Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wmwinters01
tag
Miért kellene egy zsák pénz egy új harangra?
Lehet rosszul fogalmaztam, értem hogy meghatározott célokra lehet fordítani és nyilván megvan szabva hogyan lehet/kell elkölteni az EU-s polgárok pénzét, amit valahogy le kell követni és figyelemmel kísérni, hogy mire is megy el a pénz (azért mint látjuk nem feltétlenül megy ez se). Viszont az EU-s pályázatoknak elvileg mindig valami nagyobb beruházást kéne lefednie, minden másra ott kellene lennie a központi költségvetésnek.
Ami meg elég kézi vezérelt elven működik.... nem egyszer hallottam kisebb települések polgármesterétől, hogy X éve nem tudják felújítani a járdát, mert nincs rá saját forrásuk, pályázatokat adtak be rá, hogy kapjanak de rendre visszautasították, ezért valamilyen falu/tanya turizmushoz tartozó szobor és "tanösvény" keretén belül újították fel a járdát.Nem lenne szerintem olyan nehéz nyomon követni, hogy ne fölösleges dolgokra pályázzanak az emberek. Van ennek egy menete, megkapják a területi illetékesek aztán végig kell járni a terepet és eldönteni hogy erre adnak-e pénzt és ha igen mennyit, 25-50-75-90%, vagy az egészet fedezik? vagy esetleg semmit mert erre nem költenek az adófizetők pénzéből?
Igen tudom, bilibe lóg a kezem, ez magyarország, se pénz, se szabálykövető ember aki ezeket betartsa/betartassa...
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gyúrósok ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Windows 11
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VR topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- RAM topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4346, 100% Akksi
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest