- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
KicsiPaszuj
tag
Ez elég egyöntetű. Abus. Köszönöm szépen!
Ivana: állami helyen dolgozom, így én ott sem hagyom lakat nelkül
-
ggeleven
őstag
válasz
RetepNyaraB #163034 üzenetére
-
válasz
KicsiPaszuj #163039 üzenetére
Olyan bringát ami érték nem zárunk le nyilvános helyen, ennyi.
Nekem egy 2000Ft-os ulakatom van, a csepelt azzal sem viszik el...
-
zsocy
őstag
válasz
Abus Bordo, de azt is nézd mennyit ér a bringa. Én az alá nem adnám.
-
parandroid
félisten
válasz
Abus
p
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
jjeahh #163025 üzenetére
Erre én is gondoltam, csak annak a kormánynak kevesebb a hátranyúlása, az enyémnek picit több, viszont ugye az enyém meg 3 centivel hosszabb.
(#163029) Hasaggymeg: Ez jó ötlet, lehet ez lenne az igazi. 660mm(2-3 centi hátrahajlás, zéró emelés)+100mm stucni.
-
Because
őstag
meg is érkezett a Planet X-es csomag (ilyen gyors kézbesítésre nem számítottam), de a csomagolás valami borzalom. a BB7-es fékek minden nélkül a nagy dobozban, a stucni csupaszon, kormányon volt egy vékony zacsi, a rendelt féktárcsák csavarjai pedig szabadon vándoroltak mindenfele (12 darab, amiket a doboz sarkaiból, hajlataiból vadásztam össze), fékkarok voltak egyedül körbetekerve... ennek ellenére valami csoda következtében semmin sincs karc
-
KicsiPaszuj
tag
Üdv!
Biciklizárak tekintetében van esetleg valami "Pros' choice" Mi az ami alá nem adnátok?
-
Talala
senior tag
válasz
ivana #163037 üzenetére
Ez egy használtan vásárolt régebbi Giant bicaj, eléggé rossz állapotban vannak a váltók első/hátsó. Vásárlás után első szervizelésnél ki is kellett egyengetnie a szerelőnek, hogy rendesen be lehessen állítani, de még így sem az igazi. Úgy gondolom kiszolgálták az idejüket. Fogaskerék sor, lánc, első hajtómű már cserélve lett kopás miatt. Váltórendszer felett is eljárt már az idő.
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
Váltó rendszert szeretnék cserélni a kerékpáromon. Első, hátsó váltó és váltó karok. 3x9 sebességes rendszerről van szó.
Jelenleg az alábbi alkatrészek vannak használatban.
Első váltó: Shimano deore (3 fogaskerék), sajnos pontosabbat nem tudok erről.
Hátsó váltó: SHIMANO DEORE LX RD-M 581 [link]
Váltó kar: Shimano Deore (SL-M510) [link]
Amennyiben lényeges: Shimano CS-HG201-9 9 sebességes fogaskeréksor van hátul,
Kerékpárcity oldalról szeretném rendelni az alkatrészeket.
Átlagos használatban van a kerékpárom, semmi durva igénybevétel.
Tudnátok segíteni a megfelelőket összeválogatni?
[Első váltó]
[Hátsó váltó] , Itt sajnos csak szűkíteni tudtam, lövésem sincs melyik lenne jó árban/megbízhatóságban. (10-15 ezerre gondoltam)
Váltókar, itt megint meg vagyok lőve. Amit találtam az 10 sebességes volt. Gondolom az nem jó. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Jester01 #163032 üzenetére
az a külső méret, nem véletlenül kérdeztem ám
zsocy@ köszi
Közben találtam egy hard shell verziót, kicsit olcsóbban és jobban tetszik. Inkább ez lesz, csak a gyártót nem ismerem, Roswheel meg volt már más...
-
zsocy
őstag
válasz
RetepNyaraB #163031 üzenetére
Nekem ilyen táska van, egy 7,5x15,5-ös teló belefér (xiaomi MI8) , szerintem nem lesz gond a 8x16-al sem.
-
Jester01
veterán
válasz
RetepNyaraB #163031 üzenetére
Ott vannak a méretek a leírásban
S for ≤4.2 " phone: 16.0*7.5*8.5 cm
M for ≤4.8" phone: 18.5*8.5*8.5 cm
L for ≤5.5 " phone: 19.5*9.0*10.1 cm -
RetepNyaraB
veterán
Van valakinek Roswheel telefontartója vázra?
Legnagyobb méretben (L).
Belemegy-e egy 8X16cm-es teló? Kiqúrt szifonokkal reklámozzák a buta kínaiak, ahelyett, hogy konkrét méretezést írnának.
Vagy ajánljatok valamit, ami nem drágább ÉS passzol.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
IMIIKE1998 #163023 üzenetére
-
mi a hiba a képen?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
IMIIKE1998 #163023 üzenetére
Lassan már trekkingre is kevés lenne
. De ugyanakkor tény, hogy a régebbi 26-os montikon ilyen keskeny volt eredetileg is, sőt, ezen a bringán ha jól látom gyárilag 610mm volt. Szerintem amúgy inkább rövidebb stucnival válik idegessé, 90mm-vel kétlem.
-
válasz
Hasaggymeg #163010 üzenetére
Jaja ezek már az újak.
Ilyen 7 sebi acerám nekem is volt még gimiben. Akkor jöttem rá, hogy mekkora egy fos amikor megvettem az első outim exage-el. Pedig az sem volt valami drága cucc, ráadásul ezer éves is volt mellé... Egész egyszerűen egy 300-as exage monti váltó is sokkal jobb ezeknél, pedig az anno valamikor kb. alivio szint volt. Az 500-as exageből lett az LX. XT meg már jó régen van.
(#163017) zsocy Kerékszettet akarsz venni, nem felnit
(De amúgy ez a halálom, baromi idegesítő amikor valaki kereket keres és felnit ír, mert mindenki azt hiszi tényleg felnit keres
) Bankkártyát szoktam mellé rakni, azon látszik mennyire kopott, szemre nem biztos.
Plusz érdemes megforgatni kézzel, hogy mennyire forog szépen. Hasznos megnézni ugyan olyanok-e a küllők, nem nagy baj, ha egy-kettő cserélve van, de pl. ha láthatóan 3-4 féle küllőből van nem venném meg. A küllőanyák állapotát is hasznos megnézni, agyon kopott anyák sokat megélt kerékre utalnak, szintén ha 1-2 anya ilyen az nem nagy gond. Illesztésnél nézd meg a felnit, főleg régebbi felnit láttam már ott elválni.
A racsnit nézd meg szépen finoman mozog-e, kézzel tökéletesnek kell lennie, ha kézzel is rossz akkor hajtás közben még rosszabb. A szétbarmolt kónuszok ellenanyák sem jelentenek sok jót, de az általában viszonylag könnyen javítható.
(#163020) zsocy Ha campa akkor nézd meg jobban a rotort, mert az alu (de amúgy nem szokott berágódni, mert magasak a bordák). Szerencsére bármilyen campa kerék jó lesz neked, kivéve a 8 sebességes, mert ott más a rotor, viszont campa esetén a 9/10/11/12 sebi rotor ugyan az. Ezek általában már ipari csapágyasak, szóval ha rág akkor egy csapágycsere megoldja. (Kivéve nagyon korai 9 sebi.)
-
jófejsrác
senior tag
válasz
ggeleven #163015 üzenetére
Nekem volt egy rendelésem március 10-én, de az megjött április első hetében. Azt gondolom az úgy okés. Van egy másik rendelésem március 9-ről ami egy köztes raktárban vesztegel azóta is és mindkettő egy helyről jött/jönne (Robogós dísz elem)...
Ha szerencsém van megkapom június közepére. Amit linkeltél az nekem csúnyácska, de köszi
Imádom a Tron filmeket így a lenti képen látható nagyon bejönne, de sötétben nem bringázom. Továbbá Magyarországon élek, így ez határozott fika tengert kapna vagy a lopási ranglétrán nagyot ugrana -
itouchfan
senior tag
válasz
Hasaggymeg #163000 üzenetére
Szerintem semmi gond nincs a Soraval. A montimon egy régi Deore XT van, az outimon Sora, gyönyörűen vált az is, nagy különbség nincs az XT - hez képest, sőt kb ugyanaz az érzet. Persze ehhez az kell, hogy tökéletesen legyen beállítva (amit a szerviznek és nem magamnak köszönhetek).
-
zsocy
őstag
Urak, ha használt kerékszettet veszek (sor és gumi nélkül, tehát felniket) mit érdemes és mit lehet rajta ellenőrizni? Az megvan hogy a fékezőfelületet megnézem, sérülések ne legyenek, látványos nyolcas se, de mi lehet még az, amit én az utcán álva meg tudok nézni rajta?
-
ggeleven
őstag
válasz
jófejsrác #163008 üzenetére
2 hónapja rendelt cuccaimnak most hosszabbították meg a reklamációs határidejét újabb 65 nappal...Kínából most halál importálni (szállítmányozásban dolgozom).
Addig lehet, hogy fel kell tenned valami.Ilyen esetleg? fényvisszaverő küllő prizma
-
Toobee
veterán
Én most ezeket várom Kínából: szélmellény, bringás gatya, láncterelő.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
Hasaggymeg #163004 üzenetére
Sajnos ez nem ugyanaz,nem a 3.0,annak tektro hidraulikus fékjei vannak, és nem shimano.a 2.0-bol van nekik is még elvileg.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ivana #163005 üzenetére
Ezek már nem rosszak.
Nekem 2000 körül ilyen volt 7sebességnek, aztán ilyen nyolcnak,később meg ilyen ugyancsak nyolcnak,de akkor azokat az elsőket sem éreztem kimondottan rossznak,bár tény,hogy keveset terepeztem,inkább túráztunk akkoriban. -
válasz
Kempetlen #162998 üzenetére
Szerintem borzasztó a 26-os kínálat jelenleg, egy éve 100-120 környékén értelmes 26-os hidrós tárcsa + XT monti volt. Az ilyenek felmentek mostanság ilyen 200-ra, annyiért meg egy vicc, akkor már inkább az XC 50. Az legalább tubeless ready és 29-er, plusz meglepően könnyű bringa és 1x szett van rajta.
(#163000) Hasaggymeg Az utóbbi pár évben lett az acera, meg alivio jobb, de még mindig nem érik el szerintem egy sora színvonalát. A pár évvel ezelőtti szemét az meg kb. használhatatlan, annál a 90-es évekbeli acera, alivio is jobb. A shimanonak volt egy rossz korszaka, amiből akkor lábaltak ki amikor elkezdték száműzni teljesen a négyszöget. Mióta nincs négyszöges hajtásuk sokkal jobb a színvonal. (A tourney-t hagyjuk, az ázsiába tervezett ipari hulladék.).
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Bigemperor #162992 üzenetére
Jófejsrác...nem neked szántam.
-
jófejsrác
senior tag
válasz
Hasaggymeg #163000 üzenetére
Újszülöttnek minden új, szóval psszt
A "Haibike" linket nem tudom hova tenni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #162990 üzenetére
Van aki azért vált tubelessre, hogy semmit ne vigyen magával, ez szerintem rizikós dolog, szerintem nem ez az igazi előnye, hanem az, hogy kisebb defekteknél meg sem kell állni, közepes méretű lyukaknál, amit a tej nem képes tömíteni, ugyan meg kell állni, de nem kell leszedni a gumit és félórát szórakozni, elég belenyomni egy kukacot. Ha valami kivágja a külsőt, akkor már nagyobb szívás, mint belsővel, mert olyankor le kell szedni a gumit és a zatyaúristen is tejes meg ragacsos lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest