- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Dell notebook topic
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
Aktív témák
-
F-ECT$
titán
Hát ti tudjátok. Az egyetemen nem egy adott munkára kell hogy felkészítsenek, hanem egy szemléletmódot kell kialakítanuik az adott témakörben, jelen esetben ez az informatika, ahol annyiféle lehetőség van, hogy mindenbe szinte csak belekapni van idő.
Mondhatnám, hogy csak a papír a fontos, de pl ahol én dolgozom, ott van egy meterológus srác, aki most adatbányász, és mindent önszorgalomból tanult meg, de ez inkább kivétel, szóval ezt az utat nem ajánlanám -
concret_hp
addikt
ennyit tudok tenni az ügy érdekében:
Bővebben: link
Java programozás a C++ programozó szemével volt az uccso asszem de én se voltam mult7en
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
A holnapi Szglabon már lesz zh? És ha igen, akkor kb. mit vettünk eddig? Eddig nem tudtam megjelenni szglabon.
-
F-ECT$
titán
válasz
Panther #3790 üzenetére
Programozós tárgyak, főleg a választható 5 kreditesek mindenképp hasznosak, és ha idejöttél az infóra, akkor valószínűleg élvezed is: Linux prog, Java prog (ebből van light és durvább is), adatbázisok szerver oldali programozása, .NET.
Nekem eleinte (első 2 év) egyik tárgy se tetszett csak részeiben. Pl a Tökit mindenki hányta, de voltak benne poénos részek. Az algelt se tartottam rossznak (sőt még a bsz-es gráfos rész is tetszett). Az alapképzés végére már javul egy picit a helyzet, és a szakirányon is van 1-2-3 (szakiránytól függ) jó tárgy.
Meg persze a felüdülős 2 kredites közismeretik -
Panther
HÁZIGAZDA
Itt a sok szar óráról (jelek, valszám) jut eszembe: talált már valaki olyan órát infón, amire nem csak azért ''érdemes bejárni'' hogy meglegyen a félév, hanem mert JÓ vagy esetleg ÉRDEKES?? Hányok az egész szarságtól, de ha már elkezdtem, megcsinálom. (Meg hát kell a diploma.)
-
_az
senior tag
válasz
concret_hp #3787 üzenetére
valszámból vannak nagyon jó gyakanyagok a neten, vetier oldalán...
az első zh-ig ezeket átnézed, simán lehetsz maxpontos, saját tapasztalat.
a 2. zh már húzósabb, akkor érdemes nagyon odafigyelni, kettős integrálos szörnyűséges valszámok elég száksz... -
Zsu_
senior tag
válasz
concret_hp #3787 üzenetére
Jelekre nem árt bejárni, vagy legalább egy órai jegyzetet szerezni...
-
_az
senior tag
nem tud valaki ajánlani egy igazán JÓ könyvet vektoranalízishez?
vonalmenti integrál, meg a többi borzalom...
a jegyzetünket nem szeretem, bolyait (ly?) majd felkutatom, de nem vok tőle oda...
valami olyasmi kéne, mint amit anno lineáris algebrához találtam: freud róber tkönyve. igaz 50 oldal helyett 500 és (prog)matematikusoknak gyártották, de annyira jól magyarázott.
varom a tanácsokat -
_az
senior tag
válasz
concret_hp #3783 üzenetére
elég jó választás, jelekből, valszámból úgy fogsz szívni, mint állat...
legalábbis ismerőseimen ezt tapasztaltam... -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
concret_hp #3783 üzenetére
Nekem ma lennének óráim. Hm.
-
concret_hp
addikt
hm... asszem jövő héttől ritkul 1 kissé az órarendem
jelek, valszám, szar valamint fizika2 asszem vhogy el fog maradni
[Szerkesztve] -
F-ECT$
titán
válasz
concret_hp #3781 üzenetére
Az a jelek kereszt
-
Panther
HÁZIGAZDA
Nabazz, Szabtech óra... (azaz Jelek++)
Pfujj! -
_az
senior tag
válasz
concret_hp #3778 üzenetére
igen, ennek az anyagrészenk jellemzője, hogy össze-vissza leht tanulni...
a sorrendeket kellemesen variálják, hogy meghülyülj... -
Drizzt
nagyúr
Mégegy. Nálunk a jelek azért féléves, mert a két félév anyagát egybevonták? Vagy miért? Vagy több féléves?
Hmm. úgy látom, hogy egy. De tesómnak is kettő volt még. Azért nem túl vékony az a két könyv... Se nem olcsó éppen. :S
-
Drizzt
nagyúr
Na ma voltam először jeleken.
Ez most analízis++, meg bsz1++, vagy micsoda? Annyi jött le eddig, hogy az előbb említett két tárggyal 100%-ig tisztában kellene lennem, de rájöttem, hogy nem vagyok.
Kis zh-k mikor lesznek, s miből? -
_az
senior tag
visszavonva
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
Kolisok! KDo-t, vagy mit(ilyen belépő a koliba...
) akármikor lehet csináltatni? Vagy nem?
-
-
Drizzt
nagyúr
Szglab 3-nél mit lehet használni a zh-n?
Holnap megint nem leszek.
Az elte-ttk-s Java 1.1 útikalaúz programozóknak könyvből el lehet vajon sajátítani a tárgyat?
[Szerkesztve] -
F-ECT$
titán
válasz
sycorax182 #3764 üzenetére
ICSA-ba mi max egyetem helyett jártunk délelőtt/kora délután, vagy ha várni kellett valami előadásra. A többi napokon, főleg esténként azért találtunk magunknak jobb helyet
-
sycorax182
tag
úúúúúúúh...... ma suli:/
tegnep este voltunk az ICSA-ban
kicsit nyügös vagyok -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
concret_hp #3762 üzenetére
Jé, létezik olyan hogy VIR?
-
mr.geeZ
aktív tag
Let's Goggle it! Bővebben: link
-
Drizzt
nagyúr
VIR-es infosite az mi?
-
neduddki
nagyúr
HI!
Nem tom mondta-e mar vki???
NOvembetul gyun a szep uj Neptun... az eddigi tapasztlatok alapjan aki eddig is szerette az most fogjon egy kovet meg gye kotelet oszt latogassa meg fakultativna valathato higyainkat:- ((((
MAr elore orulok vizsgaidoszakrra bevetni aszt a szart.... grrrrrrrrrrrrr:- (((
udv
neduddki -
F-ECT$
titán
válasz
concret_hp #3753 üzenetére
És majd szglab 4 milyen gáz lesz. 12 héten át minden hétre házi, nem is kicsik -> 3 kredit...
-
bdav
őstag
válasz
''Németh szeret Téged
''
hát ezaz nemtudom mire véljem, ma is folyton odamutogatott. most télleg vagy ez a helyzet, vagy nagyon útálbár h. ezt mi alapján döntötte el azt nem tudom...
fonygyak nekem olyan volt h. kiadta a feladatot azt ''csinájjátok''. hátöö... de a végére kezdtem belejönni. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Varga nem fog felpörögni, de szerintem kb. olyan szinten magyaráz, mintha óvodásoknak tartana előadást... Ennyi.
-
concret_hp
addikt
Németh szeret Téged
de amugy sztem elég jol nyomja az elöadásokat, jo példákat mond.
valszám: gyak nélkül kicsit több lesz vele a szívás, mint kéne de sztem teljesíthető. bár h a Katához többet előadásra nme megyek az biztos
malo: heti 1 előadás, 12. héten zh, elötte feladatmegoldás, ergo 10.hétig tanulunk, 1 ea felén nme volt semmi, azaz 9,5 előadás = 3 kredit(vesd össze szglab 3: heti 1 ea. 5 gyak, gyakokon kiszh, nagyzh, nagyházi = 2 kredit
)
volt közben fonygyakom is az elég jó volt, jól elmagyarázták h mi miért hogyan (najó nem 100% ra tiszta de azért értem valamennyire)
fiz2 kereszt: Varga szvsz nagyságrenddel jobban tart előadást mint Pacher vagy Orosz. csak mintha kicsit lassan haladna... bár az nem baj, ha a végén nem pörög majd fel, ahogy Orosz szokott -
mr.geeZ
aktív tag
-
bdav
őstag
ma volt szar, valszám és malo is
szar: elsőre jónak tűnik de Németh ugy rám ijesztett amikor megkérdezte hogy miért tart tovább a kivonás az összeadásnál h. teljesen leblokkoltam. bááá
valszám: hátöö... na ezt még nemtom. nem lesz a kedvencem valsz
Malo: Serény jo arc, de E1B hangosítás nélkül, teli teremmel, hát nem volt tul jo. -
F-ECT$
titán
válasz
Panther #3747 üzenetére
Én fonyt egyszerűen nem tanultam meg rá (mert nem tudtam, és a faszom is tele volt a kukmákkal
). Van olyan A-B tételpár, amiben nincs, csak ritka, mint a fehér holló
Persze 2x voltam, 2x nem ilyet húztam, de valami rémlett, meg egy kis algos rész is odavágott, meg az A tételt qrva jól elmondtam, így kegyelemkettessel átmentem -
Panther
HÁZIGAZDA
...És az a szigorlat most jön. Pfujj
Progtech egy rakás szar! Én vizsgára úgy mentem be hogy pl:
JSD feladat: ha a mondat úgy kezdődik hogy ''kérésre'', akkor O1-nyíl-karika-nyíl-téglalap-karika-nyíl-rombusz-nyíl-F1, ha úgy hogy ''azonnal'' akkor meg O1-nyíl-karika-nyíl-téglalap-R1-rombusz-nyíl-karika-téglalap-F1. (A kérdésből a többi szót meg se néztem.) Na kb ennyi értelme van ennek a tárgynak, szerintem ez hűen szemlélteti...
SzGLab3: Ha jól tudom Csébfalvi tartja (ezt mondta 3 jóbarátom, akik amúgy szintén harmadévesek... mindenesetre ők is felvették). Arra kell figyelni ZH-n, hogy csinálj minél több objektumot. (Főleg a Bullet objektum! Az kurva fontos. Akkor is ha amőbázásról van szó.) Ha nincs elég objektum, akkor rosszabb jegyet kapsz. Vitáztam vele egy fél órát hogy ugyan miért kaptam 3-ast a majdnem tökéletes, 1 szintaktikai hibát kijavítva működő programomra, azt mondta mert objektumorintáltság hiánya, blabla. Mondom neki hogy de hisz' a program jó. Lehet vele játszani is. A feladat pedig úgy szólt hogy lehessen lőni egymásra a két tankkal. Nem ez a lényeg! Nincs Bullet objektum, Tank objektum, lószar anyámkínja. [Szóval röviden a lényeg hogy úgy csináld ahogy ő órán leadja, persze ezt nem merte bevallani a képembe, kerülgette mint a forró kását. Valahányszor rákérdeztem, mindig kitért valamerre, viszont pár perc után megint ott kötöttünk ki hogy hol a Bullet objektum. A jó ***** anyjában van, megoldottam anélkül!]
MOD: Jelek:
[Szerkesztve] -
F-ECT$
titán
válasz
concret_hp #3744 üzenetére
Nah kis kiegészítés:
-progtech: kb még 2 előadásig lesz érdekes, utána én nem jártam be, vizsgán törpapás feladatok, melynek nincs egyértelmű megoldása, ergo nincs reklamálás
-szglab 3: SZÍVÁS!!!!
-fony: ha a kiszhkra jól felkészülsz, akkor a nagyzh se gáz, és végülis a vizsga is megírható 2-esre. A fony igazi erejét a szóbeli adja, de az csak szigorlaton van...
-jelek: SZÍVÁS!!!! -
_Gudella
senior tag
Ha vannak valakinek Bolyai könyvei amiket már nem használ, nézzen be ide: Bővebben: link
-
concret_hp
addikt
nah egy rövid összefoglalo:
progtech jonak tünik a tanár mesél + kivetit zh nincs csak vizsga
szglab3: elöadás 2 kreditért szivásnak igérkezik lesz 5db labor ahol lesz kiszh + kell csinálni nagyházit + zh
fony: egyenlöre kétes, h milyen lesz bsz szagu tárgy (valszeg nem véletlen)
jelek: übernagy szivás zh nincs, házi van azaz lesz
kb. ennyi igy tömören. -
Drizzt
nagyúr
Valaki a hét napjairól nem tudna beszámolni? Mert én egy kis kényszerpihenővel kezdtem az évet... Jó lenne legalább azt tudnom, hogy melyik órám előadás, s melyik gyakorlat... Le van írva valahol az egyes tárgyakra a követelményrendszer, illetve a zh-kra is a külön követelmények?
-
sycorax182
tag
vazzzzzzzzzzz majd meghaltam ma az ábrázoló geometrián.......
ez a tanár.... látom rajta, h masszí alkoholista -
mr.geeZ
aktív tag
Őszintén szólva nehezen tudnám ezt a fajta tantárgyat érdekes előadásban elképzelni, egy idő után nem hogy nem jártam be, de még undorodtam is az előadásoktól (jó pont, hogy van 1-2 jóarc hölgy a tanszéken, akinél szóban ki lehet könyörögni a 2est, és ha sok a jelentkező, nem figyelnek a puskákra - pl. Varga Katalin ha valamit tudsz, szereti elmondani a tételt helyetted).
-
F-ECT$
titán
válasz
concret_hp #3738 üzenetére
KuLaBá korrket, de qrva unalmas. Állítólag az angol valszám még érdekesnek is mondható.
-
concret_hp
addikt
Valszámra kihez éri meg bejárni? (Melyik a jobb előadó?)
-
mr.geeZ
aktív tag
Fony sztem SUXX, főleg a Vitéz féle 5ös feladatról lehetne mit mesélni. Jelekben meg nagyon örülni, hogy nem szóbeli van, mint eddig, mert AZON aztán lehetett bukdácsolni. Ja, és ICSA (főleg az esténkénti duplakávé csöveskaraokeval) RULEZ. Kérem kapcsojja ki.
-
bdav
őstag
válasz
concret_hp #3735 üzenetére
igaz
btw a mai se volt sokkal jobb belőle (bár legalább még valamennyire tudom követni). asszem ebből könyvvásárlás lesz
-
Gleatcher
aktív tag
Nekem is fincsi órarendem lett. Volt egy két óra, amit nem találtam jónak ott ahol volt, majd tavalyi gimis osztálytársammal együtt (ő meg tankörtársam most
)átvariáltuk, így most az építősökkel járunk ''sportolni'' és asszem a vegyész-csajokkal matek-gyakra
Remélem nem lesz gáz belőle
Eddig elég uncsi minden, de már megvan pár ''elfelejtett'' előadás és ''lukas'' óra
Jól kezdődik... Buli Minden Este ! -
BullSoft
tag
válasz
sycorax182 #3724 üzenetére
Nos hát én infós vagyok, de sikeresen átjelenkeztem Neptunba a gépészmérnökök közé mikro-makro-ból, szóval tegnapi előadáson csak néztem h mit keresek ott a sok gépész között
.
Persze csak annyit akartam elérni hogy ne kedd+szerdán legyen hanem hétfő+kedden, de nem baj, jo lesz nekem itt is.
[Szerkesztve] -
Zsu_
senior tag
Jelek: azért van soknak aláírása, mert a vizsga nagyon szemét... rengetegen buknak mindig. 30pontból 14,5 pontot kell elérni, de 14re lazán megvágnak, szóval úgysem kapsz pluszba fél pontot!
A házit érdemes nagyon időben elkezdeni, mert nem 2 napos móka... és nem árt megtanulni hozzá a Matlab vagy a Mathematica használatát. Ha nem Magad csinálod a házidat, akkor biztos a bukás a vizsgán, ha magad csinálod, akkor esetleg van esélyed átmenni...
Még annyit a vizsgáról, hogy a pontszámokat 3asig írják csak fel, annál jobb jegyet úgysem kap senki.
PT: nem rossz, de az előadás teljesen felesleges, nem azt kéri számon... 3 nap alatt fel lehet készülni a vizsgára és kapsz egy 3ast vagy 4est...
Fony: nem nehéz a tárgy, de a pontozás igen érdekes... reklamálni pedig nem nagyon lehet. Érdemes a kiszh-kat jóra megírni, mert a nagyzh nehéz szokott lenni.
[Szerkesztve] -
bdav
őstag
válasz
concret_hp #3728 üzenetére
Jelek:
első óra termése 6 oldalnyi integráljel. nem rossz... meg az arány tetszik: 500an vették fel a tárgyat ebből 200nak már van aláírása (magyarul kereszten van)
Progtech meg szglab3 viszont barátságosnak néz ki (és relativ hasznosnak is). nem ugy mint a FoNy (ami szintén elég broafnak igérkezik első ránézésre)
[Szerkesztve] -
Zsu_
senior tag
válasz
concret_hp #3728 üzenetére
Van most jeleked?
Nagy szívásTudnék meséni róla...
-
concret_hp
addikt
Jelek:
Zsu: sokára? -
Zsu_
senior tag
Tudja valaki, hogy kb mikor várható ösztöndíjtábla?
-
F-ECT$
titán
válasz
sycorax182 #3724 üzenetére
Egyrészt az ICSA, másrészt mikro vagy makró?
-
_az
senior tag
tűzvédelemről nem tudto kvmi infot? nem akarok lemaradni...
-
Drizzt
nagyúr
Holnap nem is leszek már, elmegyek Nyíregyházára, orvoshoz.
-
Panther
HÁZIGAZDA
Első nap, pfujj...
-
bdav
őstag
válasz
concret_hp #3712 üzenetére
32... csak egy tudomáyntörténetet vettem fel pluszba, semmi más olyan közismereti / választható nincs jó időpontban ami érdekelne is. (pl. angol menedzserkommunikáció ütközik valamelyik 3. féléves előirányzott tárggyal... para)
-
concret_hp
addikt
válasz
sycorax182 #3714 üzenetére
nem tudom de biztos jo moka lehet
majd miután megvolt írok róla beszámolót
2 kredit 2 napért szvsz jo biznisz, ráadásul az ilyenért máshol fizetni kell
(és szvsz a 4es, 5ös jegy garantált)
-
sycorax182
tag
válasz
concret_hp #3712 üzenetére
vezetői képességek fejlesztése tréning--- ez mi?
-
Drizzt
nagyúr
Én csak fiz2-t vettem extrának... Semmi egyébre nincs szükség, majd legfeljebb pihenek egy évet az ilyen szarokkal.
-
concret_hp
addikt
ki hány kredittel nyomul a félévben? szerénységem 41el
(30 3. féléves + fiz2 kereszt + konfliktuskezelés + vezetői képességek fejlesztése tréning + angol kommunikácios készségfejlesztés) -
F-ECT$
titán
válasz
concret_hp #3709 üzenetére
Csima elég jól tanít, reklamálni is lehet nála, és írásbeli vizsga után ha határon vagy, akkor könnyűt kérdez a jobb jegyért...
-
concret_hp
addikt
Dr. Csima Judit (Fony) -ról tapasztalatok? mennyire rendes, hogy tanit stb.?
-
concret_hp
addikt
oh yesss megvan a szokásos neptun összeomlás
-
Drizzt
nagyúr
Nem kell félni, most se megy.
Amúgy a tárgyjelentkezés az ma már lezárul?
-
sycorax182
tag
válasz
concret_hp #3704 üzenetére
4ig nem megy, csa a hszkból
-
joe69
senior tag
masnak se megy a neptun?
-
sycorax182
tag
ez tényleg atom szopatás??? mármint az órarend......
nemtom, h a seniorunk hogy gondolta ezt a dolgot -
bdav
őstag
válasz
sycorax182 #3692 üzenetére
aztabüdös...
ez nagyon nagy cumi... vmit próbálj meg vele tenni... neptunban kurzustváltani vagy bármi... tankörtársak miatt neaggodj, semmit nem számít a tk, ugyis megismersz pár mebret azt utána velük logzs majd és köv. félévtől az óráitokat is egybe veszitek fel.
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged