Aktív témák
-
Panther
HÁZIGAZDA
Ha most hétfőn (azaz 1 hét és 1 nap után) befejeztem a vizsgaidőszakot, úgy hogy minden tárgyam megvan, az laza?
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
concret_hp #4631 üzenetére
Én nem.
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
concret_hp #4602 üzenetére
Én sem akarom ezt csinálni, amit csinálok (nem járok be semmire), de nem megy. Idén is megpróbáltam, első héten kb mindenen ott voltam, egy rakás szar volt az egész. Azóta megint nem járok... és jobb így...
Bár szar az ilyen mindenféle gányságokból felkészülni, de egyszerűen nem érné meg a kis előnyért (amit az előadások adnának) szivatni magamat minden héten az órákon.
Ja, amúgy én is dolgozom egyetem mellett. Lásd: http://prohardver.hu -
Panther
HÁZIGAZDA
Ti emberek, ez a Labor5 elég sz*pásnak ígérkezik a levlista alapján...
-
Panther
HÁZIGAZDA
Denagyon sz*r volt ez az első nap a suliban...
Formális módszerek: két órán át bizonygatta a faszi, hogy ez mennyire hasznos meg jó lesz nekünk (meg az egész világegyetemnek persze), de hogy mi az a formális módszer, azt nem tudtuk meg. Elég baljós a dolog, ugyanis ha valami tényleg jó és használható, akkor azt nem kell bizonygatni, rájön az ember magától is... -
Panther
HÁZIGAZDA
Első tanítási nap. Ja nem, mert hétfőn nincs órám.
(30 kredit) -
Panther
HÁZIGAZDA
Az alább olvashatók miatt: meg tudja valaki mondani, ki az ''intézményem informatikai kapcsolattartója''? A KTH hétfő óta képtelen válaszolni. (Rendelte már meg valaki itt neten ezt a Campus cuccot?)
> ________________________________
> Tisztelettel,
> Január 6-án elektronikus úton megrendeltem a
> http://www.tisztaszoftver.hu/CampusWeb/ oldalon az ''alanyi jogon
> járó szoftverlicenc-igazolást (térítésmentes)''. Eddig azt hittem, hogy
> ez magában foglalja a Windows XP és Office telepítési CD-kulcsokat
> is, de azóta csak egy emailt kaptam, amiben egy PDF fájl volt
> (''Üdvözöljük a tisztaszoftver programban, ...''), mást nem. Mit kéne
> tennem, hogy megkapjam a CD-kulcsokat is? Igazából azokra lenne
> szükségem.
>
> Üdvözlettel,
> <<Panther>>
>
> ________________________________
> Petrics Patrícia (CAMPUS) <petrics.patricia@campus.hu> írta:
>
> Tisztelt <<Panther>>!
>
> E-rendelés esetében, intézménye informatikai kapcsolattartójától
> kérheti el a telepítéshez szükséges kulcsokat. A kapcsolattartó
> személyérol a tanulmányi osztályon kaphat felvilágosítást.
>
> Tisztelettel:
> Petrics Patrícia -
Panther
HÁZIGAZDA
Engem putty-al a lejárt jelszóval még beengedett, aztán rögtön meg is kellett változtatnom. Addig nem csinálhattam semmi mást.
Ja, párszor még az vert át engem, hogy nekem a jelszavaimban általában nincsenek az első 6 karakterben számok, és itt meg kell... úgyhogy nem használhattam vmelyik standard jelszavam, és ez kiment a fejemből, hogy ennek megfelelően megváltoztatva írtam be az egyiket neki...
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
Na most ez úgy megy, hogy okosan azt csinálják, hogy ha X ideig nem változtatod meg az Ural2-es jelszavadat, akkor küldenek erre a HSZK-s mailre egy levelet, hogy tedd meg, mert Y napon belül már be sem fog engedni, csak ha belépéskor rögtön meg is változtatod. És ez azért jó, mert ha nem lépsz be a mailedre azon az Y napon belül sem, akkor a webmail felület már be sem enged (mivel ott nem tudod azonnal megváltoztatni a jelszót), így a levelet sem tudod elolvasni, hogy most miért nem tudsz belépni. Okos ötlet, én is beszívtam vele. Szóval lépj be SSH-val (pl putty.exe), változtasd meg a jelszavad, és az újjal már be tudsz majd lépni a webmailre is.
Grat HSZK! -
Panther
HÁZIGAZDA
Nos, nem nagyon szerettem... ki hallott már ilyen hülyeséget, hogy a válózó értéke nem változthat?
Azért egy 4-es vizsgát összeszedtem belőle, de ez már 7-8 hónapja volt kb... szóval kérdezz nyugodtan, max nem tudom a választ.
Ja, és tegnap meglett a számelm szigorlatom!Egy gyönyörű kettes...
Mondjuk ez is igen figyelemreméltó teljesítmény szerintem, tekintve hogy Turing gépeket húztam, amit AlgEl-ből sem tanultam meg, most sem, és soha nem is akartam, mert utálom őket... szóval úgy mentem be hogy ''csak azt ne''. Ja, és mindezek mellé az AlgEl tanár vizsgáztatott (Friedl).
Azt mondták lehetett volna négyes is, ha nem lenne az a pár hiányosság (ami, amikor leültem kidolgozni a tételeket, kb a teljes B tételt magában foglaltaaztán persze agyaltam erősen, hogy miről is lehet szó itt, de úgy látszik jól logikáztam
), úgyhogy esetleg mehetnék javítani 30-án. De szerintem kihagyom eme lehetőséget, elvégre annyira azért nem fontos ez, hogy az egyetem során szembejövő legdurvább vizsga ismétlésével szivassam magam, és kockára tegyem a szakirányomat...
Ja, és a szigorlatok eredménye NEM lesz beleírva a diplomába! (Viszont beleszámítanak a diplomajegybe, de mindegyik csak 6.6%-ban.)
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
concret_hp #4340 üzenetére
Ez a Konfliktuskezelés mit csinál? 2 kredites közismereti, ami jó a szakirányhoz?
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
concret_hp #4337 üzenetére
''Uram, uram aA K*RVA ÉLETBE!!''
Kb ez?
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
Holnap vizsga, este Craft...!
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
frenkyboi #4274 üzenetére
Szóbelivel javítani semmiképp nem akarok, csak annyira mozgat ez a dolog, hogy ha tényleg csak el kell neki mondani mi van odaírva, akkor legyen már 5-ös. Ha mást is kéne tenni, akkor jó lesz a 4-es is.
Konzultációs időpontra, dogát megnézni, jegyet beíratni minek a Neptun?
mr.geeZ: És te csináltál vmit, vagy maradtál a 4-esnél?
concret_hp: Sok sikert! Bár sztem már túl is vagy rajta valszeg...
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
mr.geeZ #4259 üzenetére
Dehogynem! Miért ne tenném? Vizsgáig van még 8,5 óra....
Amúgy ha már pont szóba került Galántai: akkor lehet hogy azért kaptam 4-est TalÉrd-ből, mert valami nem tudott elolvasni? Kb ugyanazt írtam mint a haver, aki 5-öst kapott... mit lehet ilyenkor tenni? Egyáltalán hogy tudom beíratni a jegyet?
Zsu: Én megpróbálom idén is még legalább 1x, elvégre az egy ''ingyen lehetőség''... miért hagynám veszni? (Meg síelni amúgy se tudok, ráadásul drága is lenne mint állat...)
PH! technikus: VladimirR és én vagyunk azok. -
Panther
HÁZIGAZDA
Na megvan a könyv, könyvtár rulz...
Kár hogy az utazással elment 3 órám, de ezt sehogy nem úsztam volna meg...
-
Panther
HÁZIGAZDA
Őszintén szólva nem tudom jó-e az nekem ami abban van... a gond az, hogy a Gajdos tartotta az órát, és ő fog vizsgáztatni is, a tételsor meg a könyvének a tartalomjegyzéke.
(Kivéve az SQL-t! Azt lehet hogy a végén még használni is tudná valamire az ember. Pfuj, milyen lenne már?)
-
Panther
HÁZIGAZDA
Tud valaki kölcsön Adatbázisok könyvet adni/szerezni/nemtom? Igen hasznos lenne.
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
concret_hp #4230 üzenetére
Köszi!
(Bizony ám, a hajnali StarCraft...)
-
Panther
HÁZIGAZDA
Megvan a SzabTech-em, egy gyönyörű kettessel!!
Már törlöm is az agyamból a W(s)-eket és D(z)-ket...
(Ugye több ilyen cucc már nem lesz az egyetemen, ugye nem?!)
Drizzt: Egy haveromat tavaly az utolsó AlgEl vizsgáról vágták ki 19 ponttal, és hiába reklamált egy csomót, nem adták meg neki... pedig még épült rá egy tárgy is, ami kell szakirányhoz.
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
A legjobb példa talán az idei Adatbázisok című óra. Első előadásra beülök (''az esélyt meg kell adni'' alapon), elkezdődik:
Miről lesz szó? Adatbázisok. Mire kellenek, miért jók nekünk. Technikai dolgok, adatbázisok felépítése, táblák, indexelés, SQL.
Mondom, na, végre valami értelmes, használható! És érdekel is, ráadásul pont össze is kéne dobni egy ''portált'' a közeljövőben, ahhoz meg ez kelleni fog. Tökéletes.
Pár perccel később:
Akkor lássuk kicsit pontosabban a félév menetrendjét. Első órákon történelem, majd belemerülünk a fő témába: formálisan leírjuk az adatbázisokat, megtanuljuk a legfontosabb tételeket, bebizonyítjuk ezeket, mjad hzzoáltáunk a brrr tzzrgd bllööeee ]}>=-----.
Ezt a részt itt már nem igazán értettem, mert elhúztam a belem a teremből. Tudják kinek bizonygassanak...
Úgyhogy aztán szépen hazajöttem, neten levő dokumentációkból megtanultam a PHP-t és az SQL-t, és a portál azóta is szépen fut, köszöni szépen... -
Panther
HÁZIGAZDA
Még hogy majd mi is behozzuk a gyakorlatban a lemaradást... hiszem ha látom
Itt soha nem lesz más csak előadás amíg a szem ellát! Mi ennek az értelme? Nem tudom mit tanulok, nem tudom mire jó, már nem is érdekel és be se járok; legyenek meg a vizsgák, legyen meg a következő félév, legyen meg a szakirány aztán papírral a kezemben hadd tűnjek már el innen a jó francba!
Őszintén lehet hogy jobb lett volna nekem a főiskolai képzés, de
1. most már végigcsinálom,
2. nekem ez a papír kell, mert ez a legrangosabb tudtommal.
Kár hogy 2,5 év alatt használható tudást még nem kaptam...
MOD: Ja, hogy nekem itt a BME-t kéne védeni... bocsi mindenki...
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
ProjectLab...
Az a baj hogy a vele töltött idő legalább felében olyan dolgokat kell rajzolgatni, aminek semmi értelme. Meg leírni ugyanazt 3x kicsit másképp, pfuj... utálok dokumentálni... Mondjuk én ezt a részét okosan megúsztam, mert előre közöltem a csapattal hogy programozni bármit, dokumentálni (ha lehet) semmit
Pontozás: Ha azt akarjátok, hogy mindenki ugyanazt a jegyet kapja, ne próbáljatok bűvészkedni a százalékokkal, hogy ''az elején mondjuk a Sanyi, a végén meg a Józsi dolgozott többet'', és akkor majd ugyanazt kapják. Egy nagy szart. Mi az elején eldöntöttük hogy mindenki szépen 25%ot dolgozik, és mind azonos jegyet akarunk. Aztán ketten 5öst, ketten 3ast kaptunk, pedig kb 2 hétig mondtuk mind a 4en a konzulesnek hogy mindenki 4est szeretne inkább, és TÉNYLEG ugyanannyit dolgoztunk. Kicsit el van bonyolítva a csapattagok jegyeinek számítása... na jó, inkább nagyon.
Algel: Nemtom ki hogy van vele, de csak félév elején jártam órákra, az a része érthető is volt, stb, aztán egyszercsak megint elkezdett jönni a definíció-tétel-bizonygatás hármas, NP-teljes problémák, ilyesmik, na abból a részből nem is értek semmit...
DP: Azért nem annyira gyaloggalopp... időbe telik amíg az ember agya rá tud állni arra felfogásra hogy ''a változó az olyan dolog aminek az értéke nem változik''.
OpRe: Szopás. ZH-t + vizsgát mindig nézzétek meg hogy jól javították-e, és reklamáljatok... valahogy úgy vannak vele az arcok, hogy aki meg se nézi jól javították-e, az nyugodtan megbukhat. A vizsgámat ''bukó beugró + 0pontos többi''-ből sikerült két óra alatt kegyelemkettesre felreklamálni(Minden tanárnál jártam vagy 3x.
) De pl RAID-re elsőre kaptam egy kövér nulla pontot, holott leírtam az összes módot, hogy melyik miért jó, stb... aztán mikor megkérdeztem hogy ez most miért: ''nincs ott hogy mi a RAID lényege!'' Mondom de. Ott van minden egyes módnál külön-külön. Akkor ez meg az nincs ott. Jé, az is ott volt. A végén csak megkaptam a kérdésre a maximális 75%-át...
Mérés: Végülis kellemes tárgynak is mondható LENNE, ha nem lenne ott a hatalmas szopás a Verilog-gal (Mérés2-nél meg az assemblyvel). A probléma gyökere valahol ott keresendő, hogy házi feladatot kell írni valami olyan ''programnyelven'', amit előtte nem tanítottak meg használni. Ehh.....
Elektro: Elmélet tényleg nem jó, de végülis összességében teljesíthető tárgy.
Mit felejtettem ki....
Ja, TÖKI!
Röviden? Egy rakás szarZh könnyű, vizsgára meg nyalj be egy csomó szép képletet, aztán mondjad vissza. Pfujj!
-
Panther
HÁZIGAZDA
Nekem -0,2 ==> -1000 Ft. Végülis ok. Magamat okolhatom az egészért, folyamatosan romló tendenciát mutatok... de legalább nem járok be és szivatom magam ezzel a szarsággal.
Sajnos azonban hamarosan ZH-k...
MOD: Bocsi, -2000 Ft. Fenébe.
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
Azt persze, mert egy képlet az egész, de én úgy tudok figyelni órán ha azt is értem hogy mi miért igaz, és hogyan kapcsolódik ez ahhoz, stb. Na hát itt ilyesmiről szó nem volt, bekavart oda valami egyenletet aztán azzal számolgatott egész órán. És a retek se értette miért meg hogyan.
-
Panther
HÁZIGAZDA
Biztos bennem van a hiba, de mikor a konvolúciót letudta a tanár előadáson azzal hogy ''nem tanulták? ez van'', onnantól nem jártam be (mert aztán azt számolt már egész órán). Ez még a második héten lehetett. Szóval hogy valamit mikor adnak le órán...
bdav: Ja, az más. Nekünk még másképp volt.
MOD: Kollektíve úgy döntöttünk hogy nem megyünk be megnézni van-e laborszerű gyakorlat ma. Meglátjuk két hét múlva helyes döntés volt-e.
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
Ez a teljes házi (legalábbis nekünk is három fő rész volt meg mindegyiken belül 5-6 ''kisebb'' fealadat).
De az hogy melyiket mikorra kell megcsinálni, az sztem egy marhaság. Úgyis félév végén kell beadni az egészet egyben. Szóval végülis ráér, ha nagyon nincs kedved hozzá... a 6. meg 9. hét sztem csak ilyen ''ajánlás''. -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Panther #3841 üzenetére
Ezt találtam a www.vik.bme.hu-n (Bővebben: link):
Dékáni oktatási szünetek:
- Schönherz Kupa:
2005. október 6. (csütörtök): nem vonatkozik a laborfoglalkozásokra!
2005. október 7. (péntek): nem vonatkozik a laborfoglalkozásokra!
Na de most akkor ez érvényes vajon a Szabtech órámra 17-19h közt, ami a Neptun szerint gyakorlat, valójában azonban inkább laborfoglalkozás?Kihagyni semmiképp nem kéne ha lesz, ha viszont nem, akkor nem szívesen utaznék 2,5 órát potyára.
-
Panther
HÁZIGAZDA
Helló! Csütörtök-péntek most tuti tényleg szünet? Olyan órám lenne holnap amit nem hagyhatok ki ha megtartják...
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
concret_hp #3799 üzenetére
Mi pl JEDPlus-t használtunk, ami gyakorlatilag egy Notepad, csak kékkel ír bizonyos Java kulcsszavakat. Szóval fejlesztőkörnyezetnek nem igazán nevezném...
-
Panther
HÁZIGAZDA
Itt a sok szar óráról (jelek, valszám) jut eszembe: talált már valaki olyan órát infón, amire nem csak azért ''érdemes bejárni'' hogy meglegyen a félév, hanem mert JÓ vagy esetleg ÉRDEKES?? Hányok az egész szarságtól, de ha már elkezdtem, megcsinálom. (Meg hát kell a diploma.)
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
concret_hp #3783 üzenetére
Nekem ma lennének óráim. Hm.
-
Panther
HÁZIGAZDA
Nabazz, Szabtech óra... (azaz Jelek++)
Pfujj! -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
concret_hp #3762 üzenetére
Jé, létezik olyan hogy VIR?
-
Panther
HÁZIGAZDA
...És az a szigorlat most jön. Pfujj
Progtech egy rakás szar! Én vizsgára úgy mentem be hogy pl:
JSD feladat: ha a mondat úgy kezdődik hogy ''kérésre'', akkor O1-nyíl-karika-nyíl-téglalap-karika-nyíl-rombusz-nyíl-F1, ha úgy hogy ''azonnal'' akkor meg O1-nyíl-karika-nyíl-téglalap-R1-rombusz-nyíl-karika-téglalap-F1. (A kérdésből a többi szót meg se néztem.) Na kb ennyi értelme van ennek a tárgynak, szerintem ez hűen szemlélteti...
SzGLab3: Ha jól tudom Csébfalvi tartja (ezt mondta 3 jóbarátom, akik amúgy szintén harmadévesek... mindenesetre ők is felvették). Arra kell figyelni ZH-n, hogy csinálj minél több objektumot. (Főleg a Bullet objektum! Az kurva fontos. Akkor is ha amőbázásról van szó.) Ha nincs elég objektum, akkor rosszabb jegyet kapsz. Vitáztam vele egy fél órát hogy ugyan miért kaptam 3-ast a majdnem tökéletes, 1 szintaktikai hibát kijavítva működő programomra, azt mondta mert objektumorintáltság hiánya, blabla. Mondom neki hogy de hisz' a program jó. Lehet vele játszani is. A feladat pedig úgy szólt hogy lehessen lőni egymásra a két tankkal. Nem ez a lényeg! Nincs Bullet objektum, Tank objektum, lószar anyámkínja. [Szóval röviden a lényeg hogy úgy csináld ahogy ő órán leadja, persze ezt nem merte bevallani a képembe, kerülgette mint a forró kását. Valahányszor rákérdeztem, mindig kitért valamerre, viszont pár perc után megint ott kötöttünk ki hogy hol a Bullet objektum. A jó ***** anyjában van, megoldottam anélkül!]
MOD: Jelek:
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
Első nap, pfujj...
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
concret_hp #3133 üzenetére
Aztak*rva, az nagyonkemény lenne
Szegény ti / utánatok jövők -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
BatemanX #3103 üzenetére
Nem össze-vissza akartam írni a memóriát, hanem egyszerűen a GetTickCount() Windows API hívást akartam használni időmérésre. Ez ugye minden időpillanatban egy unsigned long-ot ad vissza, ami azt mondja meg hogy hány ezredmásodperc telt el a gép bootolása óta. Mivel azonban a long véges, ezért egy idő után újra a 0 fog jönni.
Itt hoztam a példát, hogy pl egy 4 bites unsigned int esetén jól jött volna, ha 14+6 az nem ''ERROR 6: OVERFLOW'', hanem 4. (Egyébként a Visual Basic még olyan okossággal is kényeztetett engem, hogy egyszerűen NINCS olyan hogy unsigned. Na itt jött ez az előző macera úgy, hogy ráadásul még a negatívokkal is szívnom kellett...)
concret_hp:
3. félév...?
Szívás. (Mint a többi.) Főleg a Jelek kellemes...
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
DigitXT #3089 üzenetére
Méghogy direkt szivatom... én ugyan nem, de ha ilyen alap dolgot nem tud megcsinálni (hogy tudja, hogy az összeadásnál a sorrend felcserélhető) akkor ne jöjjenek már nekem azzal hogy ez húúúúdeokos simogassam már meg a tanárbá' buksiját amiért ezt kitalálta. (És akkor most a ''2+1 = 3+B''-ről nem is beszéltem...)
Egyébként értem miért nem tudja megoldani. Azt nem értem mire jó az egész. Kb ez a véleményem eddig: ''Nagyon érdekes Pistike, milyen szép kis programot összedobtál otthon a sufniban... mi is a neve? Prolog?'' Viccnek jó, de féléves tárgynak...
BatemanX:
Tömb határok: szerintem egyenesen jó, hogy oda indexelek ahova akarok. Legalább nem kell állandóan azzal foglalkoznom hogy leírhatom-e azt hogy:
''while (x[n]!=0) && (n<4)''
Overflow: Ugyanez! Ne dobáljon nekem folyton hibát... idegesítő! Tudod milyet szívtam nemrég Visual Basicben, mert egyszerűen nem lehet kiadni neki hogy ''forduljon körbe'' egy signed long változó értéke (pl: 4 biten 7+2 = -7)? Szarakodhattam azzal hogy ''mi van ha már nem fér bele a longba''... ő meg folyton dobálta a hibákat és leállt. Ollé.
Garbage collection: legalább tudod hogy mi mikor semmisül meg. (Nézzük a pozitív oldalát)
Egyébként lehet hogy tényleg csak annyi kéne nekem hogy lássak EGY olyan programot, ami a gyakorlatban is használható valamire, és mondjuk Prologban írták... de valahogy mindig csak a kis gagyi Móriczka-példákig jutunk el...
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
Nekem most úgy fest a ZH-m, hogy a Prolog meglett 40%, az SML viszont közel sem.
Igazából az a bajom, hogy ''jó jó, megtanítanak deklaratívan programozni, de... az mire jó''? Nekem nem úgy tűnik mintha ezzel a Prologgal bármit is el lehetne érni. Nagyon szép meg izgalmas, érdekes (na jó: nem az), hogy ha beírom hogy Peti anyja Juci, az ő apja meg Zoltán, akkor megmondja hogy Petinek Zoltán a nagyapja, de ezen túl... -
Panther
HÁZIGAZDA
Meg tudja nekem vki mondani, hogy mire jó a Deklaratív programozás óra?
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
concret_hp #2837 üzenetére
Még nem tudni.
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
concret_hp #2820 üzenetére
Mondtam már, láss hozzá a tutihoz. Brood War.
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
concret_hp #2814 üzenetére
Hát figylej, fizikát tanulni csak a lottózóban tudsz (= szerencse kérdése). De mivel azt igen-igen nehéz jól bevágni, szerintem inkább BW-zz, az SCV például úgyis fúziós vágóval olvasztja le a kristályt, ha meg a fúziót tudod abból baj nem lehet. (Nem is beszélve az Arbiter térgörbítéséről, valamint a Caduceus reactorról, amiben minden bizonnyal vannak tekercsek!) Egyszóval BW rulzz
-
Panther
HÁZIGAZDA
Délután szigorlat...
(Igen, készültem: megvolt a Brood War.De reggel már elkezdek tanulni is!)
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
concret_hp #2763 üzenetére
Te, ezt már én is éreztem!
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
DigitXT #2740 üzenetére
De arról beszélek, hogy a mérés során akivel kommunikálni tudok, az a Hainzmann.
Egyébként szerda 13:45-kor végre elkészültem a házival -- aztán téptem befelé a 6-os úton 110-zel a 14:15-kor kezdődő laborra.Szerencsére a házit és a mérést is elfogadták, és mivel még az FPGA-n is működött a cucc, kaptam egy szép 5-öst
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
DigitXT #2735 üzenetére
Na, az jó lenne... eddig még nem volt számonkérés, úgyhogy nincs tapasztalatom vele, de azért az kicsit para hogy ő a tárgyfelelős
Ja, végre megvan a házim: ''Feladatjel: SA10 -- Soros adó egység''
Az adatátvitel paraméterei:
- A karaktersorozat a tervező monogramja ASCII karakter-kódolással, a végén egy CR és egy LF parancskóddal.
- A karakterek 7 bitesek.
- A stop bitek száma 2.
- A Baud-rate 1200 vagy 9600, értéke az SW6 kapcsolóval választható.
- Paritásbit nincs vagy páratlan az SW7 kapcsoló állásától függően. -
Panther
HÁZIGAZDA
Én persze rögtön a legdurvábbat kaptam... és persze Hainzmann (a tárgyfelelős) tartja a laborunkat a kijelölt Tevesz helyett (aki pedig azt mondják jó fej). Szóval király.
Ja, a honlap már müxik, a házimat viszont nem tudom lekérdezni, mert ''Nem találtam ilyen Neptun kódot az adatbázisban.'' Nézd meg légyszi ha ráérsz hogy neked is ezt írja-e ki...!
Aktív témák
Hirdetés
- HP 17,3"HD+,core i5 8265(8x3,9Ghz),8-16GB RAM,256-512SSD,nagyon szép
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M4 Pro 12CPU/16GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Lenovo Thinkpad L590 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged