Új hozzászólás Aktív témák
-
jetarko
csendes tag
Hogyan lehet levizsgálni azt h pl 10 táblán keresztül legyen egy érték unique?
Pl: minden táblában van e-mail, de mindenhol unique-nak kell lennie az egész db-t nézve.
Jelenleg úgy oldottam meg, hogy minden dao-nál az addNewXY esetén levizsgálom az összes táblát, hogy van-e ilyen érték és ha igen dobok egy exceptiont. UpdateXY esetén ugyanez csak ott ha már van ilyen vizsgálom, hogy ahhoz tartozik-e aki updatel. Ez 10 külön dao-nál elég macerás, és ha jön egy 11. akkor mindenhol bővíthetem.Másik: Ha olyan adatot akarok lementeni ami db szigorítás szerint nem valid, pl unique, akkor kapok egy ConstraintViolationException-t, de ebből nem tudom kitalálni, hogy konkrétan mire kaptam ezt az exceptiont.
Olyan adatot nem engedek el db szintig amit validatorral kitudok szűrni, de ez nem minden.Ezekre mi a best practice?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Gitáros topic
- Érdemes elővenni a Diablo II-t: érdekes újdonságot kap a játék
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Tőzsde és gazdaság
- SSD kibeszélő
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gaming notebook topik
- Metal Gear Solid
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- ELADÓ: 8GB SKHynix 2400MHz DDR4 SODIMM (laptop) memória (+gari/számlás)
- GAINWARD PYTHON III RTX 5070 12GB GDDR7! 3 VENTIS! GARANCIA/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)!
- MSI GF63 Thin 9SCX
- R2-d2 c3po STAR WARS (80cm x 100 cm) olajefstmény
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- iKing.hu Apple iPhone 12 128GB White használt karcmentes 100% akku 6 hónap garancia
- Apple iPhone 17 256GB Sage használt újszerű 100% akku 32 ciklus Apple garancia 2027.01.06-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 16 Pro Max 256GB 92% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest