Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmeby
tag
Azt hittem, már valami alter irányzat kezdett kibontakozni clean code-nak csúfolva magát.
Valószínűleg az én angol tudásom kopott meg, de ebben sem látom a tiltást. Persze kiemelhetném a "not to write" kifejezést az egészből, és ignorálhatnám az ezt körbevevő bekezdések tartalmát, de miért is tennék ilyet!Szerintem érdemes elolvasni a teljes fejezetet, ha még nem tetted meg. Különösen azokat a részeket, ahol azt ecseteli például, hogy totálisan felesleges leírni a kód mellé/alá/fölé, hogy mit csinál, mert az olvasó ezt amúgy is látja, viszont például azon ritka esetekben, amikor a miért kérdésre adandó választ kívánja megörökíteni a fejlesztő, a mögöttes szándékot, amit semmilyen más nyelvi eszközzel nem lehetne egyszerűen megmutatni, akkor érdemes ezt megtenni, hogy megkönnyítsük az olvasó dolgát. Persze a gányolást is lehet kommentben magyarázgatni, de a könyv többi része azt szajkózza, hogy ne gányolj, szóval...
Az általad idézett "not to write" arról beszél, hogy ha szépen írod meg a kódot, akkor a kommentek elhelyezése is szükségtelenné fog válni, mivel feltételezzük, az olvasó tud alapszinten jávául és minden szükséges információt megkap a konstansok, változók, metódusok és osztályok elnevezéseiből, struktúrájából.Semmi sem fekete vagy fehér, így tudathasadásról sem lehet beszélni, hiszen értjük az ajánlás mögötti szándékot és aszerint cselekszünk. A clean code szerintem meg amúgy sem szabály, hanem ajánlás.
A public api javadoc meg más tészta, az a feladata, hogy röviden összefoglalja a mögöttes funkció lényegét és tájékoztasson a használat módjáról, megspórolva az olvasónak a forráskód böngészését... de erről a többiek is sokat írtak.
-
Drizzt
nagyúr
"Some comments are necessary or beneficial. We’ll look at a few that I consider worthy of the bits they consume." Tehát kommentet írni bizonyos esetekben és és jogos. Javadoc meg akkor igazán fontos, hogyha egy library API-ját írja le. Mivel akkor az konkrétan inkább dokumentáció, mint komment.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Thinkpad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ZBook Fury 15 G7 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- HP EliteBook 830 G8 i5-11gen//16GB//256SSD//13.3 " FHD Bang&Olufsen hang
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest