Új hozzászólás Aktív témák

• MrSealRD

veterán

Nem kifejezetten Java kérdés....de nincs spec topik és lazán kapcsolódik...előre is elnézést. De minden komoly észrevétel jól jön.

Zöldmezős alkalmazás. DB tervezés. Van egy csomó kis szótár tábla. Ez tipikusan arra van, hogy a legördülőket majd innen töltjük fel. De lenne karbantartó is ezekre a táblákra... Én ezeket a táblákat külön vettem fel... Viszont nemrég jött egy másik ötlet egy kollégától.
    Ő 1 táblát javasol lényegében az összes szótártáblában tárolt adatra.
    TYPE - ID - NAME - SPEC1 - SPEC2 ...stb mezőkkel.
    DOG - 1 - kutyi - szánhúz- null
    CAT - 1 - cica - null - alszik

Itt lényegében a TYPE tartalmazná a típust és az ID-val együtt alkotná az elsődleges kulcsot...
    Állítólag azért jó, mert nincs sok kis tábla... Én még annyit gondolok mögé, hogy kevesebb JOIN miatt gyors tud maradni a lekérdezés. De nekem zavarja a szemem, hogy eltérő típusú adatokat gyúrunk egybe. Az eltérő típusú objektumok miatt sok a kitöltetlen mező.
    Ráadásul nagy kérdés, hogy amikor mondjuk egy Hibernate-et teszek fölé, akkor mennyire kavarja meg a domaint, hogy minden objektumnál lesz getSpec1() metódus miközben nincs is értelmezve az adott objektumon, mert azt a Spec2 tulajdonságával értelmezzük, és így azért lehetnek fura dolgok a kódban...

Új hozzászólás Aktív témák