Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• floatr
    veterán

azt hogy tudom beállítani, hogy egy végpontra kapott json ne minden paraméterét legyen szükséges megadni?
    ez egy request ami object típus és azon belül vannak mezők és azt szeretném, hogy ezekben lévő paramétereket ne mindent kelljen megadni. Annotation? Melyik? :)

Ugye, elvileg a RequestBody requiredet falsera állítom az megoldja, de ez elég necces megoldásnak tűnik nekem...

Namost megint az van, hogy a felét sem írod le annak, ami kéne információ, hogy jól lehessen válaszolni. Sokféle módon lehet web service endpoint esetében opcionálissá tenni a paramétert. Ha egy @RequestBody paraméter van, ami becsomagol több kisebb értéket, akkor azok lehetnek opcionálisak automatikusan; én az utóbbi időben ezt használtam. Maga a body is lehet opcionális, ahogy írtad. Post paramétereket is használhatsz json-ben formázva, vagy egyszerű értékként küldve; azok a paraméterek is lehetnek opcionálisak. Egyikkel sincsen gyakorlati probléma, leszámítva a null ellenőrzését, bár el tudom képzelni, hogy valaki már erre is faragott egy anti-pattern cikket.

Új hozzászólás Aktív témák