- Milyen monitort vegyek?
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz djboris #71478 üzenetére
nem kizárva, hogy én szerencsétlenkedtem, nálam sajnos a vera víz - mazzer robur-e daráló - fulltuning gc kombóval sem lett jó. sokszor savanyú, vagy ha nem, akkor sem elég komplex volt. na de ilyen ez a popszakma.
egyébként nálam akkor javult, amikor a budapest baristasban ivott gitwe paramétereit kikértem és otthon beállítottam: 94 fok (91,5 fokkal csináltam amúgy, azon szoktam), nincs előáztatás (szoktam világos kávéknál), végig full 9 bar (néha nézem 6 bar környékén, világos kávéknál).
simán lehet ám, hogy csak várnom kellett volna egy hetet még a bontással vagy mittomén. tényleg annyi változó van, hogy nehéz egy máshol tapasztalt valamit otthon reprodukálni.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
paramparya
őstag
válasz djboris #71478 üzenetére
Asszem rohanok is az Espresso Embassy-ba Múlt héten ott még volt belőle és vártak is szállítmányt, egy bontatlan presszó pörkölésem még van is.
Persze most kb másfél kilónyi kávét hoztam Londonból négyféle pörkölőtől, szóval előjött a téma: hogy tartom frissen?
Tegnap utánaolvastam az alapján arra jutottam, hogy ha az eredeti csomagot még belevágom egy vákumozóba, és úgy teszem fagyasztóba, akkor az működhet. Vettem egy ilyen tasting packot is, ezzel kipróbálhatom, hogy kettőt lefagyasztok, kettőt nem, és megnézem, hogy viselkednek.
A kávé különböző, de a pörkölési profiljuk hasonló lehet, talán így jó összehasonlítási alap.
-
meander
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest