Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• beleszólok
    senior tag

Java-ban nincs igazabol globalis valtozo, talan a szingleton all hozza legkozelebb, de neked meg erre sincs szukseged. A main-t tartalmazo osztalyodban legyen egy publikus AtomicInteger, aztan kesz.

Bar tuti jon valaki, aki elmondja, hogy dependency injectionnel lesz igazi enterprajz megoldas :DDD

Masik kerdesedre: az int az tuti atomic, a long az vagy atomic, vagy nem. Az int 32 bites, a long 64, a VM implementacionak garantalnia kell az intek atomikus irasat/olvasasat, a longoket nem. Belemehetunk abba, hogy ez miert van -- elsosorban azert, mert 32 bites architekturakon a 64 bites ertekek atomikus irasa teljesitmenyvesztessel jar.

DI-t említeni sem mertem. :)
    Különösen, hogy anno, PHP-vel játszadozva rövid úton oda jutottam, hogy ehhez már keretrendszer kell. :))

(és most megint valaki azt fogja mondani, hogy kötözködök)
    Szerintem a main-be tett publikus változó, az nagyjából megfelel a globális változónak, de OK, valóban, a javanak nincs olyan nyelvi konstrukciója, ami valódi globálist valósítana meg.

long vs 64 bit... jellemzően már eszembe sem jut, hogy még léteznek 32 bites rendszerek is. Bennem csak annyi volt, hogy a java long = 64 bites int, az meg már processzor szinten is elemi adat.

Új hozzászólás Aktív témák