Új hozzászólás Aktív témák

• MrSealRD

veterán

Napi fura kérdés.

Ha van egy objektumom...és én azt szerializálom. Majd ezt letárolom DB-ben. Később onnan beolvasom, deszerializálom, akkor ennek a két műveletnek a sebességét, hogy tudom megítélni gyorsaság szempontjából.
    Ha másképp akarom megfogalmazni, akkor: Honnan tudom, hogy gyorsítható-e a folyamat?

Bónusz kérdés: Nagyjából milyen futási idők jellemzőek a fenti folyamatokra? (Aki tud mondani példát adott méretre mi jött ki, annak nagyon örülnék)

Nem azért kérdezem, mert van kódom, vagy működő alkalmazás. Tervezési fázisban van egy projekt és éppen a felhasználható módszerek eszközök összgyűjtése folyik.

A lényeg, hogy van egy fájl inputon, aminek a feldolgozása után keletkezik egy objektum ami tartalmazza a fájlból szükséges dolgokat. De ezt a folyamatot nem akarom mindig futtatni, mert a fájl nem változik csak ritkán. Ezen kívül a performanciát is rontaná. Ezért arra gondoltam, hogy a szerializált formáját letárolom és amikor kell akkor beolvasom, deszerializálom és már a rendelkezésemre is áll az objektum, amit felhasználva mehet tovább a folyamat.

Ötletek észrevételek?

Új hozzászólás Aktív témák