Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• floatr
    veterán

Hello emberek!

Már egy-két napja böngészem a netet, de nem találtam még jó megoldást az alábbi problémához:

Netbeans-t használok, szeretnék csatlakozni egy általam készített MSSQL adatbázishoz, de egyszerűen nem akar összejönni. Az alábbi hibaüzenetet kapom: com.microsoft.sqlserver.jdbc.SQLServerException: Login failed. The login is from an untrusted domain and cannot be used with Windows authentication.

A kódom pedig a következő:
    Class.forName("com.microsoft.sqlserver.jdbc.SQLServerDriver");
    String url = "jdbc:sqlserver://localhost;instance=SQLEXPRESS;databaseName=prog3_ef;integratedSecurity=true;";

A driver-t leszedtem Microsoft oldaláról, csatoltam is a projekthez. 1433-as port nyitva van, működik is. SQL Server Browser service fut.

Már vagy 5-6 féle változatot kipróbáltam, windows authentication-nel és anélkül, de nem akar összejönni. Egyik oldalon azt is írták, hogy netbeans-ben nem is lehet így csatlakozni és inkább állítsam át "SQL Server and Windows Authentication mode"-ra a Management Studio-ban, hogy „sa”-val csatlakozzak, de az sem ment. Valaki tudna segíteni?

Ahogy Karma is mondja. Engedélyezni kell, hogy adott ip címen meg lehessen szólítani a 1433-as TCP porton, és hogy user/pwd párossal lehessen csatlakozni. Ez alapból le szokott lenni tiltva, és csak win domain becsatlakozást fogad el. Ami a jelenlegi kódodban van, az szintén domain alapú azonosítással futna, de ezek szerint nem tetszik a szervernek a te géped jelenlegi domain-beli állapota, vagy nem vagy jogosult mint domain júzer.

Emellett érdemes még egy egyéb felhasználót létrehozni az adatbázisodhoz, aminek jelszót adsz, és nem sa-t használni, mert ha netán élesbe kerül egy fejlesztésed, akkor csúnya problémákat tudsz ezzel magadnak okozni.

Azt esetleg javasolnám, hogyha egy kicsit is komolyabb a fejlesztés, akkor legalább egy connection pool-t használj, ha mást nem is.

Új hozzászólás Aktív témák