Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fényeskedjék: ROG Strix OLED XG32UCWMG monitor tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
válasz
#85578752 #1764 üzenetére
Azért tértem vissza az egyszerűséghez, mert úgy általában mindenben visszatértem az egyszerűséghez.
Egy alap presszógép és daráló is minimum 60 centi konyhapult és nagyon minimum 80.000 ft. És elkoszolódik, elromlik, elkopik. Pénz, idő, macera.
Az Aeropressszel végtelen variáció van, kedv és ízlés szerint lehet vele főzni, nyomásfokozó is van hozzá. Meg amikor a kávéolaj már sok, akkor papírfilterrel könnyebb a kávé.
A Kompressoval némi szüttyögéssel egészen eszpresszóközeli, cremas kávét lehet főzni.Electrolux EEA110, elsőszériás Gaggia Baby, sima és pidelt Gaggia classic, Catler 8012 volt, utána még egy Jura majd egy Krups darálós.
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
válasz
uffneked #1756 üzenetére
Én úgy írom a véleményemet, hogy az instant kávétól a kotyogóson át a drága eszpresszógépekig bejártam az ívet, de visszatértem az egyszerű kézi vackokhoz (Cafflano Kompresso, Aeropress, stb ). A puckpuck tényleg jó
Ha előrelépnél majd egy karos eszpresszógéphez, jó lesz az a Graef 702. Ha viszont lenne jobb helye a zsének vagy nem akarsz belemerülni, akkor a Graef árának töredékéért egy, a tudásának nagy hányadát birtokló, síktárcsás gépet is vehetsz. Ráadásul egy nagyon pici gép, ami nem is hangos.
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
Vettem egy DeLonghi KG 89 őrlőt és megcsináltam rajta az espresso hacket, jó lett a minősége.
A static hack megoldotta a feltapadást, se a darálóba, se a tartóba nem tapad szinte semmi.
3D nyomtatóval lehet hozzá karbaőrlőt is nyomtatni.13.500-ért (2 év gari) ennél jobb cucc nincs, az biztos.
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
Vettem egy Cafflano Kompressot (kézi eszpresszó készítő) és használható!
Crema nem nagyon van, de tényleg a legihatóbb, legeszpresszósabb, legillatosabb "eszpresszó", amit gép nélkül lehet készíteni.Sokáig szemeztem az AeroPress Fellow Prismo-val, de az áztatja a kávét. A Delter Coffee Press eggyel jobb, mert az áztatás szabályozható, de nyomást igazán nem képez és papírfilteres.
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
Ha ti is innátok (nem instant) kávét kempingezés-túrázás közben, akkor kell egy fém cup, amit ugye amúgy is vinnétek vizet főzni, stb. és egy french press megfelelő méretű belseje!
A nagy IKEA french press belseje pl. annyira passzentos a Stanley cupra, hogy még a teteje is passzol
Persze lehet kotyogóst is vinni, de az plusz cucc, míg a french press belseje az szinte semmi, főleg a műanyagok nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- OpenWRT topic
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Peugeot, Citroën topik
- Diabetes - Cukorbetegség
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Samsung U28E590DS 60Hz 4K TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS Touch i5-1235U 4.4Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest