Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
uffneked
aktív tag
válasz
#85578752
#1772
üzenetére
Ne is mondd! Mióta este leírtam hogy presszó annyira nem, azóta bújom az AVX-en a használt gépeket...

Tényleg, használtat érdemes? Ha igen, hol? Egyelőre maradjunk a darálóknál...
A JX Pro too much. Még a sima JX-re azt mondom OK (van bemutatódarab 45ért), de akkor meg 50ért van akcióban ez, vagy akció nélkül egy ilyen. Mindkettő nagyobb késekkel, erektronyosban. Vagy nagyon mellélövök ezzel a kés-dologgal?
-
válasz
#85578752
#1764
üzenetére
Azért tértem vissza az egyszerűséghez, mert úgy általában mindenben visszatértem az egyszerűséghez.
Egy alap presszógép és daráló is minimum 60 centi konyhapult és nagyon minimum 80.000 ft. És elkoszolódik, elromlik, elkopik. Pénz, idő, macera.
Az Aeropressszel végtelen variáció van, kedv és ízlés szerint lehet vele főzni, nyomásfokozó is van hozzá. Meg amikor a kávéolaj már sok, akkor papírfilterrel könnyebb a kávé.
A Kompressoval némi szüttyögéssel egészen eszpresszóközeli, cremas kávét lehet főzni.Electrolux EEA110, elsőszériás Gaggia Baby, sima és pidelt Gaggia classic, Catler 8012 volt, utána még egy Jura majd egy Krups darálós.
-
uffneked
aktív tag
válasz
#85578752
#1769
üzenetére
Ez világos, de muszáj határt szabni. Lehet, hogy mondjuk most 30at engedhetnék meg, de rádobom azt a 10est. Legyen így 40. Mennyi az a kicsivel többet?
50ért vannak elektro:
- Lelit fred
- Obel 902m junior
- Moccamaster KM4Manual:
- 1ZPresso JX
- Timemore ChestnutEzek közül bármelyikre lehet mondani, hogy ég-és-föld a Q2/Graef pároshoz képest?
-
-
waxos
csendes tag
válasz
#85578752
#1640
üzenetére
Ma reggel 8,2g őrlemény került a Moka Express kosarába (megtöltve lemértem a kosarat). Lehet fért volna még 1-2 tizedgramm, de így is jó volt. Ez már nem az etióp volt, úgyhogy más kávénál lehet még pici eltérés. A vizet nem mértem, a teljes reprodukálhatósághoz nyilván azt is kellene. Persze vannak hype-hullámok is a másik fórumon (aminél aztán mindenki eldöntheti akar-e egyáltalán felkapaszkodni rá, és ha nem, sztem abból sincs probléma), de saját tapasztalatból mondon, hogy van ott sok segítőkész fórumtag is.
-
waxos
csendes tag
válasz
#85578752
#1612
üzenetére
Mivel a Mokát alapvetően az asszony használja (nálam alapvetően a karos gép megy itthon) , így megkérdeztem, hogy milyennek találja a korábbi noname kínaival összehasonlítva (a Brikkát nem szereti használni a "robbanás" miatt). Azt mondta, hogy ennek "átlátszósabb" volt az itala, amikor öntötte csészébe, viszont a kávéital nem volt vizes, megvolt a kellő sűrűsége. Tegnap reggel találtam még itthon egy kisebb mennyiségű P&Y Etiópot, ami egy duplához már kevés lett volna a karos gépnél, így a kézivel gyorsan megőröltem, aztán előmelegített vízzel feltettem a legkisebb lángra a tűzhelyen, majd mikor zubogni kezdett már öntöttem is a csészébe. Az illata nagyon finom volt, úgyhogy megkóstoltam én is. Nekem meglepő volt, de a Moka Expressel is érezhető volt az etióp kávék természetes édessége. A maga nemében kifejezetten finom volt, persze kontrollpróba hiányában azt nem tudom megmondani, hogy ez mennyire volt köszönhető a jó minőségű kávénak vagy éppen a kotyesznak. Egyébként pár hete azért mondtam le a Mokináról (pedig nagyon tetszett, mert nálam alapelv, hogy minél kisebb a kotyogó annál jobb) a Moka Express javára, mert nem tudtam, hogy ennyire kevés vízzel és kávéval tud-e értékelhető minőséget hozni. Ugye a jó magyar vendéglátós helyeken is sokszor azért rossz a kávé, mert nem kerül kellő mennyiségű őrlemény a szűrőbe. Örülök, ha nálad bevált, lehet majd később én is beszerzek egyet.
-
waxos
csendes tag
válasz
#85578752
#1602
üzenetére
Töredelmesen bevallom, ahogy korábban a Brikkánál sem, úgy a kotyesznél sem mértem a szűrőbe kerülő kávé mennyiségét. Egy kis kocogtatás, majd a felesleg lehúzása, ennyi volt a rutin. De holnap reggel (ha nem felejtem el a rohanásban) akkor lemérem és megírom. Vízből nem szoktam a szelepig tölteni, általában egy fél centivel alatta szokott lenni, így jön le egy bő eszpresszónyi mennyiség. Amúgy a kidolgozási minősége ennek sem 100 százalékos (akárcsak a román Brikkámnál), némi sorja előfordul a menetnél, mégis flottul egymásba csavarodik az alsó és felső része, nem kell próbálgatni, mint a korábbi noname kotyesszal. Van egy kis műszerszerű érzete.
-
Tetsuo
őstag
válasz
#85578752
#1283
üzenetére
És az Aeropress vagy a Nespresso? Nem drága az a kapszula?
Mi általában kettesével főzzük a kávét (néha csak egyet), de én tejjel iszom, amit szeretek jó forrón inni, vagyis nem lenne rossz, ha tejmelegítő is lenne benne, bár azok jóval drágábbak - úgy látom.
Az Aeropress mennyire macerás? -
kisza25
félisten
válasz
#85578752
#854
üzenetére
Nekem egy olcsóbb gépem van:
delonghi ec680
Ahogy nézem van rá hack
yt! -
dugesz77
őstag
válasz
#85578752
#838
üzenetére
Ez a cikk arról szól, hogy hogyan lehet kevesebb kávéból adott idő alatt többet eladni. Az teljesen másodlagos ,hogy a milyen lesz a durván őrölt , gyors lefolyású kávé élvezeti értéke . Tehát semmi köze az otthoni kávézáshoz. Ha egy kávézóban lehúznák a presszómat rossz esetben 7 másodperc alatt akkor én tuti visszaküldeném . Nem ezért jöttem ide.... Nem kell a ló túloldalára sem esni ( mondjuk a barisztát stopperrel/ hőmérővel ellenőrizni ) de azért van egy szint amiből nem engedek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nikon D3500, Tükörreflexes (DSLR) fényképező
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad 9. Generáció . 10.2 (2021) / 64GB / Bluetooth / Wi-fi / Újszerű állapot / 12 Hó Garancia
- Lenovo Ideapad 3 : I3 10110U / 4GB / 256 GB SSD / Win 11
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest




Pár hete még én is kacérkodtam vele, de végül az 1 személyes Moka Express lett a befutó. Szimpatikus volt ez is, de kiváncsi voltam egy (elvileg made in Italy) Bialetti kotyogóra így a Moka Expressre szavaztam.



yt!
Mr.Csizmás

