorlatban viszont kitudja
.
-
truefx
aktív tag
Kezdő outis koromban tekertem felfele a HHH-ra a vadiúj karbon Emondán, bújtatós pedál, futócipő, nemfeszülős rövidgatya, szóval ultra-amatőr felszerelés, de sisak, kesztyű, kulacs volt. Erre egy fentről érkező kollega 50-es sebességgel elkurjantotta magát: "buzi e vagy!".
A köszönés egyik formája volt az is.
Azonnal vettem SPD-SL-t és rendes országútis mezt, ahogy dukálMás: Strava végre tesz a közösségért valamit, ha már annyi adaton ücsörög.
-
flash-
veterán
válasz
bszg@ #177429 üzenetére
Én is cross-trekkinggel járok(tudom, de ez van,majd jövöra talán outi
)
én a ceglédi-monori járásban tekerek 90%ban, erre jó a helyzet, teker erre egy-két hozzám képest nagyágyú versenyzű,kom gyűjtő(S.D.,P.K.) ők hangosan még köszönnek is,ami tök jól esik, persze nem mindenki, a stravátlan alkalmi tekerők már ritkábban ,én nekik is intek, és a futóknak is
külön jól esett ,V.L. multkor(nyáron) meg is kérdezte van e gond mert megálltunk inni..
jól esik az ilyen,mi is akartuk multkor dobogókőről lefelé segíteni egy defektjét javító sportársnak hogy szivesen felfújjuk a kerekét ne lőjje el a patronját,mondjuk nem engedte..
vagy pl egy balatonkörön estem badacsony környkén mert próbáltam egy nézelődő bringást kikerülni a bringaúton(csakhogy a széle le volt repedve), kb 8an jöttek oda hozzám
jó dolog ez az összetartás, ez is motiváló kedvhozó dolog -
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #177478 üzenetére
Kíváncsi vagyok nálam mi lesz ennek a vége, nekem bőven jónak tűnik az 1x11 Deore szett minden darabja, egyedül a sor kopásától tartok picit, meg attól, hogy vajon milyenek lehetnek az új shimano láncok, mert a 9 sebességes Deore egy rakás... Szal én nem hiszem, hogy legózni fogok és a Deore felirat sem zavar.
-
Csokicsibesz
tag
válasz
Hasaggymeg #177484 üzenetére
Lehet nincs igazam és nincs összefüggés a kettő között.
Nekem kicsit furcsa, hogy a többszörös lefele váltás csak a Hyperglide+ termékeken érhető el, azon belül is csak az XTR és XT tudja. A korábbi változatok (9000 és 8000) nem tudják ezt a funkciót. -
Kube
senior tag
válasz
ivana #177485 üzenetére
Köszönöm a részletes mindent kielégítő választ
Akkor most itt nagy a boldogság, mert mindenre számítottam, csak arra nem, hogy teljesen új lesz a felni. Holnap el is viszem befűzetni, Sapimot ajánlottál, a boltban is azzal tolják úgy hallottam. Még nem tudom milyennel lesz a legszebb, de reméljük pofás lesz a végére. -
Ezeknél ilyen gyárilag a fékfelület, ha érintetlen akkor valószínűleg a felni új. 40-50 ezret biztosan elmegy egy kerék. A csere időszerűsége onnan látszik leginkább, hogy átszakad a fékfelület
De alapvetően homorúra kopik, ha 1mm fölött van a fékfelület homorúsága akkor tuti kuka. (Kivéve néhány egészen fura gyárilag homorú fékfelülettel szerelt felnit.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Csokicsibesz #177482 üzenetére
Itt a hájpergláj plussznál nem említ olyasmit, hogy a esetleg többszörös lefele váltásért találták volna ki, vagy ahhoz valami köze lenne.
...aztán ki tudja, mindenesetre az új 12 sebis Deore 11-50 még nem sok bolt kínálatában található.
-
Kube
senior tag
Sziasztok
Véletlen folytán sikerült szereznem egy Wolber GTX 2-es felnit, ami nem mai darab, de jó állapotú. Viszont lutri volt, mert képeken nem látszott semmi a fékfelülettel kapcsolatban, és sajnos több képet nem is kaptam róla.
Lehet, hogy én voltam hülye, hogy bevállaltam a vételt, mert a felni oldala teljesen szürke. Mintha nem lenne fékfelülete. A saját és a vásárolt felnin is Hard anodized brake illetve Microflashing treatment felirat díszeleg. Csak annyi különbséggel, hogy az enyém oldala "ezüstben" pompázik.
Ez most azt jelenti, hogy van fékfelület és idővel "bekopik" majd?
Bocsánat a kezdő kérdésért, de hihetetlennek tűnik, hogy egy közel 30 éves felni új legyen és pont kifogtam.Ha ez a helyzet, akkor lehet, hogy az enyém már igazából csereérett is lehet? Miből tudom megállapítani, hogy lassan már időszerű a csere?
Tudom sok mindentől függ, de egy ilyen felni fékfelülete átlagosan hány kilométert bír?
-
Csokicsibesz
tag
válasz
Tegnap néztem pont egy videót, hogy mi a külnbség az új Deore és XTR között.
Szerintem súlyon kívül túl sok pozitívuma nincs az XTR hátsó váltónak. Igáslónak nem biztos, hogy vennék Xt-t, vagy SLX-et, mivel technikailag lényegében megegyezik a Shimano összes 12-es hátsó váltója.Viszont váltókarból érdemes XT-t venni, mert az a felfele váltásnál is többet tud húzni, mint egy (ezt se a Deore, se az SLX nem tudja). Mondjuk ez nem tudom mennyire kompatibilis Sram sorral, mert ott szerintem nincs a Hyperglide+ kialakítás.
Esetleg lehet, hogy Deore-ból is van 12 sebis 11-50-es hátsó sor, ami tudj a Hyperglide+ és így érdemes jobb váltókart venni hozzá.Új első lánctányérre is szükséged lesz a Narrow-wide kialakítás miatt, érdemes ezzel is kalkulálni.
-
Mezga Aladár
veterán
-
rétisün
veterán
válasz
én ezt sokkal egyszerűbben megoldottam
, kapott a bringa egy GRX hajtást, levettem az elsó váltót, kifűztem a bovdent, oszt jónapot.
-
ZolkoW
őstag
válasz
Esetleg az XT kar+SLX hátsó váltó, én ezt, vagy a full XT-t választanám, de a kar lehetőleg a jobbik legyen szvsz.
Egyedül az NX sor súlya aggasztó, de bízzuk jjeahh-ra, hogy idegeskedjen -
ZolkoW
őstag
válasz
sebgutkopf #177472 üzenetére
egy ilyenem már van, még kettőt rendeltem belőle
-
xy.zsolt
őstag
válasz
bardi #177474 üzenetére
Ha már legalább 2 réteg gatya van a seggemen akkor nekem is elég a betét nélküli téma....tegnap teszteltem a carbon nyergen 60km-en. Évekig küszködtem a nyeregválasztással és kiderült, hogy a gyakorlatilag csupasz carbon-nál semmi sem kényelmesebb....szinte hihetetlen. Amúgy még van ilyen bringás alsógatyám is....most majd azt tesztelem futógatyával.
-
bardi
senior tag
válasz
xy.zsolt #177471 üzenetére
Én egy decás rövidnadrágot hordok, amiből a betétet kivettem, elég vékony, de nem volt gond vele. Első körben majd síelős aláöltözőt fogok felvenni, arra a térdmelegítőt fel tudom venni, aztán meg beszerzek egy futós téli nadrágot, abban nincsen betét, de talán kellően véd majd a széltől, fölé meg megy majd a most is használt rövidnadrág. Térdre meg lehet majd a melegítő ha a nadrág kevés lesz
-
sz_abika
addikt
Van valami fizikai akadálya annak, hogy Campa lánc/váltót, Shimano sorral használjon az ember túlmutatóan azon hogy máglyára vetik érte?
-
sebgutkopf
őstag
válasz
6030D #177470 üzenetére
Azt a zoknit, amelyik megvéd a szegecses platform pedáltól azt sípcsontvédőnek hívják.
Csalán és egyéb tüskés aljnövényzet ellen, ha annyira szűk a nyom, hogy 1 bringa se fér el rendesen viszont simán el tudom képzelni a hosszabb zoknit, max az szakad ki nem a lábszár.
Ahogy megfigyeltem az elsődleges funkciója MTB vonalon az szokott lenni, hogy a bringa másodlagos színével harmonizáljon a zokni és úgy tök jól néz ki.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
bardi #177469 üzenetére
Én éppen csak a térdem alá érő futógatyát húztam a nyári kantáros gatya alá....12 fokig biztosan jó számomra. Amíg lehet kerülöm a hosszúgatyát mert zavar a tekerésben...kb úgy mint a kesztyű minden formájában. Következő fokozat a hosszú meleg leggings lesz szintén a rövid kerékpáros gatya alá....aztán jöhet csak a hosszú, kantáros téli gatya (ezt már csak 5 fok alatt....ha lesz egyáltalán kedvem tekerni)
-
6030D
őstag
Zokni témához még annyit, hogy a zokni egyik feladata az, hogy kivezesse az izzadtságot a cipőből és azt a száron elpárologtassa. Gondolom minél nagyobb a cipőn kívüli felület, annál több vizet tud gyorsan elvezetni a kapilláris rendszer. Ez lehet az oka, hogy nem titokzokniban tekernek.
A mtb szakágban pedig a felcsapódó kövek és az oldalról benyúló ágak miatt tudom elképzelni, hogy hosszabb szárú zokniban legyen a bringás, mert mégse a csupasz bőrrel érintkezik a kavics. Meg ott van a szegecses pedál problémája is, ugye...
Tehát mindennek megvan a funkciója, más kérdés, hogy az átlag bringás azért használja, mert előny számára, vagy csak azért, mert tetszik neki. -
bardi
senior tag
Tegnap már én is felvettem a hosszú ujjú mezt, decás, országútis, nem volt más, alá meg egy rövid ujjú aláöltözőt, és egész kellemes volt akkor is, amikor lefelé mentem, a mellkason lévő zseb nagyon praktikus a telefonnak. Érdekes, hogy a lábam viszont egyáltalán nem fázott, a karjaimon éreztem, hogy hűvös azért a szél, de fázásnak nem nevezném.
-
ZolkoW
őstag
válasz
polonic #177463 üzenetére
Merinóm asszem,csak zoknim van, azt én is szeretem. Én menet közben a zippzárral szoktam egyfolytában játszani, mindig próbálok annyira izzadni csak, hogy ne nedvesedjen át mindenem. Ebben az is segít, hogy lehetőleg úgy öltözöm, hogy a túra elején nem baj, ha picit fázom, úgyis hamar elérem az üzemi hőfokot, akkor viszont már inkább baj a túlöltözés. Viszont egy tartalék szélálló mellény nagyon jó tud lenni, ha elszámítom magam.
-
INTELligent
senior tag
válasz
Hasaggymeg #177451 üzenetére
Köszi, megnézem.
jjeahh : valld be, hogy téged igazából az zavar, hogy így nagyobb tömeget kell felvinned a hegytetőre.
-
cdl
senior tag
válasz
Hasaggymeg #177460 üzenetére
Pár éve Murauban a Rosin egy sítúrázó -10-ben. böhöm szélben öltözött épp át egy faház mellett. Furán néztem.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Én ezt a dekás bordás ujjú aláöltözőt ajánlom....tegnap 12 fokban, 60km távon, 500métert mászva, 33as átlaggal úgy értem haza, hogy semmi sem volt még csak nyirkos sem rajtam.
Minden fillérét megérte szerintem.
-
törölt tag
válasz
pedig csak el kell kezdeni, igy viselkedni.
en turazasbol tanultam meg, hogy cefet mod meg lehet izzadni, meg hidegben is. igy a felsocsere (akar az osszes), mar lenyegeben egy bevett szokas lett. ezert is van nalam mindig valtoruha. meg mindig jobb atoltozes kozben par pillanatra fazni, mint vizes ruhaban szembe szelben legurulni valahonnan.
eleg jo, hamar szarado turazos ruhaim vannak, de amikor a kinti levego is hideg, akkor mindenkepp jobb a csere.
-
polonic
félisten
válasz
Merinói gyapjúból készült ruhák nagyon jók. Azok még vizesen is melegen tartanak.
Nekem túracuccokból van pár. Soha nem fáztam bennük a hegyről lefelé jövet.
A hátrányuk, hogy drágák. -
jjeahh
nagyúr
válasz
parandroid #177458 üzenetére
Akkor értem. Bár gondolom erről a többség nem tud, csak azért húzza fel, mert... a többi bringás is ilyen zoknit hord
.
(#177459) szimpláncsak: télen alapozz síkon, tavasszal jöhetnek az emelkedők. Síkon aerob pulzussal szinte képtelenség megfagyni. Persze néha én sem bírom ki, hogy ne menjek hegyre, olyankor lefelé a kezeim lefagynak, más nem szokott a téli ruházatban. A szoftshellbe sajnos brutál bele lehet izzadni, de cserébe nagyon szélálló, szal lefelé nem fagysz át (annyira).
-
ZolkoW
őstag
válasz
Napfénysüti #177444 üzenetére
Van az a decás alap villogó, meg kell nézni, melyik, de az enyémekhez adtak kis öntapadós tartót is, az pont erre való. És nem is drága, meg tud pirosat és fehéret is.
A kompresziós zoknihoz nem értek, de az UCI-s képen úgy láttam, a cipőre kívülről volt húzva, az meg gondolom az aeró miatt van. Nekem meg ilyenem sincs, na ettől nem haladok az emelkedőn!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
szimpláncsak #177459 üzenetére
Ez a felfelé megizzadok, lefele fázok dolog általános hideg időben, én már úgy is gyötrődtem, hogy lefele fékeztem és...hajtottam, hogy ne fázzak.
A jó cuccok szerintem leginkább abban különböznek a szaroktól, hogy beléjük izzadsz és meg is száradsz egyetlen tekerés alatt, így szerintem az ideális hegy az lenne ahol kemény mászás után egy enyhe emelkedős fennsík következik ahol ki sem hűlsz és meg is tudsz száradni az ereszkedő előtt.
Ezen a fent átöltözöm dolgon én is gondolkodtam, de eddig még sosem tudtam megszokni a gondolatot, hogy nulla alatt szarrá izzadva levetkőzzek.
Múlt télen mikor innen leereszkedtem azt hittem szétfagyok! [kép]
-
szimpláncsak
tag
válasz
Hasaggymeg #177457 üzenetére
Hosszúnadrághoz nekem is. Csak poénkodtam, mert jjeah azt írta, hogy a barnulás miatt nem hordana hosszú zoknit
. Amúgy ezek a minőségibb cuccok jobban ki is vezetik az izzadságot télen? Nekem nagy probléma, hogy lefelé fázok,mert felfelé megizzadtam. Tavaly emiatt ki is hagytam december közepétől február végéig a tekerést, helyette több futás meg túra volt. Decathlonos bicajos pulcsi (legutóbb 8ezer volt, de nem találom a honlapon) meg lycra alapú póló, lild-ben kapható aláöltöző meg tribord széldzseki szokott rajtam lenni. Gondolom most jön majd a kiröhögésem, de előtte úgy csináltam, hogy vittem magammal váltás cuccot és a hegytetőn, mikor tudtam, hogy nagyrészt már csak lefelé megyek átöltöztem
. Sapka, póló, aláöltöző, pulcsi váltás. Igazából idősebb haverom is így csinálja azért csináltam én is így.
-
parandroid
félisten
válasz
jjeahh #177452 üzenetére
Kompressziós zokni, szár javítja a keringést, segíti, gyorsítja a regenerációt. Visszérre, vérrögképződés ellen is felírják gyógyászati segédeszközként, de hosszú mozgásszegény eseményekhez is ajánlják (sokórás repülőút, vagy utazás, egész napos ülőmunka).
Hosszú futásokhoz én is használtam. Futás szerintem amúgy inkább igénybe veszi a vádlit, ott hasznosabb lehet.
p
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
szimpláncsak #177456 üzenetére
Nekem ilyenkortól már jobb a hosszú zokni, kényelmetlen ha a hosszúnadrág és a zokni között rés van ahol befúj a szél.
-
szimpláncsak
tag
válasz
jjeahh #177450 üzenetére
Akkora zoknit kell húzni, hogy felérjen a rövidnadrágig
. Én kesztyűt mindig hordok, főleg eséskor jöhet jól, hogy nem a tenyeremről jön le a bőr. Mondjuk én kevésbé vagyok zebrás, mert nekem szar a bőröm, képes vagyok szeptemberben is leégni, szóval nekem egy 100+-os tekeréskor 2x be kell kenjem magam, még a vádlimat is, mert hiába szőrös leég
.
-
szimpláncsak
tag
Én itt a Bükkben a turistáknak is szoktam köszönni a bicajról. Aszfalton meg biccentek vagy intek. Azért ki lehet szűrni, hogy ki a kocabringás. Itt Miskolcon úgy van, hogy aki Lillafüredtől felfelé teker az már nem kocabringás
Persze vannak a kocsival a biciklit a hegytetőre felvivő emberek is. Ugye itt a Bükk-fennsík, ha felviszed kocsival a bicajt Jávorkútra/Bánkútra lehet 25-30km-t úgy tekerni, hogy kevés benne a szint.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #177451 üzenetére
Annyira, mint a borotvált láb az aerodinamikát?
Ja látom linkeltél is közben. Nekem fura, hogy ennyire alap ez a hosszú zokni a bringásokon, mert tényleg ilyeneket hordanak a legtöbben, pedig egy rövidebb zokninak több előnyét látom. -
jjeahh
nagyúr
válasz
INTELligent #177446 üzenetére
Gondolom az lesz a válasz rá, hogy véd a gaztól, bokroktól stb, de ez szerintem hülyeség. Én is rövidebbet hordok, mert nem akarom, hogy a lábszáram is csak félig barnuljon. A kesztyűre rászoktam, de arra is csak terepen, aszfalton le szoktam venni, különben csuklótól lefele a kezem is fehér marad
. Elég nekem az, hogy a combomon és a karomon is brutál "bikinivonal" van, az még belefér, de ennél jobban nem akarok zebrásodni, pl. azt sem szeretem, amikor a sisak szellőző lyukainak a formája ráég a fejemre
.
-
RaiZka
tag
válasz
tudom kicsit "overkill" de mi lenne ha a nenulat csiptetned ra a gatyajara? vagy valami felső ami el van hátsó zsebe és arra? Én legalábbis így szoktam futni
-
Jester01
veterán
válasz
FerNandor #177414 üzenetére
Ez elég gyerekes hozzáállás. Attól függetlenül illik köszönni hogy visszaköszönnek-e. Amúgy meg lehet a szembejövőnek is rossz tapasztalata volt, és a te logikádat követve ő se köszön előre. Tessék szépen köszönni, esetleg valakit ezzel is visszatérítesz a helyes útra.
A sima turistáknak én se intek alapból (bár ha lehúzódnak azt megköszönöm szóban) de ezen felül nem nézegetem milyen pedálja vagy bringája van - nincs is erre idő meg amúgy is azt próbálom visszakeresni az agyamból, hogy ismerős-e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Igazi apja lánya!
-
INTELligent
senior tag
válasz
zsocy #177407 üzenetére
Amúgy ez a hosszú zokni miért jó?
A szelet én is beszívtam. De leginkább azért, mert felmarták az utat, amerre mentem volna outival, így maradt a nyílt terep (persze, hogy odafelére volt hátszél, ami nem is lett volna baj, mert eredeti tervek szerint vissza legalább lett volna pár fás rész). Így a recovery-ből lett egy elég kihajtott kardió, mert siettem a vonatra
.
-
6030D
őstag
válasz
Pár évet én is dolgoztam ott, nagypapám és apám neve ott van a zászlós toronyban.
Pont a héten gondolkodtam, hogy milyen lámpa lehet, amit fel lehet rakni babakocsira/gyerekbringa vázra és "360 fokban" világít. Na hátha valaki dob rá ötletet.
-
RaiZka
tag
válasz
dbala #177362 üzenetére
nem tulzas csak a 1.5ora nem sokat er.. Nalam egy akcioban (wiggle) vett Lezyne 1300 van, az mar pl tudja a 4oras 800lument .igaz kb duplaja a moon elso lampanak arban. Moonbol is van combosabb kiadas de az is 25 fele van mar.. Ha minosegibb lampat szeretnel elore es jobban bele akarsz melyedni akkor a road.cc-n remek osszehasonlito teszt van.
-
inifini
tag
válasz
Napfénysüti #177438 üzenetére
Hát én sem tudtam, mit vegyek fel, így maradtam a mez alatt egy r.u. aláöltözet, karmelegítő, rövidgatya térdmelegítővel, biztonság kedvéért vittem egy mellényt, de nem volt rá szükségem, pont jó volt. Néha kicsit fáztam, néha melegem volt, de az átlaga jó lett
-
6030D
őstag
válasz
Napfénysüti #177438 üzenetére
Bory Jenő is ilyen bringával nyomta.
Gyereklámpa: általában azért keresnek lámpát, hogy nehogy kimenjen valaki elé sötétben... erre ti azért, nehogy elvesszen.
Szóval ha van fejvédő
, akkor én arra tennék egy szilikonos villogót, és kész.
-
Napfénysüti
nagyúr
Kérnék kis segítséget, bukósisakra szerelhető piros lámpát tudnátok ajánlani? A gyerek fejvédőjére jó lenne valami hogy sötétedéskor is lássuk merre jár.
-
Napfénysüti
nagyúr
Érdekes idő volt ma, nem is tudtam mibe induljak de a borongós felhők meg a szél miatt végre kipróbáltam a Santini Adapt nadrágomat. Mellé meg felvettem a Svolta kabátot ami szél ellen már bizonyított. Na ebben a kombóban nem fáztam egy pillanatig sem sőt, már kissé melegem is volt.
Hegyes képet én nem lőttem de egy várasat igen. -
dbala
tag
-
Hínár929
tag
válasz
dbala #177293 üzenetére
Szia,
Először én is a Vortex-t néztem de inkább rábeszéltem magam a Storm lite változatra és nem bántam meg.
Ami miatt drágábbat vettem meg,
-sokkal jobb a bilincses rögzítés mint a gumis
- van hozzá távirányító amit markolat mellé lehet tenni
- nagyobb fényerő
Nagyon jó minőségű a lámpa és az akksi is sokáig bírja, gondlom ugyanilyen jó a Vortex is. Ajánlom nagyon, a Vortex-el egy árban nem tudom a hazai piacon van-e ilyen jó lámpa. -
HEAHEA
aktív tag
válasz
parandroid #177412 üzenetére
Igaz, hogy XC-t írtál típusnak, de ahol használod főként aszfalt oda milyen lenne pl. egy Cube Hyde szerű bringa? Merev villával, úgyis azt preferálod,ducibb gumival. Modjuk azt nem tudom mennyire mászós helyen laksz, hogy kell-e a jobb áttétel?
(#177422) Gergi: Hogy melyik lenne jobb, megmondják a szakik, de hogy mire kell figyelni használt vásárlásánál, az összefoglalóban találsz rá választ.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
FerNandor #177426 üzenetére
Ha lehet tervezd úgy a körödet, hogy a szembe-oldalszél az erdős utakon, útszéli növényekkel jól védett vagy a lejtősebb részeken legyen....ott kevésbé érződik. És ha még azt is megoldod, hogy a pofaszeles résszel kezdj és hátszéllel zárj akkor elviselhetőbb a story....üdv innen a mindig szeles Fertő partról
Bár pécsi gyerek vagyok eredetileg, akkor még nem bringáztam....de a Mecseken azért lehet erdős részeket találni emlékeim szerint
Egyszer el is vesztem ott
-
Mezga Aladár
veterán
-
bszg@
tag
válasz
bringasisti #177399 üzenetére
Vagy 10 éve vettem egy cross trekkinget és a környékünkön biciklizgettem, becsatolva, sisakban, szemüvegben. Kb senki sem köszönt vissza, le is szoktam róla. Majd vettem egy outit, azóta van köszönés és visszaköszönés is. Sisak nélküli trekkingeseknek én sem köszönök. Azóta beszereztem egy montit is, tapasztalatom szerint az erdőben is rendben van a köszönés.
Közben látom, hasonlóak a tapasztalatok.
-
6030D
őstag
válasz
ZolkoW #177423 üzenetére
Én meg mindig a bringáról ismerek fel mindenkit, és sokszor mire felnézek, már nem tudok egy ismerősnek a szemébe köszönni.
Például a fehér Manitou villás fekete kjúbos emberke, akinek mindig vagy messziről kell kiabálni/dudálni, vagy úgy elsuhan, hogy már kár kiabálni. -
cdl
senior tag
Én is köszönöm minden outisnak, szinte mindenki vissza is köszön. Kivéve, ha már a világomat sem tudom
Ma is már mellettem volt, amikor feleszméltem, és visszaköszöntem.
Ez a 30 körüli szembeszél nagyon szigorú volt néhol.
Úgy is terveztem a körömet, hogy az utolsó 25 km-t segítse.
Amúgy még mindig kint lennék. -
jjeahh
nagyúr
válasz
parandroid #177420 üzenetére
Széles gumis gravel valszeg komfortos lenne, egy xc-vel úgy képzeld el, hogy kb. elfelejtheted az agyalást azon, hogy az aszfalt milyen minőségű, mert annál sokkal rázósabb terepre lett kitalálva, szal eléggé overkill. De sok az xc-s arc, nem tudsz egyet elkérni egy körre?
-
ZolkoW
őstag
válasz
RetepNyaraB #177411 üzenetére
Fura, én még korábbról, hangszerész mivolta miatt ismertem, később jött csak nekem a maraton téma, és az is fura lesz, ha jövőre nem lesz Fire :-|
köszönés: én általában köszönök (biccentek, intek), kivéve, ha már előre látom, hogy az illető nem fog visszaköszönni, egyébként a többség viszonozza, vagy előre köszön. Fehérváron egyszer az utcán olyan hangosan köszönt rám egy szembe tekerő, hogy azóta is azon gondolkozom, hogy talán ismernem kellett volna, de az én látásommal, meg ő is ugye beöltözve, hát csak remélem, hogy nem közületek való volt, és bunkónak hitt, hogy én csak simán intettem
.
Egyébként azt szoktam figyelni, hátha ismerős, szóval még odáig sem jutok el, hogy milyen biciklije van, azon kívül hogy mtb/koskormányos, nem hogy még pedál, meg cipő, meg ilyenek meglegyenek.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
6030D #177419 üzenetére
Seti nyomta az igét, igen.
Ádámot ismervén ő lenne az utolsó, aki ilyen álságos hülyeséget kívánna utolsó leheletével, hogy ez vagy az menjen-ne menjen versenyeken
Mindegy is. Úgy tudom, jövő tavasszal lesz egy szórásos temetés a Velencei tónál, de már annyi a kavarás körülötte, hogy hiszem, ha látom. Én ma lezártam egy kb 25 éves barátságot végre, békével. -
parandroid
félisten
válasz
jjeahh #177418 üzenetére
Az aszfaltos bringával (ami nekem egy 25-ös gumijú országúti) az a gond, hogy ha az aszfalt szar minőségű, akkor azzal sem lehet gyorsan menni, de legalább ráz is. Sajnos a cyclocross ebben nem jelentett előrelépést, minimálisan volt csak komfortosabb a kátyús, városi utakon.
p
-
6030D
őstag
válasz
RetepNyaraB #177411 üzenetére
A Balaton marton a Fire-re indult. Bemondta a szpíker, hogy azt mondták ne legyen (elvileg a Seti mondta, zöld Defender, gondolom most is ott volt), de szerinte és a szervezők szerint is ez tisztelgés iránta, így lett. Ezt egyébként én is így gondolom, szívesen indulnék mindegyik versenyen erre a számra, Ádámra emlékezve ezzel. Kivéve, ha ez kimondottan az ő kérése volt, hogy ne legyen.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Pont a Count Solo-t akartam linkelni
. Nem tudom jó ár-e érte vagy sem (gondolom igen), de ez egy tökéletes bringa arra, hogy ha időközben rákapnál a terepezésre, akkor se hagyjon cserben, szal egy ilyennel már azért szvsz lehetne akár versenyre is járni. Egyedül a fékek gyengécskék, de kezdetnek valszeg elég lesz. Akármilyen gyors gumit raksz rá, tuti letojod vele az aszfalt minőségét, mert egy xc-nek 2.2" gumiszélességgel és jófajta levegős telóval már kb tökmindegy, viszont soha nem lesz olyan gyors, mint egy igazi aszfaltos bringa.
szerk: amúgy a jelenlegi xc-m nagyon hasonló súlyban van, 12.8kg (a Rose 12.9kg), ugyanilyen teló van rajta, a hajtásom sz*rabb, de a fékem és a kerékszettem jobb. Szal kb ugyanezt a szintet hajtom egyelőre én is és láthattad, hogy kb hol tekerészek vele. Nem lenne amúgy neked jobb egy gravel szélesebb gumikkal?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
maximilian4 #177403 üzenetére
Egyre gyakrabban érzem,hogy legjobban a hideg,sovány tej hidratál
...ez éppen zsírosabb Cserpes volt egy kis boltból. [link]
-
6030D
őstag
válasz
maximilian4 #177140 üzenetére
Novemberben kezdődik a hazai cyclo-cross szezon
Ez a kupasorozat, tehát lesznek majd kisebb versenyek is, ahova nem fog kelleni a licenc. -
FerNandor
őstag
válasz
Azért az mindenhogyan gáz szerintem, ha akkor kezdik el jobban viszonozni a köszönést, ha már "spd cipőd is volt hozzá való pedállal". A kirándulós, hétvégi házaspárokkal én sem foglalkoztam, de az outisoknak azért köszöntem. Szerintem bunkó dolog nem visszaköszönni, legyen rajtam akármilyen zokni, ami nem UCI standard
, de ezentúl nem fogok előre, az tuti. Ezt már meguntam a túrák során. Ha köszönnek, visszaköszönök, azt' jónapot. Köszönés alatt az intést is értem. Amúgy én bukóban nyomom az elejétől, jó ideje normális pólóban és gatyában, de még nagyanyó pedállal és sportcipővel, mondjuk gyorsan még nem megyek, úgyhogy könnyű kiszúrni, de ha ezért kinéznek, akkor inkább rám se nézzenek
Ja és nem egy, hanem 2 mellkaspánttal, ami szerintem minimum
+5 lóerő. Akarom mondani, +20Watt(#177396) jjeahhj
Igenilyeneknek én is azért még előre fogok köszönönni, de leszállok és tisztelgek is, de amerikai módra, ott lehet egyenruha nélkül is
-
tboj
tag
válasz
HEAHEA #177385 üzenetére
Köszi szépen! Nekem még nem volt időm, hogy keresgéljek, de gondoltam rákérdezek, hátha valakinek van ilyesmije vagy látott valahol olcsóbban.
De ha már így benne vagyok, akkor trekkingre (Gepida Alboin 200) valami alap pedált tudnátok még ajánlani, ami tartósabb lesz mint a gyári és nem kell félnem, hogy recseg a 100 kilóm alatt? :D
-
parandroid
félisten
válasz
jjeahh #177409 üzenetére
Amúgy sznobéria vagy sem, ahogy egyre jobban fel lettem szerelve, úgy vettem észre, hogy egyre többen köszönnek. A sisak ugye alap volt, aztán futós felső helyett mtb-s piké-póló, mtb-s naci, futócipő helyett túracipő, aztán országútis mez, később cicanaci, meglett az első becsatolós cipő, meg a kombi pedál is, most meg a rendes országútis cipő, meg a klikkpedál. Igaz, hogy utóbbi csak spd, nem spd sl, de ezt nemigen lehet messziről kiszúrni. Ahogy haladtam előre a dologgal (azért ez nekem 3-4 hónap fejlődése volt), úgy viszonozták egyre többen a köszöntést.
Más téma: meghirdettem a cx-et, remélem elmegy annyiért, amennyiért vettem, asszem bepróbálkozok helyette egy xc-vel, annyira dícsértétek. Használtan max 500, újan max 700-800 eur a keret. Legyen 29er, aszfalton viszonylag gyors, terepet nagyjából leszarom, ahol én járok vele, oda kb bármi elég, a cx-szel is eljártam mindenhol, csak nem volt kényelmes. Szarabb minőségű aszfalt, kátyúsabb út, gyökértől felnyomott bringaút, döngölt föld, kavics, erdei ösvény, földút, amin el kell mennie, de olyan 70-80%-ban úgyis aszfalton lesz használva, csak ne kelljen nézni, hogy az az aszfalt sima-e. Szóval valami gyorsabb, kevésbé terepes, nem bütykös gumi kell majd rá. Telóhoz nem ragaszkodom, legjobb lenne a merev villa, de gondolom ilyet nemigen lehet találni. Legfeljebb ha valami vacakbteló van benne, akkor kuka, és veszek bele gy merev villát. Váltó minimum deore szint (ha jól tudom, az van az országúti tiagrával egy szinten). Mászni is fogok vele azért, de nem terepen, és nem túl meredeken. Mire kell még figyelnem, illetve jó irányban gondolkodok-e?
Ez a Rose Count Solo pl milyen cucc: [link] ?
p
-
RetepNyaraB
veterán
Persze jókor jelzem, de ha Bíró Ádám esetleg ismerősen cseng valakinek, ma volt kis búcsúztatója a visegrádi sporttelepen. Ültettünk fát, lepleztünk emléktáblát, eresztettünk lufit (címmel, ha valaki megtalálja és visszajuttatja, jövőre is elszáll) és pár vállalkozó elstartolt a Fire-ra, amely elvileg nem fog többet elhangozni hivatalos verseny rajtnál. Hát, így.
-
polonic
félisten
Valaki írta, hogy osszam meg az infókat a balesettel, biztosításos üggyel kapcsolatban.
Bejelentettük a kárt, jön korszakértő megnézni a bicajt.
Nem tudom egyébként, hogy mennyire értenek a bicajokhoz. Mennyire lesz reális a felmérés eredménye.
A továbbiakról is beszámolok, ha nem zavar titeket. -
jjeahh
nagyúr
válasz
zsocy #177407 üzenetére
Ja, a sisak az valahogy egy amolyan határvonal a muglik és a "rendes" bringások között. Vannak még nagytatás tempóval andalgós sisakos trekkingesek, akik 15km körre úgy telepakolják a bringát ócska táskával, mint egy bikepackingos, nos ők még fél lábbal muglik, de nekük is szoktam köszönni
.
-
Maximum1
őstag
válasz
zsocy #177407 üzenetére
Amikor megvettem első koskormányosomat nekem is eleinte furcsa volt hogy mennyi haverom lett hirtelen.
Haver jön velem neki nem, de nekem mindig intenek, engem nem zavar, sőt!
Nekem dobogóköre menet suhant el egy sporttárs, még odaszólt hogy ez meglesz ne add fel, gondolom látta a hátsósoron hogy már a végén van -
zsocy
őstag
válasz
jjeahh #177396 üzenetére
Basszus, én is pont ezeknek a bringásoknak köszönök mindig! Én mondjuk figyelem a zokni hosszát is, és ha nem UCI standard akkor nincs haverkodás
De tényleg, outis az outisnak szokott inteni, én is mindig kirakom a kezem, biccentek, szokták fogadni. Volt hogy hegynek fel már a fülemen vettem a levegőt, a sporttárs meg lazán megelőzött, és még hangosan köszönt is hogy szia. Ott azért éreztem hogy hol a helyem, de visszaintettem
Viszont akin nincs sisak annak nem köszönök, ez nálam ilyen sznobéria buzéria, de sisak az szerintem kell, akármilyen karbon cicanaciban nyomja is a szembejövő, meg akárhogy is integet. -
jjeahh
nagyúr
válasz
rétisün #177402 üzenetére
Remélem a következő generációs Count Solo boostos lesz meg átütős és az ára is marad a régi.
A múltkor egy köves lefelén megint megijedtem amúgy, kétszer nekidobott a gumi nagysebességgel a váznak akkora követ, mint a két öklöm, kíváncsi vagyok, ha a váz karbon, mi lett volna a vége. Remélem sosem kapja el egy ilyen mondjuk a térdemet
. Párszor jártam már így, az alu váznak szerencsére nem lett baja... eddig.
-
bardi
senior tag
válasz
parandroid #177394 üzenetére
Az olyannak direkt köszönnék, hogy idegesítse
Melóhelyen is volt pár embert, akin láttam, hogy fájt neki, azoknak még mosolyogtam is hozzá
Úgy tűnik a lidl hátsólámpája eddig tartott, ma tekerés közben leesett valahol... Szóval nézhetek megint akksis hátsó lámpát, nagyon örülök neki...
-
maximilian4
addikt
válasz
Hasaggymeg #177391 üzenetére
Út közben találtatok házi tejet vagy tényleg megfejtél egy tehenet? Felénk amúgy simán lehet teheneket fejni, tudok egy jó helyet, ahol egész nap kint van egy egész tehéncsorda. Viszont meg kell válogatni mert bikák is vannak közöttük.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
parandroid #177397 üzenetére
Azt mondják a Giant túlárazott, (meg a többi is..) Van egyáltalán most új, jó ár/érték arányú bringa? Ez sem mai teszt amúgy, azóta még drágább lett minden.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest