Új hozzászólás Aktív témák
-
glutamin
őstag
Ez pl eszembe sem jutott hogy az utolsó hibaüzenettől kezdjem el nézni. Gondolom ott akad el végleg.
Még nagyon az elején vagyok ennek a HIBERNATE-es dolognak. Korábban PHP/ASP, MySQL/JET Database vonalon már foglalkoztam webes adatbázisos alkalmazással, de most ez nekem még elég kínai.
-
TheProb
veterán
én se kattintgatok (nem is írtam), fejléc alatt a fv nevét, típusát és argumentumát értem, kifejtetlenül. (vagy rossz szót használtam?) Hát én még csak most ismerkedek az FX-el, de egyelőre kicsit idegen ez a mindent kézzel írjunk meg dolog, nem értem mért nem lehet egyből begenárálni a dolgokat a kódba, mint ahogy swing-el teszi az NB.
Amúgy intelliJ-nek az ingyenes verziója is van olyan jó, mint a teljes értékű?
-
TheProb
veterán
annyit sikerült közben kisilabizálnom, hogy ha a táblázat modelljében minden egyes boxot egyszer ki-be kattintok akkor utána már jó a dolog. Ez 1-2 sornál nem gáz, de ha sok van akkor már...
Amit írtál értem, csak ugye ezt a swing generálja, nem én hozom létre a változókat. Amit mondtál alapérték megadás jó lenne, viszont ilyet nem látok.
-
floatr
veterán
A filter annyit csinál, hogy egyazon session-t fog visszaadni a request idejére. Ez akkor kellhet, ha lazy collection-öket használsz, de nem inicializálod őket a betöltéskor. Ilyenkor session hibával hanyatt esik az egész.
A tranzakció egy kicsit más, azt definiálhatsz többet is pl. annotációval a business layer-ben. Ha egy controller több business metódust használ, akkor több tranzakció is kifuthat menetközben.
(#6230) jetarko nem lassabb lesz, hanem néha feleslegesen végzi a munkát, több memóriát ehet stb. Amikor EAGER-nek definiálsz egy kapcsolatot, akkor a tulaj betöltése nem egy szimpla select lesz, hanem hozzáfűzi az összes kapcsolatot, és egy menetben tölti be az adatokat.
Amikor a size() metódust használod LAZY-vel, akkor külön SQL fut le a collection-re.Ami duplikálódást illeti, asszem itt már azért látszódik, az oka az egésznek. EAGER az összes kapcsolatod, ezért szépen sorban hozzáfűzi JOIN-nal a TEAM táblához a lekérdezésnél. 1 join esetében a TEAM duplikálódik, minden további join esetében viszont a hozzáfűzött táblák rekordjai is. Itt lehet kutya elásva. Valószínűleg több collection is duplikált adatokat fog tartalmazni emiatt az összesített SQL miatt. Amikor a példámban néztem, nekem csak egy one-to-many kapcsolatom volt, amiben a tulaj szűrve volt, a collection elemei pedig egyszer jöttek a select-ből. Ha több ilyen van, akkor a select egyszerűen ilyen hulladék eredményt ad.
Emiatt is érdemes lenne subselect-eket használni valamilyen módon. Mondom, én a filtert javaslom LAZY-vel
-
plaschil
aktív tag
Hm... az if-es dolognál én is szívtam a fogamat, hogy vajon nem létezik erre valami sokkal egyszerűbb megoldás?! Mert ha most lett volna 100 féle PontKod-om az azé' csak 100 if.
Aztán úgy voltam vele, hogy egyelőre - ha működik - nem bántom. Nem csak ezt, semmit. Ezért is jöttem ide, és tettem közzé, hogy az avatottabbak segítsenek néhány dologgal, amit ők/ti egyből kiszúrtok, és tanuljak belőle. Amiket javasoltál, meg fogom nézni.
Minden percét élveztem a fejlesztésnek. Kár, hogy vége, de majd találok valami más kihívást. -
-v-
addikt
Na meg kérdés mi számít kimagasló bérezésnek
Sokszor itt félreértések vannak azt hiszem a jó java fejlesztők meg a munkáltatók között
Egyébként megdöbbentően sokan recruitolnak így fejvadászok, még a cég nevét se mondják meg, UI vagy backend, technológiák stb. stb. mégis mit várnak, időmilliomos az ember, hogy még ha ne adj isten tényleg épp aktuális is lehet a váltás ennyire hogy "java fejlesztőt keresünk" már ugrik is az ember és megy interjúzni?
-
Aethelstone
addikt
-
aronkatona92
csendes tag
Pont most kezdtem olvasni a clean code magyar verzióját és a felület szónál azonnal eszembe jutott a forum. Amíg nem írt konkrét példát addig fogalmam nem lett volna mire gondol a költő
Általában neten szoktam angolul olvasni, de ez most kivétel.
Van még pár gyöngyszem amit tudnál mondani? -
axioma
veterán
Igazabol en mar tegnap a linkelt magyarazat alapjan rajottem, hogy hulyeseget akartam. Raadasul csak elvi szinten erdekelt volna, (nyilvan minimalis modositas eseten me'g beleraktam volna), hogy ilyet miert nem lehet, es ahhoz csak siman azt kellett volna atgondolnom, hogy hogyan fogom azt a fuggvenyt meghivni...
Tokeletesen eleg lesz az, hogy az ososztalyba minden uj generacional boviteni kell azt a fuggvenyt, ami lekeri a generaciohoz tartozo hosszt (ez viszont kell, mert nem csak generaciok vannak, hanem felette tipusok is, csak ezt nem akartam belebonyolitani). Tovabb nincs ertelme kuzdeni vele, plane hogy az sem segiti jobban a karbantartast, ha absztraktabb is esetleg.
Aethelstone: neked is koszi, hogy probaltad ertelmezni, de az derult ki hogy en vagyok a problemaEgyebkent meg volt masik iranyban kerdezesnel olyan valasz is, hogy o az ilyenekert mondja hogy a generalt kod az igazi, mert akkor megtervezed az adatstrukturat amit modellezel, es akkor ezt az esetet beleirod a generalasba... na ez megint olyan, amit tuti hogy itt nemcsak hogy felesleges, de szinte alkalmatlan is, a programozo tok mashogy fogalmazza meg a feladatot mint ahogy eddig szokta (ergo gyakorlott benne, a kodirasban), plusz bizzon meg a generalasban (mikozben mint tudjuk minden rendes programban van legalabb egy elagazas, egy ciklus, es egy bug...)
-
axioma
veterán
Igen, bocs, pongyola voltam, a leendo programozonak aki uj generacioju osztalyt lesz kenytelen bevezetni, kapasbol lassa hogy ez mandatory. (Vagy ha en leszek az akkor en is
ha feledekeny lennek 10 ev mulva...)
De vegulis az adott eset inkabb csak azt mutatja, hogy eletszeru az igeny, elvi szinten erdekel. Mindjart nezem a linket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest