Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Speeedfire
    félisten

Vannak olyan szerverek, ahol nincs engedélyezve a .htaccess használata (bár sztem elég gáz), érdemes lenne zaklatnod a szolgáltatódat ez ügyben.
    Ha az már megy, akkor semmi szükség nincs a kliensoldali dologra (mivel ennek a feladatnak a végrehajtása nem is kliensoldalon kell, hogy történjen), hanem ezt az átalakított címet feltöltöd az adatbázisba, az ennek a címnek szánt mezőbe (pl. url nevű mező az adattáblában) így egy GET paraméterként fogja értelmezni a .htaccess miatt, ezt lekezeled PHP-val, és MySQL-lel eszerint kérdezed le a szükséges adatot.

(csak egy lehetséges példa: SELECT * FROM tabla WHERE url = 'sorosuveg-gyartas-olcson-es-gyorsan'; )

ahogy shev7 is írta én az adatbázisba már a keresőbarát url-t is szeretném berakni (illetve php-val működik a dolog [link]) de ugye az nem kliens oldali :B

a tárhely amúgy a newhostingnál van és az érdekes, hogy a fődomain alatt működik rendesen (drupal cms-el), de az aldomain alatt már nem
    tegnap este írtam egy levelet, hogy ennek mi lehet az oka, remélem hétfő-szerda magasságában már válaszolnak rá, addig is az új tartalmak már a php-val keresőbarátként mennek fel :)

Új hozzászólás Aktív témák