Hirdetés
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos tablet topic
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
meander
tag
A kifolyó víz hőmérsékletére gondoltam. Ezt tudomásom szerint két módon lehet mérni: 1, vízterítő nélkül kifolyó lyukba szonda ~60ml víz emelkedik-e a hő. Ennek nagy baja, hogy baromi gyorsan kifolyik. 2; üres kar benne szonda, alján szelep, amin beállíthatok pl. 40ml / 30sec átfolyást és úgy mérem. Ez jobb lenne, de senkinek nincs ilyen karja. Egyébként meg nem életbevágó, majd méregetem, ha meglesz az enyém. Pillanatnyilag a PID beállításától + offset beállításától jobban fáj a fejem.
-
kozsy18
tag
Nagyon úgy fest:
[link]
A legtöbb modellhez találtam hasonlót, illetve nem csak itt volt feltüntetve az Italmill.Más:
Csincsiék egy héten belül elküldtek nekem egy gaszto adagolótölcsért, ami éppen 50% akcióban volt. Mindössze 3.200 hazai pénz.[ Szerkesztve ]
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
Ezt én is megértettem...
Brand-nél fel van tüntetve az Italmill, illetve az ő weblapjukon is megtalálható ez a termék.
Alatta pedig a titán-nitrid bevonatos kések (Ezt most leltem).
Először gondoltam azt, hogy valaki megvette a liszenszt, de ezek alapján nekem IM-nek tűnik, a FoodFriendly pedig saját technológia.Valószínűleg az a Food Friendly olyan hőkezelést takar, mely során felületötvözés megy végbe.
Ezért is néztem furán a másol "INOX"-al jellemzett alkatrészekre, mivel az ilyen jellegű anyagok általában nem jó éltartók (ha pl vágóeszközről van szó).[ Szerkesztve ]
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
jveres
csendes tag
Én is így csinálom, most már jó fél éve: CM kávé, filterre pörkölve, 15-25 mp előáztatás + 40-50mp csapolás, alacsony (mivel kézi karosom van, így csak becsülni tudom), 5-6 bár nyomással. Nálam az arány 1:2.5 Az eredmény rendszerint fenomenális
@Parci: próbáld meg még hosszabb előáztatással és 1 perc körüli teljes idővel! Érdemes![ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
semmi köze a menethez, amiről én beszélek
SJn és Majoron a felső késtartó és állítása tök hasonló:
A 528477 és a 527907 közé megy a szemcse az 528477 belső lukján keresztül.
naná, h a perem nélküli szűrő az igazi. Egy baja van, hogy kiütésnél hajlamosabb kiesni a zaccal együtt a kukába, venni kell hozzá egy kiütőt.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
simi.esp.28
csendes tag
Én se zsíroztam még be sose a menetet, ha volt rajta valami akkor is szárazra töröltem. De a nagyon új állapotú kony állítótárcsája meg van kenve valami fehér zsírral?!, nem hiszem hogy volt valaha szétszedve, és a zsír nem volt kávés, ellenben nagyon finoman lehet tőle tekerni a tárcsát, jobb mint a fémtiszta menetes robur.
De más új állapotú mazzereknél is észrevettem már amúgy ezt a fehér zsírt az állítótárcsán.
Van itt olyan ember, aki újonnan vette a gépet és első dolga volt hogy szétszedje és megnézze?Pityu: én se láttam még sose oda beült kávét. fragolát amikor kérdezted, ő mondta hogy ez ilyen? Az összeérési pont se szokott elállítódni, meg a skála se, pedig kb 2-3 havonta szedem szét az őrlőt takarítani.
[ Szerkesztve ]
-
hifis50
csendes tag
Hát anyag az van benne rendesen, csak ez még nem elég az üdvösséghez. Mikor indult a projekt, a kézidarálás sebessége volt belőve, és ezen a fordított hajtás működőképes. A jelenlegi 3 - 400-as fordulaton már nem annyira, az újraindítgatások szükségessége miatt.
De mivel műszakilag korrektnek tűnik az összeállítás, és ez még elég egyedi is, megéri kipróbálni a szokásos belső kés forgatásos verziót is. Csak nemrég esett le a tantusz, hogy ez ugyanezzel a szerkezettel megoldható.
Tehát a tesztnek az első felvonása erre megy ki: mekkora különbség jön össze a kétféle kivitellel. -
-
kozsy18
tag
Annyit megjegyeznék, hogy nem ördögtől való dolog az ilyen illesztés, meglehetősen széleskörű az alkalmazása a műszaki életben: lendítőkerekek, rotorok, szíjtárcsák, csapágyak stb.
Nyilván, ha az embernek csak egy kereszthornyos csavarhúzója és kalapácsa van, akkor nem illik nekiállni leverni a tengelyről az ilyen alkatrészeket, egy hozzá való szerszámmal vagy azt helyettesítő eszközzel kell megoldani a szerelést.[ Szerkesztve ]
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
GAgyiXyXy
aktív tag
De most már tényleg utoljára.....Béla vett fel embert, aki ért majd hozzá, mármint a pörköléshez. Miért neki kellene? Megadja az irányt és pörkölnek neki ami kell. A másik " talált egy lepukkant probatot valahol.." Ezen jót röhögtem, ha jól tudom a kiállítási darabot hozza el, mi a baj ebben? Itt mindenki esküszik a használtra mindenben, szinte ez az alaphang. A Béla is így olcsóbban jut hozzá, ennyi.
jveres: azért ne feledd, van egy jól menő kávé shopja, amit hobbiként űz, mert megteheti.
Az a baj, hogy itt senki nem engedheti meg magának, hogy válogasson a tulajdonában lévő sok száz gép közül, hogy melyiken főzze le a reggeli kávéját és melyik darálóval darálja. Ez sokakban ellenérzést vált(hat) ki. Ti/mi barkácsolunk, tunningolunk, mert nem engedhetjük meg magunknak az esetleges rossz választást a hozzánemértésből, Ő meg megengedheti, megveszi ami kell és kész. Sőt ami megtetszik, azt is megveszi, mert gyűjti. De ezzel gyűlik a tapasztalat is. Én részemről várom a saját pörköléseket. Itt meg rajtam kívül úgy sem fogja senki (dehogynem) megkóstolni, mert csakazértsemjólkib@bélávalA fórumról kitiltás más vélemény miatt (csak emiatt) nálam is kiverné a biztosítékot. Volt ott valami más is nem?
Én kb. 3-4-szer találkoztam Bélával személyesen, nagyon segítőkész és önzetlen. Na nem fényezem tovább, mert még kihúzom a gyufát itt
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
kozsy18
tag
Gyári új késem még nem volt hozzá, de ezzel 3-4 mp alatt eltűnt a 18,5 gramm.
Ahhoz képest ami benne volt, ez fénysebesség.Valaki kérdezte korábban, mennyit nyel el a Jolly takarítás után: 0,6 gramm.
Egy filtert készítettem vele gyorsan, a random beállítás ellenére egész jó lett a lefolyás ideje, ízre pedig érzem az előrelépést, de még barátkozni kell vele.
Van kb fél-1 kiló döglött kv-m, de még erősen gondolkozom rajta, hogy áttoljam-e rajta.[ Szerkesztve ]
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
simi.esp.28
csendes tag
A kony tényleg nagyon új, de most leszinterezve matt fehérre a robur is elég impozáns lett. Kapott új állítótárcsát meg késeket, így már semmi baja. Ami kicsit fáj, az a gyári electronic tölcsér rá, kb 40k és sok idő mire megjön. A cukrásztölcséres mod szerintem nem olyan jó, mert alacsony a gyárihoz képest, nem ér le a villáig, de azért még lehet adok neki egy esélyt, kb 10ed annyiba kerül..
-
jveres
csendes tag
Utolsó bejegyzésem a témában: ha már liszt. Korábban fel sem merült, hogy a habarás ne lisztből készüljön (voltak is lisztes ízű ételek), aztán jött, hogy pl. egy borsó főzeléket saját magával (jelen esetben borsóval) sűrítsd és véleményem szerint sokkal finomabb.
Egyébként pedig minden fejlődik és lehet, hogy x éve a vastag krema volt a "menő" de korábban ki csinált világosabb pörkölésű kávébabból rövid italt? Korábban nem voltak gyümölcsös ízvilágü kávék. Ezzel nem azt mondom, hogy ez az egyetlen út, de van más is érdemes kipróbálni[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest