- A processzor tokozásán szállítja a memóriát a GMKtec legfrissebb mini PC-je
- Fél évszázados Apple jubileumot ünnepel a 8BitDo ízig-vérig fém billentyűzete
- Nem csak nagy, de gyors is az LG önerőből AI felskálázást biztosító monitora
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Szó szerint kifüstöli az AI-t a Közel-Keleten Irán
Új hozzászólás Aktív témák
-
FLx
addikt
Ha jót akarsz magadnak, semmi esetre se vállald el alvállalkozóként. Alapból 950+ÁFÁ-t kéne számláznod havonta nekik, de ha számolom a 22 nap körüli szabadságot, akkor inkább majdnem 1,1-et. És akkor még jön a többi juttatás, amitől esetleg az adott cégnél eleshetsz. Cserébe nincsen szabadságot soha, kb, bármikor kirakhatnak, úgy ugráltatnak ahogy akarnak, azt kérnek rajtad számon amit akarnak, olyan kötbért és egyéb szerződésszegési díjakat írnak a szerződésbe, amivel akár a teljes vagyonodat elvesztheted és stb. És persze akkor fizetnek, ha éppen olyan kedvük van, ha nincs szerencséd, akkor 3 vagy akár 6 hónap késésekkel. Én egy ilyen bulival majd minden tartalékomat feléltem egyszer, annyit csúszott a fizetés (értsd. több mint 6 hónapig nem láttam pénzt).
Ha most újra ilyesmibe vágnék, akkor csak úgy, ha egy évre elég tartalékom van és a sok szívás komplenzálására kérnék 1,5 millát per hó. Pozitívum lehet, hogy több szabadidőd marad, ha alvállakozóként csinálod, de az alvállakozó dolgozhat vasárnap meg nemzeti ünnepen is 12 órát, az senkinek se fáj.

Még valami, a napidíj nagyon veszélyes üzem, ha a szerződésben nem rögzíted, hogy az adott cégnek minimum mennyi órát kell lehívnia tőled egy hónapban, mert ha éppen nincsen elég meló, akkor simán nem kérnek belőled, neked meg lesz egy számlád hónap végén mondjuk 10 óráról és az nem sok pénz.
Ugyanígy a másik hónapban kérhetnek tőled akár 200 órát is. Viszont ha minden hónapban 168, 176 órákat számlázol évekig, akkor könnyen előszedhetnek téged és őket is, bújtatott foglalkoztatás miatt, bár szerencsére nekem ilyen gond nem jött elő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szó szerint kifüstöli az AI-t a Közel-Keleten Irán
- Windows 11
- 3D nyomtatással csökkentené a kijelző gyűrődését az Apple iPhone Foldnál
- A processzor tokozásán szállítja a memóriát a GMKtec legfrissebb mini PC-je
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 855 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -65% AMD Ryzen 3 PRO 4450U 16/256 FHD
- Logitech G923 + állvány (PS5/PS4/PC) újszerű
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- LG UltraGear 34GP63AP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
- S22 Ultra 256/12 Dobozában
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ugyanígy a másik hónapban kérhetnek tőled akár 200 órát is. Viszont ha minden hónapban 168, 176 órákat számlázol évekig, akkor könnyen előszedhetnek téged és őket is, bújtatott foglalkoztatás miatt, bár szerencsére nekem ilyen gond nem jött elő.