Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem kifejezetten Java kérdés....de nincs spec topik és lazán kapcsolódik...előre is elnézést. De minden komoly észrevétel jól jön.
Zöldmezős alkalmazás. DB tervezés. Van egy csomó kis szótár tábla. Ez tipikusan arra van, hogy a legördülőket majd innen töltjük fel. De lenne karbantartó is ezekre a táblákra... Én ezeket a táblákat külön vettem fel... Viszont nemrég jött egy másik ötlet egy kollégától.
Ő 1 táblát javasol lényegében az összes szótártáblában tárolt adatra.
TYPE - ID - NAME - SPEC1 - SPEC2 ...stb mezőkkel.
DOG - 1 - kutyi - szánhúz- null
CAT - 1 - cica - null - alszikItt lényegében a TYPE tartalmazná a típust és az ID-val együtt alkotná az elsődleges kulcsot...
Állítólag azért jó, mert nincs sok kis tábla... Én még annyit gondolok mögé, hogy kevesebb JOIN miatt gyors tud maradni a lekérdezés. De nekem zavarja a szemem, hogy eltérő típusú adatokat gyúrunk egybe. Az eltérő típusú objektumok miatt sok a kitöltetlen mező.
Ráadásul nagy kérdés, hogy amikor mondjuk egy Hibernate-et teszek fölé, akkor mennyire kavarja meg a domaint, hogy minden objektumnál lesz getSpec1() metódus miközben nincs is értelmezve az adott objektumon, mert azt a Spec2 tulajdonságával értelmezzük, és így azért lehetnek fura dolgok a kódban...
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- hcl: Könnyű légierő
- 12 percnyi játékmenet bemutatót kapott a Mortal Shell II
- További aktív témák...
- LG OLED 42C2 hibátlan, beégésmentes, 120Hz, PS5/Xbox gaming TV
- AMD Ryzen R9 5900X 12Mag / 24Szál / 3,7 / 4,8 GHz / 22 Hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- Gainward 4060Ti Ghost 8GB / 10 Hónap Alza.hu Garancia / Beszámítás OK! Akciós ár!
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- NEO-t vennél? NE TEDD!!! KÉSZLETKISÖPRÉSI UltraAkcióóó! Air M4 16GB 512GB Garancia - több színben!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thermalright Assassin X 120 V2
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4535, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest