Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPad topik
- Őrületes specifikációkkal rendelkezik a Tachyum csodaprocesszora
- rx 9070 xt
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-book olvasók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
alapz@j
tag
Sziasztok! A múltkor belefutottam egy Java problémába, gondoltam megkérdezem.
Van egy programunk, ahol a GUI elemek szövegei (a label-ek és a gombok feliratai, a combobox-ok elemei, stb.) nem a programba vannak hardcode-olva, hanem futásidőben kerülnek beolvasásra egy szövegfájlból. A program egy magyar (nem tudom, fontos-e) Win7-en készült, a szövegfájl sima ANSI kódolású és minden tökéletesen működött, még a kritikus ő és ű karakterek is ékezethelyesek voltak. Amikor azokban kipróbáltuk egy Ubuntu Linuxon, az ékezetes karakterek (nem csak ő és ű, hanem az összes) hibásan jelentek meg. Hirtelen ötlettől vezérelve átkonvertáltuk a szövegfájlt UTF8 kódolásúra (BOM nélkül), amitől a dolgok szépen megjavultak és a szoftver rendesen működött.
Egészen addig, amíg ezt a változatot vissza nem hoztuk Win7-re: az ékezetes karakterek helyett itt annak a két byte-nak az ANSI megfelelője jelent meg, ami az UTF8-ben őket leírja.
Gondoltam a Look&Feel-re, de nehezen tudom elképzelni, hogy az NT óta unicode-ra épülő windows-os L&F ANSI alapú lenne, míg a linuxos unicode-os...
Valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Unihertz Tank 3 Pro 8849 5G, 100 lumen / 120 Hz DLP projektor, óriási 23 800 mAh 16/512 GB
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest