Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• disy68
    aktív tag

nem is akarok használni, de a példákban más megoldás nincs, lásd ott a fetch és mégse.
    Az elméleletet tudom, meg azt is, hogy az jpa-nál ritkán stimmel a gyakorlattal, ahogy itt se.

A gyors megoldás az lett, hogy a service-ben nyomok egy gettert a sub entitykre semmibe vezetett eredménnyel, és utána már jó lesz a servicen kívül is.

De inkább azt választottam, hogy a @Fetch(value = FetchMode.SUBSELECT)-et átírtam FetchMode.JOIN-ra. Hogy ez most bug, vagy feature, nem tudom, mindenesetre logikát nem látok benne... úgyhogy a bug a valószínűbb.
    Azt nem tudom mit csinál, nem is érdekel, ennek a rakás ürülék alkalmazásnak ez a legkisebb gondja :D

ha a fetch mód subselect, akkor n db kapcsolódó entity-vel n+1 query-t generál a hibernate, ez működik eager és fetch betöltésnél is, viszont a join fetch mód esetében 1 db query-t generál a hibernate, amivel lekéri a kapcsolódó entity-ket is, így ez instant eager betöltést jelent fetch type-tól függetlenül

én alapvetően a @NamedEntityGraph irányba mentem volna, ha nincs mód nagyobb refaktorra (bár ha ezt force-olja a projekt struktúra, akkor kb. mindegy, mert eager betöltés lesz a vége)

Új hozzászólás Aktív témák