Hirdetés
- Az ASUS sem feledkezett meg a kvantumpontos OLED monitorok szegmenséről
- Ha szimulátoroznánk, és van pénz lóvéra, akkor akad ilyen is a piacon
- Felsőkategóriás NVMe SSD készül a Kingston boszorkánykonyháján
- Nyakunkon az ASUS AMD-s csúcsdeszkája
- 4K-s QD-OLED monitor az AOC-tól, picit talán olcsóbban a konkurenciánál
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A Chieftec továbbra sem hanyagolja a klasszikus felépítésű házak piacát
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gosti
csendes tag
Most éppen egy Settét próbálgatok, és bizony (könnyen szerelhető, kb. 10 perc alatt szétszedtem és össze is raktam
- tehát láttam/tudom, hogy műanyag) nagyon bejön, a könnyű állíthatósága/takaríthatósága/programozhatósága okán. A kőbaltához hasonló szolgáltatásokkal bíró
Iberital/Ascaso vonal után felüdülés, hogy tizedgramm pontossággal, szépen, a szűrő közepére lövi az amúgy igen konzisztens őrleményt.
-
Gosti
csendes tag
...azért ne essünk túlzásba:a Baratza Sette, Mahlkönig Vario, Iberital Challenge, Eureka Mignon Istantaneo stb. kategóriában az őrlők tömege 3,5-4,5 kg, szóval mindegyikben van műanyag gazdagon. Jómagam évekig használtam Iberitalt, s egy késcserétől eltekintve semmi bajom nem volt vele. Ascaso i-mini i2 dettó. A Mahlkönig Vario első generációjából pl. Blaze legalább 4 éve nyúz egy példányt, tudomásom szerint gond nélkül. Paljoc a kis Catlerrel nyomta vagy 2 évig...
Mazzer Mini E: 10,2 kg - de az ugye, már más minőségi,-és árkategória.
Mazzer Robur: 28 kg - látom, itt lassan az lesz a beugró a fórumba, de ettől még...khmmm...nem a home grinder kategória.
-
soldier2
őstag
Vannak ilyen fórumos fellángolások, amik lassan kifújnak. Jó gép a Caravel, de alapgépnek kevés, és kevesen iszunk annyi kávét, hogy érdemes legyen több gépet fenntartani.
Ma beüzemeltem végre a második Aquavivát is, nem kis meglepetésemre a szűrőméret lényegesen eltér a két gép között, és a jövevény darálója is mintha csendesebben, de ugyanakkor lassabban végezné a dolgát. Egyelőre még próbálom megtalálni a megfelelő hőmérséklet beállítást az Indian Chokohoz, de látok benne fantáziát.
-
Bazsee71
őstag
Elég összetett a kérdés, mert egy dolog az ULKA jelleggörbéje, és egy másik a kávépogácsáé, ami nem mellesleg változó. Kell egy roto szivattyú.
Eddig azért nem is írtam ide róla semmit, mert szerintem elég sok idő kitapasztalni. Kezdőknek nem is ajánlanám, előbb ki kell ismerni a gépet. Még én is bőven tanulom, azt sem zárom ki, hogy miattam van a darabosság.
-
Bazsee71
őstag
Na majd várom a beszámolót, tapasztalatokat.
Én most jelenleg úgy készítem a kávékat, hogy a potit kb. 1/4 állásba tekerve indítom a pumpát, felengedem a nyomást 4-5 barig (ha nem tolom fel eddig, akkor 30 másodpercnél is több kell, hogy átnedvesedjen a pogácsa).
Aztán feltekerem, hogy elérje a 9-10 bart. (Szoktam próbálkozni megállítani 6-8 bar körül a kíváncsiság kedvéért, de jellemzően nem szokott sikerülni. Tekerem a potit, a nyomásmérő meg sem mozdul, a pumpa csak halkan búg, majd egyszer csak erőre kap és hirtelen feltolja 10 barig.)
A végén pedig visszatekerem a potit, szépen leesik ~5 barig a nyomás, majd leállítom a pumpát.Az őrleményt tényleg sokkal finomabbra kellett vennem, mint korábban. Ha túl durvára veszem, akkor átzubog (mivel nem nagyon tudom köztes tartományban tartani a nyomást), ha pedig túl finom, akkor először felküldi a nyomást, majd vissza-vissza esik, folyamatosan felfelé kell tekernem a potit. Ez egyébként jó visszajelzés, hogy durvítani kell.
Egyébként olaszos kávéknál (mint a TT 8020) többször sikerült köztes nyomásállapotot beállítani, de ami kicsit világosabb, ott már esélyem nem volt (Red Baggies, PY). CasMo-t nem is említem, vernyogtam itt róla eleget.
Ezt most így leírva az jutott eszembe, hogy azzal még próbálkozok, hogy még durvább őrleményt állítok be, hátha kevésbe lesz hangsúlyos a kávépogácsa "jelleggörbéje" az egyenletben, és szabályozhatóbb lesz a nyomás.
Más:
Kaptam ajándékba kávét (nem "szakmabelitől", szóval nagy szó!), már az illata is meggyőző volt, de a pohárban is kiválóan teljesít. Ajánlom próbára, bár nem az olcsóbbak közül való. -
simi.esp.28
csendes tag
Egy EK43 robur késsel!
Amúgy tényleg robur volt a dobozban, dózeres 3 fázisú, 83mm-es késsel. Ezüst festés, egész szép csak az évek alatt kicsit besárgult a talpánál ahova rápotyog a kávé.Viszont úgyis viszem szinterezni, szerintem matt fehér lesz mint a major.Sajnos nem sikerült rendesen becsomagolni, a dózer rendesen megsínylette a dolgot, de szerencsére csak az.. Annyira nem is sajnálom, mert úgy is átalakítom karbaőrlősre.
Kaptam hozzá zsírúj babtartályt, meg működik!
Ha totál készen lesz, dobok fel képeket!
-
Gravity1234
tag
Mert sokszor ilyen vagyok. Ki szeretnek probalni valamit, pikk pakk elerheto e vagy sem. De nem ezt tervezem honapok ota.
Mivel massal ugye nincs osszehasonlitasi alapom (Soldier jart mar nalam tobbszor is Annazni, reszerol van osszehasonlitas a sajat gepeihez kepest amit latott, kostolt) en nem tudom megmondani hogy a "csak gyari" set mit produkal. Nekem alapvetoen semi bajom vele, szerintem nagyon finomak a "jo kavek" es kinezetre is jok a sok szep es tartos crema, a kremes kinezet es allag. De most ha par ezer Ft-os tetellel tudok probat tenni, akkor miert ne.
Egyebkent PY Tanzania Kilimanjaro lesz teriteken mostansag, ezt meg nem kostoltam eddig a mestertol.
-
soldier2
őstag
Én úgy tudom, ő finanszírozta, így gyakorlatilag csak nála lehet majd kapni "worldwide". Hogy valaha visszajön-e neki majd az idő megmondja.
Bor és víz kft. - már jó ideje onnan veszi, aki el tud menni érte. Én egyszerre megveszem a fél-háromnegyed éves adagom, a pincében nem kér enni.
-
adp
őstag
mondjuk azért a gyári gaggia dupla enyhén szólva fosrakás
amit mondjuk én kaptam anno. Az utánagyártott 41es LM szimpla köröket ver rá még sötétebb blendéknél is. Mondjuk én nekem azzal jöttek be mindig is a sötétebb csokisabb kávék. Világosabb vagy picit savasabb kávénál valahogy elveszti a testét az ital azt vettem észre
-
ronin s8
senior tag
Fogalmam sincs. Nem ismerem a technológiáját. Az interjúkból számomra az derül ki, hogy a hely szellemének, és a borászati technológiai fegyelemnek tulajdonítja az eredményeket. (Jelentsen ez bármit..
) A nő képernyőről nézve rendkívül szimpatikus.
(A "madárlátta" magyarázata viszont szörnyű! Elsöre nem ajánlom Neked.
)
-
adp
őstag
Nem vagom mar. Talan '15os Azota ittam par palackkal masbol
Ezt is ugy kerestem vissza egy messenger beszelgetesbol.
Szoval nekem az ujvilagi borok ehhez kepest sokkal jobban bejonnek.Ar ertekbem volt csak 'fos'. Persze nem volt rossz, vagy ihatatlan viszont en max egy ezrest adnek erte. Multkor az aldiban vettem egy del afrikai savinon-t. Volt vagy ezer ft, de az jobban bejott -
Deadzone41
őstag
Szerintem jó közelítés lenne az objektivitás felé az, ha valaki csinálna olyan daráló összevetéseket, ahol az a cél, hogy megtalálni adott darálóval azt a legnagyobb tds-ű italt, ahol nem jönnek elő a túloldottság bántó ízjegyei x kávéval. Így amelyik örlő nagyobb tds-t tud, az talán objektíve is jobb, legalábbis ez ad valami kézzel foghatót. Perger ilyesmit csinált annó az EK-val, és egyébb darálókkal, nekem az szimpatikus teszt volt.
-
adp
őstag
Mondjuk zenében a technot kedvelem
Viccet félretéve, borban nem akarok, vagyis inkább nem merek úgy elmélyedni mint a kávéban. Mert gyanítom, hogy a gatyám is rámenne. Mert amíg kávéban veszek valamit 3-ért beteszem fagyiba, eliszogatom 1-2 hét alatt, addig ha leülünk kártyázni, vagy dumálni stb. a bor elfogy 20 perc alatt
jobb esetben 1 max 2 vacsi alatt megisszuk párommal.
szerk: Viszont múltkor ittam egy olyan fos tokaji furmintot pedig volt vagy 3.5-4e. mondjuk a tokajit még nem is ittam jót.
-
adp
őstag
van is még nekik, csak oldalt, sztem mentes lehet benne. Igazából tök mindegy, most még nem fogok költeni úgysem ezer eurokat darálóra.
Nem tudom mire gondolsz de mondjuk ez az ár azért nekem igencsak lélektani borban. nem vagyok egy nagy hozzáértő. Inkább 1-2e ft körülieket iszom
-
Bazsee71
őstag
-
-
adp
őstag
ha tudsz sm95-öt ne tartsd magadba
én már jó ideje keresek ebay, magyar oldalak stb de sehol semmi. ebaeyen most van 2 amcsi szakadék darab. Már bánom, hogy nem vettem meg decemberbe fragolától, csak akkor kari előtt nem igen volt rá keret.
Elvileg a Zm nem olyan jó filterre mint az EK, viszont presszóra jobb. Többet presszózok mint filterezek, és tuti jobb azért filterre mint egy vario vagy baratza szóval nekem így nagyon kéne egy sm95 zm késsel.
Bár azt nem tudom, hogy mennyit számít a kés helyzete. De ha csak 10-20%-kal szarabb mint a ZM-nél még akkor is jobb mint bármi fél milla alatt -
-
Bazsee71
őstag
-
Csápájev
őstag
Nekem a coffee festivalon kóstolt CM sem ízlett, bár adp azt mondta,hogy amit korábban más készített neki ugyan ebből a kávéból,az sokkal finomabb volt.
Ilyenkor azért felmerül bennem a kérdés,hogy ha a legjobb kávék a legjobb masinákkal, hozzáértő elkészítés mellett (mert azt gondolom a kislány is értett hozzá,aki csinálta, nem volt ügyetlen) sem feltétlenül lesznek jók,akkor ennek az egész világos pörkölésnek presszó vonalon van értelme?Kávétársaságot kóstoltam, ott az előre palackozott Cold Brew egész finom volt yirgából, csak egy fél literes üveg 2ezer valamennyi
és nem is tudom pontosan mire szánják... Egy üvegtől garantált az infarktus.
Double B eszpresszója szerintem rendben volt,még akkor is,ha a brazil kávék nem a kedvenceim, előjött a gyümölcs vonal.
Az Awaken nekem nem jött be.
Amit nem értek,hogy pl ásványvíz nem volt sehol kirakva, awakennél kis tejjel is megkóstoltam volna,na az nem volt nekik.
Felmerült bennem a kérdés,hogy miért nem kérnek a Cserpestől vagy legvégső esetben miért nem mennek ki és vesznek bárhol,de inkább nem szóltam,ezeket csak szimplán nem értem.
BWT-s kislánytól előttem kérdezték,hogy miben más ez,mint a sima csapvíz,azt mondta ilyet tőle ne kérdezzenek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070 Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 475+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest