- LG LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Akciókamerák
- Billentyűzet gondom van
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED monitor topik
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
F-ECT$
titán
válasz
concret_hp #3086 üzenetére
Fiz 2-ről csak annyit, hogy az egyik haverom oktv-n fizikából 3-os és 4-es korában is benne volt az első 20-ban, de az első fiz 2 vizsgáján meghúzták
Persze nem vészes, én vért izzadva lettem 2-es
-
LOTR
addikt
válasz
concret_hp #3093 üzenetére
hát nem hiszem, hogy én a progot ilyen rövid időn belül megszeretem, bár ne legyen igazam
tényleg, ha vkinek csúszik a szakiránya, attól még felvehet az alapterven kívüli tárgyakat is amiket majd úgy gondolja, hogy úgyis tanulnia kell a szakirányon belül, vagy csak akkor lehet ezeket felvenni, ha már szakirányon van? -
Drizzt
nagyúr
Digitházinál van egy kis értelmezési problémám...
1-essel kezdődik a digit kódom: Start/mindkettőből keres egyet tetszőleges sorrendben/STOP. Tehát ha találok mondjuk egyszer egy N-et, aztán találok még tetszőleges darab N-et, a Stopjelet már csak akkor adom ki, ha legalább 1 N-et, illetve H-t is találok? -
_az
senior tag
és kibaxtam a rencerrel ,csak sikerált a b4 zh-m... első aláírásom megvan!
-
Drizzt
nagyúr
válasz
concret_hp #3086 üzenetére
Húha, ez a dolog engem is nagyon izgat. Igazából azt se tudom, mit veszünk
Amúgy meg amik vannak kidolgozott zh-k az infositeon(kemény 2), azok a gifen belül 1. zh-nak vannak írva, viszont az infositeon 2.zh-ként hivatkoznak rá(Pacher, 2002, ápr. 25). Egy srác azt mondta, hogy ezek 2. zh-k, de nekem nem tűnik úgy. Vagy azok? Fogalmam sincs, ti tudjátok?
Elkezdem lassan a digit2 házit, ez egész izgisnek tűnik. -
concret_hp
addikt
fiz2 zh2 és vizsga túlélési 5letek
várjam be kereszten?
-
DigitXT
félisten
válasz
Panther #3084 üzenetére
de ezen túl...
Egy-két problémát eszméletlen hatékonyan lehet leírni/kezelni...Csak összehasonlításképp: a házipróbálkozásomat C-ben csináltam
, és rohadt büszke voltam a végén arra, hogy egy csomó korlátozó heurisztikával már pár másodpercen belül megoldja a problémát, a tesztelésre kapott példákra. Erre volt ugye egy kis sebesség/hatékonyság verseny (amin természetesen nem indultam, mert deklaratívan nem sikerült megfogalmaznom a programocskámat
), amely példáira már akár percekre, sőt órákra romlott - volna - a teljesítménye (nem vártam ki az összes megoldás lefutását, gondolhatod
), tanárbácsi proggija meg mit csinált?
1 másodperc alatt...
Azért nem semmi.
Amúgy később hivatkoznak rá, csak most éppen nem ugrik be, hogy hol. De a Prolog amúgy tetszett, később az SML is megyegetett (pótZH-ztam miatt), és a vizsgán minden nagyon jól jött ki, vagy 2 pontot vesztettem össz-vissz, így HF nélkül is sikerült a négyest megszerezni.
-
Panther
HÁZIGAZDA
Nekem most úgy fest a ZH-m, hogy a Prolog meglett 40%, az SML viszont közel sem.
Igazából az a bajom, hogy ''jó jó, megtanítanak deklaratívan programozni, de... az mire jó''? Nekem nem úgy tűnik mintha ezzel a Prologgal bármit is el lehetne érni. Nagyon szép meg izgalmas, érdekes (na jó: nem az), hogy ha beírom hogy Peti anyja Juci, az ő apja meg Zoltán, akkor megmondja hogy Petinek Zoltán a nagyapja, de ezen túl... -
F-ECT$
titán
válasz
Panther #3081 üzenetére
Én kereszten bejártam, mert általában 10-15 fő volt. Mikor ez visszaesett 5-re, akkor már a tanár gépe körül ültünk (nem kellett kivetíteni) és elég jól haladtunk, utána meg sztorizgatott, amin meg jókat röhögtünk
Egyébként ha van még akkor az online gyakorlást érdemes nyomatni, én abból írtam meg 80% körülire a zh-t, és így a vizsgán lazán 3-ast kaptam, úgy hogy a prolog progihoz hozzákezdeni sem tudtam -
Panther
HÁZIGAZDA
Meg tudja nekem vki mondani, hogy mire jó a Deklaratív programozás óra?
-
F-ECT$
titán
Fony: a zh-k még beleszámítanak vizsgába? Mert nálunk még igen, és így a viszonylag könnyű zh-kat jól megírva egy szar vizsgával is lehetett 3-ast kapni. (Ludányi asszem évfolyamtársam
)
Jelek - suxx
Malo - /jelek
Progtech - itt azon lehettet szívni, hogy a feladatnak csak a kapufa féle megoldása volt jó, és az elméletet (kb vizsga 40%-a) meg senki sem tanulta meg
Szglab 3 - hányás
Szar: Én 2 dolgot tanultam meg: órák (fizikai/logikai), memóriakezelés (3 féle). Ez elég volt a vizsga 2-eshez és a szigorlat 3-ashoz
Valszám: utolsóvizsgánszóbelivelátmenősdezáróvizsgatárgynakválasztós. -
Ijk
nagyúr
Sziasztok!
Építészmérnökisek közül valaki megmondaná pontosan mit kell rajz alkalmassági vizsgán rajzolni? thx -
Zsu_
senior tag
válasz
concret_hp #3073 üzenetére
Bateman, sok minden már változott. Pl. nincs szóbeli jelekből és nem Szirmay tarja a javat
fony: nem annyira nehéz, de CS tanszék nagyon fukarul osztja a pontokat a zh-n.
A könyv elég vacak belőle, az előadás unalmas. Gyakra viszont szinte muszáj bejárni, különben nem értesz majd semmit. Én Ludányi Zoltánhoz jártam: aránylag rendes, elég jól magyaráz. A félévben 5 kiszh van a gyakorlatokon, amikből 4-et vesznek figyelembe. (egyenként 5 pontosak) és van egy nagyzh 30 pont. Ezekből kell 20 pontot összegyűjteni az aláíráshoz.
jelek: nagy szívás!. már nincs szóbeli vizsga, cserébe viszont nehezítettek az írásbelin.
A félévközi házi feladat az aláírás feltétele. Érdemes magad csinálnod és időben elkezdeni. Ha nem magadtól csinálod tuti megbuksz a vizsgán, ha végigszenveded, akkor halvány esélyed van arra, hogy átmenj... A házi nem olyan, mint digitből, hogy max 1 nap alatt kész van. Nincs zh, a házi feladat az aláírás feltétele.
Malo: Serény nagy arc, bár személy szerint nekem nem jött be a poénkodós stílusa.
A zh vicces: 400-an az IB028-ban. Okos ember mellé kell ülni, de amúgy sem egy nehéz tárgyJa, és nincs belőle vizsga.
Progtech: Az előadások szörnyűek, sztorikat mesél, amiknek semmi köze az anyaghoz... és csak 3 vizsga van belőle. Nincs zh, csak vizsga.
Szglab3: Csébfalvi az előadó, szörnyű... a gyakoknál attól függ, hogy ki tartja.
Általában szívni lehet a javaval. Beugrós zh van. Ha beugró megvan (10ből 5öt kell tudni), akkor gyakorlatilag utána egy komplett játékprogit kell írni papíron. Nincs vizsga, csak zh.
Szar: Német jófej, érdemes órákra járni, bár anélkül is bőven vihető a tárgy.
Szerintem könnyű, infositeon van egy 30oldalas kidolgozás, ha azt tudod, akkor még akár 4-est, 5öst is kaphatsz.Digit folytatása, de ez már jóval számítógép-közelibb tárgy.
Valszám: a tippelés általában senkinek nem jön be, se zh-n, se vizsgán.
Az elején azt gondoljuk, hogy ez könnyű tárgy, aztán mire már senki sem jár be, addigra bedurvul nagyon! Én Pintér Mártához jártam, van még Ketskeméty, de egyik se túl jó. Maga a tárgy nagyon száraz, nem igazán lehet érdekesen előadni.
Szerintem ne foglalkozz az előkereszttel! Örülj, ha ezeket megcsinálod.
[Szerkesztve] -
BatemanX
tag
válasz
concret_hp #3073 üzenetére
Na most csak röviden, köv. félév elején úgyis előkerül megint a dolog.
Fony:
Szigorlat tárgy, zömében érthető, de száraz mint állat. BSZ-nél könnyebb, közepes mennyiségű tanulással abszolválható.
Jelek:
Sláger kereszt tárgy.Van házi, sokat szenvedős. Vizsga írás+szóbeli. Nem mondom, hogy ez lesz az eddigi legnehezebb, mert embere válogatja, de nem lesz egy leányálom. Viszont ha eljutsz Szabtechig, már nosztalgiával fogsz rá gondolni.
Malo:
Könnyű, amikor mi voltunk, teszt vizsga volt, előre ismert kérdés-válasz párokkal, most nem tudom hogy lesz.
Progtech:
Kapufa bácsi.Közepes nehézségű, de könnyen lehet vele szívni (bár már nem emlékszem miért, de sokan szívtak vele könnyen
). Egy jó tanács, ha jót akartok magatoknak, vizsga után ne reklamáljatok, még ha csak 1 pont kellene is.
Szglab 3:
A kettőből az első Szirmay tárgy. Na erre kössétek fel a gatyátokat. Ha jól tudom nektek már csak java van belőle, de embertelen szívatás lesz így is. Vizsgán olyan feladatokat kelll papíron megoldani, ami néha vetekszik az előző féléves proglab házitokkal. Szóval javat tanulni jól, mert szopás lesz!
Szar:
Digit folytatása. Ezzel is szokás szívni, közepesen keresztre küldős tárgy. Érdemes azárt rendesen ráhajtani, mivel ha sikerül, 1-2 hét készüléssel a digit szigorlat abszolválható utána. (Mondjuk én elkereszteltem belőle, de így is csak 1-2 hét tanulás kellett szigóhoz).
Valszám:
Nem túl nehéz, de retkes mód száraz.Aki utálja az ilyet, annak nehezen fog menni, de azért nem kell tőle tartani. Az alapvető részeket érdemes hosszú távra megtanulni, mert minimum 3 későbbi tárgyban elő fognak kerülni.
Mostanra kb ennyi. -
concret_hp
addikt
2-od és többedéves infósoktól kérnék 1 kis eligazítást a 3. félévre.
Nagy vonalakban melyik tárgyról mit érdemes tudni, ahol több kurzus van ott kihez érdemesebb menni és miért, számonkérések milyensége stb.
van-e esetleg tipikusan keresztre való tárgy (mint a fiz 1-2)
segítségül a tárgyak (ha már nagyon régen lett volna)
fony
jelek
malo
progtech
szglab3
szar
valszám
és esetleg van-e olyan tárgy ami előkeresztesként szóba jöhet a 4. félévről?
előre is köszi a helpet -
Drizzt
nagyúr
Azt, hogy tesiből hogy állok, azt meg lehet tudni valahol? Nagyon fáradt vagyok, de ez szerintem érthető....
Kiváncsi vagyok, meglesz-e a tesi-B-m idén. -
LOTR
addikt
nekem meg a múlt félévi digit meg közgáz 5-ösöm ment el az miatt, mert elírtam 1 feladatot
mod: digitből 2 feladatot
[Szerkesztve] -
bdav
őstag
válasz
concret_hp #3067 üzenetére
ja, ne is mondd, nálam 5-9 az -6
de amugy nem lett rossz
-
joe69
senior tag
válasz
concret_hp #3062 üzenetére
egy haverom azt mondta hogy 10-tol lehet majd
kth-nak azert dobok egy mailt... -
_az
senior tag
matek b4 zh ma...
amit 2-4-ig gyakorlaton új anyagként vettünk, azt már visszakérték a 6-kor kezdődő zh-ban...
ettől függetlenül lehet, hogy meglesz...
asszem mégiscsak kéne magammal kalapácsot hordani a suliba...
[Szerkesztve] -
bdav
őstag
válasz
concret_hp #3062 üzenetére
mér még nem lehet?
anal kinek hogyment? -
Drizzt
nagyúr
Ha valaki van anal2 a0 kurzusos: mi volt a konzival? Hol volt? Volt egyáltalán? Az eredetileg kiírt helyen nem volt.
-
DigitXT
félisten
A házit már tavaly ilyenkor letudtam...
Nem mondtam volna, hogy negyedszer hallgatom a tárgyat? Jelszó: fontolva haladás...
(2 Lantos+2 Keviczky) Mod: amúgy azért lenne muszáj végre megcsinálnom, mert emellett csak 13 kreditem van erre a félévre
, aztán fizethetek jövőre, vagy mi a szösz...
[Szerkesztve] -
concret_hp
addikt
Bővebben: link elég lol, ez a KB választási f*ság...
-
DigitXT
félisten
Én a Szabtechet kezdtem erősen hanyagolni.
Már megint.
De majd a vizsgaidőszakban jól megtanulom, és levizsgázok szépen belőle.
Muszáj.
-
joe69
senior tag
mikortol lehet jelentkezni a vizsgakra?
-
concret_hp
addikt
én is most ott tartok h bejárok analra meg bszre + gyakokra. ez heti 6 óra + 2 angol de mostanában az is pihenőpályán van...
-
_az
senior tag
mer jól hangzik vaze
-
_az
senior tag
elegem van, mostantól nem járok be
előadásokra pláne
illetve marad a hétfőn-csütörtökön 1-1 óra recept
többet ne mvagyok hajlandó, olyan gané előadások vannak, hogy végeztem -
joe69
senior tag
ok thx
-
joe69
senior tag
válasz
concret_hp #3035 üzenetére
szeptember mar a mostani felev alapjan megy nem? ha nem akkor mikor utaljak?
-
joe69
senior tag
juniusra kapunk osztondijat?
-
tonyo2
tag
Volt valaki mostanában vegyésznapokon? Mi minden este beb@szunk ott. Elég jó csajok is vannak. Meg van borozó+zsíroskenyér, igaz elég drága:100ft/db
-
Drizzt
nagyúr
Valakit láttam ph-zni itt a hszk-ban pont mikor megjöttem, akkor indult el innen. Érdekes.
-
concret_hp
addikt
és vajon ki volt a leggyorsabb?
naponta 1szer nézek levlistát, hát ma pont jókor tettem
ami a lol:
1, déletán kb 3 órán át teljesen ingyen és bérmentve osztottam az észt digitből. (mondjuk haver arcoknak és nem full ingyé')
2, sztem olyan 40-45 pontnál szinte fx h nem lesz több a zh-m
3, 3 srác volt végülis: 2 másod és 1 3adéves (ő mondjuk volt passzívon 2-t)
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
Basszus, nagyon idegesítő, hogy már nem emlékszem, melyik flip-flop mit csinál pontosan, meg hogy hogyan kell áttérni az egyik számábrázolásról a másikra. Ez könnyen a ketesembe kerülhet.
-
_az
senior tag
najó kiakadtam... holnap közgaz2, pénteken elektronika1...
közgazból ezúttal mindíg bent volta, odafigyeltem ,erre most megnéztem egy tesztet... szóval akkor pótzh leszvalahogy ne mvagyok ráhangolva...
elektro: hát végülis cirka 90 kiskérdés létezik képletekre-összefüggésekre, +lesz számolás+tétel, valahogy nem akar szóról szóra a fejembe menni az a 200 oldalas tankönyv... és ez csak az első fele... bakker megindult a szivatás... -
_az
senior tag
memillesztés szvsz előfordulhat, mivelaz anyag első felévben van...
a lényeg, hogy a mem-et 1 doboznak nézed ki- és bemenetekkel oszt komb hálózattal, vagy dekódolóval rányomod a címsávot... csak a 16-2-es számrencer átváltás köll... nagyon könyű...
mikroprog meg kb annyi, hogy megállapítasz különböző állapotokat a rendszerben, ezekhez hozzáteszel egy d flipflopot úgy, hogy azon akkor jöjjön 1, ha az állapot előkövetelményei teljesültek: tehát egy rakás flipflop, amik apró hálózatokkal vannak összekötve... lehet bonyolítani memóriával(akkor kis program is köllhet)...
segítettem? -
Drizzt
nagyúr
Húúúú.... Azta...
Egy srác a levlisten 5000-et kínál annak, aki ma neki elmagyarázza a digit2-t rendesen... Azta.
Szép summa.
Én sajna még mindig azért küzdök, hogy legyen esélyem a kettesre. Egyelőre a mikroprogramozott vezérlők, vagymi nem megy...
Ami biztos, hogy fog meni, ha lesz, az a számláló/idődiagrammja. -
etilin
aktív tag
Vegyésznapok!!!!!
Offline?
Miért nincs rókázó smile? -
Elrood
őstag
Intel új generációs integrált GPU-ja.
http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=425 Bővebben: link -
Elrood
őstag
Új gépek vannak a G teremben (hszk), F-t és H-t még nem tudtam megnézni.
Röviden: NEC gépek, 3200MHz-s Prescott magos P4, i915G(V) chipsettel, GMA900-al, 1giga rammal.
Ideje volt lecserélni azokat a celeron700-s vackokat, csak kínlódás volt velük. Ez a gép úgy hasít, hogy öröm nézni.
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
Nem lesz digit-konzi? Neeee.
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #2993 üzenetére
nemis 70% hanem 77%
Benesóczky könyv nem rossz sztem. Az Arató féle digit1 (bár nem nagyon néztem bele) sztem gyengébb.
Aktív témák
Hirdetés
- Sony Alfa 7 MII. + Objektívek, Kamera állvány stb.
- Acer TravelMate P245 i3-4010U 4 GB RAM 120 GB SSD (Samsung)
- ÚJ BONTATLAN Macbook Air Apple M1 M2 M3 M4 Legújabb Magyar 1 év Garancia Deák Térnél Azonnal Átvehet
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged