Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szmeby

tag

válasz axioma #5538 üzenetére

Nem nagyon értem, hogy mi lesz ebből, de a statikus metódus helyett nincs jobb megoldás?
    Azt írod, hogy vannak adatok, amelyeknek már a memóriadarabka (?) példányosítása előtt rendelkezésre kell állnia.
    Na de ezeket az adatokat egy egyszerű leíró osztályban is összegyűjtheted, nem? Csinálsz egy immutable POJO-t, benne a méret meg amit akarsz, és teszemazt memóriadarabka konstruktor argumentumaként beküldöd a már adatokkal feltöltött leíró objektumot. Amit aztán a példányok kedvükre használhatnak.
    A konstruktor argumentum miatt kötelezővé válik... már ha nincs másik konstruktor, ami viszont nélküle is elvan :).

Vagy ha nem akarod "szennyezni" a konstruktort nem oda való argumentummal, esetleg már osztálybetöltéskor szükséged van az infóra, akkor be is injektálhatod ezt a leíró objektumot egy statikus mezőre. Készíthetsz hozzá egy factory-t, ami valami alapján tudja, hogy melyik leírót példányosítsa, hogyan inicializálja, durván el lehet bonyolítani a dolgot. :D
    Bár akkor megint ott vagyunk, hogy hogyan kényszeríthető ki a kötelezőség. Ahh, nem bírom a statikus dolgokat, sok a kötöttség.

Persze lehet, hogy hülyeséget beszélek, mint mondtam, nem értem a problémát.

Új hozzászólás Aktív témák