- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen digitális videókamerát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Nem kifejezetten Java kérdés....de nincs spec topik és lazán kapcsolódik...előre is elnézést. De minden komoly észrevétel jól jön.
Zöldmezős alkalmazás. DB tervezés. Van egy csomó kis szótár tábla. Ez tipikusan arra van, hogy a legördülőket majd innen töltjük fel. De lenne karbantartó is ezekre a táblákra... Én ezeket a táblákat külön vettem fel... Viszont nemrég jött egy másik ötlet egy kollégától.
Ő 1 táblát javasol lényegében az összes szótártáblában tárolt adatra.
TYPE - ID - NAME - SPEC1 - SPEC2 ...stb mezőkkel.
DOG - 1 - kutyi - szánhúz- null
CAT - 1 - cica - null - alszikItt lényegében a TYPE tartalmazná a típust és az ID-val együtt alkotná az elsődleges kulcsot...
Állítólag azért jó, mert nincs sok kis tábla... Én még annyit gondolok mögé, hogy kevesebb JOIN miatt gyors tud maradni a lekérdezés. De nekem zavarja a szemem, hogy eltérő típusú adatokat gyúrunk egybe. Az eltérő típusú objektumok miatt sok a kitöltetlen mező.
Ráadásul nagy kérdés, hogy amikor mondjuk egy Hibernate-et teszek fölé, akkor mennyire kavarja meg a domaint, hogy minden objektumnál lesz getSpec1() metódus miközben nincs is értelmezve az adott objektumon, mert azt a Spec2 tulajdonságával értelmezzük, és így azért lehetnek fura dolgok a kódban...
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged