Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FLx
addikt
Ha jót akarsz magadnak, semmi esetre se vállald el alvállalkozóként. Alapból 950+ÁFÁ-t kéne számláznod havonta nekik, de ha számolom a 22 nap körüli szabadságot, akkor inkább majdnem 1,1-et. És akkor még jön a többi juttatás, amitől esetleg az adott cégnél eleshetsz. Cserébe nincsen szabadságot soha, kb, bármikor kirakhatnak, úgy ugráltatnak ahogy akarnak, azt kérnek rajtad számon amit akarnak, olyan kötbért és egyéb szerződésszegési díjakat írnak a szerződésbe, amivel akár a teljes vagyonodat elvesztheted és stb. És persze akkor fizetnek, ha éppen olyan kedvük van, ha nincs szerencséd, akkor 3 vagy akár 6 hónap késésekkel. Én egy ilyen bulival majd minden tartalékomat feléltem egyszer, annyit csúszott a fizetés (értsd. több mint 6 hónapig nem láttam pénzt).
Ha most újra ilyesmibe vágnék, akkor csak úgy, ha egy évre elég tartalékom van és a sok szívás komplenzálására kérnék 1,5 millát per hó. Pozitívum lehet, hogy több szabadidőd marad, ha alvállakozóként csinálod, de az alvállakozó dolgozhat vasárnap meg nemzeti ünnepen is 12 órát, az senkinek se fáj.

Még valami, a napidíj nagyon veszélyes üzem, ha a szerződésben nem rögzíted, hogy az adott cégnek minimum mennyi órát kell lehívnia tőled egy hónapban, mert ha éppen nincsen elég meló, akkor simán nem kérnek belőled, neked meg lesz egy számlád hónap végén mondjuk 10 óráról és az nem sok pénz.
Ugyanígy a másik hónapban kérhetnek tőled akár 200 órát is. Viszont ha minden hónapban 168, 176 órákat számlázol évekig, akkor könnyen előszedhetnek téged és őket is, bújtatott foglalkoztatás miatt, bár szerencsére nekem ilyen gond nem jött elő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mini PC
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Lexus, Toyota topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Túraautó topik
- További aktív témák...
- Iphone 12 128Gb Product Red-felujított-10 tok-5 fólia
- Szép Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- HP USB-C Dock G5 (HSN-IX02) ÁFÁ-s
- Eladó Konfig Ryzen 5 8400F 16GB DDR5 512GB SSD RX5700XT 8GB!
- Legjobb kijelzős!!! HP ZBook Power 15 G8 i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- Bomba ár! HP ProBook 430 G4 - i5-G7 I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I Magyar I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ugyanígy a másik hónapban kérhetnek tőled akár 200 órát is. Viszont ha minden hónapban 168, 176 órákat számlázol évekig, akkor könnyen előszedhetnek téged és őket is, bújtatott foglalkoztatás miatt, bár szerencsére nekem ilyen gond nem jött elő.