Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisApám
addikt
válasz
RetepNyaraB #12596 üzenetére
Még nem rendeltem meg, boltba kellet mennem...
Mennyiért volna NEM sokkal drágábban egy jobb őrlő?
Kézi vagy elektromos.Azon kívül, hogy nyitott az a C401G kávéőrlő, mi volt vele a gond? Akárhogy állítod a szemcseméretet, nem jó?
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #12596 üzenetére
nem tudom mért lett ekkora divat ez a nyitott kar. na persze a láncreakció
-
KisApám
addikt
válasz
RetepNyaraB #12588 üzenetére
No, úgy látszik berendelek egy AVX EM1 Lux Kávégép-et egy AVX C401G kávéőrlő grafit szürke-al plusz egy E61-58BL AVX-Lelit-E61 58mm-es Nyitott szűrőtartó kar Alu+Redwood nyéllel + 16g-os Precíziós szűrőkosár-t hozzá.
Remélem nem fogok csalódni.
-
donat_sz
senior tag
-
krono.
tag
-
tailor
őstag
válasz
KisApám #12589 üzenetére
Az AVX bele szokott nyúlni a gépek kialakításába, kér változtatásokat a gyártótól, amennyiben fontosnak látja. Szóval ezek a kínai linken kapható gépek nem relevánsak ilyen szempontból.
(Nem vagyok AVX térítő, csak olvasom a FB posztjaikat, amikor új gépeket rendelnek be). -
KisApám
addikt
Kb. 80 000 alatt van valami ötletetek karos géphez?
RetepNyaraB
Lehet, hogy láttad már, de ez egy előzetes "teszt" egy hölgytől angolos kiejtéssel az AVX EM3810B Slim 58 gépről.addig is amig nem kapod meg az AVX-től.
(Az ALIBABA-n 2 db-tól 85 dolcsi darabja... 33 000 Ft, ha jól látom, ugyan annak tűnik, Mielux márkán fut.)
-
headhunter86
senior tag
válasz
Direfield #12582 üzenetére
Nekem is DB1 Pro van, lassan 3 hónapja, még előrendelésbe vettem. Nagyon jó kis gép, naponta 2-3 kávét főzök le vele és a tejhabosító is használatban van.
El ne felejtsd majd beállítani a kijövő víz mennyiségét a rézcsavarral, illetve eleinte 1-2 hét után nekem utána kellett állítani.
Ha rákeresel a csoportban a DB1 Pro -ra lesznek róla infók, én is írtam róla.
Én amúgy kéziölrlőzök mellette egy K6-tal. -
TongPo72
csendes tag
Sziasztok,
Errol a Sage Barista Touch ajanlatrol illetve az ar/ertek aranyarol mit gondoltok?
SAGE SES880BSS Eszpresszó kávéfőző - MediaMarkt online vásárlás -
uffneked
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #12580 üzenetére
Köszi!
Olvastam (ezekszerint a te) tesztedet az EM1 Luxról.
Mit gondolsz, az hogy néz ki egy ilyen moddolt GC-hez képest? BF akcióban 111k van, pár kiegészítővel ugyanannyiba lenne, mint a GC.
Szerk.: és ez az egész hogyan teljesít a jelenlegi Barista Expressemmel szemben?
Ugye a motiváció a csere mellett a méret volt, de egy EM1 Lux alig 10 centivel keskenyebb, az "E61 fej" miatt elég mély is... A GC 8centi.
Az igazán keskeny a Bambino lett volna, vagy a fentebb említett 3810, amire kíváncsi lennék - pont egy Bambinohoz képest. -
Direfield
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #12579 üzenetére
Köszi, meg is rendeltem a DB1 pro -t, és a DF 54 darálót remélem tartósak lesznek
-
L4D1K
őstag
válasz
RetepNyaraB #12580 üzenetére
Wao ilyen arban szaladnak a GC-k?
Ezek alapjan ami nalam van GC-t (2006?-os) PID-elve nem szabad eladni ha jovoben tobb helyem lenne KV-zni?
Nagyon tetszik a gaggiuino mod.
Koszi h raneztel a slim cuccra - oszinten nem varok sokat tole, de annyit fejlodtek a gepek h lehet siman eleg lenne kis konyhaba alkalmi shotnak.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
uffneked #12574 üzenetére
Fb home barista oldalon van egy 2009-es GC, pid+rézcső+ tágulási. Sajnos a lényeg, azaz a nyomásszabyzás nincs benne, de 130k-ért így is jó ajánlat!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Direfield #12577 üzenetére
A db1 pro már fél ipari gép. 10+ éves tapasztalat nem lesz róla, mert ugye vadiúj. De rendesen összerakták. Az avx garanciális ügymenete meg mindig is kiváló volt.
Két dolog:
-ha elment ECO módba, utána melegedésre van szüksége.
-A gyári karba nem megy bele 18g-nál nagyobb kosár. Majd kijavítják reméljük.A Sage gépet felejtsd el a beépített őrlőjével, meg az árával együtt. A C2 viszont nem igazán presszó őrlő, azt cseréld le először.
L4D1K@Béla ígért nekem tesztre egy ilyen kis vackot, de elfújta a blekkfrájdéj. Majd egyszer..
-
L4D1K
őstag
Ha mar Avx.
Ezzel a slim geppel van it tapasztalat?
https://www.avxcafe.hu/avx-em3810b-slim-58-kavegep-feketeKoszi!
-
Direfield
csendes tag
Sziasztok!
Avx oldalán blackfriday akció van, és így 55k olcsóbban egész csábító ajánlat az AVX DB1 PRO 2024 gép, később vennék mellé egy DF 54 őrlőt is. Mennyire megbízhatóak az AVX gépek?Jelenleg egy Gorenje ESCM15DBK + timemore C2 van, és már elegem van a kézi darálásból..Vagy még egy Sage Barista express impress gépen gondolkodtam, ha nem válna be a beépített őrlője akkor később vennék mellé egy jobbat.
-
Mano66
senior tag
Sziasztok. Eladó lesz egy Rancilio Silvia minden tunninggal amit Fragola beletudott rakni. Omron PID-es. Nyomásmérő óra, rézcső, tágulási, szűkítő, stb. VST és Reneka kosárral. Végig RO vízzel használva. Elsőnek itt a két kávés fórumon rakom ki. Hát ha érdekel valakit. Képek később. Vasárnaptól hirdetem majd máshol is. Irány ár : 270000 Ft.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
uffneked #12574 üzenetére
Hát figyuzz, én amit a hc csopiban mondtam, azt tartom. Ha bejön a pides, nyomás szabályzós, 58-as Hófehérke 100k körül, az olyan ajánlat, amihez bármi más a kanyarban sincs. De egyelőre még nincs itt, az is igaz. Százasért GC-t nem kapsz, legfeljebb alapkiépítésben, ami vékonyka tudású. Dedica az komoly visszalépés már. Rancilio pedig közel sincs 100 rugóért.
Barátom használ sima Bambinot; ha eltekintünk attól, hogy röhejesen túl van árazva és vizes trutymó pogácsa jön belőle, mert nincs benne háromjáratú szelep, akkor rendes őrlővel jó italt tud készíteni.
-
uffneked
aktív tag
Sziasztok,
Véletlenül a Hardcore-ba küldtem, itt szerintem jobb helye lesz:
https://prohardver.hu/tema/kave_topic/hsz_137352-137352.htmlTL;DR
A jelenlegi Sage Barista Expressem nem fér már el egy Precision Brewer érkezése miatt. Mivel úgyis egy 1ZPresso JX-Pron őrlök, arra gondoltam hogy lecserélem a Barista Expresst nagyjából árában, nagyjából szintjében, egy kisebb gépre.Felmerült bennem a Bambino, talán a Plus (de használtan nincsen). Egyébként szeretem a Sage vonalat, de megbarátkoznék egy bütykölősebb, régebbi, Gaggia/Rancilio iránnyal is, meggyőzhető vagyok a Dedicáról, és talán még valami AVX-be is belenyúlnék.
Tehát az igény egy karos kávégép ~100k körül, akár használtan is. Az örlőt már írtam, kávéból mindenképpen a frissen pörkölt, de nem kizárólag a speciality vonal. És fontos hogy legyen egy normálisabb gőzkarja is.
Napi 1-1 presszó és tejes ital készülne vele max. -
End-ru
aktív tag
-
kchris78
veterán
válasz
kchris78 #12571 üzenetére
még egy kérdés: ha adott kávéhoz 20gr és 24mm vastag őrlemény kell, akkor hiába veszek 22mm magas/vastag kosarat gondolom akkor azt hiába fogom teletömni, nem fogok tudni megfelelő időt elérni? (csak azért kérdem mert most látom hogy igazából így 24mm helyett 22mm vastag kosarat kellett volna rendelnem..)
-
kchris78
veterán
válasz
pető bá' #12570 üzenetére
köszi, sage barista express. saját őrlővel. A rá alvás jó lett
. Másik kávé, puerto rico fino, max 1 mm maradt "üresen" a kosárban és amennyire csak tudtam finomra őröltem. hulla voltam így 30ml körül lett 20gr őrleményből.. megijedtem mert nem számoltam hirtelen hogy nem 11 hanem 20gramm és így leállítottam, durván ristrettós lett
. De 20 g azért húzós
.
-
válasz
kchris78 #12569 üzenetére
Sage Barista Express, és nincs külön őrlő? csak kérdezem, nem emlékszem mivel dolgozol, az adatlapodból indultam ki
de ezt a gépet nem ismerem
az IMS kosaraknál érdemes rákeresni a pontos típusra, mert van táblázat az ajánlott töltetekre különböző pörkölési szintekkel (természetesen ez is range). De jól érzed, a 14-16g az kb a minimum töltet, világos kávéból akár 18-20g is beleférhet.
Lehet nem pont ilyened van, de gondolom valami hasonló: [link]első körben megpróbálnám belőni, hogy mi a maximális töltet ami belefér a kosárba kényelmesen az adott kávéból (akár 100ft-os teszttel), és csak ez után játszanék újra az őrlővel.
én az 51mm 15/17g ims kosarat közepes kávékkal 18 grammal használom, világosakkal 19-re is felmegy, sötétből nem fér bele 17 sem.
szerk.: ja, és mit próbálnék - a helyedben most aludni rá egyet
-
kchris78
veterán
1 órája tolom a kávékat
, de eléggé felidegeltem magam.. Megjött az IMS 14/16 24mm magas Sage kosár... De egyszerűen nem értem... Képtelen vagyok olyan mennyiséget és őrlést belőni (pedig durván finomat csinálok de csináltam durvábbat is), hogy a sima szingli kosárhoz hasonlóan 30-50mp alatt csorogjon le.. Egyszerűen 5-10mp előfőzés és kb 10mp alatt lecsorog 40ml.. szemmel alig lehet követni a grammokat. Az is fura hogy olyan mély a kosár hogy ne legyen hely az őrlemény és a felsőszűrő helyett 18gr is belefér... Egyszerűen alig épül fel nyomás. Az alján több luk is van mint amit adtak hozzá.. (nem szűkül össze egy picit az aljára) Finomabbat nem is tudok már őrölni mert összeér az őrlő...
Ti mit próbálnátok?
-
válasz
RetepNyaraB #12565 üzenetére
3 kiló lidis kávét toltam át rajta, elég is lett belőle. Azóta meg már ki tudja hány kilónál járok.
-
RetepNyaraB
veterán
Vagy használja örömmel és bejáratódik. Én se Kinut, se 1ZPressot nem járattam be.Egyébként nyilván hasznos, csak kézin áttolni több kilót izomszakasztó meló, másrészt a zöld lelkem nagyon sajog ilyesmitől..Óf@szom most látom trollkodtál
Koxx@ arról mondjál valamit, hogy láttam valamelyik videós rivjúban, aszonta a csávó, hogy a cast lab sweet volt élete legbejáratásigényesebb kése, muszáj volt 12 kilót átnyomni rajta. Na az fix, hogy akinek hét anyja van, az...
Te járattál rajta, vagy zutty be a gépbe és használni? -
duronx
senior tag
Sziasztok, itteni ajánlásra rendeltem egy kingrinder K6-ot amazonról (remélem a héten megjön
)és azt szeretném megkérdezni hogy van e valami teendőm első használatkor vagy kibontom, használom s örülök
Kotyogós mellé vettem.
-
L4D1K
őstag
válasz
RetepNyaraB #12561 üzenetére
Anno Hario kezi orlovel kezdtem
Soha tobbet.
Koszi - majd meglatom mit hoz haza Bela kinabol, jok az uj cuccaik.
-
L4D1K
őstag
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #12557 üzenetére
Ez "csak" 10k/kiló (van náluk kifejezetten kotyogóshoz őrölt), de amúgy egyetértek.
-
d@vee
őstag
válasz
RetepNyaraB #12548 üzenetére
Sztem inkább az ajánlottat kellett volna kiemelni.
Őrölt kávé van, csak nem ajánljátok -
L4D1K
őstag
válasz
Talala #12549 üzenetére
Minőségben a brikka lesz a legjobb.
Alternatívaként még ott az E&B Lab kotyesz.
Ha esetleg Pesten jársz, ebbe az üzletbe nézz be. A tulaj brikka fanatikus.
-
Talala
senior tag
Köszönöm nektek az infót, tapasztalatokat.
Akkor választok egy Moka-t. -
válasz
RetepNyaraB #12550 üzenetére
Azt tapasztaltam, hogy az acél égeti a kávét. Én speciel nem kedvelem azt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest