Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• papa019
    senior tag

Nem kell feltétlenül saját adatbázis, én a helyedben inkább migrálnám valami normálisan kezelhető API-ra, pl. a Rolly által korábban linkelt Google Fusion tables-re, vagy valami hasonlóra. A Google nagyon jó dokumentációkat szokott készíteni a cuccaihoz, így szerintem biztos hamarabb eredményre jutnál ezzel és a Google Maps API-val, mint a WikiMapia sz@rával.

Amúgy mi az a cím, amiről megkapod azt az XML-tartalmat?
    Csak hogy hogy néz ki annak a JSON-változata, azt megkukkantanám. Ha belinkeled az XML-es változatot, az is jó, elvileg átalakítható.
    Akkor ha jól értem, azt a meglévő adatbázist kéne felhasználnod. Egyébként miért pont ezt, ha mindegy volt, milyen adatbázist használsz fel, csak legyen egy készen lévő?

Ez a 'town' kulcsszóra dob ki eredményeket a 49 szélességi és 17 hosszúsági fok alapján (és a kimenet json): [link]

Ennek az oldalnak van a legjobb adatbázisa, amit eddig találtam (elképzelésem sincs egyébként, hogy mire keressek, vagy hogyan keressek, hogy ilyen fejlett adatbázist találjak). Nem tudom, hogy miért fontos pont a wikimapiát használnom egyébként, ezt kaptam, mint feladat... Bár ha találok jobbat, akkor gondolom használhatom azt, csak csináljam meg az alkalmazást. Majd megpróbálok keresni olyan adatbázist, amiben ha más nem, akkor az ország városai és Bp. kerületei rajta vannak...

Egyébként az oldalam, amin jelenleg csak a helymeghatározás működik, illetve az egyetem főépülete van bejelölve, mint példa polinom: [link]

Új hozzászólás Aktív témák