Hirdetés
- Milyen széket vegyek?
- Mini PC
- GeForce RTX 5080-nak álcázott 5060-at kapott egy pórul járt vásárló
- A SteamOS helyett Bazzite felé fordul a GPD
- Pofonegyszerűvé teszi az AI-t az új AMD Software
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1nG HuNp
őstag
Még kicsit a DOM-nál maradva: egész sokat foglalkozok animációkkal és kellene egy sajat framework, mert hogy netem nem talaltam ami megkönnyíti a dolgom.
Az animacioim amiket hasznalok mindig a CSS-ben vannak, megirom a @keyframest aztan egy classt ami tartalmazza az adott animaciot idovel stb.
Pelda:.enter {
animation: enter 10s ease;
}
@keyframes enter {
0% {
transform: scale(.1);
}
100% {
transform: scale(1);
}
}Ezt a classt csak hozzacsapom ahhoz a dom elementhez amit animalni szeretnek es kesz.
Erre irtam egy nagyon egyszeru fuggvenyt:function classAnimator(dom,className) {
dom.classList.add(className);
dom.addEventListener("animationend", clearIt);
function clearIt(){
dom.classList.remove(className);
dom.removeEventListener("animationend", clearIt);
}
}Amit igy hivok meg:
const button = document.getElementById("testButton");
const box = document.getElementById("box");
button.addEventListener("click", ()=>{classAnimator(box, "enter")})Köv lépésben azt szeretném megcsinálni, hogy a
button-ról leveszem aclickevent listenert, tehat amig tart az animacio ne erdekelje, hogy nyomkodjak.
De elakadtam.Van egy csunya megoldas amiben egy glob valtozoban kellene tarlonom, hogy "clicked"-e a
buttones ha igen akkor instant returnol aclassAnimator. De ja ez csúnya.Próbáltam még klónozni az event.target-et ami ugye a
buttonjelen esetben, ez patentül működött is mert leszedte az eventListenert (bar az osszes gyerekerol leszedne de most ez még nem zavar), de utána nem tudtam értelmesen visszatenni rá mert valami para volt a masodik lefutastol a "parentNode"-valvar clone = event.target.cloneNode(true);
event.target.parentNode.replaceChild(clone, event.target);Ti hogyan oldanátok meg a problémát?
Tehat az a vegso cel, hogy egy gomb, kep, barmi eventlistenerbe belerakom a fuggvenyem, megadom neki mit animaljon, megcsinalja az animaciot, utana leszedi az animacio class-t, es az egesz kozben blokkolja az ujabb eventeket a gomb/kep/barmi -rol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Milyen széket vegyek?
- Mini PC
- Csíptetős dizájn, 9 órás üzemidő és nyitott kialakítás a Sony új fülesében
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- DJI topic
- iPhone topik
- GeForce RTX 5080-nak álcázott 5060-at kapott egy pórul járt vásárló
- A SteamOS helyett Bazzite felé fordul a GPD
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 7600X / 32GB DDR5 / RTX 4060 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Asus ROG Ally Z1 Extreme 2026.11.03-ig garis karcmentes üvegfóliás dobozos jó microSD olvasóval!
- ASUS Geforce GTX1060 OC 6GB
- Dell Latitude E6540 (i7 4 th.gen, 250 ssd, 8 GB, FHD, 2 GB Radeon) AkciÓÓ
- Gigabyte GeForce GTX 1050Ti 4 GB ! AkciÓÓÓ
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs