Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#85578752 #1764 üzenetére
Azért tértem vissza az egyszerűséghez, mert úgy általában mindenben visszatértem az egyszerűséghez.
Egy alap presszógép és daráló is minimum 60 centi konyhapult és nagyon minimum 80.000 ft. És elkoszolódik, elromlik, elkopik. Pénz, idő, macera.
Az Aeropressszel végtelen variáció van, kedv és ízlés szerint lehet vele főzni, nyomásfokozó is van hozzá. Meg amikor a kávéolaj már sok, akkor papírfilterrel könnyebb a kávé.
A Kompressoval némi szüttyögéssel egészen eszpresszóközeli, cremas kávét lehet főzni.Electrolux EEA110, elsőszériás Gaggia Baby, sima és pidelt Gaggia classic, Catler 8012 volt, utána még egy Jura majd egy Krups darálós.
-
-
válasz
uffneked #1756 üzenetére
Én úgy írom a véleményemet, hogy az instant kávétól a kotyogóson át a drága eszpresszógépekig bejártam az ívet, de visszatértem az egyszerű kézi vackokhoz (Cafflano Kompresso, Aeropress, stb ). A puckpuck tényleg jó
Ha előrelépnél majd egy karos eszpresszógéphez, jó lesz az a Graef 702. Ha viszont lenne jobb helye a zsének vagy nem akarsz belemerülni, akkor a Graef árának töredékéért egy, a tudásának nagy hányadát birtokló, síktárcsás gépet is vehetsz. Ráadásul egy nagyon pici gép, ami nem is hangos.
-
Vettem egy DeLonghi KG 89 őrlőt és megcsináltam rajta az espresso hacket, jó lett a minősége.
A static hack megoldotta a feltapadást, se a darálóba, se a tartóba nem tapad szinte semmi.
3D nyomtatóval lehet hozzá karbaőrlőt is nyomtatni.13.500-ért (2 év gari) ennél jobb cucc nincs, az biztos.
-
Vettem egy Cafflano Kompressot (kézi eszpresszó készítő) és használható!
Crema nem nagyon van, de tényleg a legihatóbb, legeszpresszósabb, legillatosabb "eszpresszó", amit gép nélkül lehet készíteni.Sokáig szemeztem az AeroPress Fellow Prismo-val, de az áztatja a kávét. A Delter Coffee Press eggyel jobb, mert az áztatás szabályozható, de nyomást igazán nem képez és papírfilteres.
-
Ha ti is innátok (nem instant) kávét kempingezés-túrázás közben, akkor kell egy fém cup, amit ugye amúgy is vinnétek vizet főzni, stb. és egy french press megfelelő méretű belseje!
A nagy IKEA french press belseje pl. annyira passzentos a Stanley cupra, hogy még a teteje is passzol
Persze lehet kotyogóst is vinni, de az plusz cucc, míg a french press belseje az szinte semmi, főleg a műanyagok nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Formula-1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- EAFC 25
- EA Sports WRC '23
- HBO Max
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest