Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Wmwinters01

tag

válasz haly #19475 üzenetére

Miért kellene egy zsák pénz egy új harangra? :)
    Lehet rosszul fogalmaztam, értem hogy meghatározott célokra lehet fordítani és nyilván megvan szabva hogyan lehet/kell elkölteni az EU-s polgárok pénzét, amit valahogy le kell követni és figyelemmel kísérni, hogy mire is megy el a pénz (azért mint látjuk nem feltétlenül megy ez se). Viszont az EU-s pályázatoknak elvileg mindig valami nagyobb beruházást kéne lefednie, minden másra ott kellene lennie a központi költségvetésnek.
    Ami meg elég kézi vezérelt elven működik.... nem egyszer hallottam kisebb települések polgármesterétől, hogy X éve nem tudják felújítani a járdát, mert nincs rá saját forrásuk, pályázatokat adtak be rá, hogy kapjanak de rendre visszautasították, ezért valamilyen falu/tanya turizmushoz tartozó szobor és "tanösvény" keretén belül újították fel a járdát.

Nem lenne szerintem olyan nehéz nyomon követni, hogy ne fölösleges dolgokra pályázzanak az emberek. Van ennek egy menete, megkapják a területi illetékesek aztán végig kell járni a terepet és eldönteni hogy erre adnak-e pénzt és ha igen mennyit, 25-50-75-90%, vagy az egészet fedezik? vagy esetleg semmit mert erre nem költenek az adófizetők pénzéből?
    Igen tudom, bilibe lóg a kezem, ez magyarország, se pénz, se szabálykövető ember aki ezeket betartsa/betartassa...

Új hozzászólás Aktív témák