Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
meander
tag
-
paramparya
őstag
válasz
djboris
üzenetére
Asszem rohanok is az Espresso Embassy-ba
Múlt héten ott még volt belőle és vártak is szállítmányt, egy bontatlan presszó pörkölésem még van is.Persze most kb másfél kilónyi kávét hoztam Londonból négyféle pörkölőtől, szóval előjött a téma: hogy tartom frissen?
Tegnap utánaolvastam az alapján arra jutottam, hogy ha az eredeti csomagot még belevágom egy vákumozóba, és úgy teszem fagyasztóba, akkor az működhet. Vettem egy ilyen tasting packot is, ezzel kipróbálhatom, hogy kettőt lefagyasztok, kettőt nem, és megnézem, hogy viselkednek.
A kávé különböző, de a pörkölési profiljuk hasonló lehet, talán így jó összehasonlítási alap.
-
válasz
djboris
üzenetére
nem kizárva, hogy én szerencsétlenkedtem, nálam sajnos a vera víz - mazzer robur-e daráló - fulltuning gc kombóval sem lett jó. sokszor savanyú, vagy ha nem, akkor sem elég komplex volt. na de ilyen ez a popszakma.

egyébként nálam akkor javult, amikor a budapest baristasban ivott gitwe paramétereit kikértem és otthon beállítottam: 94 fok (91,5 fokkal csináltam amúgy, azon szoktam), nincs előáztatás (szoktam világos kávéknál), végig full 9 bar (néha nézem 6 bar környékén, világos kávéknál).
simán lehet ám, hogy csak várnom kellett volna egy hetet még a bontással vagy mittomén. tényleg annyi változó van, hogy nehéz egy máshol tapasztalt valamit otthon reprodukálni.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Interactive Brokers társalgó
- E-roller topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Alkoholista nevelde
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- JBL Partybox 320, GARANCIÁLIS
- Vostok Europe Energia Rocket GMT karóra
- Philips Sonicare Diamond Clean HX922W ultrahangos elektromos fogkefe + fogkefék
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
- Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Múlt héten ott még volt belőle és vártak is szállítmányt, egy bontatlan presszó pörkölésem még van is.