Aktív témák
-
petik3
csendes tag
jó belátom némileg fellengzős volt a kifejezés, de azért teccikérteni?
Szal alapvetően a médiainfó érdekelne, csak nem tudom mennyire lehet az ott szerzett szaktudással elhelyezkedni. Tehát nem hobbiból szeretnék médiával foglalkozni, hanem pízt is jó lenne látni belőle valamikor.
De még1x mondom, ha valaki eddig csak azért fojtotta el magában a szakiránybemutatós ingereit, mert félt, hogy senkit se fog érdekelni a véleménye, annak üzenem, hogy egész felszabadultan írhat =) -
petik3
csendes tag
válasz
BatemanX #2587 üzenetére
Én is BME-s, vagyok. Ráadásul épp szakirány-választás előtt álló, és ebből következően némileg tanácstalan is
Az eleitül fogva a médiainfó volt az elsőszámú jelöltem, úgyhogy ha van még benned némi elhivatottság, nyugodtan írj róla, lesz aki érdeklődéssel figyeli beszámolódat
Nem is elsősorban a tárgyakra vagyok kiváncsi, mert azokat a szakirány-választós mindent leírós papírban már volt szerencsém megismerni (mondjuk nem is teljesen értem, hogy ha infelmből már vettük a jpeg mpeg mp3 satübbi formátumokat, akkor most minek újra... jól sejtem, hogy kicsit a részletekre fekszik rá a szakirányos tárgyalás?)
Szóval leginkább arra lennék kiváncsi, hogy a szakirány mégis milyen szakmai perspektívát nyújt, tehát ha a nagyi megkérdi, hogy ''mileszek ha nagy leszek'' akkor valami frappánsabbat tudjak mondani az eddigieknél
Más szakirányokról is nagyon szívesen olvasnék beszámolót, azoknál is inkább a távlatok érdekelnek, nem az, hogy milyen tárgyak lesznek, és melyik mekkora szívás (mind az úgyis)
mindenkinek megelőlegezek egy nagy köszönöm szépent
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
Nekem meg olyan szakirány kellene, ahol a legtöbbet kell programozni.
-
BatemanX
tag
Én meg majd írok, ha lesz kedvem.
Na jó, pár szót azért mégis, ízelítőnek. Az első félév technológiákról szól (jpeg,mpeg, audió formátumok, stb.) egy száraz és egy érdekes tárgy keretében. Második félvben van egy menedzsment jellegű tárgy és egy lkellemesen geci hálózatos szösszenet. Utolsó félévben egy tárgy szól mindenféle hálózatos médiatartalmakkal való szórakozásról. Összességében ez is ''tervezgetős, méretezős, méregetős, kicsit programozós'' szakirány, mivel mind olyan.
Valami összeszedettebbet írok legközelebb... -
F-ECT$
titán
Csak a sajátomat ismerem, de majd jön BatemanX és mesél a médiainfóról
Az 1.3 ilyen tervezgetős, méretezős, méregetős, kicsit programozós. * A tárgyakról valahol a mit oldalán találsz leírást, ha még azután is van kérdésed, akkor nyugodtan kérdezz
*Majd ha lesz időm, akkor írok egy picit többet -
-
Drizzt
nagyúr
Helló! Megnéztem mindent, nem vagyok fent egyik időpontban sem. Azóta Levendovszky válaszolt, hogy nem lát jelentkezve a tárgyra, menjek majd holnap(keddenként) 17-től(ehhez aztán sok kedvem van...). Én írtam neki egy új emailt, amiben leírtam, hogy a neptun szerint nálam mi a helyzet: felvéve a tárgy. A felvett hallgatók listájában benne vagyok, az órarend kedden 10.15-12.00-ig írja ki a tárgyat. Viszont a H1... kurzusok között már nincs fent a nevem. Majd kiderül mi lesz.
-
Drizzt
nagyúr
Akkor mit tegyek, ha nem vagyok benne a szglab terembeosztásban? Levendovszky nem válaszolt a levelemre.
-
F-ECT$
titán
válasz
concret_hp #2566 üzenetére
Bemész a HSZK-ba egy operátorhoz, és elkéred a neved jelszavad a Tirised bemutatásával. Ha ez kész, akkor mondom a többit
-
concret_hp
addikt
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #2566 üzenetére
Es eleg szemet modon. Multkor egy haver elkuldte nekem az egyik ott meghirdettet allasajanlatot, egyik mobilsolgaltatonal operatornak kerestek 3.-4. evest.Gondoltam en is megprobalom.Azt hiszitek behivtak???
Annak idejen parom is beadta ugyanerre poziciora, neki rogton ment a valaszlevel , hogy lesz a tesztiras. -
concret_hp
addikt
hát ide télleg csak bme-s címmel lehet feliratkozni, és az archivumban sem lehet nézni a leveleket. Ki van ez találva ügyesen...
Nekem van elvileg bme-s mailcimem csak épp nemtom hogy lehet használni merhogy még sose használtam... -
tildy
nagyúr
Huh lenne egy nagy kérésem:
HA jól tudom SCHnak van egy munka levlistje, sajnos csak BME-sek íratkozhatnak fel rá.Párom fel is volt iratkozva, de de sajna nem tud belépni az sch-s címére valami miatt...
Ha valaki megtenné, hogy forwaldolja az oda érkező ajánlatokat nekem, azt megköszönném.
[Szerkesztve] -
Zsu_
senior tag
Deklap 1. kisházit megcsinálta már valaki?
-
Drizzt
nagyúr
Hy! Most bent vagyok a hszk-ban, várom a fizikát. Fasza. Tesi elmaradt. A focipályán több a jég, mint a beton.
-
LOTR
addikt
arról hallottatok vmit, hogy egyes szakokon ötödévtől nem jár ösztöndíj, meg kollégium, meg ilyen egyéb támogatások?
ez villanykaron is van?
mert, egy most 4-ed éves építész mondta, hogy náluk így van, aki gyakorlatilag csak 3-ad éves, de 6 éven belül tuti hogy nem végzi el, saját bevallása szerint 7 évet ad magának -
F-ECT$
titán
válasz
concret_hp #2545 üzenetére
Fizre nem épül semmi, és úgyis könnyebb kereszten, szal le lehet szarni. (Bár én megcsináltam egyenesen, igaz csak 2-esre.) Az elég durva, ha 3-ad éveseket látsz ott, nem lehet, hogy csak jól fejlett másodévesek?
(Egyébként ha 3-ad évesek, akkor már 4. kereszt is lehet nekik.)
-
Janesz
őstag
van itt építős bme-s egyáltalán??
-
concret_hp
addikt
első félévben nekünk is dr. Kedves Delikvens tartotta, most is ő van kiírva neptunban, és ott is volt órán, de Levendovszky tartotta. Igazából sztem ő se sokkal jobb... talán 1-2 fokkal, de sztem most se fogok bejárni, de természetesen 5re gyúrok belőle
fiz2 meg sztem 60-70% h # lesz
(bár jó lenne megúszni az nélkül), analt letolom mondjuk 3 v 4re, minden mást meg 5re akkor még simán egész jó átlagom lesz talán...
amugy azt vettem észre h fiz-t nagyjából mindenki lesz*ja.
jah meg ma prog2-n láttam olyan emberkéket akik min. 3ad évesekami annyit jelent h min 3. kereszt progból
-
-
-
Drizzt
nagyúr
Két dolog. Tesiből annak a tanárnak a nevét írja ki a neptun, akinél kurzus szerint vagyok, vagy mindenkinél ugyanazt? Én nem látom sehol, hogy melyik kurzusban is vagyok...
Más. A ma reggeli analízis az nekem nagyon betett. Az eddigi két előadás után azt hittem, hogy ez totál laza félév lesz analból, de a mai anyagból már szinte semmit nem értettem. Homogén és inhomogén magasabbrendű differenciálegyenletek. Majd elolvasom, hátha megvilágosodok. -
Janesz
őstag
ki lakik a Vásárhelyiben??és kit ismerhetek??
vagy ki ismer engem?? a VPK honlapon van a body kör és ott guggolok az első sorban!!(vagyis én guggolok csak!!) -
Flashy
veterán
Jelek vizsga kezdődött úgy, hogy bement mindenki fél 7-re a CH nemtommennyibe (nem a max hanem a másik bejárat és jobbra fent), hogy a 8kor kezdődő vizsgára jó helyet találjon, 8kor bejöttek a smasszerek és elosztották a bandát 3felé, úgyhogy mehettem át az E1B-be. asszem a közepesen szerencsések csak a K-ba
hogy az IV-n hogy mentem át azt majd legközelebb elmesélem
-
Elrood
őstag
Mérés labor 1nél V2-be kerültem, az AUT tanszékhez, Teveszhez.
Miért van az az érzésem, hogy megszivtam?.
-
Flashy
veterán
voltam először ezt a Bode diagramost tölteni meg beszélgetni, aztán voltam egy ilyen egésznapos mindenféle teszten, aztán akkor tojtak felhívni pár hónapig (meg azóta is). aztán én léptem kapcsolatba a tesztet csináltatókkal (egy külső cég csinálta) hogy mondják el hogy milyen lett, mert mondták hogy jogom van megtudni. aztán ennyi. úgykell nekik hogy nem vettek fel, most már sírhatnak utánam
-
Drizzt
nagyúr
válasz
concret_hp #2527 üzenetére
Én tavaly voltam vele így, de idén akkor is magamara erőltetem a koránfekvést(mondjuk éjfél-1 óra
), nem nyomom le az órát és állítom későbbre, ilyesmi. Muszáj odafigyelnem, mert így a megértésre már nem megy el idő, csak a tanulásra. Egyébként én is úgy fáradok, mint az állat...
-
concret_hp
addikt
hát nekem már most kezd elég lenni ez a sok 1etemre járás
korán kell kelni stbstb és ráadásul analból már most elvesztettem a fonalat -> c kuryusból goto elvileg a0 gyakorlatilag meg b0
+ sztem fiz2 # be fog figyelni elég szépen...
-
Drizzt
nagyúr
Most éppen Anal2-t tanulok, miközben megy a fórum. Magam se hittem volna, hogy ilyesmire fogok vetemedni. Meg minden előadáson ott voltam, s figyeltem! Még a digiten is. Jóval egyszerűbb azért ez a dolog így, hogy lélekben is ott vagyok az egyetemen, nem csak testben!
-
-
Drizzt
nagyúr
Hehe, ennyire könnyű lenne a diplomamunkád?
Amúgy tényleg fogok tanulni szorgalmi időszakban. De annyiban máris nagyot változtam, hogy már bejárok és odafigyelek(!!!) az előadásokon. Ez is úgy veszem észre, hogy tud sokat segíteni. Év végén 35 kredit a cél.
A félév ösztöndíjátlagai mikorra kerülnek ki valahova?
Tesóm felszólított, hogy holnapra tanuljak meg alapszinten html+php-t. Bah. Milyen világban élek?
Amúgy megoldódott a gondom. -
Drizzt
nagyúr
Húha, nálam a neptunban eltűnt az szglab2 tárgyam az órarendből, a tárgyak pont alatt meg kicserélődött szglab 1-re. WTF?
-
LOTR
addikt
bdav, Drizzt: mindketten A kurzusba vagytok?
nekem is be kéne egyszer oda is néznem, nem úgy mint előző félévben, csak vizsgán láttam először Tasnádit, de utána többször is meglátogattam-sajnos
bdav, bsz füzeted nálam van, vissza kéne adnom vmikor, nem?
mert ha nem kell, akkor én még jó hasznát veszem
ha A csoportba vagytok, akkor majd ott visszaadhatnám vmikor -
Panther
HÁZIGAZDA
Vazz. Szinte egész nap aludtam.
-
tildy
nagyúr
Hehe, ja, természetesen
Nagyon jó hely lett volna pedig, kár hoyg nem mentem oda.
Egy hónapja hívtam őket, azt mondták van egy állás, berakják az én önéletrajzom is emgint.
Ma hívtam őket, sajna belülről lett betöltve.
Az az igazság hgy maximálisan el is hiszem ezt (Mert tényleg baromi rendesek velem, ma is mondta a nő, akármi nekem való van, szólni fog. Ugyanis hallottam vissza emberkéktől, hoyg nyáron nagyon vártak engem, sajna uyge hülye fejjel enm mellettük döntöttem) -
Drizzt
nagyúr
Horváth Miklóssal ma volt először ''órám''. Eddigi vélemény:
1. Jó hangosan tud beszélni mindenféle kihangosítás nélkül. Ez pozitívum.
2. Az előadása erősen feladat-orientált volt. Ez szintén nagyszerű(nem tudom, most a többieknél is így van e, de ő kihangsúlyozta, hogy az előadáson gyakoriak lesznek nála a gyakorlati dolgok.)
3. De sajna nagyon fáradt voltam, mert nem aludtam 2-3 óránál többet, így igen gyorsan elvesztettem a fonalat, s magam életben és ébrentartására fordítottam minden felesleges energiámat.
Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Dell notebook topic
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Projektor topic
- Trollok komolyan
- Sorozatok
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- HP 17,3"HD+,core i5 8265(8x3,9Ghz),8-16GB RAM,256-512SSD,nagyon szép
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M4 Pro 12CPU/16GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Lenovo Thinkpad L590 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest