Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter
    nagyúr

Ez a 'town' kulcsszóra dob ki eredményeket a 49 szélességi és 17 hosszúsági fok alapján (és a kimenet json): [link]

Ennek az oldalnak van a legjobb adatbázisa, amit eddig találtam (elképzelésem sincs egyébként, hogy mire keressek, vagy hogyan keressek, hogy ilyen fejlett adatbázist találjak). Nem tudom, hogy miért fontos pont a wikimapiát használnom egyébként, ezt kaptam, mint feladat... Bár ha találok jobbat, akkor gondolom használhatom azt, csak csináljam meg az alkalmazást. Majd megpróbálok keresni olyan adatbázist, amiben ha más nem, akkor az ország városai és Bp. kerületei rajta vannak...

Egyébként az oldalam, amin jelenleg csak a helymeghatározás működik, illetve az egyetem főépülete van bejelölve, mint példa polinom: [link]

Na, ezek szerint már vágod a Google Maps API-t valamennyire, nem?
    Azt hittem, ez új, de akkor valamennyire már belementél, ez jó.

Az előzőre visszatérve: ha áttekinthetően is meg szeretnéd nézni a JSON-kimenetet, akkor alakítsd átlátható formátumúra, miután ide bemásoltad a tartalmát:
    http://jsbeautifier.org/

Igazából ez a JSON-kimenet, amit linkeltél, elég jól áttekinthető. Szóval igazából nem rossz ez a WikiMapia. :) Tulajdonképpen az oldalukon ők is Google Maps API-t használnak, szóval én eleinte egy kicsit félreértettem az eredetinek a célját.
    A lényeg: nyugodtan használhatod a WikiMapiát szerintem, így jobban belekukkantva egész könnyű használni, mert igazából innen a lényeg az adatok kiszedése, a megjelenítést meg úgyis Google Maps-szel fogod, szóval visszavonom a korábbiakat, maradhat szerintem ez is nyugodtan, nem kell migrálni.
    Ha segítség kell hozzá, akkor kérdezz nyugodtan.

Az általad linkelt JSON-fájl alapján egy viszonylag primitív példát készítettem neked jQuery használatával, ebből jól látható, hogyan szedem ki az adatokat (aztán ez továbbvihető, az adatok alapján térkép generálható):
    http://jsbin.com/igahov/edit#javascript,live
    Ha bepipálod a HTML checkboxot is fölül, akkor láthatod, hogy igazából lószart sem raktam a HTML-be a nagyon szükséges dolgokon kívül, az egész HTML-tartalmat jQuery-vel generálom le, abból az adatból kiszedve, amit linkeltél.
    Hátha ez segít elindulni az úton.

Új hozzászólás Aktív témák